MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 березня 2023

116 0

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 березня 2023

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 березня.

Одна спроба контрнаступу ЗСУ: Рахманін пояснив, в чому правий президент Чехії

Днями ми почули заяву новообраного президента Чехії. Нагадаю, що Петр Павел вважає що Україна матиме лише одну спробу контрнаступу, оскільки союзникам буде складно довгий час підтримувати нинішній рівень допомоги Україні.

По-перше, скажу, що заява президента Чехії – це його точка зору, але ця точка зору точно має право на існування.

Таку думку у своєму блозі висловив народний депутат (Голос), член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін, інформує UAINFO.org.

По-друге, від війни втомлюються не тільки ті, хто беруть у ній участь безпосередньо, — військовослужбовці, також мешканці України, які незалежно від того де хто перебуває, теж потерпають від війни більшою і меншою мірою. На жаль, в інший спосіб, але теж втомлюються і ті країни, які нам допомагають. І ця втома може позначатися, зрозуміло, на обсягах допомоги, яку країни надають Україні в боротьбі з агресором. Це абсолютно об'єктивна, на жаль, річ і для того, щоб полегшити можливість отримання безперебійної масштабної системної допомоги від цих країн, зрозуміло, необхідні військові перемоги. Тоді урядам різних країн, де по-різному ставляться до необхідності допомагати Україні, буде простіше вмотивовувати необхідність витрачати гроші, ресурси для того, щоб допомагати Україні. 

Це для нас — війна між добром і злом. Але у кожної країни є своє населення. Це населення по-різному дивиться на ситуацію, і зрозуміло, що в будь-якій країні, навіть в тій країні, де більшість населення симпатизує Україні, все одно може бути достатньо великий відсоток, який має право поставити своєму уряду питання «А чому ви витрачаєте мільярди чи мільйони доларів на допомогу Україні, коли у нас такий перелік величезний проблем?» І тому, якщо будуть військові успіхи, то це спростить завдання урядам, які взяли на себе зобов’язання допомагати Україні. От у цій логіці я би розглядав заяву президента Чехії. Напевно, він має рацію.

Кірбі назвав "ідіотом" російського пілота, який зіткнувся з американським дроном

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США в Білому домі Джон Кірбі назвав "сміхотворним" нагородження за хоробрість у РФ пілота Су-27 за небезпечний маневр, що спричинив падіння безпілотника США MQ-9 Reaper. Вчинок льотчика, на його думку, підпадає під інше визначення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Кірбі на прес-брифінгу у Вашингтоні, інформує UAINFO.org.

"Я не знаю іншої армії у світі, іншої військово-повітряної сили у світі, яка б нагородила пілота за те, що він врізався в безпілотник. Якщо це хоробрість, то, гадаю, у них інше визначення. Це безглуздо. Це образливо", - зазначив представник Білого дому, який був адміралом ВМФ.

Кірбі додав, що на флоті навпаки навчають військових уникати зіткнень із будь-якою технікою.

"Я гадки не маю, чому вони дали нагороду за хоробрість пілоту, який у гіршому випадку зловмисно піддав себе і майно США великому ризику, а в кращому - просто ідіоту", - висловився він.

Коментар Кірбі послідував після оголошення міністром оборони РФ Сергієм Шойгу про нагородження льотчиків орденами Мужності після інциденту над Чорним морем минулого тижня, коли один з російських винищувачів збив американський безпілотник MQ-9 Reaper. Літак Су-25 пошкодив гвинт БПЛА, через що він упав у море.

За словами спікера Білого дому, хоча Штати можуть ніколи не дізнатися, якими були наміри російських пілотів, інцидент був "навмисним переслідуванням" та "навмисною агресією".

"Наші військові розгортають Patriot за 40-45 хвилин, українці – за 25": американський інструктор відзначив майстерність воїнів ЗСУ

Українські військовослужбовці, які навчаються працювати із системою протиповітряної та протиракетної оборони Patriot, показали кращі результати, ніж їхні американські колеги. На розгортання комплексу воїни ЗСУ витрачають майже вдвічі менше часу.

"Наші військові розгортають батарею Patriot у полі за 40-45 хвилин. Українці справляються за 25. Вони великі молодці. Налаштовані дуже оптимістично, враховуючи ситуацію в них удома", – сказав інструктор зі США журналісту "Голосу Америки", який побував на військовій базі Форт Сілл (штат Оклахома). Саме там, у школі польової та зенітної артилерії армії США, 65 наших захисників і захисниць освоюють нову військову техніку, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org. 

Відомо, що до програми навчання залучено і чоловіків, і жінок. Наймолодшому члену команди – 19, найстаршому – 67. Тренування, попередньо, закінчаться вже наприкінці березня-2023.

Програма навчання українців дещо відрізнялася від стандартної. Вона була прискорена (зі звичних шести місяців до 10 тижнів), крім того, сценарії тренувань воїни ЗСУ змінювали, прописували під себе, ґрунтуючись на власному бойовому досвіді.

Не Бахмут, а Авдіївка: війська РФ різко змінили пріоритет у наступі – ISW

Російська армія істотно сповільнила свій наступ під Бахмутом й натомість сконцентрувала зусилля на розгортанні маневрів на інших напрямках, зокрема, в районі Авдіївки.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

У ISW констатували, що за підсумками 21 та 22 березня російські війська здійснили незначне просунулися на півдні Бахмута, тоді як сили ЗСУ провели контратаки на південно-західних та північно-західних околицях міста.

Наразі в ISW кажуть, що нова можлива мета окупантів - Авдіївка, там, ворог, ймовірно, може збільшити темпи наступу шляхом умовної "паузи" під Бахмутом.  

"Російські сили зараз збільшують темпи наступальних операцій навколо Авдіївки з метою оточення населеного пункту. Не виключено, що російські сили роблять це за рахунок операцій навколо Бахмута й наступу навколо Вугледара, який зупинився", - йдеться у звіті ISW.

В Інституті посилаються на повідомлення російських солдатів 136-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади 58-ї загальновійськової армії. Раніше вони говорили, що військове керівництво РФ планує передислокувати їх під Вугледар, проте вже станом на 21 березня один з російських військових блогерів повідомив, що цей підрозділ вже воює під Авдіївкою.

Комбат Купол прокоментував інтерв'ю The Washington Post: Це не те, що я хотів донести

Комбат Анатолій Козел із позивним Купол прокоментував інтерв'ю The Washington Post. Після бесіди із журналістами комбата понизили на посаді.

Він зазначив, що був шокований, коли побачив опубліковане інтерв'ю. За словами Купола, виданням було опубліковано лише частину того, що він говорив, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Крім того, Купол додав, що розмовляв з The Washington Post у той час, коли точилися дуже важкі бої.

"Те, що потрапило на шпальти видання — це лише частина того, що я казав. І не зовсім те, що я хотів донести до людей. Наприклад, кудись зникла моя важлива теза про те, що бригади десантно-штурмових військ (ДШВ), які є скелетом фронту, взагалі не виводилися на відновлення (а вони цього давно потребують). Зрозумійте мене правильно — моя критика — це не бажання втоптати у багнюку українську армію. Навпаки — це бажання змінити її на краще, удосконалити, щоб якнайшвидше та ефективніше наблизити нашу перемогу", — сказав комбат.

Він визнав, що дозволив собі зайві емоції. Водночас, він зазначає, що озвучив виключно свою суб'єктивну думку.

"Моє бачення. А не офіційна позиція військового керівництва ДШВ. Втім, наразі я з ним спілкуюся. Є конструктивний діалог і розуміння того, що потрібно змінити, щоб втрат було менше, а успіхів — більше", — підкреслив Купол.

Командира батальйону 46-ї окремої аеромобільної бригади Анатолія Купола переводять з посади командира бойового батальйону на посаду заступника командира батальйону навчального центру, це сталося після його інтерв'ю WP.

"Це боротьба з безкарністю за найтяжчі міжнародні злочини": у МКС відреагували на погрози через ордер на арешт Путіна

Президія Асамблеї держав-учасниць Римського статуту заявила про непохитну підтримку Міжнародного кримінального суду. Причиною такої заяви стали погрози на адресу МКС через виданий ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє пресслужба МКС. Асамблея заявила про повну довіру до суду, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

"Президія висловлює жаль з приводу цих спроб перешкодити міжнародним зусиллям забезпечити відповідальність за дії, які заборонені спільним міжнародним правом. Ми підтверджуємо повну довіру до суду як до незалежної неупередженої судової інституції та повторюємо нашу тверду прихильність до підтримувати та захищати принципи та цінності, закріплені в Римському статуті, зберігати його цілісність", – сказано в повідомленні. 

Так, у суді додали, що таким чином втілюють у життя зобов’язання боротися з безкарністю.

"МКС втілює наше колективне зобов'язання боротися з безкарністю за найтяжчі міжнародні злочини. Ми закликаємо всі держави поважати незалежність судів та прокуратури", – заявили у суді.

Медведєв анонсував ракетний "приліт" по Бундестагу та офісу Шольца

Заступник представника Ради Федерації РФ Дмитро Медведєв продовжує публічну "істерику" через рішення Міжнародного кримінального суду Гааги видати ордер на арешт російського лідера Володимира Путіна, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Цього разу свій "гнів" Медведєв скерував на владу Німеччини. У своєму коментарі прокремлівським ЗМІ він анонсував ракетний удар по Бундестагу та офісу канцлера ФРН Олафа Шольца в разі, якщо Берлін посміє заарештувати Путіна.  

"Чинний глава ядерної держави приїхав на територію, скажімо, Німеччини і там його заарештували. Що це? Оголошення війни Російської Федерації! І вже у цьому випадку всі наші снаряди полетять на Бундестаг, в офіс канцлера й так далі. Він розуміє, що це casus belli, що це оголошення війни?",- заявив Медведєв.

Тарологиня спрогнозувала вбивство Путіна: кого ж судитимуть у Гаазі

Президент Росії Володимир Путін навряд чи опиниться на лаві підсудних у Гаазі, адже просто не доживе до цього моменту – такий прогноз зробила тарологиня Людмила Хомутовська.

Про це вона розповіла в інтерв’ю ТСН.ua, інформуєUAINFO.org.

"Я все таки не думаю, що його (Путіна – ред.) доправлять до Гааги, тому що він просто не доживе. Я не бачу такого розвитку", – сказала тарологиня.

"Все вибухнуло". Стала відома головна причина скасування бою Усик – Ф'юрі

Промоутер володаря титулів WBA, WBO, IBO та IBF у суперважкій вазі Олександра Усика (20-0, 13 КО) розповів, що останньою краплею провалу переговорів з чемпіоном WBC Тайсоном Ф'юрі (33-0-1, 24 KO) став пункт про матч-реванш. Британець вимагав, щоб цей пункт виключили із договору, а гонорар розподілявся 70 на 30 на його користь, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Сторона Ф'юрі зробила стільки ж, скільки і ми. Вони теж дуже старалися. Ми всі намагалися, щоб це сталося. Пункт про матч-реванш стало саме тією точкою, коли все вибухнуло. Під час обговорення реваншу Усику все набридло. Він сказав: "Скільки разів мені ще принижуватись перед Тайсоном. Чому я маю це робити? Достатньо. Або він приймає те, що я говорю, або я йду". Тайсон не прийняв це", – сказав Красюк Sky Sports

Красюк сказав, що угода на один бій може бути "прийнятною, але поділ не має бути 70/30".

"Гроші, які міг заробити Усик у цьому бою, навіть близько не стояли з тією сумою, яку отримав Сашко у своєму останньому бою. Для Усика поєдинок з Ф'юрі безперечно не бій заради грошей і це безумовно не його спроба заробити. Це його спроба отримати пояс WBC", - додав Красюк.

Блогерку Альону Венум попросили допомогти військовим: відповідь "вбила"

У мережі з'явилося листування з менеджером української блогерки Альони Венум, у якої попросили проанонсувати концерт групи The Hardkiss в Лос-Анджелесі в соціальних мережах блогерки, але відповідь "вбила".

Дівчина зажадала за рекламу на сторінці Альони Венум в Instagram 900 доларів. Її навіть не збентежило те, що частина виручених грошей піде на допомогу військовим. Їх направлять організації, яка займається протезуванням поранених українських військових у США, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.  

"Вартість рекламної інтеграції залежить від самого технічного завдання і його кількості. Стандартна вартість двох сторіз 900 доларів, кожна наступна - по 400 доларів", - сказала менеджер Венум.

Як відреагували користувачі мережі

• "Кому протезування військових, а кому 900 доларів. Блогери наші неймовірні"

• "Не нажруться"

• "Що ви хотіли? Що артисти топчики, що блогери-мільйонники все г*вно"

• "Тваринка"

• "Жесть"

• "Маю аналогічний досвід спілкування з менеджером відомої блогерки і відомим українським телеведучим, які також вимагали подібний оверпрайс просто за сторіз по темі благодійності"

• "Просто менеджер блогера ненавидить свою роботу"

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини