MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 березня 2023

242 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 березня.

Кабмін обрав нового директора НАБУ

Кабінет міністрів сьогодні, 6 березня призначив нового директора Національного антикорупційного бюро. Ним став Семен Кривонос.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання уряду, інформує UAINFO.org

"Щойно на позачерговому засіданні призначили очільником бюро Семена Кривоноса. Цьому процесу передував прозорий конкурс, за підсумками якого комісія, що, зокрема, складалась і з міжнародних партнерів, визначила трьох кандидатів на посаду директора НАБУ", - повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Більше не потрібна": Резніков не виключає скасування строкової служби в Україні

Україна має приготувати зміни в правовому плані та в культурі поведінки нації після перемоги, бо фізично Росія продовжить перебувати поруч.

Про це в інтерв'ю LIGA.net 6 березня сказав міністр оборони України Олексій Резніков, інформує UAINFO.org.

На його думку, зараз військові кафедри у освітніх закладах України треба посилювати, щоб надалі мати змогу створити армію резервістів.

"Я переконаний, що нам треба готуватись до зміни в правовому плані та в культурі поведінки нашої нації після перемоги. На жаль, фізично ворожа країна, яка є нашим сусідом, не полетить в космос. Навіть з усіма витворами Ілона Маска. І вона буде мріяти про реванш. Тому єдина запорука неповторення такого вторгнення – це потужний сектор сил безпеки та оборони, а також зрозуміла концепція армії резервістів. В такий спосіб живе Швейцарія", — сказав він.

Міністр оборони додав, що культура військової професії має стати трендом в Україні, на кшталт як це є в Ізраїлі.

"Можливо, строкова служба нам більше не потрібна. Але кожна молода людина в 18 років починає проходити спеціальні курси підготовки: медицина, стрільба, окопи, злагодження. Далі навчається на кого хоче, але раз на рік проходить місячні курси за спеціалізацією. Ходити в тир – ця культура має бути. Мають працювати тири, щоб всі вміли вправно користуватись вогнепальною зброєю", — сказав Резніков.

Міністр оборони також наголосив, що в Україні потрібно завершити реформу, і щоб населення мало право на володіння зареєстрованою вогнепальною зброєю з проходженням перевірок у лікарів та правоохоронних органах.

"Коли ворог буде знати, що кожен повнолітній українець може дістати з-під ліжка автомат і чинити опір, він 10 разів подумає", — сказав міністр.

"Кинджали" Росія застосовувала всього тричі: Жданов розповів, чому та по яких містах

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що за рік війни Росія використовувала гіперзвуковий авіаційний ракетний комплекс "Кинджал" проти України тричі – у Києві, Кременчуці та Івано-Франківську. Він також пояснив, чому армія РФ припинила застосовувати їх.    

Про це експерт сказав у зведенні, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"Ми знаємо, що "Кинджалів" у Росії декілька десятків. На сьогоднішній день РФ "Кинджали" більше не застосовує, хоча в них було 12 літаків МіГ-31К, переобладнаних під комплекси "Кинджал". Три з них вони угробили – один згорів, два розбилися. Залишається дев’ять – три з яких перебувають в Білорусі, шість – в Росії. Але чомусь в Білорусі вони постійно злітають і ми вимушені оголошувати повітряну тривогу по всій країні, бо дальність ракети покриває всю нашу територію і ми не знаємо, це муляж чи справжня ракета", - зазначив він.  

Жданов також підкреслив, що ракета "Кинджал" – доволі високошвидкісна і на сьогоднішній день збити її тими засобами ППО, які є у нас, неможливо. 

"Однак Росія не підіймає свої МіГи на території Росії, а з повітряного простору Білорусі вже понад півроку жодних активних агресивних дій по застосуванню зброї не було зафіксовано", - резюмував він.

Що стоїть за чутками про смертельну хворобу Кадирова, – Вадим Денисенко

"Кадиров-молодший зустрівся з Путіним напередодні свого весілля. Ця історія обросла масою чуток серед яких головна - Рамзан Кадиров смертельний хворий. Отже, що це все насправді означає", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Вадим Денисенко, інформує UAINFO.org.

1. Кадиров не збирається завтра помирати, як багато хто вважає. Але з якихось, поки нам незрозумілих причин (погіршення фізичного стану також може бути) Кадиров вирішив офіційно вводити сина в політику. І вчорашня зустріч - це перш за все акт благословіння на «цей шлях» зі сторони Путіна.

2. Той, хто вважає, що завтра Кадиров-молодший стане керівником Чечні помиляється. Поки це лише імовірний початок процесу входження у владу, який займе певний час. Зараз - це перш за все демонстрація наступника (кронпринца) і спостереження за елітами, як вони відреагують.

3. Зустріч Путіна явно готувалася певний період часу. Перший пробний камінь був «закинутий» Кадировим півтора місяця тому, коли він зробив заяву, що він уже «старий губернатор» і треба дати дорогу молодим. Другий такий «дзвінок» був зроблений перед новим роком, коли Кадиров показав, як він відтискається від підлоги: тим самим він демонстрував, що знаходиться не стільки в хорошій фізичній формі, скільки точно не в передсмертній фазі. І нарешті, не варто забувати, що Кадиров спеціально розпіарити історію із «походом на війну» своїх синів. 

4. Не треба забувати, що останнім часом Путін дещо віддалив Кадирова від себе на фоні активної медійної кампанії останнього по критиці керівника генштабу Герасимова. При цьому, на відміну від Пригожина, Кадиров натяк зрозумів і практично «замовк», переставши критикувати армійське керівництво...

"Сміливості вистачило лише до знаку в місті": у Росії заявили про візит Шойгу до Маріуполя, у мережі вказали на брехню. ВІДЕО 

Держава-терорист Росія вкотре заявила про візит міністра оборони Сергія Шойгу на тимчасово окуповані території України. Цього разу один із головних воєнних злочинців РФ нібито побував у знищеному окупантами Маріуполі.

Шойгу нібито перевірив "роботу військово-будівельного комплексу щодо відновлення інфраструктури Донбасу". Про це повідомляє пресслужба міноборони РФ, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

Кремлівська пропаганда влаштувала чергову показуху з воєнним злочинцем та його нібито турботу про благоустрій міста, яке практично стерла з землі путінська армія. Пропаганда похвалилася будівництвом "рятувального центру МНС". Ще цинічніше виглядав огляд Шойгу "нового мікрорайону з 12-ти п'ятиповерхових житлових будинків". 

Крім того, у міноборони РФ розмріялися про будівництво водоводу, що з'єднує Ростовську область РФ та тимчасово окуповану Донецьку область.

Не дивно, що партизанський супротив Маріуполя викрив міноборони країни-терористки у брехні. У Telegram місцеве підпілля опублікувало відео з гелікоптером, у якому, ймовірно, прилітав Шойгу. Однак цей "візит" відбувся ще 3 березня, а роспропаганда почала писати про приїзд Шойгу лише через кілька днів. Більше того, рух супротиву констатував, що до самого міста Шойгу не заїжджав.

"Шойгу був у Маріуполі 3 березня. Маршрут аеропорт Маріуполь – "Невський" і швидко назад. Тобто де-факто сміливості вистачило тільки до знаку в місті. Пабліки рус*і написали тільки сьогодні (6 березня – ред.), а попередня затравка була наступного дня після візиту. Така "сміливість і чесність", – йдеться у повідомленні.

Пригожин оголосив про збір в Санкт-Петербурзі мітинга проти соратника Путіна

Керівник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин оголосив про збір мітингу проти губернатора Санкт-Петербурга Олександра Беглова. Між ними давно є відкритий конфлікт.

Про це повідомляють російські ЗМІ. Беглов є пропагандистом і соратником Путіна, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Пригожин повідомив про свою позицію щодо управління Беглова.

"Сьогодні приїхав із Бахмута до Санкт-Петербурга. Можу з упевненістю сказати, що Бахмутом їздити легше. Або в Пітері треба всім пересісти на БМП, або, нарешті, вже вигнати поганою мітлою губернатора, який абсолютно оборзів. Невже в нас у Пітері немає жодного управлінця, який не зажрався, не закрався? Просто ганьба. Боляче дивитися, що народ терпить губернатора, який абсолютно збентежився. Будь-який двірник справлятиметься краще за нього. Нам його підсунули, і ми сидимо, майже чотири роки терпимо це свавілля. #БегловВонІзПетербурга", – написав він у своїх соціальних мережах.

Москвичам – форель, провінції – дрова: влада столиці РФ "розщедрилася" на продуктові набори для сімей мобілізованих

У той час як у регіонах сім'ям російських мобіків ремонтують туалети й передають дрова, у Москві "розщедрилися" і для таких громадян закуплять продуктові набори по 2 тисячі рублів кожен (приблизно 26,5 доларів). Туди увійдуть шматок сиру, пакетик цукерок, чорний чай, розчинна кава, а також 300 г шинки і 200 г слабосоленої форелі.

Відповідний документ із даними держзакупівель опублікував Telegram-канал ASTRA. Попередньо, таких продуктових наборів у російській столиці замовили лише 800 штук, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Якщо кожен коштуватиме 2000 рублів, то всі разом – 1 600 000 рублів (трохи більше 21 тис. доларів США). 

Невідомо, чи розраховані 800 "подарунків" на всі сім'ї, де є "мобіки", чи когось обділять. Тому що виходить, що відсоток мобілізації в Москві порівняно з регіонами дуже низький.

Згідно з офіційною статистикою, у столиці країни-агресорки проживає близько 12,7 мільйонів осіб, це відповідає 8,6% населення Російської Федерації.

"Україна – йо*аний цирк, люди – щури": комік Щегель відзначився новою скандальною заявою 

Навколо українського коміка Андрія Щегеля не вщухає скандал. Цього разу він жорстко висловився про країну, в якій народився і виріс, а також образив своїх земляків, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

На черговому YouTube-каналі він заявив, що Україна – це "йо*аний цирк з попаяними д*білами, у яких немає шансів на цивілізоване життя". 

"Люди – йо*ані щури, які не можуть включити голову, заперечити, підтримати і щось робити... Вони абсолютно залежні п*дори, які трясуться за пиріжок з г*вном, аби у них не забрали ні на що не здатне громадянство. Я схиляюся, що це фестиваль долбо**бів, де все базується на заздрості", – сказав Щегель.

Він додав, що не планує повертатися в Україну, а мотиватором для нього нібито виступили самі українці.

Харчишин про скандал навколо Потапа і його треку "Волонтер": "Він може свідомо робити х*йню" 

Лідер гурту "Друга Ріка" Валерій Харчишин прокоментував скандал, який розгорівся навколо продюсера та репера Потапа і його нового треку "Волонтер".

В інтерв'ю STAND UP Battle Club Харчишин зізнався, що прослухав композицію від початку до кінця і вважає, що її Потап написав цілеспрямовано, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"Я дослухав до кінця. Я вважаю, що ця пісня була написана як патріотична. Ні, не так. Як гімн "Добробата". Ця пісня просто для них. Написана швидкоруч. Він дуже недурний хлопець, дуже. Якщо, наприклад, Олег Анатолійович (Винник – прим.ред.) він робить щось і він думає, що це дуже круто. Він переконаний в цьому, що це краще, ніж Степан Гіга. То Потап може робити свідомо х*йню. От реально, він розуміє", - сказав Харчишин. 

Водночас музикант припустив, що може бути й таке, що на творчість Потапа вплинуло й те, що він тривалий час перебував за кордоном впродовж повномасштабного вторгнення, тож дещо "випав з середовища":

"Можливо, зараз з нього хєровий маркетолог, бо трошки випав з середовища. Він занадто багато часу провів не тут, не варився в цьому нашому воєнному банячку. Я за собою помічаю, що коли я повертаюся звідти, я 3-4 дні в депресії, я адаптуюся як після польоту в космос. Адаптація і депресія мене з'їдає. Дуже важко і дуже легко там (за кордоном – прим.ред.). Війни нема. Там моментально потрапляєш в середовище, де нема війни", - додав Харчишин.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини