MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 лютого 2023

170 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 лютого.

"Рабів у рай не пускають". Зеленський звернувся до українців у День Героїв Небесної Сотні

Президент України Володимир Зеленський  записав звернення до українців з нагоди Дня вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні, інформує UAINFO.org.

"Рабів до раю не пускають. Це сенс українського тлумачення волі. Це причина, чому на нашій землі ворога не залишиться.

Сьогодні ми вшановуємо героїв, які віддали своє життя за Україну й українців у час Революції Гідності, – Героїв Небесної Сотні. Людей різного віку та професій, різних регіонів, але однакових і справжніх цінностей.

Захищаючи Україну зараз, ми памʼятаємо, що наша міцність і сила духу базуються на міцності й силі багатьох українців, які не здавалися, які мріяли та діяли заради того, щоб Україна жила. Самостійна, вільна і сильна Україна, європейська і демократична, незалежна і цілісна.

І жодного сумніву немає, що ми захистимо все це, що ми реалізуємо мрію українських героїв.

Світла памʼять усім, хто віддав своє життя за Україну й українців! Вічна шана Героям Небесної Сотні!", - завершив Зеленський.

Президент США Джо Байден прибув до Києва  

Президент США Джо Байден прибув у Київ з неанонсованим візитом. Це перша поїздка американського лідера в Україну з початку його каденції.

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна, інформує UAINFO.org 

Тим часом у мережі поширюють відео, де Байден йде однією з вулиць столиці.

Повідомляється, що американський лідер вшанував пам’ять загиблих Героїв України разом із президентом Зеленським на Михайлівській площі. Все це під звуки сирени.

Україна досягла успіху у війні всупереч усім очікуванням й перемагатиме надалі, – Байден

Війна в Україні стала найбільшим наземним збройним конфліктом в Європі за останні три чверті століття. Водночас немає сумніву у тому, що українці й надалі здобуватимуть перемоги на полі битви.

Про це заявив президент США Джо Байден під час спільного брифінгу з лідером України Володимиром Зеленським, повідомляє кореспондент РБК-Україна, інформує UAINFO.org.

"Це найбільша наземна війна в Європі за три чверті століття. І ви в ній досягли успіху, всупереч усім очікуванням, крім ваших власних. І я впевнений, що ви і далі будете перемагати", - заявив президент США.

За словами Байдена, великим викликом для американської адміністрації стало вибудовування міжнародної коаліції на підтримку України.

"Ми вибудували коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану, по всьому світу, куди входить понад 50 країн", - додав Байден.

Президент США, сьогодні 20 лютого, прибув у Київ з неанонсованим візитом. 

До Києва приїде прем'єрка Італії Джорджа Мелоні

Прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні прибуде до Києва, щоб продемонструвати свою беззастережну підтримку України. Європейська чиновниця відвідає нашу столицю у вівторок, 21 лютого, і зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, щоб обговорити новий пакет військової допомоги.

Про це повідомило видання Il Fatto Quotidiano, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Зазначається, що перед приїздом до Києва Мелоні зупиниться у польській Варшаві, де проведе зустріч із прем’єр-міністром країни Матеушем Моравецьким.

За даними ЗМІ, під час перемовин із Зеленським італійська прем'єрка має намір оголосити про шостий пакет військової допомоги, схвалений італійським урядом, а також спільне з Францією постачання протиракетного комплексу SAMP/T. Він має бути готовий уже навесні.

Як йдеться у матеріалі, наразі невідомо, що ввійде до пакета допомоги, але у ньому не буде танків і винищувачів F-16.

"Макрон марнує свій час": Зеленський висловився про спроби президента Франції вести діалог із Путіним

З кремлівським диктатором Володимиром Путіним немає сенсу вести переговори. Спроби обговорити з ним російсько-українську війну ні до чого не призводять, і президент Франції Еммануель Макрон марнує свій час на "діалоги".

Своє ставлення до цього питання висловив український голова Володимир Зеленський в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera, передає Обозреватель,  інформує UAINFO.org

Лідер держави зізнався, що зрештою він зрозумів: позицію Кремля змінити розмовами не можна.

Коли журналіст запитав президента, чи згоден той із Макроном, який хоче "перемогти Росію, але не розчавити" і не закривати вікно діалогу з Путіним, Зеленський відповів:

"Він любить горілку? Ми йому надішлемо". Зеленський відповів Берлусконі на випади у бік України 

Президент Володимир Зеленський відреагував на скандальні заяви колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі щодо війни в Україні. За його словами, він обговорить ситуацію із нинішнім прем'єром країни Джорджем Мелоні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова Зеленського в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera, інформує UAINFO.org.

Він зазначив, що для України важливо не втратити підтримку Італії та інших країн, зв'язок з якими налагоджувався складно на тлі інтенсивної дезінформаційної кампанії, що розповсюджується Кремлем.

"Я думаю, що частина нашої слабкості пов'язана з роботою російської пропаганди. Ось чому я особисто створив систему безперервного зв'язку з першого дня вторгнення, щоб надавати справжню версію фактів", - наголосив президент.

При цьому він зазначив, що, попри російську дезінформацію, прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні "сильна жінка, яка зможе зберегти свій уряд". 

За словами українського лідера, він обговорить із італійським прем'єром ситуацію із підтримкою України. Ця розмова відбудеться на тлі різких випадів колишнього прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі про війну в Україні.

"Наступ може досягти свого апогею": експерт назвав дату максимальної ескалації в Україні і спрогнозував, куди РФ кине всі сили

Росія не здатна до широкомасштабного наступу на Україну, бо на сьогодні не має того ресурсу, який був у неї станом на 24 лютого 2022 року, як і можливості здійснювати штурми на широкому фронті. Прогнозована нова атака ЗС РФ може досягти свого апогею в річницю війни, й не виключено, що всі свої сили країна-агресор спрямує на Сватівсько-Кремінський напрямок.

Таке припущення висловив український військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив", журналіст, письменник, блогер Олександр Коваленко, відоміший як "Злий Одесит". Прогнозом він поділився під час бесіди з шеф-редактором OBOZREVATEL Орестом Сохаром у межах проєкту "Орестократія", інформує UAINFO.org.

"Мені дуже подобається назва "широкомасштабний наступ". Що мається на увазі? Йдеться про використання усіх родів військ під час наступальних дій по широкому фронту, тобто це дійсно якісь великі бойові дії, які здійснюватиме країна-агресор. Але не можу сказати, що зараз відбувається дійсно такий наступ – великий, епічний. Адже в Росії вже немає того ресурсу, який був на 24 лютого 2022 р., немає можливості здійснювати наступальні дії по широкому фронту", – зазначив співрозмовник. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини