MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 січня 2023

308 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 січня.

Кабмін заборонив виїзд чиновників за кордон під час війни без поважних причин

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка забороняє на час війни виїзд чиновників за кордон без поважних причин.

"На виконання рішення РНБО уряд схвалив постанову, яка забороняє на час війни виїзд чиновників за кордон без поважних причин", - повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram, інформує UAINFO.org.

Шмигаль підкреслив, що народні депутати, урядовці, представники місцевої влади, прокурори, судді та багато інших посадовців можуть перетинати державний кордон на підставі службового відрядження.

"Виїхати за кордон для переговорів, для лікування, для догляду за неповнолітніми дітьми — можна. Кататися на відпочинок — ні. На жаль, є ті, хто навіть під час війни не зрозумів цих базових речей. Тому було рішення РНБО, був відповідний указ президента України, і тепер є відповідна постанова Кабінету міністрів", - заявив очільник уряду.

"Російські й американські танки горять однаково": президент Хорватії відзначився скандальною заявою про війну в Україні

Президент Хорватії Зоран Міланович, відомий своїми проросійськими заявами, розкритикував рішення Заходу та Німеччини зокрема передати Збройним силам України танки. Це, стверджує він, лише затягне війну.

Політик сумнівається, що це допоможе Києву. Крім того, Міланович виступає категорично проти військової допомоги Україні від його країни. "Військовим Хорватії взагалі не можна допомагати [українцям]. Ви хочете, щоб ми пішли на війну?" – спитав він у коментарі телеканалу N1 26 січня, коли відвідував компанію AD Plastik, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Скандальний політик заявив про необхідність переговорів між Росією та Сполученими Штатами Америки (він стверджує, що США також воюють). Інакше, лякав він, світ "потихеньку рухатиметься до Третьої світової війни". Дехто припускає, що це вже відбувається, але Міланович зазначив, що іншої думки: "Я трохи стриманий".

"Щодо танків, то і російські, і американські горять однаково", – продовжив він.

"Можливо, ці танки згорять, можливо, дійдуть до Криму, але без Хорватії. Я завжди виступатиму за це", – зазначив політик, додавши, що наполягатиме на такій позиції настільки довго, наскільки зможе.

Британці жорстко висміяли Путіна за його комплекси з приводу зросту 

У Великій Британії висміяли російського диктатора Володимира Путіна через його комплекси з приводу зросту.

Як повідомляє Sky News, у соцмережах звернули увагу на його останні фото зі студентами МДУ, на якому він стоїть у туфлях на високій платформі, щоб здаватися хоч трохи вищим на тлі решти присутніх, пише NV, інформує UAINFO.org

«Загальновідомо, що президент Росії дуже дбає про свій публічний імідж. Від гри у хокей та позування за кермом військової техніки до верхової їзди та риболовлі з оголеним торсом — Володимир Путін наполегливо працював, щоб створити собі репутацію жорсткого лідера», — зазначили журналісти, додавши, що в країні, де мужність є «дуже важливою рисою», подібні знімки Путіна вже, мабуть, стали нормою.

Своєю чергою, користувачі соцмереж припустили, що зацикленість глави кремлівського режиму на своїй зовнішності свідчить про його «невпевненість».

"В Україні ми вже працюємо": пропагандистка Сімоньян розмріялася про "звільнення" Німеччини від "фашистів" 

Відома російська пропагандистка Маргарита Сімоньян розмріялася про "звільнення" Німеччини від "фашистів". Вона також заявила, що в Україні нібито окупанти вже розпочали цей "процес".

Такі тези топ-пропагандистка Кремля озвучила в ефірі програми "Вечір із Володимиром Соловйовим". Відповідне відео з'явилося у соцмережах, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

Свої фантазії Сімоньян почала озвучувати після того, як Німеччина оголосила про передачу Україні танків Leopard 2. Вона стверджує, що німецький народ був нібито проти такого рішення, але захід нібито "додавив" канцлера ФРН Олафа Шольца.

"Це ж не німецький народ такий... Це означає, що німецьке керівництво таке. Це означає, що німецький народ знову взяли в лещата фашисти. А чи не треба нам звільнити від них німецький народ? А що ми ще маємо про це думати?!" – сказала вона.

Пропагандистка також заявила, що "український народ росіянам не вороги".

"Українці також нація окупована фашистами. Тимчасово. Ми вже працюємо над цим", – додала Симоньян.

Путінський пропагандист Прилєпін уклав контракт із Росгвардією та вирушив воювати в Україну 

Російський автор колись популярних романів "Санькя", "Обітель", "Чорна мавпа" Захар Прілєпін підписав контракт із силовим відомством Росгвардія. Тепер він вирушив до України зі зброєю, щоби взяти безпосередню участь у повномасштабній війні, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на пресслужбу Прилєпіна. Умови, за якими одіозний пропагандист кремлівських наративів братиме участь у боях, не розголошуються.

"Захар підписав контракт і вирушив у зону спецоперації, але подробиці контракту ми, на жаль, розголошувати не можемо. Відомо тільки одне, там він перебуватиме як військовий", – вказано в повідомленні.

У Росії розгорається протистояння між Пригожиним і Гіркіним, це вигідно Путіну – ISW

Засновник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин посварився з колишнім російським офіцером Ігорем Гіркіним. Терорист "Стрєлков" звинуватив "кухаря Путіна" в тому, що він навмисне неправильно витлумачив його кри. тику політичних устремлінь і використання інфопростору як напад на сили ПВК, що воюють проти України.

На думку аналітиків, ця сварка оголює нову сферу конкуренції між російськими націоналістичними групами за політичний вплив у РФ. Водночас воно вигідне самому диктатору Володимиру Путіну, зазначає Інститут вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW), пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

Так, колишній ватажок бойовиків "ДНР" заявив, що інтерв'ю пов'язаного з "Вагнером" видання RiaFan із неназваним командиром найманців, який звинуватив Гіркіна у відході з позицій на Донбасі у 2014 році, "було спробою анонімно дискредитувати його".

Терорист звинуватив Пригожина в тому, що він продовжує спрямовувати сили "Вагнера" для підтримки операцій у Сирії та африканських країнах замість того, щоб задіяти їх "для перемоги у війні в Україні".

У відповідь ватажок "вагнерівців" заявив, нібито він не має політичних амбіцій, а його команда намагалася підкупити Гіркіна, щоб змусити його припинити критикувати сили ПВК, оскільки це могло призвести до ув'язнення його бойовиків за незаконну найманську діяльність.

Пригожин також перебільшив свій авторитет, заявивши, що він не може відкликати "вагнерівців" із Африки, оскільки "дав обіцянку кільком президентам", що "захищатиме їх". Крім того, заявив, нібито його сили "де-факто виграли війну в Сирії", хоча 2015 року їх "вигнали з Донбасу".

Він повторив, що заснував, контролює та спонсорує "Вагнера", і саркастично запропонував Гіркіну приєднатися до одного зі штурмових загонів ПВК в окупованій частині Луганської області. Той у відповідь запевнив, що зробить це, якщо "Пригожин надішле йому серйозне запрошення".

Штучний інтелект відповів, чи закінчиться війна в Україні після смерті Путіна

Штучний інтелект ChatGPT не впевнений, що розв'язана Росією війна проти України закінчиться в 2023 році.

Таку відповідь отримали журналісти видання Liga.Tech, запитавши у чат-бота зі штучним інтелектом ChatGPT, коли закінчиться війна в Україні. Він відповів, що ситуація є "складною та багатогранною", тож важко спрогнозувати, коли все завершиться, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Хоча дипломатичні зусилля тривають, прогрес у досягненні тривалого припинення вогню та розв'язання основних проблем, які призвели до конфлікту, незначний. Цілком можливо, що війна може тривати після 2023 року, якщо не стануться значні зміни в політичній та дипломатичній ситуації", - сказав ChatGPT.

Штучний інтелект також сумнівається, що Росія обов'язково завершить бойові дії після смерті глави Кремля Володимира Путіна. Чат-бот вважає, що тривалість війни визначається багатьма факторами, а дії та рішення окремої особи є лише одним із них.

"Тривалість конфлікту визначається різними факторами, і дії та рішення окремої особи, навіть такої "могутньої", як президент Росії, є лише одним із багатьох факторів, які можуть вплинути на хід війни. Важливо зазначити, що війна в Україні є складною проблемою з глибокими історичними, політичними та економічними коренями, і її вирішення, ймовірно, вимагатиме багатогранного підходу", - відповів штучний інтелект.

ЗСУ ліквідували бойового попа РПЦ і всю колону "трьохсотих" окупантів. ФОТО

На війні в Україні ліквідовано російського "бойового попа" з РПЦ Олександра Караулова разом з цілою пачкою інших окупантів під час евакуації "трьохсотих".

Згадка про знищення Караулова з'явилась у російських соцмережах. Коли і на якому напрямку попа ліквідували - не вказується.

Караулов, як і його вже "відкобзонені" друзі, рятував загарбників з-під вогню ЗСУ, але так сталось, що й сам отримав "подарунок" від українських захисників.

Вказується, що по евакуаційній колоні відпрацював український міномет. "Загинув по-геройськи, витягуючи хлопців, які підірвалися на міні. У цей час по них відпрацював міномет", - йдеться у повідомленні. 

У переліку "новоприставлених воїнів" всього імена 14 окупантів, яких ЗСУ "відправили до пекла" того дня.

Двомісячний син Олега Сенцова отримав українське громадянство у США

Маленький син українського режисера Олега Сенцова, який наразі боронить нашу країну на фронті, отримав українське громадянство.

Відбулося це у Вашингтоні, США, де хлопчик з'явився на світ. Про важливу подію у житті двомісячного Дем'яна розповіла мама малюка та дружина Сенцова Вероніка Вельч, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

На сторінці у Facebook Вельч запостила знімок, де зображена разом з двомісячним сином та пані послом України у США Оксаною Маркаровою.

"Наш син народився далеко від дому, а його тато зараз на війні. Нині наша чудова пані посол вручила Дем'янчикові довідку про набуття українського громадянства і ми стали ближчими до дому і до перемоги", - написала Вельч.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини