MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 травня 2023

80 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 травня.

Херсон закриють на три дні: повний перелік заборон

Херсон з 5 до 8 травня закриють на затяжну комендантську годину. Жителям міста пояснили, що заборонено робити у цей період.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Херсонську міську раду в Telegram, інформує UAINFO.org.

Комендантську годину введуть з 20:00 5 травня до 06:00 8 травня. У цей період правоохоронці посилять безпекові заходи.

Херсон закриють на в'їзд та виїзд, виключення - лише евакуаційний транспорт та авто екстрених служб. Також не працюватиме громадський транспорт, магазини та центри видачі гуманітарної допомоги.

У місті під час комендантської години заборонять:

  • перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціальних дозволів;
  • пересування на приватному автотранспорті;
  • вигул тварин далі місця свого проживання (час прогулянки біля будинку має бути скорочений до мінімуму).

При цьому у Херсоні працюватимуть правоохоронці, екстрені служби, комунальники та соцробітники. Евакуаційний транспорт (автобуси з автовокзалу та потяг) працюватиме у звичайному режимі. Жителі зі спецперепустками зможуть їздити у громадському транспорті.

"Що там по центрах прийняття рішень?" Росіяни влаштували істерику через серію "бавовни" і вимагають "стерти" Україну 

Громадяни держави-агресора здійняли паніку через серію "бавовни", яка відвідала Росію 3 травня. Вони закликали посилити оборону своєї держави і "стерти" Україну.

Також дехто цинічно зауважив, нібито атаками БПЛА на об'єкти в Росії Україна порушує якісь міжнародні конвенції, хоча мало хто з росіян про них згадує, коли їхні ракети вбивають дітей у нашій країні. Свої злісні коментарі росіяни залишали у російських Telegram-каналах, передає Обозреватель,  інформує UAINFO.org

Причому авторам каналів також дісталося за фразу "причиною займання резервуара з нафтопродуктами в Тамані стало падіння безпілотника". Вони закликали журналістів називати події "своїми іменами" і акцентували, що це було не "падіння", а "атака".

Патрушев заговорив про "загибель" США від виверження вулкана та розхвалив "безпечний Сибір"

Глава Радбезу РФ Микола Патрушев знову захопився міркуваннями про геополітичне майбутнє та світові катаклізми, в результаті яких не буде місця на землі безпечніше і краще, ніж Росія. Так, кремлівський чиновник буквально спить та бачить виверження американського сплячого вулкана Єллоустоун, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Згідно з версією опального директора Федеральної служби безпеки, у цьому випадку стане Східна Європа та Сибір. Слова Патрушева передають пропагандистські ЗМІ.

"Якщо Єллоустоун прокинеться, це буде безпрецедентна катастрофа. Він здатний до вивержень, що в тисячі разів перевершують відомі людству. Спостереження показують, що з роками активність вулкана зростає, магма в ньому підходить до поверхні з великою швидкістю", - мрійливо міркує він.

Також Патрушев переконаний, що саме тому колективний Захід прагне заволодіти Хартлендом (масивна частина Євразії, яка розташована географічно в рамках РФ). При цьому горе-аналітик зовсім не обтяжує себе позицією низки авторитетних учених, які скасували значення Хартленда як застарілого, спрощеного та незастосовного до сучасних геополітичних процесів.

Росія програє Заходу, а не Україні: роспропагандисти отримали нову методичку, як висвітлювати контрнаступ ЗСУ

Російські пропагандисти отримали нову "методичку" від Кремля щодо висвітлення майбутнього українського контрнаступу. Попри колишні "темники" цього разу пропагандистам рекомендують не занижувати очікування можливих результатів майбутньої української операції з деокупації захоплених Росією територій.

При цьому пропагандисти повинні всіляко наголошувати, що Росія воює не з Україною, а із Заходом, так у Кремлі мають намір підготувати росіян до чергової ймовірної поразки "другої армії світу". Кремлівська методика з'явилася у розпорядженні російського видання "Медуза", інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

У підготовленому адміністрацією президента РФ "темнику" містяться рекомендації державним і провладним пропагандистським російським ЗМІ про те, як висвітлювати український контрнаступ, що готується.

"Кремль просить пропагандистів "не занижувати очікування анонсованого контрнаступу України за підтримки НАТО" — і не говорити про те, що "Київ нібито не готовий до „контрнаступу"". Провладні ЗМІ, навпаки, мають наголошувати на тому, що західні країни постачають Києву озброєння та всіляко підтримують Україну", – пише видання.

Журналісти "Медузи" з посиланням на два близькі до АП РФ джерела повідомили, що подібна зміна риторики має дуже прагматичне пояснення.

У разі, якщо український контрнаступ буде невдалим, пропагандисти зможуть заявляти, що "армія [Росії] вміло відобразила переважаючу за потужністю атаку", отже "ціна цієї перемоги сильно зросте".

"Що там по центрах прийняття рішень?" Росіяни влаштували істерику через серію "бавовни" і вимагають "стерти" Україну 

Громадяни держави-агресора здійняли паніку через серію "бавовни", яка відвідала Росію 3 травня. Вони закликали посилити оборону своєї держави і "стерти" Україну.

Також дехто цинічно зауважив, нібито атаками БПЛА на об'єкти в Росії Україна порушує якісь міжнародні конвенції, хоча мало хто з росіян про них згадує, коли їхні ракети вбивають дітей у нашій країні. Свої злісні коментарі росіяни залишали у російських Telegram-каналах, передає Обозреватель,  інформує UAINFO.org

Причому авторам каналів також дісталося за фразу "причиною займання резервуара з нафтопродуктами в Тамані стало падіння безпілотника". Вони закликали журналістів називати події "своїми іменами" і акцентували, що це було не "падіння", а "атака".

ФСБ заявила про запобігання замаху на Аксьонова та інших топчиновників Криму: звинуватили людину з офісу Зеленського

У Росії 3 травня заявили про нібито запобігання замаху на гауляйтера тимчасово окупованого Криму Сергія Аксьонова, а також на кількох інших представників окупаційних "влад" на українському півострові. В організації "замахів" звинуватили заступника глави Офісу президента України Романа Машовця.

У ФСБ РФ також видали, що затримали "членів української агентурної групи" – сімох людей, які мають громадянство України, Росії та Болгарії. Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"ФСБ запобігла замаху на главу Криму Сергія Аксьонова та інших керівних осіб на півострові, який готувало ГУР Міноборони України. Серед цілей також були спікер парламенту Володимир Константинов та мер Ялти Яніна Павленко. Як безпосередній організатор терактів названий заступник начальника офісу Зеленського Роман Машовець", – зазначено у повідомленні.

При цьому російські спецслужби заявили, що нібито затримали підозрюваних у "підготовці терактів у Криму". 

"У справі про підготовку терактів у Криму затримано членів української агентурної групи, громадян Росії та України Віктора Підвального, Олександра Литвиненка, Сергія Кривошеїна, Костянтина Євмененка, Ігоря Зоріна та Сергія Войнаровського, а також громадянина України та Болгарії Петранова, причетного до доставки засобів ураження у Росію", – цитують заяву ФСБ пропагандисти РФ.

Для повноти картини у заяві перераховано нібито виявлені у затриманих "українських диверсантів" запаси вибухівки та елементи виготовлення вибухових пристроїв.

В Україні заборонили салюти, феєрверки та нічний шум: президент підписав закон

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про заборону феєрверків. Крім того, закон передбачає заборону нічної музики та ремонтних робіт в будинках у вихідні дні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проект закону №7438, ухвалений Радою у квітні, інформує UAINFO.org.

Закон передбачає заборону використання та продаж феєрверків, зокрема салютів та петард (окрім феєрверків класу F1, які мають дуже низький рівень небезпеки і незначний рівень шуму, що не перевищує 60 дБ).

Ці норми набирають чинності після опублікування закону.

Крім того, через шість місяців в Україні наберуть чинності норми щодо зменшення шуму.

Органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації та громадяни будуть зобов’язані вживати заходів для недопущення перевищення рівнів шуму, в таких приміщеннях і на таких територіях (захищених об’єктах):

  • 1) у приміщеннях житлових будинків і на прибудинковій території;
  • 2) у приміщеннях закладів охорони здоров’я, санаторно-курортних закладах, будинках-інтернатах, закладах освіти, культури;
  • 3) у приміщеннях готелів і гуртожитків;
  • 4) у приміщеннях закладів громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування, розважального та грального бізнесу, розташованих у межах населених пунктів;
  • 5) у приміщеннях інших будівель і споруд, у яких постійно чи тимчасово перебувають люди;
  • 6) на територіях парків, скверів, зон відпочинку, розташованих на території мікрорайонів і груп житлових будинків.

Шум на захищених об’єктах при здійсненні будь-яких видів діяльності не має перевищувати рівні, встановлені державними медико-санітарними нормативами для відповідного часу доби.

Спогади королеви Єлизавети II про коронацію її батька: Чарльз та Камілла поділилися ексклюзивним кадром

Напередодні коронації короля Чарльза III у соцмережах королівської сім'ї були опубліковані фотографії рукописних спогадів самої Єлизавети II, коли вона була ще маленькою дівчинкою і була присутня на коронації свого батька короля Георга VI.

Поки світ відраховує час до коронації короля Чарльза та королеви Камілли 6 травня, королівська родина ділиться спогадами про минулі церемонії коронації. Днями в твітері були опубліковані рукописні нотатки королеви Єлизавети про коронацію її батька короля Георга VI та матері Єлизавети Боуз-Лайон 1937 року.

"Коронація", — написала Лілібет червоним олівцем на аркуші паперу. "12 травня 1937 року".

"Мамі та татові, на згадку про їхню коронацію", — продовжила вона, додавши "Від Лілібет".

У Дніпропетровській області геологи знайшли сліди стародавнього моря. ФОТО

Видатний український геолог, популяризатор науки та головний редактор видання Journal of Geology, Geography and Geoecology Володимир Манюк розповів про дивовижні знахідки в Щурівській Балці неподалік від міста Дніпра.

Вивчивши околиці, геолог і його команда виявили сліди озера-моря, схожого на Каспійське. За оцінками вчених, воно було частиною ланцюга подібних водойм, пов’язаних із відкритим морем, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Володимир Манюк повідомив, що море на цій території існувало десятки мільйонів років тому. Також він описав незвичайну геологічну структуру цієї місцевості.

"Невеликими дуже давніми кар'єрами на правому схилі балки сховані піски новопетрівської свити міоценового відділу неогенової системи (23,8 млн років), — пише Манюк у своєму акаунті у Facebook. — Згодом у вже сформованих товщах пісків виникли умови, сприятливі для літифікації багатих на кремнезем осадів, і на окремих ділянках розповсюдження цих пісків утворилися багаті на залізо, в різному ступені ущільнені (подекуди до кварцитовидних пісковиків і кварцитів) червоні, вохристо-бурі червоні пісковики у вигляді лінз та велетенських брил".

Зірка стрічки "Охоронець" Кевін Костнер розлучається з дружиною після 18 років шлюбу

Американський актор, зірка стрічки "Охоронець" Кевін Костнер переживає непрості часи в особистому житті.

Так, стало відомо, що 68-річний Костнер та його 49-річна дружина Крістін Баумгартнер вирішили розлучитися. Як передає видання TMZ, документи на розлучення подала саме Крістін, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Що саме стало причиною розлучення, достеменно невідомо. Втім екскохана зірки послалася на звичайні "непримиренні розбіжності".

"Дуже сумно, що обставини поза його контролем призвели до того, що містеру Костнеру довелося брати участь у позові про розірвання шлюбу. Ми просимо поважати конфіденційність його, Крістін і їхніх дітей, поки вони переживають цей важкий час", – сказано у заяві щодо розлучення, з якою виступив представник Кевіна Костнера.

Зазначимо, що Кевін Костнер та Крістін Баумгартнер одружилися у вересні 2004 року. У них є троє спільних дітей, двоє синів – 15-річний Кейден і 14-річний Хейс, та 12-річна донька Грейс.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини