MENU

Янукович готовится к полномасштабной войне за власть - Мамалыга

10660 11

  

«Схоже, що ПартіяРегіонів одразу після Євро готуєтьсядо повномасштабної війни за владу», -пишет в своем блоге Андрей Мамалыга.


«Опричнина - такнаприкінці ХVI століття, називаласячастина території Московської держави,з особливим управління, виділена дляутримання царського трону та опричників.Саме цей період виділяється державнимтерором та системою надзвичайнихзаходів. Все є – і цар, і оПРичники зособливим статусом, і території зособливим управлінням типу «Межигір'я».


В той час, коли увагаУкраїни та Європи прикута до чемпіонатуЄвропи з футболу, Віктор Янукович «цементує» свою владу та видає Указ№388/2012 «Про рішення Ради національноїбезпеки та оборони України від 25 травня2012 «Про заходи щодо посилення боротьбиз тероризмом в Україні», таким чиномнадаючи Рішенню РНБО статусу УказуПрезидента України.


Дещо з першоджерела:«Основними причинами тероризму єрадикалізм, екстремізм, політизаціяпроблематики міжнаціональних,етноконфесійних відносин, поширеннягромадянської нетерпимості тапротистояння, насамперед у площинісуспільно-політичних відносин, а такожнегативний вплив міжнародних терористичнихі релігійно-екстремістських організацій.


Радикально налаштованісили намагаються використовуватитруднощі, пов'язані з накопиченнямбагатьох нерозв'язаних соціальнихпроблем, у своїх вузькокорпоративнихцілях».


Іншими словами, в усьомувинні міжнаціональні відносини, якіміжнародні терористичні тарелігійно-екстремістські організаціїта радикально налаштовані сили (напевневнутрішні) використовують шляхомрадикалізації, екстремізації таполітизації суспільно-політичнихвідносин.


Натомість Президентчомусь не згадує про прийнятті парламентом,провокаційні за суттю, Закон «КаКа»«Прозасади мовної політики» та«антиафганський» закон № 9127», - удивляется автор.


«Якщо з внутрішнімисилами більш менш зрозуміло, то так ізалишаються невідомими назви міжнароднихтерористичних та релігійно - екстремістськихорганізацій , які становлять загрозуУкраїні. Адже відомо, що в минулорічнихта цьогорічних терористичних актахобвинувачуються виключно громадяниУкраїни, а з релігійно - екстремістськихорганізацій мені відоме лише «БілеБратство», якому «дали раду» ще в середині90-х.


Натомість автори Указу№ 388 основний наголос зробили не навіртуальних зовнішніх ворогах, а назасобах боротьби з ними. Так Кабмін маєрозробити порядок визнання організаційтерористичними та порядок їх ліквідації. Відомо , що в усьому світі терористичніорганізації ліквідуються способом«ліквідації».


Не конкретизувавПрезидент і про те, які саме додатковіповноваження із застосуванням спеціальнихтехнічних засобів необхідно надатипідрозділам, що здійснюютьоперативно-розшукову діяльність.

 

А тому«любов» СБУ та МВС до прослуховування,стеження та інших порушень конституційнихправ громадян ймовірно стане простодоступнішою.


Але найбільше питаннявикликає ініціатива Президента розробитизаконопроект про приватну детективнурозшукову діяльність.


Яким чином, недержавніоперативно-розшукові органи можутьзапобігати тероризму ?


Залишається питанням.Можна лише здогадуватися, що недержавнимохоронним структурам потрібна легальнаможливість здійснювати оперативно-розшуковудіяльність та навіть легально носитита використовувати вогнепальну зброю»,- предполагает Андрей Мамалыга.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини