MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 січня 2023

190 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 січня.

Україна цього року переможе, терміни вже озвучені – експерт 

У 2023 році Україна може повернути усі захоплені Росією території. Військові називають дві можливі дати закінчення війни, одна з них оптимістична, друга - реалістична.

Як заявив в інтерв'ю OBOZREVATEL військовий експерт Владислав Селезньов, про закінчення війни цього року говорять глава Головного управління розвідки генерал Кирило Буданов, екс-командувач армії США в Європі генерал Бен Ходжес, екс-спецпредставник США в Україні Курт Волкер та інші посадові особи, інформує UAINFO.org.

"Усі ці посадові особи визначають дві можливі дати повного визволення України. Перша дата, яка здається мені надто оптимістичною – це кінець травня цього року. Друга дата – серпень. Вона здається мені реальнішою", - зазначив експерт.

Втім, він наголосив, що кожен із цих посадових осіб наголошує, що повне звільнення можливе за умови збереження санкційної політики колективного Заходу щодо РФ та за відповідних поставок озброєння, техніки та боєприпасів для потреб українських Сил оборони.

У березні Янукович прилетів у Мінськ чекати захоплення Києва – Данілов

7 березня Кремль відправив у Мінськ президента-втікача Віктора Януковича, адже до цього дня сподівався захопити Київ і всю лівобережну Україну.

Як повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону, Росія підготувала два плани щодо захоплення України. Першим етапом було захоплення лівобережжя та Києва, а потім планувалося захопити всю територію України, зокрема і Львів, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"У них було два плани. Перший план у них був: до 7 березня вони мають закінчити повністю те, що стосується Лівобережжя, що стосується Києва. Це був останній термін. І саме цього дня один громадянин Росії, а в минулому громадянин України Янукович перебував у Мінську, тому що він мав 7 березня вже перебувати в інших містах на території нашої країни", – зазначив Данілов.

За його даними, після захоплення Києва росіяни хотіли захопити всю територію України, включно зі Львовом, за 19 днів.

Україна знала, що Росія нападе, ще в листопаді 2021 року, однак вторгнення російських військ очікували 22 лютого, а не 24 лютого.

Особливу роль у планах Кремля мав відіграти президент-втікач Віктор Янукович. У березні "Українська правда" повідомила, що засуджений за держзраду Янукович перебуває в Мінську. За одним зі сценаріїв, його мали спробувати там оголосити "президентом України".

Новий наступ РФ: Жданов розповів, куди поділися 150 тис. "мобіків" 

Військовий експерт Олег Жданов розповів, де поділося 150 тис. російських мобілізованих і чи можуть вони зненацька вторгнутися до України.

Про це він повідомив у своєму youtube-каналі, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Якщо ми говоримо, що вони набрали близько 300 тис., близько 150 тис. вони начебто вже відправили на територію України, затикаючи дірки і поповнюючи втрати. Залишається ще десь 150 тисяч. Куди і на чому вони їх привезуть", – зазначає експерт.

На його думку, наявність у росіян 150 тис. військових резерву ще не говорить, що там сфоровано ударне угруповання.

"Ударне угруповання – це броня, артилерія, авіація, танки, БМП. Вони постійно перевозять мобілізованих на тентованих вантажівках. Значних ешелонів з технікою ми не бачимо. Щоб сформувати танковий полк – три батальйони по 42 танка – саме така кількість танків потрібна.

Це велика кількість техніки. Я сумнівають, що у Росії є необхідна кількість справної техніки, хоча би радянської. Може вона і є, але її всю потрібно перепускати через заводи", – пояснив Жданов.

Експерт певен, що зараз Росія не зможе налагодити випуск запчастин для танків Т-72, Т-80, Т-62. Їм доведеться ремонтувати способом "канібалізму" – один танк розбирати на запчастини для інших. Про глибоку модернізація взагалі не йдеться.

Батько загиблого снайпера придбав три автомобілі для ЗСУ. ФОТО

Батько снайпера Степана Габруся, який загинув на війні з росією, придбав три автомобілі для Збройних сил України.

Про це повідомляє у Фейсбуці Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, передає Укрінформ, інформує UAINFO.org.

Чоловік вирішив закупити три автомобілі і передати на Збройні Сили України. "Якщо не зміг вберегти сина, то збережу життя іншим захисникам", – пояснив свій вчинок батько Героя.

Допомагає він також і у протезуванні військових, які втратили кінцівки на фронті.

"Наші діти - це наше майбутнє, а тому вони варті найкращого. Мого сина вже не повернути, але є інші, заради кого треба боротися на всіх фронтах", - зазначив пан Василь, батько полеглого захисника.

Степан Габрусь народився 1986 року, мешкав у місті Сколе на Львівщині. Воював у АТО, а після повномасштабного вторгнення рф став стрільцем-снайпером одного з підрозділів ЗСУ. Загинув 16 квітня, виконуючи бойове завдання.  

В Україні затримали прихильника Симоненка, який наводив удари по енергооб'єктах. ФОТО 

СБУ затримала у Львівській області російського агента, який наводив ворожі ракети на стратегічні підприємства України. У нього знайшли фото з Петром Симоненком, що керував забороненою в Україні Компартією.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, інформує UAINFO.org.

Поплічником ворога виявився інженер одного з держпідприємств, розташованих на сході України.

На початку повномасштабного вторгнення його завербувала російська спецслужба для проведення розвідувально-підривної діяльності проти нашої держави.

Спочатку, за завданням ворога, зрадник збирав інформацію про розміщення стратегічних об’єктів у південно-східних регіонах України.

Крім цього, він пропонував представникам країни-агресора свою допомогу у розробці новітньої радіолокаційної установки на основі відомостей щодо української РЛС.

Також, прикриваючись «відрядженням», агент їздив до Києва та Запоріжжя для виявлення об’єктів енергетики та залізничної інфраструктури, по яких ворог здійснював ракетні удари.

На місці мав оглянути їхній технічний стан, рівень можливих пошкоджень і підготувати відповідний «звіт» для фсб.

Наступна його «поїздка» була до Львівщини, де він намагався встановити місцезнаходження об’єктів критичної інфраструктури.

Отриману інформацію мав переправити ворогу у вигляді електронних координат та фотоматеріалів з прив’язкою до місцевості.

Розвідувальна інформація потрібна була ворогу для підготовки і проведення серії прицільних ракетних ударів по території регіону.

Однак, контррозвідники СБУ своєчасно викрили російського агента, поетапно задокументували його злочинні дії і затримали на спробі передачі агресору закритих відомостей.

"Padre Mercedes": італійська Сorriere della Sera потролила намісника Києво-Печерської лаври 

Італійська газета Corriere della Sera випустила статтю про священників УПЦ МП, які є агентами країни-агресора РФ у рясах. У цьому матеріалі журналісти потролили намісника Києво-Печерської лаври, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Вони охрестили митрополита Павла (Лебедя) "Padre Mercedes". Так священнослужителя називають і в Україні. Своє прізвисько "Паша-Мерседес" він отримав за те, що користується дорогим автомобілем Mercedes.

Обкладинкою статті стало фото митрополита. "Павло Лебідь, він же Паша Мерседес, намісник Києво-Печерської обителі", – сказано в підписі.

У газеті розповіли про те, як СБУ після обшуків затримали понад 30 священнослужителів і монахинь Української православної церкви Московського патріархату, звинувативши їх у державній зраді. 

"У травні УПЦ МП проголосила "повну незалежність" від РПЦ, заявивши, що "засуджує війну" і не погоджується з позицією московського патріарха Кирила...невипадково українська гілка не проголосила "автокефалію", православний термін, який використовується для позначення справжньої незалежності і який би мав на увазі її злиття з незалежною Православною церквою України, проти якої Москва виступає. І причина лише одна: проросійська УПЦ МП залишається проросійською", – йдеться у статті.

Сонячне цунамі, ядерна бомба та біозброя: що передбачила Ванга на 2023 рік

У темні дні Другої світової війни, сліпа ясновидиця, відома у всьому світі як Баба Ванга, передбачила багато значних подій, – від 11 вересня до приходу до влади Дональда Трампа. Її порівнюють із Нострадамусом, і, як кажуть, її бачення правдиві на 85%, включаючи трагедію в Чорнобилі, смерть принцеси Діани та розпад Радянського Союзу.

Як повідомляє History, оскільки сліпа містикиня вирішила не документувати свої передбачення, про їхню достовірність ведеться багато суперечок. Багато хто сподівається на гарні пророцтва у 2023 році, але вони сповнені загибелі та мороку. Створено такий собі список найвідоміших прогнозів щодо бачень легендарної пророчиці, що відноситься до 2023 року, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org 

Одне з найтривожніших пророцтв пов'язане з Сонцем і орбітою землі. Сонячне цунамі або "сонячна буря", так зване явище на поверхні сонця, що представляє собою спалахи та активні викиди маси, здатні досягти Землі. дуже драматичний приклад, відомий як Керрінгтонська подія 1859 р. Воно вивело з ладу телеграфні мережі, викликало пожежі та ураження електричним струмом. Зміщення Землі з орбіти, хоча подробиці цього не висвітлювалися. Зміна положення планети може порушити її ідеальну рівновагу. Це призведе до незворотних наслідків і зміни клімату та рівня моря. Якщо Земля наблизиться до Сонця, це спричинить підвищення випромінювання і температури, танення льодовиків підвищення рівня моря, створюючи глобальну надзвичайну ситуацію. Однак, якщо планета віддалиться від Сонця, настане новий льодовиковий період з довгими ночами, що спричинить за собою зовсім інший набір катастроф.

На даний момент конвенція ООН забороняє подібні експерименти, але деякі країни, такі як Китай, у фоновому режимі вже мають потенційні підрозділи з біологічної зброї. Це здається досить доречним у світлі останніх подій. Незрозуміло, яку країну мала на увазі Ванга, як неясні і масштаби подібних експериментів. Чи це пов'язано з вірусами або озброєними варіантами, які можуть залишити лабораторне середовище, але подібні експерименти порушили б конвенцію про заборону розробки біологічної зброї, виробництва токсинів та антигенів. Цей прецедент має місце, оскільки заборону раніше порушували Радянський Союз та Ірак.

Чи можна святкувати Різдво двічі: священник дав відповідь 

З цієї зими православні українці отримали дозвіл від церкви святкувати Різдво 25 грудня – разом з усім світом. Хоча ПЦУ на григоріанський календар не переходила і решта свят залишаються на старих датах. Тому у деяких вірян з’явилось питання, чи можна святкувати Різдво двічі – 25 грудня і 7 січня.

Відповідь на нього дав настоятель харківського храму Іоана Богослова отець Віктор Маринчак. Він пояснив позицію церкви "Суспільному", інформує UAINFO.org.

Чому існує два Різдва?

Отець Маринчак нагадав, що насправді віряни в усьому світі святкують Різдво в один і той же день. Адже і за старим юліанським календарем, і за сучасним григоріанським воно випадає на 25 грудня.

Інше питання полягає в тому, що менш досконалий юліанський календар з моменту свого запровадження і до моменту, коли світ перейшов на григоріанський, відстав на 13 діб від сонячного року. І цей перехід помилку виправив. Але країни, де церква не здійснила дану реформу, продовжують відзначати свої свята на два тижні пізніше від фактичних дат. Так за календарем вельми консервативної православної церкви 25 грудня за староюліанським календарем випадає на фактичне 7 січня.

У Росії влаштували вакханалію навколо гімнаста, що вийшов із Z на формі. Його назвали мужнім героєм, який здійснив подвиг

Із російського гімнаста Івана Куляка пропаганда зробила національного героя. 6 березня на етапі Кубка світу в Катарі Куляк вийшов на урочисту церемонію нагородження з буквою Z, щоб підтримати російські окупаційні війська, які напали на Україну. Літеру Куляк наклеїв на форму, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

Міжнародна федерація гімнастики (FIG) дискваліфікувала його на рік, позбавила медалі за третє місце та призових, а також присудила заплатити 2000 франків судових витрат.

Губернатор Калузької області Владислав Шапша написав, що все сплатить Куляку, який "розумів, що на нього чекає. Але сміливо висловив свою позицію".

У коментарях місцеві z-патріоти порівняли вчинок Куляка з вчинком матроса Кошкіна, який у ВВВ кинувся на амбразуру.

Кішка Тейлор Свіфт стала однією з найбагатших у світі 

Домашня улюблениця американської співачки Тейлор Свіфт увійшла до трійки найбагатших тварин світу. Її статки оцінюються в 97 мільйонів доларів, пише УНІАН, інформує UAINFO.org

Такий стан шотландська висловуха на прізвисько Олівія Бенсон сколотила, "створивши" власний бренд і знявшись разом з господинею в декількох кліпах, в тому числі на пісню "Blank Space", і рекламних роликах. 

"Маючи колосальний капітал у 97 мільйонів доларів, Олівія досягла успіху за межами світу впливу Instagram. Шотландська висловуха заробила свій стан, знявшись разом зі своїм власником в декількох музичних відео, створила власну лінію товарів і знялася в епізодичних ролях у багатьох високобюджетних рекламах, зокрема для Diet Coke і Ned Sneakers", - йдеться на сайті the Ultimate Pet Rich List.

Чому не можна спати з котом: народні прикмети 

Здавна вважалося, що кішок не можна пускати в ліжко на ніч, оскільки це призведе до втрати енергії. Однак багато господарів ігнорують заборону і сплять із улюбленцем.

OBOZREVATEL розбирався, чим загрожує сон із котом. Раніше людей навіть попереджали, що після таких дій біля узголів'я нібито заведуться жаби, інформує UAINFO.org.

Також існує прикмета, що якщо кішка лягає з вами в ліжко, після того як ви заснули, і починає голосно муркотіти – вона віщує початок важкого етапу в житті.

А якщо кіт спить на ваших грудях – він живиться вашою енергетикою.

Однак це може бути просто виявом любові до людини.

Також вважається, що якщо кішка спить у ногах, вона знімає весь негатив та чистить ауру.

До того ж причиною такого вибору місця для сну може стати ваша втома. Також це може свідчити про розвиток захворювання.

А от якщо кішка спить біля голови, – це може бути знаком того, що власник надто багато часу приділяє розумовій роботі. Улюбленець намагається зняти напругу мозку.

Існують також і практичні причини, чому сон із котом може завдати неприємностей.

Кішки часто переносять різноманітні захворювання – від інфекційних до паразитарних. Якщо дуже хочеться пустити в ліжко тварину, необхідно, щоб вона була чиста і щеплена.

Якщо у вас є маленька дитина, кішка може подряпати її. Також кішка може заразити новонародженого різноманітними бактеріями.

Якщо ви алергік, вам необхідно здати відповідні аналізи на котячу шерсть.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини