MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 лютого 2023

279 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 лютого.

Зеленський у Європарламенті: Україна захищається від найбільшої антиєвропейської сили у світі

Росія намагається знищити європейський спосіб життя та європейський шлях як такий, ведучи війну проти України, та є найбільшою антиєвропейською силою сучасного світу.

Про це президент Володимир Зеленський сказав під час виступу у Європарламенті в четвер, повідомляє кореспондент "Європейської правди", інформує UAINFO.org.

"Зараз я тут, щоб захистити шлях додому нашого народу. Усіх українців, українок, різного віку та різних переконань, різного соціального статусу та різного погляду на релігію, різної особистої історії, але однієї з вами усіма європейської історії. Український європейський спосіб життя намагаються знищити тотальною війною. Але для чого? Щоб після українського європейського способу життя знищити європейський шлях як такий. Для кожного з усіх 27 елементів європейського способу життя, 27 країн Євросоюзу. Ми це не дозволимо", - сказав Зеленський.  

Він підкреслив, що у Росії не діє верховенство права, натомість діє верховенство насильства і покірності.

"Російський режим не лише ненавидить будь-яку соціальність та різноманіття, а свідомо інвестує в ксенофобію та намагається зробити частиною нормальності на нашому континенті все те нелюдське, що було у 1930-1940 роках. Але чи це навічно? І це питання для всіх нас. Відповідь - ні. Ні, Європо. Ми захищаємось від найбільш антиєвропейської сили сучасного світу. Ми, українці, на полі бою разом з вами", - сказав Зеленський, подякувавши ЄС за допомогу у обороні від Росії.

Україна, що перемагає, буде членом ЄС, – Зеленський 

Україна, що здобуває перемогу над Росією, стане членом Європейського Союзу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на виступ президента України Володимира Зеленського перед Європейському парламенті, інформує UAINFO.org.

Він вірить, що ЄС готує позитивну оцінку внутрішнім реформам України, яка захищається у тотальній війні проти РФ і одночасно воюючи, модернізує свої інституції.

"Ми наближаємось до Євросоюзу. Україна буде членом Євросоюзу. Україна, що перемагає, членом Євросоюзу - Євросоюзу, що перемагає", - сказав президент.

Зеленський також зазначив, що для України шлях до Європи - це шлях додому.

"Ми захищаємось від найбільш антиєвропейської сили сучасного світу і мусимо захиститися...Чи буде це можливим, якщо не здолати цю антиєвропейську силу, яка прагне вкрасти у нас з вами Європу? Ні. Лише наша перемога все це гарантуватиме, кожну з наших спільних європейських цінностей, наша обов'язкова перемога", - сказав він.

Путін вже втратив Україну – Байден 

Президент США Джо Байден заявив, що глава Кремля Владімір Путін «вже втратив Україну», додавши, що допомога Україні під час російського вторгнення є безстроковою, повідомляє The Hill, передає ZN.UA, інформує UAINFO.org.

«У Путіна немає жодного шансу - він вже втратив Україну. Він думав, що якщо вторгнеться в Україну, то, по-перше, кожен російськомовний привітно його зустріне і скаже: "Заходьте". По-друге, він думав, що станеться те, що НАТО розвалиться, НАТО нічого не робитиме, вони будуть боятися діяти», - сказав Байден в інтерв'ю PBS NewsHour, додавши, що «нічого з цього не відбувається».

Президент США також зазначив, що НАТО координує свої дії на підтримку України, попри те, що Путін вважає, що це не так.

Коментарі Байдена пролунали після того, як він підкреслив свою підтримку України на тлі російського вторгнення під час промови у Конгресі. 

Зеленський таки переконав Шольца та Макрона щодо ракет та літаків для України – Bild

Президент України Володимир Зеленський під час вчорашньої зустрічі з французьким лідером Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцом все ж зміг переконати їх надати Україні бойові літаки та далекобійні ракети. Про це пише Bild, передає ZN.UA, інформує UAINFO.org.

"Чим швидше ми отримаємо важке далекобійне озброєння, а наші пілоти — сучасні літаки, то швидше закінчиться російська агресія", — сказав Зеленський.

Макрон, своєю чергою, наголосив, що Росія не повинна перемогти у цій війні. Він запевнив, що Київ буде отримувати французьку допомогу стільки, скільки буде потрібно.  

Щодо Шольца, то той сказав, що Україна належить до європейської родини. За його словами, саміт ЄС повинен надіслати потужний сигнал солідарності з Києвом.

"Ми стоїмо поруч з Україною в її захисті. Факт залишається фактом: Росія не повинна виграти цю війну", — заявив Шольц.

"У росіян нічого не вийде", — генерал ЗСУ Сирський про бої за Бахмут. ВІДЕО

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський відвідав підрозділи на передових позиціях фронту в районі Бахмута.

Про це в четвер, 9 лютого, повідомляє пресслужба Сухопутних військ ЗСУ, інформує UAINFO.org.

Звертаючись до українських захисників, Сирський зазначив, що зараз Бахмут "перебуває на вістрі всіх зусиль противника". 

"Ми повинні показати, що вони [окупанти] не в змозі [захопити місто], незважаючи на їх кількість та озброєння, на те, що воюють там не якістю, а кількістю. Для них людське життя нічого не варте, тому вони використовують цих зеків. Ми повинні показати, що наші Збройні сили, незважаючи на те, що ми зараз обороняємося, готові дати відсіч будь-якому противнику", — заявив Сирський.

Арестович спрогнозував, коли ЗСУ зможуть зайти в Крим й розбомбити росіян 

Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович спрогнозував, коли настане "кризовий час" для російської армії в Україні, який дозволить ЗСУ повернути Крим.

Як заявив Арестович в ефірі з російським блогером Марком Фейгіним, окупанти "видихнуться" вже наприкінці квітня, що дозволить українським військам розпочати контрнаступ, пише УНІАН,  інформує UAINFO.org

"Кризовий час для путінського режиму - в розкиді від кінця квітня до липня, десь в цей період",- заявив він.

За його словами, Захід наразі робить все, щоб допомогти ЗСУ використати цей переломний момент на свою користь й піти в контрнаступ. 

"Тоді видимі та яскраві перемоги будуть", - анонсував Арестович.  

Він спрогнозував, що після квітня українські війська вийдуть до кордонів тимчасово окупованого півострова Крим й почнуть "виносити" російські склади та бази. Після чого почнеться втеча окупантів з півострова.

Пропагандистка Симоньян розхвалила смерть "за правильну справу" і заявила, що готова захищати Росію

Кремлівська пропагандистка Маргарита Симоньян похвалила смерть громадян РФ на війні проти України. Вона заявила, що смерть для росіян неминуча, тому краще померти "за правильну та важливу" справу, ніж від хвороби.

Про це Симоньян заявила в ефірі програми "Життя та доля" Бориса Корчевнікова на пропагандистському каналі "Росія-1". На її думку, померти навіть на 30 років раніше – не страшно, особливо з погляду Всесвіту, пише Обозреватель,  інформує UAINFO.org

"Смерть неминуча, смерть чекає на нас усіх. І зовсім не факт, що краще померти немічною людиною від якоїсь важкої, довгої і жахливої хвороби, ніж ось так, ще й за правильну і важливу справу", – заявила російська пропагандистка.

Вона додала, що вмирати було б прикро, якби смерті можна було уникнути, але шансів на це немає.

"Різниця в 10, 20, 30 років – у принципі невелика. З погляду Всесвіту – взагалі невелика. Я, слава Богу, трьох дітей уже народила, чогось, чого хотіла, в житті досягла, дасть Господь ще повоювати, позахищати свою країну, я буду вдячна і рада", – заявила Симоньян.

Військовий з котом на руках у потязі Краматорськ-Київ: мережу сколихнуло зворушливе фото

Соцмережі облетіло зворушливе фото військового з котом на руках у потязі Краматорськ-Київ.

Світлину зробила та опублікувала пасажирка цього рейсу Христина Бондаренко. Кота забрала Тетяна Фоміна вже у Києві. У коментарі "Українській правді. Життя" жінка розповіла, що військовий, який привіз кота, служить на Бахмутському напрямку. Його називають "Дядя Фєдя", інформує UAINFO.org.

57-річний чоловік перебуває на фронті від початку повномасштабного вторгнення. Чоловік розповів, що котика везли до Києва у переносці. Потім він взяв тварину на руки, а сам заснув. У той момент Христина Бондаренко і зробили фото.

Це була перша поїздка військовослужбовця додому за пів року служби. Відпустка триватиме лише кілька днів, після чого він повернеться на бахмутський напрямок. 

Чоловік розповів, що у кота було насичене "бойове" життя. У грудні його знайшли та взяли до себе артилеристи, які тоді служили на херсонському напрямку. Каже, що спочатку пухнастик боявся людей і ховався від них...

...зараз кіт проходить лікування та набирається сил. Для нього навіть створили сторінку в Instagram. Її назвали  "кіт, який вижив".

Радість була недовгою: у вдів ліквідованих "мобіків" відібрали пафосно подаровані шуби 

У вдів ліквідованих в Україні окупантів, відібрали шуби, пафосно подаровані їм "рускім актівом" Москви. У росіянок закралась підозра, що ці подарунки просто передають іншим вдовам та знімають на відео.

Про це розповіла одна з тих, хто ще недавно так радів "гробовим шубам". Росіянка, на ім'я Валентина повідомила в мережі про свою втрачену радість, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

При чім жінку не обурює цинізм такого обміну загиблого чоловіка на верхній одяг. За її словами, вони з сім'єю не можуть заспокоїтися через те, що цю шубу в неї відібрали відразу після запису ролика.

"Я зліва на цьому відео. Ми сьогодні весь день всією сім'єю не можемо заспокоїтися через те, що ці шуби в нас забрали відразу після зйомок", – написала Валентина.

Допомога звідки не чекали: вчені розповіли, як слони можуть урятувати світ 

Американські біологи вважають, що особливості раціону слонів допомагають розвиватися рослинності, що добре поглинає вуглець.

Група дослідників виявила, що слони, які харчуються листям винятково високих дерев, допомагають розвиватися менш високорослим видам, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

Останні вловлюють значно більше вуглецю, тому для довкілля вони корисніші. Але якщо навколо ростуть високі рослини, низька рослинність отримує менше сонця та простору. 

Таким чином, саме слони можуть відіграти важливу роль в уповільненні глобального потепління.

Цього висновку вчені дійшли після того, як проаналізували 200 000 записів про схеми харчування лісових слонів в Африці, куди увійшли понад 800 окремих видів рослин.

«Якщо ми втратимо лісових слонів, ми зробимо глобальну ведмежу послугу пом’якшенню наслідків зміни клімату», — говорить біолог Стівен Блейк з Університету Сент-Луїса в Міссурі.

Чому слони поїдають менш поглинаючу вуглець рослинність, поки незрозуміло. Автори дослідження вважають, що вона має більшу харчову цінність і легше засвоюється.

Музей Метрополітен перейменував "Російську танцівницю" Деґа та визнав Куїнджі українцем 

Музей мистецтва Метрополітен у Нью-Йорку, США (Metropolitan Museum of Art, The Met) перейменував відому картину французького художника Едгара Деґа "Російська танцівниця", на якій зображена дівчина у спідниці, сорочці та з вінком і стрічками в волоссі. Тепер полотно має назву "Танцівниця в українському вбранні".

Про це у Facebook повідомила журналістка, історикиня мистецтва Оксана Семенік. Вона написала музею сотню листів, після чого у Метрополітені нарешті почули українців та дослухалися до їхніх зауважень щодо назви картини, передає Обозреватель

"Так, я не дуже задоволена назвою, бо могли й просто Ukrainian Dancers назвати, але це вже маленька перемога, за яку я випʼю сьогодні вина і вас запрошую", – написала Семенік.

Про перейменування розповіли також у Міністерстві культури та інформаційної політики України. Там також нагадали, шо навесні минулого року Лондонська національна галерея теж відгукнулася на заклики українців та перейменувала іншу картину Деґа. "Російські танцівниці" відтоді підписані на сайті музею як "Українські танцівниці".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини