MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 березня 2023

103 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 березня.

Резніков заявив про початок перетворення Міноборони на Міністерство контрнаступу  

Міністерство оборони "перетворюється" на Міністерство контрнаступу, заявив голова відомства Олексій Резніков.

За його словами, на зустрічі з послами G7 обговорювалися такі питання, як ситуація на фронті, зміни до Міноборони, «те, як перетворюємо Міністерство оборони на Міністерство контрнаступу», питання НАТО та зброї,  інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Також Резніков представив послам своїх нових заступників – Олександра Павлюка, Андрія Шевченка та Віталія Дейнегу.

"Будуємо міністерство з ефективним управлінням уже зараз – на шляху до Перемоги. Це потрібно для успіху наших воїнів сьогодні та для надійного світу завтра", - заявив міністр.  

Позаштатний радник міністра Олексій Копитько пояснив слова Резнікова про "Міністерство контрнаступу".

ISW: Росія спробує зупинити контрнаступ України провокацією на ЗАЕС 

Росія може спробувати стримати майбутній контрнаступ ВСУ, влаштувавши провокації та створивши погрози навколо захопленої окупантами Запорізької АЕС.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

У ISW зазначають, що в лютому не відбулася планова ротація учасників спостережної місії МАГАТЕ на ЗАЕС. 10 лютого організація оголосила, що не може оновити склад місії з міркувань безпеки.

Гауляйтер окупованих районів Запорізької області Володимир Рогов 1 березня звинуватив західні спецслужби в зриві планової ротації місії МАГАТЕ – нібито з метою звинуватити Росію в перешкоджанні роботі місії.

Вивчивши цей контекст, аналітики ISW допустили, що Росія має намір використовувати персонал місії МАГАТЕ, що застряг на станції, в якості заручників для тиску на міжнародне співтовариство з вимогою визнати російське право власності на станцію.

"Російська окупаційна влада може також намагатися стримати можливий майбутній український контрнаступ на півдні України шляхом ескалації загроз для ЗАЕС", – вважають в Інституті.

Величезні втрати РФ під Вугледаром свідчать про нездатність враховувати помилки – ISW 

Катастрофічні втрати росіян під час нещодавнього російського наступу поблизу Вугледара Донецької області вказують на те, що російські військові все ще не в змозі швидко вирішити ендемічні проблеми, пов’язані з серйозними втратами персоналу та техніки.

Як йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW), недолугу тактику знищення російським командуванням власних військ під Вугледаром підтвердили українські офіційні особи у розслідуванні New York Times, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Російські війська продовжували робити серйозні помилки та кидати танкові колони в українські засідки під час нещодавнього тритижневого російського наступу поблизу Вугледара, який українські джерела охарактеризували як найбільшу танкову битву на сьогоднішній день", - йдеться у звіті.

NYT заявляє, що російські сили втратили щонайменше 130 танків і бронетранспортерів під час тритижневого наступу, що змусило їх останній тиждень вдаватися до фронтальних атак піхоти. Водночас українські війська заманили окупантів в зони ураження перед тим, як знерухомити російські колони та направити їх на міновані узбіччя, перед тим як знищити їх артилерією, включаючи HIMARS.

Російські підрозділи, розгорнуті в районі Вугледара, насамперед 155-а морська піхотна бригада, в основному укомплектовані погано навченими мобілізованими, які зазнали значних втрат у цьому районі в жовтні 2022 року та знову в лютому 2023 року.

Лукашенко сам міг підірвати російський літак ДРЛО А-50У: Жданов озвучив версію 

Військовий експерт Олег Жданов не виключає, що підрив російського літака дальнього радіолокаційного виявлення (ДРЛО) А-50У на аеродромі "Мачулищі" міг бути санкціонований Олександром Лукашенком.

Як він зазначив, це дійсно могла бути і диверсія: "Я висловив таку версію відразу ж... Тому що там якось так дивно було - ніби як працювала снігоприбиральна техніка біля літака. І тут же стався вибух. Ця техніка теж постраждала, а потім вони почали когось ловити...", передає УНІАН, інформує UAINFO.org

Жданов допускає, що Лукашенко робить провокації:

"Як версія. Що це могло бути санкціоновано Лукашенком. Хоча з іншого боку на Раді безпеки, яку він збирав, він відчувався засмученим і дуже напруженим. Вже після подій".

Навесні Путін хотів підписати капітуляцію України, але плани провалилися – експерт 

Навесні 2023-го російський президент-диктатор Володимир Путін планував підписати капітуляцію України. Зимовий період був важким етапом війни, на який у Кремлі дуже розраховували. 

Про це в інтерв’ю ТСН.ua сказав заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь, інформує UAINFO.org.

Зокрема, торік у вересні в Москві розпочали переформатовувати командування так званої "спеціальної військової операції". Також країна-агресорка робила ставки на удари по українській енергоструктурі, намагаючись створити умови енергетичного геноциду. 

"В Кремлі розраховували якраз на 1 березня мати вже зламану Україну і Захід, який втомився підтримувати Україну, а також  повністю припинив не тільки військову, а й економічну підтримку. Тобто на весну Путін розраховував підписувати капітуляцію України", - наголошує Михайло Самусь. 

За його словами, з військової точки зору ворог намагався проламати оборону України на Донбасі, щоб охопити три напрямки: з півночі, сходу і півдня, а також вийти на Краматорськ та Слов’янськ. Тим самим у Кремлі планували завершити окупацію Донецької та Луганської областей.

Гіркін шокував роздумом про нікчемне життя "покоління Путіна"

Терорист Ігор Стрєлков-Гіркін несподівано поділився роздумом про "покоління Путіна" та чудовий шанс "прогадити" Росію.

Як написав бойовик у Telegram, політична еліта РФ з оточення диктатора Путіна зараз має "чудовий і ймовірний шанс" розвалити свою країну, як СРСР кілька десятиліть тому, передає УНІАН, інформує UAINFO.org

"Щось так подумалося: "покоління Путіна" (зараз їм 70 "плюс-мінус") має чудовий і навіть ймовірний шанс прогадити вже другу країну поспіль за одне лише своє нікчемне життя", - написав Гіркін. 

У Швейцарії загадково померла акушерка коханки Путіна: називала диктатора "батьком Росії"  

У Швейцарії загадково померла акушерка, яка приймала пологи у ймовірної коханки Путіна Аліни Кабаєвої. Сталося це за чотири дні до журналістського розслідування про "секретну" родину диктатора.

Про це пише mirror.co.uk, передає ТСН, інформує UAINFO.org 

Швейцарська лікарка Наталія Тібо-Кондратьєва, яка народилася в СРСР, очолювала медичну бригаду під час народження таємних дітей Володимира Путіна з його 39-річною коханкою-гімнасткою Аліною Кабаєвою. 

63-річна докторка Тібо померла у Швейцарії 24 лютого, за чотири дні до того, як її роль у житті диктатора була оприлюднена цього тижня у розслідуванні журналістів "Проєкту". У повідомленні про її смерть зазначено, що вона була кремована наступного дня після смерті.

Тібо тривалий час жила у Швейцарії і 2020 року в соціальних мережах опублікувала повідомлення, яке, як видається, натякає на її знайомство з Путіним. "Він єдиний і неповторний тато для всієї матінки Росії!!!! Дякую, що не забули мене", - написала вона.

Тібо також була подругою Лідії Слуцької, дружини російського пропутінського політика Леоніда Слуцького.

У Новій Зеландії їжак зупинив літак

В Новій Зеландії стався курйозний випадок через подорож маленького їжака по злітно-посадковій смузі місцевого аеропорту Данідін. Через "потребу" тваринки свій рейс затримав один з найбільших перевізників Air New Zealand. Раніше в Британії їжак шокував місцеве населення своїм неординарним виглядом.

За даними Independent, подія сталася під час рейсу перевізника з Окленда в Данідін. Після посадки літака, вже на шляху до термінала, пілот був змушений раптово зупинити рух, адже помітив на асфальті  маленького їжака, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Як розповів один з пасажирів рейсу Артур Тейлор, капітан борту з розумінням поставився до особистих справ тварини на злітно-посадковій смузі та приголомшив екіпаж оголошенням: 

"Мені шкода, але я змушений зробити оголошення, якого ніколи раніше не робив, в нас є їжак на злітно-посадовій смузі", - процитував Тейлор.

Він розповів, що скоріш за все пілот хвилювався, що двигун літака може спровокувати кривавий інцидент та безповоротно затягти "колючого диверсанта". Для порятунку тварини на місце довелося викликати пожежників, які забрали несвідомого учасника рейсу й дозволили літаку прибути до пункту призначення. 

Наприкінці "пригоди" представник аеропорту Данідін з гумором привітав з завершенням подорожі всіх пасажирів, й не забув згадати про "містера-їжака".

"Ми намагаємося не знищувати дику природу, якщо це не потрібно", - відзначили там. 

Оля Цибульська захистила Іво Бобула: Пропоную Еммі Антонюк взяти наступне інтерв'ю про національну ідею – в Потапа 

Українська співачка Оля Цибульська стала на захист народного артиста України Іво Бобула, який днями потрапив у скандал, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

На сторінці в Instagram Оля розмістила відео з жартівливою піснею, де зауважила, що "про сексизм у діда краще не питати". На думку Цибульської, говорити з Бобулом про гендерну рівність це теж саме, що "спілкуватися з Потапом стосовно національної ідеї":

"Пропоную Еммі Антонюк взяти наступне інтерв'ю про національну ідею - в Потапа, про TікTок тренди - в Ніни Матвієнко і в мене про хімічну іонізацію. Не тільки ж в Іво Бобула питати про те, що він ніколи не чув. Про гендерну рівність", - прокоментувала Цибульська. 

Водночас артистка висловила свою позицію. Оля поділилася, що вона сама є прихильником гендерної рівності. Вона вважає, що жінка може поводитися так, як рахує за потрібне і не бачить нічого такого в тому, що, наприклад, її чоловік миє посуд у той час, як вона "рубає дрова". А що ж стосується Бобула, то Цибульська рахує, що журналістці варто було народному артисту сучасні реалії: 

"Іво Васильович видно, що зашкварився. Але, мені здається, що ми не можемо хаяти людей за те, що їхнє життя, сім десятків їхнього життя, припадає якраз таки на період еволюції нашого суспільства. Бо, щоб з мавпи вийшла людина, - теж багато часу пройшло. То може навпаки, допомогти, пояснити якісь речі, а не дивитись як на дебіла", - зазначила Оля.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини