MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 квітня 2023

87 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 квітня.

Сьогодні Росія ставить світ під загрозу нової катастрофи, чиї масштаби можуть перевищити аварію на ЧАЕС: Шмигаль нагадав про чорнобильську трагедію та її наслідки

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль наголошує, що першим кроком на шляху боротьби з російським ядерним терором має стати демілітаризація Запорізької атомної електростанції та санкції проти всієї атомної галузі РФ.

Про це він написав у Телеграмі, інформує UAINFO.org.

За словами очільника уряду, 37 років тому Україна та світ зіштовхнулися з однією з найбільших техногенних катастроф — аварією на Чорнобильській АЕС. 

"Замовчування й брехня радянського тоталітарного режиму про трагедію призвели до жахливих наслідків, які вийшли далеко за межі сучасної України. Загалом постраждало майже 5 мільйонів людей", - підкреслив Шмигаль.

"Сьогодні варварські атаки росії поблизу атомних об’єктів України, окупація Запорізької АЕС та перетворення її на військову базу ставлять світ під загрозу нової катастрофи, чиї масштаби можуть перевищити аварію на ЧАЕС", - зауважив Прем'єр-міністр.

"Ситуація дійсно складна": командувач ССО прибув у Бахмут. ФОТО 

Командувач ССО Віктор Хоренко відвідав Бахмут, де точаться важкі бої. Бригадний генерал ознайомився з поточною ситуацією у місті та поспілкувався з воїнами.

"Дійсно ситуація у Бахмуті складна, проте хто, як не ви знаєте, що треба робити і як діяти у поточних умовах. Ваша робота тут вкотре доводить, що ССО - це насамперед перевага якості на кількістю", – сказав Хоренко, інформує прес-служба ССО, інформує UAINFO.org.

Також генерал відзначив професійність операторів ССО та наголосив на важливості роботи груп спеціального призначення під час оборони міста.

Зазначається, що воїни Сил спеціальних операцій в повному обсязі виконують завдання з оборони міста, що залишається найгарячішою точкою фронту. Попри перевагу ворога, і масовані атаки, спрямовані на знищення міських кварталів, оператори ССО України завдають противнику ударів на ключових ділянках, нищать його особовий склад та виконують низку інших завдань, перешкоджаючи просуванню російських військ.

"Все побачите та почуєте". Данілов зробив заяву про майбутній контрнаступ України 

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що інформація про час і місце контрнаступу ЗСУ закрита. Усі побачать, коли він розпочнеться.

В ефірі телемарафону він сказав, що план контрнаступу доступний обмеженій кількості осіб, тому деталі про час і місце початку закрито, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

За словами секретаря РНБО, подібною інформацією володіє не більше 3-5 осіб.

"Коли почнеться, ви все це побачите. Ми з вами будемо розуміти, що почалося те, на що ми очікували. Де, коли, в який час – це питання на сьогодні абсолютно закрите", - зазначив Данілов.

4 квітня президент України Володимир Зеленський підтвердив, що ЗСУ готуються до контрнаступу.

Вмикають сигнал повітряної тривоги: українські прикордонники продовжують "кошмарити" білоруських колег. ВІДЕО

На кордоні України та РБ продовжується протистояння між нашими та білоруськими прикордонниками. Бійці ДПСУ вирішили повпливати на своїх колег із Білорусі, вмикаючи на посту сигнал повітряної тривоги.

Про це повідомляє Telegram-канал "Оперативний ЗСУ", передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Роликом також поділилися в офіційному Telegram-каналі Державної прикордонної служби України.

Відтепер сирена, яку щодня чують українці, лунатиме й на Житомирській та Рівненській ділянках кордону з РБ. Таким чином наші прикордонники хочуть достукатися до тих білорусів, які ще готові їх слухати.

"Будуть вбивати один одного на вулицях Москви": у мережу злили розмову російського мільярдера з бізнесменом з критикою влади в РФ

У мережу "злили" розмову нібито російського мільярдера, близького до оточення диктатора Володимира Путіна, Романа Троценка із бізнесменом Миколою Матушевським. Представники так званих еліт країни-агресора обговорюють незавидний стан справ у Росії – кажуть, що країна опинилася "в лапах мудил" і очікують, що невдовзі росіяни почнуть вбивати один одного прямо в центрі Москви.

Аудіозапис оприлюднило видання "Настоящее время".Роман Троценко – експрезидент "Об'єднаної суднобудівної корпорації", раніше був радником президента "Роснефти" Ігоря Сечіна, одного з близьких до Путіна бізнесменів. Матушевський – приятель Троценка та власник дизайн-заводу "Флакон", передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Спочатку бізнесмени говорять про відпочинок на Балі та про те, що на острові багато інвесторів та можливостей. Припускають, що в Індонезії "за десять років усе зросте вдесятеро, а в Росії – впаде вдвічі".

"Мені останнім часом прям важко було в Росії, я розумів, що щось не те, нема чого там робити", – поскаржився Микола.

"Це правильно, не треба згадувати, що було в Росії. Цього вже немає і більше не буде", – каже Роман.

Лавров заявив, що слова Павела про Китай "ненормальні". МЗС Чехії назвало його "клоуном" 

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що слова президента Чехії Петра Павела про Китай "не відповідають роботі нормального політика". У МЗС країни його назвали "клоуном" і нагадали: РФ – країна-терорист.

Свою заяву Лавров зробив під прес-конференції в Нью-Йорку у вівторок, 25 квітня, пише пропагандистське агентство ТАСС, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

Раніше Павел заявив, що Пекіну не можна довіряти роль посередника у «мирних ініціативах», окільки він, на його думку, зацікавлений затягуванні розв’язаної Росією повномасштабної війни проти України, а «статус-кво може підштовхнути РФ до низки поступок».

"Це заяви такого роду, які не мають нічого спільного з роботою нормального політичного діяча", — прокоментував Лавров.

Глава МЗС Чехії Ян Ліпавський йому відповів: "Заяви клоуна Лаврова на адресу нашого президента Петра Павела сміховинні. Росія — держава-терорист, і її керівництво має постати перед міжнародним трибуналом".

Скандальний депутат Держдуми закликав повернути в РФ поняття "ворог народу"

Одіозний депутат Держдуми РФ, генерал Андрій Гурулєв закликає відродити у Росії поняття "ворог народу", передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Про це він повідомив в ефірі програми пропагандиста Володимира Соловйова.

"Пора вводити поняття "ворог народу". Не треба цього соромитися — вороги є, поняття немає. Причому не тільки там — ті, які дебільні накази віддають, але, в тому числі, тут, на громадянці, всі ці ждуни, вся ця св*лоч, яка в наявності є. Ми чого соромимося?", — істерично заявив Гурулев. 

Російський депутат шокував, що хоче повернути практику сталінських репресій, хоча його рідного діда, учасника Другої світової війни, репресували 1946 року та посадили на дев'ять років у табори.

"Це було необхідно на той момент. Так, були помилки, але була дисципліна. Сьогодні наріжне питання — дисципліна. Всі — від рядового до маршала", — резюмував Гурулєв.

У Росії мати написала донос на власну дочку через її проукраїнську позицію

Мешканка Москви написала заяву на власну доньку через сварку щодо війни в Україні. У жінок розійшлися погляди щодо так званої "спецоперації".

Про це повідомляє російський Telegram-канал Baza, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Політичний розкол стався в родині 59-річної Тетяни, коли вона вирішила обговорити з дочкою Іриною війну в Україні. Приводів для цього було чимало, адже дівчина постійно дивиться відео на військову тематику і регулярно свариться з матір'ю щодо так званої "СВО", а півроку тому вона вже посварилася зі старшою сестрою та її чоловіком. Тоді в них також розійшлися погляди з цього приводу.  

Днями чергова спроба залагодити сімейний конфлікт повністю провалилася. Під час чергових дебатів Тетяна та Ірина остаточно посварилися. А за три дні мати написала на власну доньку заяву.

Жінка повідомила правоохоронцям, що її донька нібито погрожувала їй розправою через "недостатньо проукраїнську позицію". Дипломатичним шляхом залагодити цей конфлікт не вдалося, тож тепер у їхніх складних стосунках доведеться розбиратися поліцейським.

Сто років від дня весілля: як вінчалися мати та батько королеви Єлизавети II. ФОТО 

26 квітня 1923 року відбулося весілля матері королеви Єлизавети II – леді Єлизавети Боуз-Лайон і принца Альберта. Цього року минає сто років від дня їхнього вінчання.

З членами королівської сім'ї Єлизавета була знайома з дитинства, вона товаришувала з дітьми королівської пари. 1921 року принц Альберт, герцог Йоркський, відомий в сім'ї під прізвиськом Берті, просив руки Єлизавети, але вона відмовила йому. Тоді Берті заявив матері королеві Марії, що не одружиться ні з ким іншим, королева Марія вирушила до Глемісу, щоб познайомитися з дівчиною, яка захопила серце її сина. Втручатися в їхні стосунки вона не стала. Принц Альберт був наполегливий, через кілька місяців освідчився знову і знову отримав відмову. І тільки втретє Єлизавета дала згоду, це було 1923 року, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Те, що Альберт обрав майбутньою дружиною Єлизавету – дочку пера, а не члена королівської династії, як це було прийнято раніше – розглядалося як початок епохи політичної модернізації.

На заручини принц подарував майбутній дружині перстень із сапфіром з Кашміру (півострів Індостан) і двома діамантами з боків від нього. Згідно з традицією королівське весілля відбулося у Вестмінстерському абатстві – 26 квітня 1923 року.

Єлизавета стала першою, хто шляхом до абатства поклав букет на могилу невідомого солдата. Вона зробила це на згадку про брата Фергюсе. Таким чином була покладена традиція, згідно з якою королівські наречені, покладали букет на могилу невідомого солдата, але робили це наступного дня після церемонії і всіх офіційних фотографій.

Після весілля Єлизавета стала іменуватися Її Королівська високість герцогиня Йоркська. Після весільного сніданку в Букінгемському палаці молодята вирушили в медовий місяць в Полсден Лейсі, садибу в графстві Суррей, а потім до Шотландії, де Єлизавета неромантично захворіла на кашлюк.

У найстаршої матері України забрали доньку після благань дитини врятувати її від знущань

У найстаршої матері України Валентини Підвербної забрали 12-річну доньку через загрозу життю дитини. Днями дівчинка опублікувала в одній із соцмереж фото побоїв і текст, де каже, що мати над нею знущається та хоче довести її до самогубства. На заяву 12-річної Анни-Марії вже відреагували в поліції, йдеться в ТСН, інформує UAINFO.org.

Розмиті фото з подряпинами на пальцях та руках, фото розірваних речей та великий текст у соціальній мережі, в якому 12-річна дівчинка пише, що вона дуже довго терпіла знущання матері  і більше не може.

«Мама з мене знімає білизну та шкарпетки, рве одяг, не дає мені митися та прати свої речі,  а ще дряпає мене і б’є… Вона хоче довести мене до самогубства… Допоможіть мені!», - написала дівчинка. 

Це прохання про допомогу Анни-Марії, дівчинки за народженням і життям якої стежила вся країна. Її мати Валентина Підвербна стала найстаршою матір’ю в Україні. Завагітніти їй вдалося після третьої спроби штучного запліднення. Гроші, на яке вона збирала торгуючи на чернігівському базарі. 

Уже за місяць після народження дівчинки, Валентина припинила спілкуватися з лікарями та соцслужбами. За поріг квартири нікого не пускала, а згодом ізолювала її від однолітків. Далі разом з дитиною найстаршу мати застали за жебракуванням. Відтоді за родиною почали стежити соцслужби.

"Миттєва карма": у Чернівцях жінка наламала букет магнолії і відразу поплатилася за це 

У Чернівцях розпочався мальовничий сезон цвітіння магнолій. Проте деякі мешканці, замість того, щоб милуватися красою, вирішили наламати гілок рослини собі додому.

Відео, як жінка рве гілки магнолії у Чернівцях, опублікували у Мережі, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

На кадрах видно, як жінка завзято ламає гілки магнолії собі для букета. Завершивши "роботу", вона не втрималася, перечепилася та гепнулась на тротуар.

"Миттєва карма наздогнала", – коментують у Мережі.

Начальник місцевого управління порядку та контролю за благоустроєм Юрій Зінченко у коментарі АСС попередив, що такі дії можуть кваліфікуватись як хуліганство. Відповідна дія Статті 153 – пошкодження зелених насаджень.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини