MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 лютого 2023

201 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 лютого.

"Ні" Байдена щодо винищувачів F-16 для України у Пентагоні зустріли зі скептицизмом – Washington Post

Різку відмову президента Байдена виконати запит України щодо літаків F-16 скептично сприйняли в Пентагоні.  Деякі посадовці оборонного відомства все ж передбачають остаточне схвалення або сценарій, за яким американські союзники все-таки нададуть літак з дозволу адміністрації, пише The Washington Post, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Гіпотеза серед чиновників з Міноборони США виникла після однослівної відповіді Байдена в понеділок, коли репортер запитав його біля Білого дому, чи відправить він F-16 в Україну. «Ні», — відповів Байден.

"Один високопоставлений чиновник Міноборони, який, як і деякі інші, опитані для цього звіту, говорив на умовах анонімності, щоб обговорити внутрішні питання, сказав: хоча розрахунок Пентагону навряд чи зміниться найближчим часом, залишається ймовірність того, що обговорення може бути, але щодо M1", - йдеться на сторінках видання. 

Тут про нещодавнє зобов’язання Байдена щодо танків M1 Abrams попри те, що в Білому домі місяцями припускали, що з роботою з цими танками в Україні може виникнути багато труднощів.
 
 Інший високопосадовець оборонного відомства визнав, що в Пентагоні зростає розчарування серед тих, хто хоче  більше допомогти Києву, але вважає, що їхні погляди стикаються з іншими, які виступають за більш обережний підхід. Цей чиновник сказав, що хоча міністр оборони Ллойд Остін і деякі з його старших співробітників неохоче схвалили передання танків Abrams і ракетної системи Patriot, Байден зрештою це схвалив.

Стратегічна точка: NYT про те, чому і Росія, й Україна стільки сил кинули на Бахмут 

Російські війська посилюють тиск на східноукраїнське місто Бахмут, кидаючи хвилі бойовиків, щоб зламати опір України, та атакуючи лінії постачання в кривавій кампанії, спрямованій на забезпечення першої значної перемоги Москви на полі бою за останні місяці. Про це йдеться у статті The New York Times, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Через 11 місяців після того, як Москва розпочала вторгнення, Бахмут і райони навколо нього стали центром інтенсивних боїв, значення яких зростає, оскільки обидві сторони додають сили до битви. Росія активізувала свої зусилля із захоплення Бахмута, який може мати ключове значення для захоплення всього Донбасу, після того, як місяці бомбардувань, які почалися влітку, не принесли жодних успіхів.

«Ситуація дуже складна», – заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні після зустрічі з військовим керівництвом. За його словами, «постійно йдуть спроби прорвати нашу оборону».

Єльцин ще у 1990-х роках називав Україну "головним дестабілізуючим фактором": у США розсекретили стенограму зустрічі президентів

Експрезидент Росії Борис Єльцин у 1990-х роках називав Україну "головним дестабілізуючим фактором". Інформація про це фігурує у стенограмі двох перших зустрічей Єльцина з президентом США Джорджем Бушем-старшим у 1992 році, депеші від держсекретаря Джеймса Бейкера та телеграми американського посольства в Росії, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Про це випливає із розсекречених у США документів. Єльцин також запитував у Буша, чи залишаються Росія й США противниками, і російського президента запевнили, що це не так.

"Це не для запису. Наш головний дестабілізуючий фактор – це Україна", – заявляв Єльцин Бушу.

Він розповів, що йдеться про 11 млн етнічних росіян в Україні, на яких націоналісти чинять тиск.

Єльцин також запитував у Буша, чи залишаються Росія й США противниками, і російського президента запевнили, що це не так.

"Доведеться їх завоювати": на росТБ вибухнули погрозами країнам Прибалтики

В ефірі федерального каналу РФ знову взялися погрожувати країна Балтії. Цього разу в ефірі пропагандистської програми професор, декан вищої школи телебачення МДУ Віталій Третьяков заявив, що Росія "завоює" країни-сусіди, якщо вони не "прогнуться" під неї.

Як повідомляє Телеграм-канал "НеШутки", Третьяков заявив, що країни Прибалтики - це "прохід Росії у Балтійське море". Тому, він вимагає, щоб у урядах Литви, Латвії та Естонії були представники "російські представники", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Поставити політичні умови цим країнам, їхньому керівництву, хай дізнаються, хто за ними стоїть, щоб вони знали, що вони повинні у будь-якому випадку зробити так, як ми їм сказали. Інакше їх доведеться завоювати", - заявив опальний росіянин.

Третьяков також додав, що це його "пропозиція". Пропагандист Соловйов у відповідь зневажливо поставив під сумнів державність країн Прибалтики. "Чому ми говоримо про державність цих територій як про факт, що відбувся?", - запитав пропагандист.

Путініст Олівер Стоун у Давосі втік після запитання, чи не соромно йому за фільм про воєнного злочинця Путіна 

Американський кінорежисер, сценарист і продюсер Олівер Стоун, який відомий своєю проросійською позицією, у Давосі втік від незручного запитання українського журналіста Петера Залмаєва. Співробітник телеканалу "Прямий" запитав у американця, чи не соромно йому за фільм про воєнного злочинця – кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Відповідне відео опубліковане на YouTube-каналі "Прямого". Олівер Стоун уже довгий час відкрито демонструє свою симпатію до Путіна і навіть зняв фільм про нього, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Йдеться про чотирисерійну пропагандистську стрічку "Інтерв'ю з Путіним" ("The Putin Interviews"), яка отримала переважно критичні оцінки поза межами РФ.

Під час Форуму в Давосі Залмаєв підійшов до лауреата найпрестижнішої нагороди в кінематографі "Оскара", і запитав, чи він не шкодує він, що зняв цей фільм. При цьому журналіст вказав на злочини кремлівського диктатора, зокрема про звірства путінської армії у Маріуполі, Бучі та інших містах, про які вже знає увесь світ.

"Ви шкодуєте, що зняли фільм про Путіна? Про воєнного злочинця? Де запевняли, що не все так просто? Ви досі бачите якісь нюанси? У воєнному злочинці? […] Я втратив свій дім у Донецьку і маю достатньо прав ставити таке запитання", – сказав Залмаєв.

Падає, як картковий будинок – росіяни розчаровуються у власній армії. Перехоплення ГУР 

Російські солдати розчаровані підготовкою своїх військ до війни і передбачають поразку армії.

Про це йдеться у черговому перехопленні Головного управління розвідки, інформує UAINFO.org.

"Я так і знав, що розпочнеться щось серйозне, і вся наша картинно-демонстративна армія впаде, як картковий будинок… От почалася війна, і ніхто не знає, що робити. Як німці у 41-му гнали нас аж до Москви, поки два роки вчилися воювати. А що, не так було?", – жаліється окупант.

Загарбник також розповів, що представники старшого офіцерського складу намагаються ухилятися від участі у збройній агресії проти України.

На зв’язку ФСБ. Яндекс визнав, що голосовий помічник Аліса може підслуховувати користувачів 

Розумна колонка Яндекса Аліса здатна вмикати мікрофон на кілька секунд навіть без голосової команди.

Після гучного витоку даних сервісів Яндекс з'ясувалося, що голосовий помічник Аліса може включити мікрофон у будь-який момент. Компанії довелося дати публічні пояснення, повідомляє NV, інформує UAINFO.org.

За словами прес-служби компанії, підслуховувати користувачів Аліса може, і робиться це «для поліпшення якості асистента».

"Опубліковані фрагменти коду містять у тому числі і тестові алгоритми, які використовувалися тільки всередині Яндекса для перевірки коректності роботи сервісів. Наприклад, для покращення якості активації асистента та зменшення кількості хибних спрацьовувань у бета-версії для співробітників застосовується налаштування, яке включає мікрофон пристрою на кілька секунд у випадковий момент без згадування Аліси», - йдеться у повідомленні компанії.

Яндекс вибачився перед користувачем і заявив, що порушив «принципи чесності та прозорості».

Моторошна синя спіраль у небі над Гаваями: вчені відповіли, чи це НЛО

Вчені з’ясували, що моторошна спіраль, яку раніше в січні зафіксував гігантський телескоп у небі над Гаваями, була спричинена не інопланетянами, а компанією SpaceX.

Про це пише The Sun, повідомляє ТСН,  інформує UAINFO.org.

Зазначається, що помічені 18 січня в обсерваторії на найвищій горі на Гаваях – Мауна-Кеа вогні були рукотворними.

"Спіраль, схоже, пов’язана із запуском нового супутника компанією SpaceX", – повідомили у Twitter співробітники Subaru Telescope.

Світіння в небі могло виникнути під час запуску ракети-носія Falcon 9 для виведення орбіту нового супутника GPS, повідомляє Forbes.

Спіральний візерунок, ймовірно, з’явився в нічному небі, коли ракета перейшла на другий ступінь. Під час цього що пристрій обертається, відкидаючи надлишок палива.

Зазначається, що SpaceX не вперше влаштовує таке астрономічне видовище. Як повідомляє Tech Times, різні "світлові шоу" відбуваються, коли компанія запускає пристрої для системи Starlink – серії супутників, які можуть забезпечити доступ до Інтернету в 36 країнах світу. Оскільки ці супутники запускаються партіями по кілька десятків, вони часто формують "потяги", які мандрують нічним небом.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини