MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 березня 2023

72 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 березня.

Путін "продасть перемогу": Зеленський пояснив, що загрожує Україні у разі втрати Бахмута 

Оборона Бахмута є важливою для України з військового та політичного боку. Оскільки втрата міста може призвести до тиску щодо пошуку компромісу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента України Володимира Зеленського в інтерв'ю Associated Press, інформує UAINFO.org.

Він заявив, що у разі втрати Бахмута російський диктатор Володимир Путін обов'язково використає цю "перемогу" у своїх інтересах. За словами Зеленський, глава Кремля "продав би цю перемогу Заходу, своєму суспільству, Китаю та Ірану".

"Якщо він відчує кров - відчує запах, що ми слабкі - він буде штовхати, штовхати, штовхати", - заявив президент України. 

Зеленський припускає, що тиск від поразки в Бахмуті буде швидким: як з боку міжнародної спільноти, так і всередині України.

"Наше суспільство відчує втому. Наше суспільство підштовхне мене до компромісу з ними", - сказав глава держави.

Росія не має ресурсів для нападу на Молдову, вона не зможе дійти до Одеси і "замкнути петлю" – НАТО 

Країна-агресор Росія не має ресурсів для нападу на Молдову, заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане.

"Я говорив і повторюю, що ми не бачимо ризику швидкого військового нападу на Республіку Молдова з боку РФ. З дуже простої причини: вони не мають ресурсів, щоб дійти до Одеси, Придністров'я і замкнути петлю", – сказав він в інтерв'ю TVR INFO, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Однак, за його словами, це не означає, що Росія не використовує весь арсенал гібридної війни проти Молдови. 

"Спроба повалення обраного демократичного режиму є активною операцією, мобілізація політичних сил Республіки Молдова, комунікація, дезінформація, брехня використовуються в Молдові в дуже широких масштабах", - сказав заступник генсека.

Видання Проект повідомило, що в його розпорядженні опинився стратегічний документ, який Кремль розробив восени 2021 року. У ньому планувалося перетворення Молдови на сателіт Росії.

Однією з цілей, які поставили розробники документа з Адміністрації президента Росії, є примус Молдови до вступу до ОДКБ та розширення участі в ЄАЕС.

У Путіна знову змінили головну мету розв'язання війни: що придумали цього разу 

У Кремлі заявили, що російське командування розпочало війну, аби "забезпечити безпеку РФ". Втім, раніше говорили про "демілітаризацію України" та "денацифікацію".

Про це сказав речник російського президента Дмитро Пєсков під час брифінгу у середу, 29 березня, передають пропагандистські ЗМІ, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Головна мета Росії у спецоперації - забезпечити безпеку РФ загалом та безпеку жителів нових регіонів зокрема", - сказав слуга російського диктатора.

У Кремлі, де неодноразово звинувачували українську сторону у відмові сідати за стіл переговорів, заявили, що "досягнення цілей спецоперації політико-дипломатичним способом у випадку з Україною неможливе".

Пригожин може використовувати медіа-вплив, щоб балотуватись в президенти, – ISW

Власник групи "Вагнера" Євген Пригожин може використовувати свій вплив на медіа-ландшафт в Росії, щоб представити себе як претендента на президентських виборах в 2024 році.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org.

Так, нещодавно власне агентство новин Пригожина опублікувало інтерв’ю з ним, яке візуально копіює різні інтерв’ю з російським диктатором Володимиром Путіним. До цього відео з Пригожиним виглядали інакше - він обирав кадри в динаміці або ті, що нагадують поле бою.

"Пригожин також використав це інтерв’ю, щоб повторити свої попередні аргументи про необхідність прищепити російським бійцям жорстку ідеологію та натякнути, що Міноборони Росії навмисно позбавляє групу "Вагнера" артилерійських боєприпасів", - пише ISW.

Аналітики вважають, що пародія кінематографічного стилю інтерв’ю Путіна може бути використана в рамках більшої кампанії тролінгу з метою нападу на Кремль, або ж щоб провести мовчазні паралелі між Пригожиним і Путіним.

Крім цього, 11 березня Пригожин зробив саркастичну заяву, що балотуватиметься на пост президента в 2024 році. До цього ж Пригожин неодноразово атакував президентську адміністрацію Путіна, наприклад, заявляючи, що деякі чиновники є зрадниками. Також він ставив під сумнів кремлівські наративи про те, що РФ воює з НАТО, а в Україні є нацисти.

"Нещодавня поведінка Пригожина - незалежно від її наміру - поширює в російському суспільстві наратив про те, що Пригожин має більші політичні устремління в Росії", - заявили аналітики.

Реабілітувався за "Z-бидло": скандальний зять Шойгу "засвітився" в "ДНР". ФОТО, ВІДЕО 

Скандальний зять міністра оборони Росії Сергія Шойгу, блогер Олексій Столяров раптово засвітився в "ДНР". Туди він приїхав з гуманітарною допомогою на тлі публічного скандалу з його антивоєнною позицією.

Як повідомляє Telegram-канал "Ньюсач/Двач", спочатку про візит Столярова заявили жителі псевдореспубліки, а потім він і сам його підтвердив у соціальних мережах, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Зять Шойгу та блогер Олексій Столяров приїхав у "ДНР" із гуманітарною допомогою", – йдеться в повідомленні.

Ймовірно, гуманітарною допомогою Донбасу Столяров намагається реабілітуватися за гучний скандал з його антивоєнною позицією та заявами про "Z-бидло".

За пропагандиста Красовського, який закликав топити українських дітей, взялася поліція РФ

У Росії поліцейські почали дослідчу перевірку щодо пропагандиста Антона Красовського, який з екрану телевізора закликав вбивати українських дітей.

Про це повідомляє телеграм-канал Baza, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Причиною перевірки, зрозуміло, були аж ніяк не публічні заклики до масових вбивств дітей в Україні. Поліцейські перевіряють, чи був склад злочину в діях Красовського, коли він влаштував дебош у літаку.  

Скандальний інцидент стався 4 березня. Пропагандист зібрався летіти бізнес-класом з Москви в Ташкент, але примудрився посваритися з сусідами по салону ще до зльоту. Бортпровідники не змогли втихомирити Красовського самостійно і викликали поліцейських прямо в літак. Пропагандиста зняли з рейсу, і борт полетів до Ташкента вже без нього.

Після цього Красовський у своїх соцмережах залишив емоційні пости один з лайливими образами і другий з гаслом "Аерофлот повинен померти". 

Змусять принести жертви богам і депортують: на Балі вирішили провчити росіянина за пікантне фото на священній горі

Російський блогер Юрій Чилікін буде депортований з Балі через "голе" фото на тлі священної гори-вулкану Агунг. При цьому місцева влада спочатку змусить його пройти церемонію підношення богам, щоб утихомирити їхній гнів.

Про це сам Чилікін розповів російським ЗМІ. За його словами, після церемонії підношення богам Агунга, він не потрапить на Балі як мінімум пів року – влада внесла його в чорний список туристів, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Блогер запевняє, що не підозрював, що знімається оголеним у священному місці.

При цьому він вважає, що одним із факторів скандалу нібито став негатив, що накопичився до російських туристів. 

"Якби знав, не став би так робити. Я явно не хотів, щоб зіпсувався відпочинок та мої подальші плани. Поки це схоже на дурдом, вже швидше хочеться виїхати звідси".

Онлайн та офлайн: як ВПО отримати субсидію на оплату житлово-комунальних послуг

Розмір допомоги на часткове погашення субсидії для внутрішньо переміщених осіб в Україні залежить від вартості житлово-комунальних послуг, якими користується родина, і від рівня її доходів.

Порядок надання населенню субсидій регулюється Положенням про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Хто має право на субсидію

Право на призначення субсидії мають сім'ї, у яких розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання з урахуванням пільг перевищує обсяг визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка платежу. Субсидія надається за місцем фактичного проживання особи. При цьому укладання договору наймання (оренди) житла не вимагається, а склад домогосподарства зазначається заявником у декларації.

Для отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг внутрішньо переміщені особи можуть звернутись до:

  1. найближчого сервісного центру Пенсійного фонду України;
  2. Центру надання адміністративних послуг;
  3. уповноваженої посадової особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади.

Допомога на проживання, що надається ВПО відповідно до Постанови КМУ від 20 березня 2022 р. N 332 Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особамне враховується до сукупного доходу при призначенні житлової субсидії.

"Такої, як Ви, не було і не буде". Ганна Різатдінова зворушливо відреагувала на смерть легендарної Альбіни Дерюгіної

Українська гімнастка Ганна Різатдінова вшанувала пам’ять легендарної гімнастки та тренерки Альбіни Дерюгіної, яка померла на 92-му році життя, передає NV, інформує UAINFO.org.

Ганна Різатдінова опублікувала зворушливий пост на згадку про легенду світової художньої гімнастики та заслуженої тренерки Альбіни Дерюгіної. Смерть Альбіни Миколаївни вона назвала величезною втратою. 

«Величезна втрата… ВЕЛИКА Альбіно Миколаївно, такої, як Ви, не було і не буде! Мої співчуття», — написала вона і поділилася серією архівних знімків із Альбіною Дерюгіною, яка була її тренеркою разом із Іриною Дерюгіною. Під її керівництвом вона стала бронзовою призеркою Олімпійських ігор 2016 року в індивідуальному багатоборстві, чемпіонкою світу з вправ з обручем у 2013 році і багаторазовою призеркою чемпіонатів світу та Європи.

На Місяці виявили скляні намистини: як вони там утворилися і чому вчені в захваті

У ґрунті, який 2020 року було зібрано на Місяці місією китайського космічного апарату "Чан'е-5", було виявлено скляні намистини, які містять воду. За розрахунками вчених, це може свідчити про наявність на поверхні Місяця близько 300 мільярдів тонн води, яка може бути використана астронавтами майбутніх місій.

Результати дослідження, яким займалася команда з 28 вчених з Китаю за участі науковців з Великої Британії, опубліковані в журналі Nature Geoscience. Видобути воду з цих кульок, як встановили дослідники, буде дуже просто. Вони також змогли розгадати таємницю появи таких намистин, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Це відкриє нові шляхи, про які багато хто з нас думав. Якщо ви зможете видобути воду і сконцентрувати її у значних кількостях, то тільки від вас залежить, як ви будете її використовувати", – сказав один із учасників дослідження, професор планетології та досліджень у Відкритому університеті Махеш Ананд, повідомляє The Guardian. 

Сам факт існування води на Місяці давно відомий людям, але це дослідження показало, наскільки просто буде її отримувати.

РосЗМІ запустили фейк про те, що Брітні Спірс підтримала Росію, тому її заблокували в Instagram: чому це неправда 

Українська громадська організація "Детектор медіа" вказала на брехливість чергової абсурдної новини, яку розповсюджували російські ЗМІ. Пропагандисти писали, що всесвітньо відома американська співачка Брітні Спірс нібито підтримала країну-терористку, засудивши Україну та НАТО, після чого її обліковий запис в Instagram було заблоковано.

Новина виявилася фейковою. Кремлівські рупори скористалися тим, що обліковий запис Спірс справді зник із соцмережі, та дезінформували населення, яке й так уже давно травмоване пропагандою. У Telegram-каналі "Детектор Медіа" надали аргументи, що вказують на обман, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Так, у давній публікації, за словами російських псевдожурналістів, поп-діва писала про те, що "освітлення кризи в Україні в західних медіа має єдину мету – підживлювати війну". Спірс нібито стверджувала, що "не вірить у свободу від Західної гегемонії та капіталістичних олігархів, які контролюють американські медіа".

Однак найцікавіше, що співачка, в представленому скриншоті від росЗМІ, вочевидь підробленому, звинувачує Україну в тому, що вона "бомбила Донбас із 2014 року і ніхто ні слова не сказав". Упізнати в цих словах цитату з пропагандистської методички не складає ніяких труднощів. Автори фейкової новини трохи перестаралися, коли вигадували репліки Спірс для демонстрації її "антиукраїнської" позиції.

Олександра Заріцька пояснила, чому гурт KAZKA не прибирає з назви літеру "Z"

Солістка гурту KAZKA Олександра Заріцька пояснила, чому вони з музикантами не прибирають та не замінюють літеру "Z" у назві колективу.

Як відповіла у програмі ЖВЛ виконавиця, цього поки що не станеться. Літера "Z" входить до назви їхнього гурту KAZKA, поки що вони не можуть її змінити, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"Це назва нашого гурту. Ми не можемо змінити її. І знову ж таки, це асоціація з Володимиром Зеленським. У нього також така літера "Z", - прокоментувала Олександра.

Утім, співачка додала, якщо в Instagram Володимира Зеленського з нікнейма зникне літера "Z", то у гурту KAZKA її теж не буде.

"Ми ухвалили для себе рішення: коли президент замінить в Instagram, то ми вже теж замінимо. Це повага!" – додала артистка.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини