MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 лютого 2023

152 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 лютого.

У Москві сильно стривожені "незрозумілими" вибухами в Маріуполі, – британська розвідка

https://uainfo.org/blognews/1677486008-u-moskvi-silno-strivozheni-nezrozumilimi-vibuhami-v-mariupoli-.html

Росія вважала Маріуполь недосяжним для українських ударів, оскільки місто знаходиться не менше ніж за 80 км від лінії фронту. Проте в останні дні там фіксуються "незрозумілі вибухи". 

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter, інформує UAINFO.org.

Як зазначається у зведенні, з 21 лютого проросійські офіційні особи повідомили як мінімум про 14 вибухів навколо окупованого Росією Маріуполя. Місця інцидентів включають схованку з боєприпасами в аеропорту, два склади пального та сталеливарний завод, який Росія використовує як військову базу. 

"Росія, ймовірно, буде занепокоєна тим, що незрозумілі вибухи відбуваються в зоні, яку вона, ймовірно, раніше оцінювала як досяжність звичайних ударних можливостей України, що знаходиться за межами України", - наголошується в повідомленні.

Хоча Маріуполь був сильно зруйнований на початку війни, він важливий для Росії, тому що це найбільше місто, захоплене Росією у 2022 році, яке вона досі контролює і яке знаходиться на ключовому логістичному маршруті, зазначають у Міноборони Британії.

Путін обговорював вторгнення до України з 3-4 особами і це було його помилкою – глава ЦРУ 

Кремлівський диктатор Володимир Путін обговорював повномасштабне вторгнення до України з 3-4 особами зі свого найближчого оточення. Що й стало однією з його головних помилок.   

Про це в інтерв'ю CBC News розповів директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Директор ЦРУ зазначив, що кремлівський диктатор звужував коло своїх радників, особливо останніми роками, і це було коло, у якому він цінував лояльність, а не компетентність.

За словами Бернса, це була група людей, яка, як правило, говорила йому те, що він хотів почути, і - або принаймні за ці роки зрозуміла, що сумніватися в його судженнях "не для підвищення кар’єри". 

"І тому, на мою думку, це була одна з найглибших вад у прийнятті рішень у Росії безпосередньо перед війною, оскільки таке тісне коло людей підкріплювало глибоко помилкові припущення один одного", - наголосив очільник ЦРУ.

Готуються повертати? У Китаї позначили російські території своїми історичними назвами

Міністерство природних ресурсів Китаю опублікувало нову версію своєї карти світу. Вона пропонує повернутися до використання китайських назв восьми міст і територій, окупованих Російською імперією в кінці 19 – на початку 20 століть.

Циркуляр про друк та розповсюдження "Технічних умов для відображення змісту загальнодоступних карт" оприлюднено на сайті китайського відомства. Згідно з новою директивою Пекіна, Владивосток знову називатиметься Хайшенвай (що означає затока Морського огірка), Хабаровськ – Болі, а острів Сахалін називатиметься Куедао. Становий хребет знову став називатися китайською Зовнішнім синьаньским хребтом, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Кордони Китайської Народної Республіки визначаються відповідно до кордонів Китаю, затверджених Держрадою. Малюнок стандартної карти зразка методу малювання лінії національного кордону, історичного кордону Китаю. Дані намальовані відповідно до фактичних історичних кордонів", – сказано в документі, опублікованому китайським відомством. 

Зазначимо, що карту міністерство не публікувало, описавши лише на словах території, які потрібно підписувати і старими назвами, зокрема. Водночас багато видань та Telegram-каналів опублікували як нову карту відомства стару, авторства Джона Талліса 1851 року, на якій показана більша частина території, втраченої династією Цин Російською імперією.

Оглядач із Цзянсу Оу Ханьцзун заявив, що за нерівноправними договорами з кінця 19 століття китайський народ втратив 1,7 мільйона квадратних кілометрів території, включно з тим, що зараз називається Далекосхідним регіоном Росії, Монголією та деякими територіями в сучасних Киргизстані та Казахстані, пише видання "Asia Times".

Віктор Швець: Рік повномасштабного вторгнення. Що далі задумав Путін 

Майже увесь світ відзначив перші роковини повномасштабної війни путіна проти України. Ця війна все більше і більше набуває ознак світової війни, оскільки все більше і більше почала впливати на світопорядок в цілому, який путін своєю агресією проти України, зухвало зруйнував.

У зв’язку з цим, достатньо красномовним свідченням, подією світового масштабу є голосування на Генасамблеї ООН формули миру президента Зеленського. Путін докладав максимум зусиль, щоб як можна применшити результати цього голосування. Не вийшло, пише у своєму блозі президент Української фундації дослідників права, Народний депутат України V, VI та VII скликань Віктор Швець, інформує UAINFO.org

Світова спільнота переважною більшістю - країн членів ООН підтримала формулу миру Зеленського, який засуджує агресію росії і передбачає вимоги до росії: негайно припинити цю агресію і вивести свої війська за межі міжнародно-визнаних кордонів України. Цю резолюцію підтримали 141 країна і тільки 7 країн проголосувало проти. Навіть Китай не підтримав путіна і утримався при голосуванні. Тріумфальне голосування на Генасамблеї ООН засвідчило повну і неухильну підтримку України у її справедливій війні з росією. 

Як зазначає The New York Times "Під час засідання Ради Безпеки в Нью-Йорку, щоб обговорити війну, протестувальники тримали опудало президента Росії Володимира В. Путіна із закривавленими руками. У Брюсселі сотні людей зібралися під морозний дощ біля Європейського парламенту, щоб розгорнути гігантський український прапор, заспівати гімн України та скандувати "Слава Україні". В багатьох країнах Європи, в яких перебуває велика кількість українців, які вимушено залишили свою країну, рятуючи своїх дітей, теж пройшли численні акції з засудженням агресивної війни путіна і на підтримку героїчної боротьби українського народу проти загарбників.Так світ відзначив першу річницю війни.

Поб'є рекорди "Мрії": стало відомо, яким буде новий АН-225. ВІДЕО

В Україні збудують новий літак АН-225 "Мрія" та авіаконструктори ДП "Антонов" вже почали над ним працювати. Його створять на базі попереднього літака, але ця модель поб'є всі рекорди старої "Мрії".

Генеральний конструктор ДП "Антонов" Владислав Власик розповів в ефірі телемарафону на ТСН про те, які роботи над літаком уже проведено, інформує UAINFO.org.

Як виглядатиме новий літак "Мрія"

Наразі майстри проводять демонтаж фюзеляжу зруйнованого літака. Також фахівці шукають уцілілі деталі та елементи конструкції, щоб їх використовувати у новому літаку. 

Новий АН-225 буде створено на базі недобудованого брата-близнюка "Мрії". Зовні цей літак не відрізнятиметься від зруйнованого борту. Але конструктори розповіли, що всередині це буде абсолютно новий літак із найсучаснішим обладнанням.

"Нова "Мрія" буде ще потужнішою, легшою за попередню мінімум на 10 тонн, а це означає, що судно братиме на борт ще більше вантажу і летітиме ще довше і ще далі. Зараз йде стадія проєктування, вже сформували попередній технічний вид оновленого літака "Ми розуміємо, що літак АН-225 має бути модернізованим, тобто відновлювати його в тому стані, в якому він був, це недоцільно і недоречно", - розповів Власик.

Королева Камілла озвучила несподіване бажання напередодні коронації 

У коронації короля Чарльза III і королеви Камілли братимуть участь їхні онуки. І йдеться не лише про дітей принца та принцеси Уельських.

Онуки самої Камілли вийдуть із тіні та зіграють на урочистому заході ключову роль. У сина королеви – Тома Паркер-Боулза двоє дітей – 15-річна Лола та 13-річний Фредді, а у дочки Лаури Лопес – 15-річна дочка Еліза та близнюки Луї та Гас, яким по 13 років, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Видання Mirror пише, що онуки Камілли, яких рідко помічають на публіці, відіграватимуть головну роль у коронації короля разом із принцом Джорджем, другим у лінії наслідування престолу.

Королева Камілла попросила своїх онуків тримати над нею балдахін, коли її помастить святою олією під час частини церемонії. Раніше цю роль виконували герцогині.

"Це хороший сигнал і досить сміливий крок. Це ще один приклад того, як король і королева-консорт не бояться трохи струснутися, щоб відобразити реалії сучасного життя, центральним елементом якого є змішана сім'я", - зазначає джерело, наближене до сім'ї.

Оголошено переможців премії Гільдії кіноакторів США, на яку орієнтуватиметься "Оскар" 

У ніч на 27 лютого відбулася 29-а церемонія вручення премії Гільдії кіноакторів США за заслуги в галузі кінематографа і телебачення. Вважається, що саме на результати цієї церемонії орієнтуватиметься журі найпрестижнішої премії "Оскар".

Найбільше статуеток забрала команда фільму "Все завжди і водночас", передає Обозреватель, інформує UAINFO.org

Найкращий акторський склад у драматичному серіалі – "Білий лотос".

Найкращий акторський склад в ігровому кіно – "Все завжди і водночас"

Найкращий акторський склад у комедійному серіалі – "Початкова школа "Ебботт"

Найкраща чоловіча роль – Брендан Фрейзер, "Кит"

Найкраща чоловіча роль другого плану – Ке Хюї Куан, "Все завжди і водночас"

Найкращий актор у драматичному серіалі – Джейсон Бейтман, "Озарк"

Найкращий актор у міні-серіалі – Сем Еліотт, "1883" 

Найкращий актор у комедійному серіалі – Джеремі Аллен Уайт, "Ведмідь"

Найкраща жіноча роль – Мішель Єо, "Все завжди і водночас"

Найкраща жіноча роль другого плану – Джеймі Лі Кертіс, "Все завжди і водночас"

Найкраща акторка у драматичному серіалі – Дженніфер Кулідж, "Білий лотос"

Найкраща акторка в міні-серіалі – Джесіка Честейн, "Джордж і Теммі"

Найкраща акторка у комедійному серіалі – Джин Смарт, "Хитрощі"

Переможець премії Гільдії кіноакторів прирівняв горе України та Росії, після чого крикнув про "довічне обʼєднання"

Американський актор Ф. Мюррей Абрахам в складі команди серіалу "Білий лотос" напередодні отримав нагороду на церемонії вручення премії Гільдії кіноакторів за видатну драматичну роль та використав свій час на сцені для безглуздої заяви. Він закликав помолитися за мир в Україні та Росії, прирівнявши горе двох народів.

Після цього американець викрикнув про якесь "обʼєднання навіки". Його слова передали журналісти People, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Мюррей Абрахам почав свою промову впевнено: зворушливо подякував команді серіалу та акторам, поспівчував постраждалим унаслідок землетрусу сирійцям і туркам. 

Однак коли мова зайшла про війну в Європі, актор показав свою необізнаність або підіграв російській пропаганді. Зокрема, він побажав миру не тільки Україні, а й Росії, котра розвʼязала війну. Це гірше, ніж просто не вказати винуватців геноциду українців, адже він зняв провину та поспівчував терористам.

"Це чудовий час, але я хотів би звернутися з молитвою до жертв землетрусів у Сирії та Туреччині, а також з молитвою за мир в Україні та Росії. Обʼєднані назавжди!" – крикнув актор.

Олексій Суханов згадав, як запрошував до Києва маму-росіянку 

Відомий український телеведучий Олексій Суханов, який нещодавно став ведучим шоу "Говорить вся країна" на 1+1, дав відверте інтерв'ю програмі ЖВЛ. Чоловік розповів, що за останній рік він припинив спілкування з багатьма людьми.

Йдеться як про тих, які підтримали криваву політику Путіна, так і про тих, з ким роками об'єднували антипутінські погляди, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Мені від цього не боляче. Якщо ти залишаєшся чесним перед своєю системою цінностей, обираючи її, а не сім'ю, ти залишаєшся людиною. Можливо, самотнім. У мене одне життя. Чому я повинен її витрачати на пояснення того, що потрібно комусь зробити? Всі ми дорослі люди. Навіщо це мені?" - сказав Суханов. 

Телеведучий згадав, що ще до 24 лютого 2022 року запрошував свою маму до Києва. Жінка бувала в українській столиці і їй дуже сподобалося, проте виїхати з Росії вона не захотіла. 

"Я хочу звернути увагу на те, що я дуже люблю свою маму, і ніяких образ у мене на неї немає. Але наведу такий приклад: до війни на сході України я пропонував переїхати в Юрмалу. Я мав там дозвіл на проживання, але вона не переїхала. Потім ще було кілька спроб. Вона приїжджала до Києва, коли ми святкували ювілей програми. Ми гуляли Києвом, все було добре, вона була вражена. Навіщо мені когось тягнути, якщо вона не хоче?" - згадав Олексій. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини