MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 грудня 2022

179 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 грудня.

Зеленський і Байден мають різні погляди щодо зброї, яка потрібна Україні – WP 

У президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена різні погляди на деякі військові потреби України, – про це йдеться у статті The Washington Post за підсумками візиту глави української держави в США, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

За словами неназваного високопосадовця адміністрації Байдена, Зеленському було важливо донести до Конгресу, "що це [повномасштабна війна РФ проти України] справді боротьба за демократію". Метою президента України було закликати до передачі потужнішої зброї, щоб у 2023 році українські захисники могли проводити масштабні операції проти російських окупантів, пише WP. 

Представники Міністерства оборони США вважають, що Україна вже має достатньо танків, а американські M1 Abrams «заскладні в обслуговуванні та експлуатації».

Коли Байден на спільній пресконференції із Зеленським відповідав на запитання про ракети, які дозволять захисникам України вражати цілі на території Росії, він заявив, що така зброя може зруйнувати єдність НАТО.

«Вони не збираються воювати з Росією», — сказав президент США про Альянс.

Як пише WP, Білий дім зі свого боку хотів обговорити погляди Зеленського на дипломатію.

«Яка його точка зору і що йому [Зеленському] потрібно, щоб Київ був у максимально сильній позиції і ми могли прискорити початок переговорного процесу», — заявило джерело газети в адміністрації Байдена.

На думку колишнього посла США в НАТО Іво Даалдера, американський президент «досі турбується про те, щоб не зайти занадто далеко і занадто швидко, побоюючись ескалації».

Можуть активізуватися. Зеленський попередив про загрозу ударів на свята 

Російські війська можуть вдатися до новий ракетних ударів по Україні на різдвяні та новорічні свята.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського у відеозверненні, інформує UAINFO.org.

"У святковий час, який наближається, російські терористи можуть знову активізуватися. Вони зневажають християнські цінності та будь-які цінності взагалі. Тому будь ласка зважайте на сигнали повітряної тривоги, допомагайте одне одного та бережіть одне одного", - сказав глава держави.

Зеленський також звернувся до громадян Росії та наголосив, що вони повинні чітко розуміти, що терор ніколи не залишається без відповіді.

В Конгресі затвердили $45 млрд допомоги для України, згадали промову Зеленського 

Конгрес США остаточно схвалив проект урядового бюджету на 2023 рік, який серед іншого включає майже $45 мільярдів для України та партнерів. Вчора законопроект схвалив Сенат, а в п'ятницю проект підтримала Палата представників 225 голосами "за", 201 - "проти". Тепер документ йде на підпис президенту США Джо Байдену, інформує UAINFO.org з  посиланням на Голос Америки

Звертаючись до конгресменів під час голосування, спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі наголосила, що цей законопроект містить потужну допомогу Україні і згадала промову президента України Володимира Зеленського в КОнгресі цього тижня.

"Урядовий бюджет серед іншого підтримає надзвичайних героїв в Україні, які воюють на передовій битви за демократію, - сказала Пелосі, яка наступного року полишить посаду спікерки, після того, як більшість в Палаті представників отримає Республіканська партія. - У цьому законодавчому акті ми з гордістю надаємо їм ще один значний пакет безпекової, економічної та гуманітарної допомоги.

Як кілька днів тому сказав президент України: справа не в благодійності, а в національній безпеці. Йдеться про спільну роботу. І якою особливою честю було для нас особисто слухати потужний виступ президента Зеленського, який говорив про мужність і самовідданість, героїзм та надію свого народу. І, звісно, цей законопроект підтримає наших повсякденних героїв – американські родини. Це люди, завдяки яким наша країна працює, наші родини ростуть, наші громади процвітають".

Лідер республіканців у Палаті представників Кевін Маккарті, який може в новому році замінити Пелосі на посаді спікера, розкритикував голосування за поспіх.

Обмовка по Фрейду: Путін вперше назвав війну в Україні "війною". ВІДЕО 

Президент РФ Володимир Путін, відповідаючи на запитання журналістів, уперше вжив слово "війна" щодо війни в Україні. До цього глава Кремля лише вживав термін "спеціальна військова операція". Кадри пресконференції Путіна опублікували російські ЗМІ, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

"Наша мета не розкручувати маховик воєнного конфлікту, а навпаки — закінчити цю війну. Ми цього прагнемо і прагнутимемо", — сказав Путін, виступаючи перед журналістами.

Однак російські ЗМІ зазначили, що Путін сказав слово "війна" в контексті збройного конфлікту в Україні 27 жовтня, виступаючи на пленарній сесії XIX засідання Міжнародного дискусійного клубу "Валдай". Тільки тоді він озвучив фразу "громадянська війна".

"Українці та росіяни один народ. Це історичний факт. Зараз відбувається частково громадянська війна. Україна складалася як штучна держава після краху Російської імперії", — сказав Путін наприкінці жовтня.

Тим часом слово "війна" після початку повномасштабного збройного вторгнення РФ в Україну було криміналізовано в Росії, разом з тим громадянам загрожує покарання аж до кримінального. Прецедентом для цього став судовий розгляд щодо Telegram-каналу "Мережеві свободи".

"Дивна курочка": Стрєлков-Гіркін розкритикував виступ Путіна перед журналістами

Колишній "міністр оборони ДНР" Ігор Стрєлков-Гіркін відповів на заяву президента Російської Федерації про те, що підвищення інтенсивності бойових дій призводить до великих втрат. Реакцію на слова президента РФ Стрєлков-Гіркін опублікував у своєму Telegram-каналі, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

"Я вже багато разів казав, що інтенсифікація бойових дій веде до невиправданих втрат. Курочка по зернятку клює", — заявив Володимир Путін, відповідаючи на запитання російських журналістів 22 грудня.

Ексглава донецьких бойовиків виступив із критикою висловлювання Путіна, нагадавши, що Росія не отримує добрих новин з російсько-українського фронту. Стрєлков-Гіркін також додав, що його не дивує такий стан речей.

"Дивна якась у нас "курочка". 10 місяців тому як орел налетіла, намагалася Київ із нальоту взяти й не тільки. А зараз ось — "по зернятку". Подавилася, чи що?", — коментує колишній "міністр оборони ДНР". слова російського президента.

Ігор Стрєлков-Гіркін також висловився про нинішню обстановку на фронті, зазначивши, що "вагнерівці" були витіснені ЗСУ з околиць міської забудови Бахмута назад до промислової зони.

Путіна перестануть слухатися військові – Яковина 

Російський диктатор Володимир Путін зіштовхнувся з "кризою легітимності", наслідком якої стане те, що армія припинить виконувати його накази, заявив в ефірі Радіо НВ міжнародний оглядач Іван Яковина.

За його словами, є три ознаки втрати Путіним легітимності як "царя-полководця", інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

"Він почав війну програвати, це по-перше. По-друге, він воювати взагалі не вміє. А по-третє, Володимир Путін боїться постати перед своїми солдатами. А це є обов’язковим компонентом військової легітимності, ти не можеш бути успішним військовим лідером, претендувати на щось і водночас боятися власних солдатів", — сказав Яковина.

Військовий лідер зобов’язаний спілкуватися зі своїми солдатами, а не лише з генералами, і то на відстані, наголосив оглядач. "Хай не в окопі, бог з ним, але хоча б у землянку якусь зайди чи в якесь приміщення, потисни руки. Це має бути, якщо ти претендуєш на такий тип своєї легітимності, але Путін цього всього не має", — зазначив він.

Стало відомо, що принц Вільям завжди дарує Кейт Міддлтон на Різдво 

Стало відомо, що принц Вільям завжди дарує Кейт Міддлтон на Різдво.

Про це пише Мirror, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

Як виявилося, окрім обміну дешевими подарунками напередодні різдвяних свят, принцеса Уельська також отримує від свого чоловіка один стабільний розкішний презент.

"Справжні" подарунки члени королівської родини дарують одне одного в різдвяний ранок.

"Коли я бачу Кейт у новому кольє, то знаю, що це різдвяний сюрприз від Вільяма. Звісно, вони ніколи про це не розкажуть", — зазначив дворецький Грант Харрольд.

Кейт Міддлтон та принц Вільям одружилися у 2011 році. Наразі вони виховують трьох спільних дітей — принца Джорджа, принца Луї та принцесу Шарлотту.

Jerry Heil показала жорстке відео, як впала в оркестрову яму на концерті 

Українська співачка Jerry Heil показала, як саме відбулося те фатальне падіння в оркестрову яму під час концерту артистки у Тернополі 21 грудня.

У своєму Instagram виконавиця запостила відео з моментом інциденту. Судячи з ролика, Jerry Heil, поспілкувавшись з глядачами на сходинках сцени, повертаючись назад, не помітила оркестрової ями, в яку полетіла, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Три метри. Бетон. *емоджі зламаного ребра*. Народ, я вже прийшла до тями, у мене все настільки добре, наскільки це можливо, бо за таких умов отримати лише струс та перелом ребра — це чудо. Для мене це додатковий знак, що проживати треба кожну хвилиночку свого життя. І під ноги дивитися. На відео видно, як впевнено я ступаю в пустоту. Пам'ятаю, як мені здавалося, що я бачу там підлогу. Далі нічого не пам'ятаю. Не могла навіть згадати ім'я асистентки", – поділилася спогадами про неприємний інцидент Heil.

Артистка також пожартувала, що сподівається, ця ситуація стане поштовхом до нових пісень, а також заспокоїла фанів, що за нею доглядають чудові лікарі.

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини