MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 березня 2023

165 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 березня.

Верховна Рада звільнила Шкарлета з посади міністра освіти і науки

Верховна Рада підтримала відставку Сергія Шкарлета з посади міністра освіти і науки.

Про це повідомляє нардеп  Олексій Гончаренко, інформує UAINFO.org 

Рішення щодо звільнення Шкарлета підтримали 295 нардепів.

​Депутат із ОПЗЖ п’ять місяців прогулював роботу на митниці та рік ігнорував засідання ради

Депутат Вінницької обласної ради від ОПЗЖ Сергій Ткачук п’ять місяців не ходив на роботу до Закарпатської митниці Державної митної служби України, і його при цьому не звільняли. Так само обраний від забороненої партії депутат більше року не відвідує засідання облради.

Про це повідомляє Рух "Чесно", інформує  UAINFO.org з посиланням на Главком

Такі часті прогули дають підстави для відкликання депутата. Відомо, що під час ігнорування робочих обов'язків Ткачук відпочивав за кордоном, адже користувачка TikTok, яка, ймовірно, є його дівчиною, розмістила відео з люксового закордонного готелю на березі моря. На цьому відео депутат Ткачук танцює і у цьому ролику звучить російська попса.

Сергій Ткачук – син екснардепа від партії «Солідарність» Геннадія Ткачука та чинний депутат Вінницької обласної ради від ОПЗЖ. Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті ради, працював на Закарпатській митниці. 

Трампу готують звинувачення в рекеті та заколоті – CNN

Екс-президенту США Дональду Трампу можуть пред'явити звинувачення в рекеті і заколоті з метою скасувати результати виборів 2020 року в Джорджії. Про це поінформовані джерела розповіли CNN, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Розслідування веде прокуратура міста Атланта, столиці згаданого штату. Стверджується, що слідчі мають великий обсяг суттєвих доказів у справі, включаючи записи телефонних дзвінків, електронні листи, текстові повідомлення, документи та покази свідків перед спеціальною великою комісією.

За словами джерела, звинувачення у даній справі можуть пред'явити в найближчі два-три місяці.  

Серед доказів, які має слідство - щонайменше три записи тиску Трампа на чиновників Джорджії, включаючи телефонний дзвінок спікеру Палати представників Джорджії. У тій бесіді Трамп вимагав від влади штату ухвалити рішення про скасування результатів виборів 2020 року, на яких перемогу в межах штату отримав Джо Байден.

Ордер на арешт Путіна: Портников вважає, що президент Росії сам "допоміг слідству" 

Президент України Володимир Зеленський назвав видачу Міжнародним кримінальним судом (МКС) ордера на арешт Володимира Путіна початком історичної відповідальності російського президента за злочини в Україні. Але цей ордер – насамперед юридична відповідальність із політичними наслідками.

Сам факт видачі ордера – свідчення повного ігнорування Володимиром Путіним норм права як такого. Насправді притягнути до відповідальності главу держави не так вже й просто. Необхідно мати достовірні докази безпосередньої причетності до скоєння злочинів, які підпадають під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду. Але Путін і тут допоміг слідству, пише для "Радіо свобода" журналіст Віталій Портников, інформує UAINFO.org

Він запросив до свого кабінету Марію Львову-Бєлову, уповноважену президента Росії з прав дитини, та буквально під телевізійні камери обговорив із нею депортацію українських дітей. При цьому уповноважена дякувала начальнику за сприяння цій депортації, а він підтверджував, що зацікавлений у продовженні діяльності чиновниці.

Дурість та нахабство

Зрозуміло, що Марія Львова-Бєлова – зовсім не та постать, з якою російський президент може серйозно щось обговорювати. Її присутність на прийомі у Путіна була обумовлена виключно зйомкою пропагандистського телевізійного сюжету із президентом Росії у головній ролі.

РФ заздрить Китаю: Путін "плазував" перед Сі Цзіньпіном. ВІДЕО 

Російський президент Володимир Путін на зустрічі з лідером Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном сказав, що його країна трохи заздрить китайській державі, передає УНІАН,  інформує  UAINFO.org.

Глава РФ явно "плазував" перед гостем, свідчить відео з заходу, яке опублікував один з пропагандистських російських телеканалів. "У всьому світі це викликає непідробний інтерес, і ми навіть трошки вам заздримо. У Китаї створена досить ефективна система розвитку економіки і зміцнення держави", - сказав Путін гостю.

За словами президента Росії, "вона набагато ефективніша, ніж у багатьох інших країнах світу - це очевидний факт".

Двійники Путіна: Жданов відповів, чи повинні клони диктатора відповідати перед законом

Двійники кремлівського диктатора Володимира Путіна нестимуть кримінальну відповідальність нарівні з ним.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, відповідаючи на питання про долю двійників Путіна у контексті видачі міжнародного ордера на арешт президента РФ: "Звичайно ж, двійники несуть кримінальну відповідальність нарівні зі своїм оригіналом, тому що ці люди добровільно погодилися грати роль диктатора", передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

За словами експерта, не можна бути на 100% впевненими в тому, хто підписував ті чи інші розпорядження - оригінал або двійник: "Тому якшо вони погодилися грати цю роль, значить вони несуть повну кримінальну відповідальність таку ж, як і сам диктатор".

Винятком Жданов назвав те, що в окремих випадках в історії до двійників не застосовували смертну кару.

Належав другу Путіна. ВАКС конфіскував ТРЦ Ocean Plaza у Києві 

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення конфіскувати українські активи російського олігарха Аркадія Ротенберга, серед яких київський торгово-розважальний центр Ocean Plaza.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Вищий антикорупційний суд в Facebook, інформує UAINFO.org.

"Колегія суддів ВАКС задовольнила адміністративний позов Міністерства юстиції України до російського олігарха та його сина, а також ще двох російських громадян щодо конфіскації їхніх українських активів на підставі пункту 1-1 частини першої статті 4 Закону України "Про санкції"", - йдеться у повідомленні.

Таким чином ВАКС наклав арешт на Товариство з обмеженою відповідальністю "Авангард-Віларті", до складу якої входить Ocean Plaza.

На рішення ВАКС вже відреагував глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Він зазначив, що рішення набере чинності через 10 днів, проте навіть якщо російський олігарх захоче оскаржити його, шансів на успіх у нього немає.

"Майно близького друга Путіна перейде у власність держави й буде передане в управління Фонду держмайна. Ми попереджали, що російські олігархи заплатять за злочини проти України", - зазначив він.

У КМВА оприлюднили наказ про скорочення комендантської години в Києві

Керівник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко підписав наказ про зміну комендантської години в Києві з 26 березня 2023 року.

Згідно з документом, який у телеграмі опублікувала пресслужба КМВА, комендантська година діятиме з 00:00 до 05:00 щодня, інформує UAINFO.org.

«Київська міська військова адміністрація методично і систематично вживає усі можливі заходи для покращення життя мешканців Києва із врахуванням усіх заходів безпеки. Зменшення тривалості комендантської години стало наступним, послідовним рішенням після удосконалення системи інженерних загороджень у столиці. Але і на цьому ми не зупиняємося. Невдовзі чекайте нових змін, які дозволять зробити життя киян та гостей міста більш комфортним і цивілізованим. Настільки, наскільки зараз дозволяє війна і безпекова ситуація», – заявив Попко.

У КМВА нагадали, що під час комендантської години забороняється перебувати на вулиці і в інших громадських місцях, а також пересуватися транспортом чи пішки. Якщо в заборонений час людина перебуває на вулиці, то комендантський патруль має право затримати її і перевірити у неї наявність документів, встановити причину порушення комендантської години.

"Може хтось хоче до Європи з'їздити?". Гуморист Юрій Великий спародіював Путіна та його двійників після рішення суду в Гаазі 

Український комік, актор студії Квартал 95 Юрій Великий спародіював Путіна та його двійників після рішення суду в Гаазі, передає NV, інформує UAINFO.org

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешт російського диктатора Володимира Путіна та дитячого омбудсмена Росії Марії Львової-Бєлової. Їх звинувачують у незаконній депортації дітей з України до РФ у період з 24 лютого 2022 року.

Великий відреагував на рішення Гаазького суду та зняв новий гумористичний ролик, у якому спародував російського диктатора та його численних двійників. 

«Найбільшою ТОПовою подією тижня стала новина про те, що Міжнародний Кримінальний суд у Гаазі видав Ордер на арешт Володимира Путіна, відповідно до якого його будуть зобов'язані заарештувати в кожній із 123 країн-учасниць римського статуту. Ну ось)) а то останнім часом усі кажуть, що путіна в цивілізованому світі ніхто не чекає... Ще як чекають», - прокоментував нову пародію Великий.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини