MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 травня 2023

161 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 травня.

Зеленський повернувся до України, де зустрівся з головою МЗС Бахрейну: про що говорили

закордонних справ Королівства Бахрейн Абдуллатіфом бін Рашидом Аз-Заяном, який прибув з візитом до України.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента, інформує UAINFO.org.

Зазначається, що це перший візит голови МЗС Бахрейну в Україні зі встановлення дипломатичних відносин між країнами у липні 1992 року. 

«Це важливий сигнал про взаємодію та підтримку між нашими державами», – зазначив Володимир Зеленський.

Президент подякував Королівству Бахрейн за незмінну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України на тлі протистояння повномасштабній російській агресії, що було неодноразово засвідчено під час голосувань за відповідні резолюції Генеральної Асамблеї ООН.

За його словами, дуже важливою також є гуманітарна допомога з боку Бахрейну для нашої країни та її громадян.

«Тому що наша боротьба відбувається не лише на фронті – наші люди, наше суспільство також перебувають на полі бою. Їхня праця допомагає нашій армії деокуповувати нашу територію», – сказав він.

Володимир Зеленський наголосив, що Україна обов’язково переможе, адже вона бореться проти агресії і захищає свої домівки та свої родини.

Глава держави акцентував, що Україна прагне миру, і саме тому він запропонував міжнародній спільноті українську формулу миру. «І ми будемо вдячні всім державам, які дійсно хочуть допомогти Україні досягти миру», – зазначив Президент.

Володимир Зеленський запросив Бахрейн взяти участь у започаткованому відповідному дипломатичному процесі, зокрема долучитись до реалізації окремих пунктів формули та взяти участь у майбутньому Саміті миру.

Олена Зеленська прибула до Великої Британії на коронацію Чарльза III: як її зустріли і що вже встигла зробити перша леді 

Напередодні дружина президента України Олена Зеленська прибула до Великої Британії, де 6 травня відбудеться коронація Чарльза III. Того ж дня перша леді відвідала Даунінг-стріт на запрошення Прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака та його дружини Акшати Мурті.

Як відомо, в Великій Британії наступного тижня також почнеться важлива для України подія – Євробачення-2023, тому під час свого візиту Олена Зеленська подякувала за організацію конкурсу від імені України. OBOZREVATEL вирішив показати та розповісти, що встигла зробити перша леді за деньінформує UAINFO.org.

"Ми навчаємо ваших військових, але насправді це ви навчаєте нас. Ми вчимося в України та українців, як бути такими сильними та стійкими", – сказала дружина Прем’єр-міністра Великої Британії при зустрічі з українкою.

Разом з друзями України дружина очільника незалежної держави відвідала Британську бібліотеку. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Британська бібліотека організовує численні заходи, присвячені українській культурі та літературі.

Олена Зеленська також обговорила з партнерами Конференцію з питань відбудови України, яка відбудеться в червні в Лондоні, та дала зрозуміти, що українці чекають конкретних результатів і рішень. Також перша леді України запросила дружину Ріші Сунака на третій Саміт перших леді та джентльменів, який відбудеться 6 вересня в Києві та буде присвячений темі ментального здоров’я.

Порушено всі права: ОБСЄ довела факт масової депортації дітей в Росію 

Росія "явно порушила" права і законні інтереси українських дітей, які були депортовані на російську територію або переміщені в інші райони окупованих територій.

Про це йдеться в доповіді Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), опублікованій 4 травня, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Факт великомасштабного переміщення українських дітей не заперечується ні Україною, ні Росією", — йдеться у звіті.

Експерти, які проводили розслідування, не змогли встановити точні цифри. Українські офіційні особи повідомили експертам ОБСЄ, що оцінюють число депортованих дітей в 200-300 тисяч осіб.  

"РФ не тільки неодноразово явно порушувала законні інтереси цих дітей, а й відмовляла їм у праві на особистість, у праві на сім'ю, у праві на возз'єднання зі своєю сім'єю, а також порушувала їхні права на освіту, доступ до інформації, право на відпочинок, дозвілля, ігри, розваги та участь у культурному житті і мистецтві, а також право на думку, совість і релігію, право на здоров'я і право на свободу і безпеку", — йдеться у звіті. 

Експерти ОБСЄ встановили, що викрадені українські діти "піддаються проросійським інформаційним кампаніям, часто рівносильним цілеспрямованому перевихованню".

Клінтон згадав розмову з Путіним понад 10 років тому: знав, що війна – "лише питання часу"

Колишній президент США Білл Клінтон під час зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним у 2011 році зрозумів, що це "лише питання часу", коли країна-агресор націлиться на Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times, інформує UAINFO.org.

За словами Клінтона, у 2011 році Путін відхилив угоду, укладену Борисом Єльциним за посередництва США про повагу до території України в обмін на відмову Києва від ядерного арсеналу радянських часів.

Клінтон згадав, що Путін сказав: "Я з цим не згоден. І я це не підтримую. І я не пов'язаний з цим".

З того дня, за словами колишнього президента США, він знав, що це "лише питання часу", коли диктатор вирішить напасти на Україну. 

Окрім того, його дружина, Гілларі Клінтон висловила свою думку щодо завершення війни. Вона вважає, що для того, аби припинити воєнні дії, Україна повинна або перемогти Росію, або принаймні повернути територію, втрачену після вторгнення Росії минулого року.

"Їм (Україні - ред.) потрібні важелі впливу. Я б не довірила йому (Путін - ред.) за столом переговорів ні за яких обставин, якщо тільки українці - за нашою підтримкою - не матимуть достатньо важелів впливу", - сказала вона.

"Це казка, що Росію можна перемогти": Орбан зробив нову цинічну заяву про війну в Україні й згадав США 

Скандальний прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан продовжує підігравати дружній для нього Росії, яка веде кровопролитну війну проти України. На 14-й місяць повномасштабного вторгнення, за які країна-агресор втратила понад 193 тис. військових і тисячі одиниць техніки, він стверджує, що її "не перемогти".

На думку політика, ймовірно, це можливо "лише у казці". Такі висловлювання пролунали з його вуст 5 травня в ефірі на радіо Kossuth, інтерв'ю процитували угорські ЗМІ, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Тільки у казці може бути ситуація, за якої Росію переможуть. У мене не вистачить фантазії уявити, що хтось може перемогти ядерну державу", – заявив Орбан.

Водночас він висловив переконання, що в цьому "конфлікті" взагалі "не буде переможців", а лише "ті, хто програли". За його словами, сьогодні Росія "впирається в стіну НАТО", яке надає Україні військову допомогу, і "від Заходу залежить, скільки він готовий витратити на це".

"З іншого боку, є РФ, яка набагато більша за Україну, має набагато більше солдатів, а також сильніше звичайне озброєння, має найбільший у світі арсенал ядерної зброї. Я не можу собі уявити, що ядерну державу можна перемогти", – повторив Орбан.

Путін змирився з неможливістю захопити більше територій України – розвідка США 

Президент РФ Володимир Путін, ймовірно, зосередиться на зміцненні контролю на окупованих територіях України, і його армія найближчим часом не проводитиме масштабних операцій із захоплення нових.

Про це заявила директор з національної розвідки США Авріл Хейнс, виступаючи в четвер в сенатському комітеті зі Збройних Сил, пише CNN, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

Значної наступальної операції цього року очікувати не варто через нестачу живої сили та боєприпасів, вважає вона.

"Фактично, якщо Росія не почне обов'язкову мобілізацію і не забезпечить істотні поставки боєприпасів від третьої сторони, крім вже наявних від Ірану та інших країн, їй буде все складніше підтримувати навіть обмежені наступальні операції", – заявила Хейнс. 

При цьому вкрай малоймовірно, що Росія буде в цьому році брати участь в переговорах про припинення військових дій, якщо тільки політичні чинники "не змінять його (Путіна) рішення", - додала Хейнс.

"Щоб не проспали контрнаступ ЗСУ": окупанти заборонили продаж алкоголю на захопленій території через масове пияцтво загарбників, – Федоров

України, перебувають в паніці від новин про контрнаступ Збройних сил. Оскільки путінська армія полюбляє давати раду стресу за допомогою алкоголю, на захопленій території заборонили його продаж.

Росіяни бояться, що їх вояки нап’ються та просплять наступ українських захисників. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org

"Рашисти на окупованих територіях так бояться контрнаступу, що від сьогодні заборонили продаж міцного алкоголю. Бо битву за ТОТ можна і пропити", – йдеться в повідомленні. 

Колаборант і посібник російських окупантів у тимчасово окупованому Мелітополі Євген Балицький видав аж цілий указ, яким на три місяці розпорядився виключити з продажу все, окрім пива. Підприємцям, які продаватимуть спиртне, загрожують шалені штрафи.

Фактично ж, окупанти заборонили пити саме своїм військовим, яких на тимчасово окупованих територіях вже більше, ніж цивільних, оскільки "друга армія світу" прославилась лише рекордами з пияцтва.

"Українці б'ють по центрах прийняття рішень, а у нас парад": росіянин влаштував істерику через "бавовну" і вказав на проблеми РФ. ВІДЕО 

Росіянин влаштував істерику через "бавовну" на Червоній площі в Москві. Його обурило, що, незважаючи на атаку дронів по Кремлю 3 травня, російська влада має намір провести парад, а також досі не завдала обіцяних раніше "ударів по центрах ухвалення рішень" у Києві.

Відео з гнівним спічем росіянина з'явилося у мережі. Він також обурився, що в Росії так і не усвідомили, що триває справжня війна, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

"Ну, що там червоні лінії, удари по центрах прийняття рішень? Вже х*хли х*ярять удари по центрах прийняття рішень! До якоїсь, бл*дь, сюрреалістичної, с*ка, маячні дійшло! А ми – все нормально, у нас парад, пацани, 9 травня. Покажемо, бл*дь, які у нас танки ох*єнні, зі штовхача заводяться. Ох, бл*дь", – з істеричною усмішкою видав росіянин. 

Він підкреслив: "бавовна", яка все частіше зазирає на територію РФ, мала б донести до російського населення просту думку про те, що йде війна. Проте чомусь не доносить.

"Я не знаю, що ще, бл*дь, має статися... По нафтовому сховищу впороли, зернові угоди, паради, нах... Долітає вже до Кремля. Ось куди ще має прилетіти, щоб усі зрозуміли, що це війна? І нічого іншого, бл*дь? Ну, ось як? Що повинно, с*ка, бл*дь, трапитися? Мені просто незрозуміло!" – вже не посміхаючись, заявив росіянин.

"Павуки в банці": почалася боротьба за владу у постпутінській Росії – Піонтковський 

Російські воєнні злочинці вже усвідомлюють неминучість своєї поразки на війні та починають звинувачувати одне одного у провалах. Політолог та публіцист Андрій Піонтковськй заявив, що це свідчить про початок політичної боротьби за владу у постпутінській Росії.

В ефірі "24 каналу" Піонтковський нагадав, що власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин звинуватив Сергія Шойгу і Валерія Герасимова в зраді. "Вагнерівці" повторюють тези про "героїчну боротьбу", Пригожина, який "ледь не взяв Бахмут", та зраду з боку російського Генштабу й Рубльовки. Одним із таких "борців за владу" Піонтковський назвав Андрія Гурульова, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.  

"Цю тварину потрібно щодня показувати на українських каналах, щоб було зрозуміло, з ким країна воює і що їй загрожує. Це тип російського генерала", – зазначає політолог. 

На думку Піонтковського, загальну картину того, що відбуватиметься в постпутінській Росії, передає засідання колегії міністерства оборони РФ. 

"Сидять рожі приблизно такого типу, як у Гурульова. Це ж генетичний вираз! З нами дійсно воює жахлива сатаністська сила", – зазначив Піонтковський.

"Love Maria". Дан Балан презентував новий кліп, знятий у мирному Києві. ВІДЕО

На YouTube каналі Crazy Loop – альтер-его артиста Дана Балана, було презентовано кліп під назвою Love Maria. Його знімали у мирному Києві до повномасштабної війни РФ проти України.

"Ідея повернути до життя персонажа Crazy Loop прийшла до артиста після того, як додаток Tik Tok став вкрай популярним. Тоді артист згадав, наскільки сильно він любить танцювати. 2008 року Dan Balan вже презентував одну роботу Crazy Loop під назвою "Mm-ma-ma". На той час відеокліп став феноменом в інтернеті і зібрав десятки тисяч пародій по всьому світу. Шанувальники наслідували його у характерних для Crazy Loop елементах одягу", - повідомила прес-служба артиста, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

Кліп знімали 9 днів. Зйомки проходили у мирному Києві, після чого відео опрацьовували понад 3 місяці. У кліпі знялися понад 2 тисячі 500 дітей зі столичних шкіл.

"Це відео знято у мирному Києві, до повномасштабної війни. У кліпі взяли участь близько 2500 дітей із київських шкіл. У відео вони щасливо насолоджуються своїм дитинством і навіть не уявляють, що скоро їхнє життя зміниться. Сьогодні, коли ми презентуємо цю відеороботу, ми молимося за дітей, які постраждали від цієї трагедії", - розповів Дан Балан.

У кліпі показано історію персонажу з 80-х років. Він подумки повертається в цей час і згадує своє перше кохання з ім'ям Марія.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини