MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 квітня 2023

112 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 квітня.

Бахмут – це Україна. В Офісі президента просять не реагувати на фейки ворога про "взяття" міста

Засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив про начебто "юридичне взяття" Бахмута. 

Цю заяву прокоментував глава Офісу президента Андрій Єрмак в Telegram, інформує UAINFO.org.

"Бахмут - це Україна. Спокійно реагуйте на фейки тих, хто вигадує "пабєду", якої в реальності нема", - написав Єрмак.

Кремль може використати вбивство Татарського для посилення цензури в РФ, – ISW

Кремль може використати вбивство "військора" Владлена Татарського, щоб посилити цензуру в російському суспільстві.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт ISW, інформує UAINFO.org.

На думку аналітиків ISW, з цими ж цілями у березні 2023 року ФСБ проводила рейди у барах Москви та Санкт-Петербурга, розпочаті на підставі звинувачень у тому, що особи у цих барах надають фінансову допомогу ЗСУ та залучають неповнолітніх до "антигромадських дій".

Тоді президент РФ Володимир Путін дав вказівку ФСБ посилити контррозвідувальні заходи та припинити поширення проукраїнської ідеології. Можливо, це гучне вбивство відлякає людей від відвідування подібних заходів. Ця атака також може бути спробою влади залякати інших блогерів, пов'язаних із ПВК "Вагнера".

Затримали підозрювану в ліквідації пропагандиста Татарського: якими були її перші слова 

За підозрою в причетності до вибуху в кафе в Санкт-Петербурзі, де був ліквідований "воєнкор" Владлен Татарський, співробітниками СК Росії затримана Дар'я Трепова.

Про це повідомили у прес-службі Слідкому РФ. Нагадаємо, саме Трепова принесла в кафе статуетку, яка, судячи з усього, була напхана вибухівкою, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

За інформацією "Фонтанки", дівчину затримали на орендованій квартирі у Виборзькому районі Петербурга. 

"Мене підставили! Мене просто використали!" - передає SHOT перші слова Дар'ї Трепової після затримання.

Співробітники карного розшуку РФ не виключають, що дівчину використовували для здійснення теракту. Вона могла не здогадуватися про те, що в статуетці була вибухова речовина. Про це повідомляє РБК з посиланням на джерело в МВС РФ.

Чоловік підозрюваної Дмитро Рилов заявив СВТВ, що її підставили: "Я вважаю, що мою дружину підставили. Я в повній впевненості, що вона б ніколи не змогла зробити щось подібне по своїй волі. Так, ми разом з Дар'єю дійсно не підтримуємо війну в Україні, але вважаємо, що подібні дії неприпустимі. Я перебуваю в стовідсотковій впевненості, що вона б ніколи не погодилася на таке, якби знала".

І, звичайно ж, з'явилася версія з "українським слідом", згідно з якою Трепова була завербована "українськими журналістами". Про це пише Mash з посиланням на джерела в оточенні дівчини.

У Мелітополі підірвали машину з колаборантом Максимом Зубарєвим: з'явилися дані про його стан. ФОТО, ВІДЕО

Вранці 3 квітня в тимчасово окупованому Мелітополі знову пролунали вибухи. За попередніми даними, вибухнув автомобіль на проспекті Богдана Хмельницького.

На місце події почали швидко з'їжджатися карети швидкої допомоги. Про це у Telegram повідомив мелітопольський міський голова Іван Федоров, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

За словами мера, ймовірно, стався вибух у автомобілі ще одного колаборанта. Наразі з'ясовується, що саме стало причиною "бавовни" і хто саме міг перебувати в транспортному засобі. Однак, за попередніми даними, відомо, що в автомобілі був колаборант Максим Зубарєв.

Чи зможуть чоловіки найближчим часом отримати повістки у месенджерах?

В Україні найближчим часом чоловіки не отримуватимуть повістки у месенджерах.

Такі нововведення технічно неможливі умовно упродовж цього року, розповів віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в інтерв'ю Liga.net, коментуючи заяву щодо повісток Федора Веніславського, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Я думаю, або він некоректно висловився, або просто це вирвано з контексту. Не думаю, що це серйозне політичне бачення. Це неможливо зробити, поки немає якісного реєстру військовозобов'язаних, а до ідентифікатора реєстру не прив'язаний верифікований номер телефону", - зазначив чиновник. 

Міністр підкреслив, що в українській державі немає верифікації номера телефону та особи. "Я навіть не говорю зараз про Конституцію та постанови. Чисто технічно це неможливо зробити умовно в цьому році", - сказав Федоров.

Росіянам перед відправкою на фронт видають пам'ятку: головні тези пропагандистів

Російським солдатам перед відправкою на війну проти України видають спеціальну пам'ятку. Листівка містить пропагандистські наративи та заклики воювати до останнього.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Медузу", інформує UAINFO.org.

Пам'ятку випустив Західний військовий округ, її видають лише тим солдатам, які вирушають до України. На першій сторінці листівки зображено мапу України, проте без Криму, а інші окуповані території позначені червоним.

Фото: російським окупантам видають пам'ятку перед відправкою до України (meduza.io)

Більшість документа присвячена ідеологічному обґрунтуванню війни. Традиційно для пропагандистів у пам'ятці згадали Захід, який хоче "поневолити підкорені країни та народи", а його ідеали "повністю суперечать цінностям російської самобутньої цивілізації".

Путін купив квартиру для своєї екс-вчительки через офшор Абрамовича – WP 

Президент РФ Володимир Путін у 2005 році купив квартиру в Ізраїлі для своєї колишньої вчительки через офшор російського мільярдера Романа Абрамовича.

Про це пише The Washington Post. Зазначається, що під час свого офіційного візиту до цієї країни він зустрівся зі своєю колишньою вчителькою Міною Юдицькою-Берлінер. За її словами, саме тоді він і домовився про покупку житла, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Журналісти також знайшли секретні фінансові документи. Вони доводять, що гроші надійшли через офшорний рахунок, який таємно контролює Абрамович. Документи включають "акт дарування", який фіксує переказ $245 тисяч від підконтрольної бізнесмену компанії на Кіпрі Юдицькій-Берлінер у той самий день, коли вона придбала житло в центрі Тель-Авіва. 

Розслідувачі додають, що сама по собі трансакція нічим не примітна, датується майже 18 роками тому і стосується такої невеликої суми, що її ледве можна було б зареєструвати як помилку округлення в багатомільярдних офшорних книгах російських мільярдерів. Але ця покупка є важливою, оскільки вона ставить Абрамовича в центр угоди, яка має особисту значущість для президента РФ.

"Їдь у свій Бахмут". У Буковелі відпочивальник нахамив військовому на реабілітації, вибухнув скандал. ВІДЕО

Незважаючи на те, що від повномасштабного вторгнення РФ минуло вже більше року, в Україні все ще є люди, які живуть ніби в якомусь паралельному всесвіті.

У Буковелі вибухнув скандал через хамство одного з відпочиваючих на адресу військового медика, який проходив там психологічну реабілітацію після повернення з Бахмута, де наразі йдуть одні з найзапекліших боїв, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Відповідне відео боєць оприлюднив у себе у TikTok.

На ньому видно як невідомий чоловік у халаті називає українського захисника "лошарою".

"Поприїжджали тут і починають мудрувати. Звідки він приїхав?.. Їдь туди, у свій Бахмут. Чого ти тут сидиш? Відсиджуєшся", — дорікнув він військового, не уточнивши при цьому, чому сам, замість того, щоб захищати свою країну, насолоджується життям у СПА-комплексі елітного курорту.

Секретна академія КДБ навчала молодих людей спокушати західних дипломатів – The Mirror

Співробітники КДБ вербували як шпигунів молодих чоловіків та жінок. Обирали переважно мешканців бідних регіонів. У секретному закладі КДБ в Росії їх навчали знайомитись з іноземцями у громадських місцях.

Вони мали спокушати дипломатів та збирати на них компромат, повідомляє The Mirror. Серед російських агентів були співаки, актриси, танцівниці та вчителі, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

За даними видання, у Німеччині спецслужби зі зв'язками з КДБ навчали агентів психологічних маніпуляцій та основ Марксизму-ленінізму. Їх називали "Ромео". Це були добре освічені та добре одягнені чоловіки з почуттям гумору.

За словами екс-офіцера таємної поліції Штазі та "Ромео" Герхарда Байєра, жінок вони спокушали тим, що створювали ілюзію можливості провести разом все життя. Однією з жертв таких манiпуляцiй стала секретарка канцлера ФРН у Бонні. Жінка протягом 14 років передавала секретні дані своєму коханцю.

Водночас секретарка в американському посольстві передала понад 1500 надтаємних документів за 22 роки. І лише після викриття секретарки вдалось дізнатися, на кого працювали їхні бойфренди. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини