MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 січня 2023

218 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 січня.

Чи може РФ ракетами та артилерією знищити українські укріплення перед наступом: пояснення Жданова 

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, чи можуть окупанти знищити всі українські укріплення масованим артилерійським і ракетним ударом, а потім піти у наступ.

Про це він сказав у своєму youtube-каналі, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Ні, безперешкодно зайти піхота не зможе. Ви ж пам'ятаєте 24 лютого. Вони не розраховували на спротив і особливо не бомбили нашу систему ППО. У нас вже розвинена система ППО, тому ефективність ракетно-авіаційного удару буде дуже різко знижена. Вирахувати її вони не можуть, тому що 90% ППО станом на сьогодні напевно – це мобільні комплекси, які постійно міняють свої стартові позиції. Навіть з врахуванням Донецького напрямку, коли влітку окупанти викидали до 40 тис. снарядів за добу – навіть тоді російська піхота не йшла "в повний ріст". Природно, що є захист, куди можуть сховатися наші військові на момент обстрілу. Це все комплексні заходи", – пояснив Жданов.

"Влітку можна закінчити війну": Євген Дикий озвучив два сценарії розвитку бойових дій

Екскомандир роти батальйону Айдар Євген Дикий не виключає, що наземний наступ з території Білорусі відбудеться.

Про це він розповів в ефірі Radio NV, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.

«Я б не виключав на 100%, що вони на повному серйозі намагаються повторити минулий рік. <...> Це точно буде не завтра. Навіть якщо у них вистачить клепки піти на нас знову з Білорусі по перевірених маршрутах, це буде не раніше другої половини березня, а то і квітень», — вважає Дикий.

Водночас, заспокоює військовий, якщо вони наважаться, то наступ з території Білорусі не стане катастрофою для України, а навіть навпаки:

«Це буде найкраще, що вони можуть для нас зробити. Так, ми переживемо два-три напружених тижні. <...> Вони трошки зроблять нам нерви. Але враховуючи те, що армія 2.0, цей другий контингент для вторгнення завідомо буде гіршим, ніж той, з яким вони прийшли минулого року, а зустрічати ми будемо, делікатно кажучи, по-іншому підготовлені, то за два-три тижні цей контингент буде практично знищений».

А далі, на думку Дикого, піде ефект лавини:

«Посиплеться весь їхній фронт, все їхнє угруповання. Коротше: це для нас дуже оптимістичний сценарій. Якщо в квітні вони лізуть до нас, то десь в червні-липні ми закінчуємо цю війну повним звільненням наших територій».

Пригожин використовує повідомлення про штурм Соледара, щоб зміцнити репутацію "Вагнера", – ISW

Засновник та куратор ПВК "Вагнер" Євген Пригожин використовує повідомлення про "успіхи" у Соледарі, щоб зміцнити репутацію найманців як ефективної бойової сили.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org 

У ПВК "Вагнер" стверджують, що за останні кілька днів захопили територію у межах Соледара. Багато російських джерел розглядають ці "успіхи" як ознаки того, що найманці можуть незабаром оточити Бахмут. 

На кадрах бою, поширеному в соціальних мережах 9 січня, видно, як "вагнерівці" ведуть запеклий бій зі стрілецької зброї біля будівлі міської адміністрації в центрі Соледара. 

Пригожин наголосив 9 січня, що "виключно" підрозділи ПВК "Вагнер" займають позиції в Соледарі, і зазначив, що наразі найманці ведуть "запеклі бої за будівлю міської адміністрації".

"Хамська демонстрація невразливості": терорист Гіркін розніс призначення генерала Лапіна 

Терорист Ігор Стрєлков-Гіркін відреагував на призначення генерал-полковника Олександра Лапіна на пост начальника Головного штабу Сухопутних військ Російської Федерації. Він вважає дане рішення непорозумінням.

Бойовик нагадав, що під керівництвом Лапіна росіяни зазнали поразки в Харківській області, через що були змушені піти, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Призначення генерала Лапіна на вищу посаду, м'яко кажучи, непорозуміння. Справа не в його командних якостях (якщо вони взагалі є), а в тому, що саме під його командуванням наші війська зазнали важкої поразки під Балаклією та Ізюмом, залишивши, в результаті, майже 10 міст та "перегрупувавшись" з Харківської області", - написав він Гиркин у своєму Telegram-каналі.

На його думку, "підвищувати за таке - це хамська демонстрація власної невразливості з боку керівництва МО РФ".

Російська армія на початку повномасштабного вторгнення в Україну захопила ряд українських населених пунктів, в тому числі і в Харківській області. Наприкінці літа ЗСУ розпочали масштабний контрнаступ, а 14 вересня президент Володимир Зеленський оголосив про звільнення від ворога Харківської області.

За даними СБУ, накази про захоплення міст Харкіщини віддавали шість російських генералів. Їм вже заочно оголосили підозру.

Після деокупації області загарбники постійно б'ють по мирних містах з аріллерії, дронами та ракетами, що призводить до жертв серед населення і руйнувань. Під час однієї з останніх атак по смт Шеченкове двоє людей загинули, а шестеро отримали поранення, в тому числі 10-річна дівчинка.

"Буде просто різанина": соціолог розповів про перспективи пригожинських "зеків" в РФ 

Російський соціолог Ігор Ейдман заявив, що мобілізовані Євгеном Прижиним "зеки" у найближчому майбутньому можуть стати загрозою для режиму Путіна.

"Я писав, що ці зеки заангажовані на півроку. Вони в основному завербовані в серпні-вересні-жовтні, тобто до весни їх треба буде випускати, а їх десятки тисяч. Чи зможе Пригожин або російська держава випустити десятки тисяч запеклих кримінальників-рецидивістів, та ще й які скуштували кров і володіють знаннями, як поводитися зі зброєю і вибухівкою? Очевидно, що ні", - сказав він у ефірі програми "Аргумент", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Соціолог упевнений, що ніхто в Росії не хоче нової холодної весни 53-го, яка була після смерті Сталіна при Беріївській амністії.

"Тоді з таборів вийшов натовп зеків і влаштував моторошні масові вбивства і згвалтування в російських містах. Ніхто цього не хоче і не допустить. Тим більше, що навіть ніякого юридичного механізму звільнення цих зеків немає. Всі вони зараз "сидять" формально, і при цьому воюють. Хто кожного з цих 40 з гаком тисяч, крім Путіна, буде помилувати? Це теж абсолютно неможливо. Я думаю, що "пригожинці" їх будуть просто утилізувати – посилати на вірну смерть. Вже зараз це частково відбувається, але пізніше це буде очевидно. Всіх зеків спишуть в "вантаж 200", щоб не стикатися з якимись повстаннями, невдоволеннями, протестами. Адже спробуй застав людину, яка дивом вижила за ці півроку, знову воювати або йти в табір. Звичайно, це практично неможливо, тим більше озброєну людину. Його треба або відпускати, або вбивати. Його не відпустять, я думаю, будуть вбивати. І буде просто різанина. Найманці будуть вбивати зеків", - сказав Ейдман.

Екстрасенс з РФ, якого вжалила "космічна фреза", шокував "пророцтвом" для Європи

Російська пропаганда продовжує зомбувати населення важкою артилерією - екстрасенсами, магами та пророками. Цього разу на федеральний канал запросили екстрасенса, якого "вжалила космічна фреза".

Як повідомляє Телеграм-канал "НеШутки", пропагандист Андрій Малахов представив "екстрасенса" наступником радянської астрологині та цілительки Джуни, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Сам "екстрасенс" розповів дивовижну історію про те, як через його тіло пройшла "фреза з космосу". За словами чоловіка, ця магічна "фреза" нібито наділила його надздібностями. Вона увійшла у верхню чакру та через п'ятки пішла в землю.

Вжалений фрезою росіянин каже, що часто контактує з топ-військовими РФ і завжди радить їм "не зв'язуватися з цією силою". "Це я зміг вийти із ситуації, бо я пов'язаний з космосом", - заявив "екстрасенс". 

Не обійшлося без пропагандистських "прогнозів" щодо війни в Україні. Росіянин заявив, що Європу чекають "хвилювання", а Росію нібито тільки перемога.

"Бумеранг, запущений проти Росії, він же повернеться назад. Він повернеться, почекайте. Березень, лютий. Там такі хвилювання будуть скрізь. Скрізь, у Європі, скрізь будуть. Це народ прозріває. Про-зрі-ва-є. Вони не розуміють. Все буде добре. Наша країна - непереможна. Вищі сили захищають Росію", - заявив росіянин, "пов'язаний з космосом".

Київ є власністю Москви: у столиці судитимуть вчительку гімназії за підтримку окупантів

Завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно жительки Києва за фактами підтримки дій окупантів та закликів до повалення конституційного ладу в Україні.

Про це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури, інформує UAINFO.org.

Зокрема, за даними слідства, з початку збройної агресії Російської Федерації проти України киянка, яка працює інструктором з фізичного виховання в одній зі столичних гімназій, використовуючи власні акаунти у соціальних мережах, неодноразово поширювала повідомлення, спрямовані на підтримку дій РФ та виправдовування її збройної агресії проти України.

"Також підозрювана визнавала правомірною окупацію частини території України збройними силами РФ, стверджувала, що Київ є власністю Москви та висловлювала сподівання на перемогу РФ. Висновками експертиз підтверджено наявність у публікаціях жінки публічних виправдовувань збройної агресії РФ проти України, глорифікації представників збройних формувань держави-агресора та закликів до повалення конституційного ладу в Україні", - йдеться у повідомленні.

Підсанкційна співачка Нетребко має намір виступити в Італії  

В Італії спалахує скандал через запланований виступ відомої оперної співачки з Росії Анни Нетребко. Вона збирається виступити у театрі Петрарки в місті Ареццо 7 лютого. Проте днями артистка потрапила до списку санкцій України. Нетребко відома тим, що у 2014 році побувала на окупованому Донбасі, передала мільйон рублів на підтримку місцевого театру. І разом із депутатом-втікачем від забороненої "Партії регіонів" Олегом Царьовим розгорнула прапор "ДНР".

А після повномасштабного вторгнення РФ в Україну не висловлювала свою позицію щодо війни.

У березні минулого року з Нетребко розірвали відносини багато провідних театрів, включно з італійським Ла Скала. Тепер її збираються повернути на італійську сцену. Українська громада категорично проти виступу Нетребко і має намір пікетувати її концерт.

Докладніше про це читайте у матеріалі OBOZREVATEL, інформує UAINFO.org.

Від Мусоргського до Нетребко

7 лютого в Італії, у місті Ареццо у Тоскані, з концертом збирається виступити російська оперна співачка Анна Нетребко.

Ще у березні минулого року одразу після повномасштабного вторгнення Росії в Україну з Нетребко розірвали контракти провідні сцени Європи, включно із знаменитим театром Ла Скала. Тому що оперна співачка довго не висловлювала свою позицію щодо розв'язаної Росією війни в Україні.

Співачка Камалія похвалилася подарунком, який їй із чоловіком Мохаммадом Захуром зробив генерал Валерій Залужний. ФОТО

Українська співачка Камалія показала, який подарунок їм з чоловіком-мільярдером Мохаммадом Захуром зробив генерал Валерій Залужний.

До різдвяних свят виконавиця отримала від головнокомандувача ЗСУ особливий пам'ятний презент. Так, на своїй сторінці в Instagram Камалія показала обкладинку журналу TIME зі світлиною Залужного, на якій він залишив свій підпис. На постері Валерій Федорович не лише залишив автограф, а й написав "Дякую!", інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Найкращий подарунок нам з Захуром на Різдво! Дякуємо, пане головнокомандувачу", - написала співачка. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини