MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 травня 2023

134 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 травня.

Зеленський: На засіданні Ставки обговорювали авіацію з "урахуванням переходу на нові типи літаків" 

Президент України Володимир Зеленський за підсумками засідання Ставки головнокомандувача заявив про роботу над концепцією розвитку української авіації з "урахуванням переходу на нові типи літаків".

Про це повідомляє Радіо Свобода, інформує UAINFO.org.

"Почали роботу над всеохопною концепцією розвитку нашої авіації з урахуванням переходу на нові типи літаків. Нова організаційна структура, навчання пілотів та персоналу, необхідна інфраструктура, матеріально-технічне забезпечення тощо", – написав він у телеграмі.

За його даними, учасники засідання Ставки від Міноборони почули про стан забезпечення боєприпасами передових підрозділів та резервів, також роаналізували наявні й потенційні контракти на постачання та динаміку нарощування власного виробництва.

Україна давно просила у союзників надати сучасні літаки, зокрема американські F-16, але отримувала відмову.

Уряд Великої Британії 15 травня заявив, що влітку почне навчати українських пілотів. Це була перша офіційно оголошена програма навчання українських пілотів на західних винищувачах. Тоді про надання літаків ще не йшлося. 

Після зустрічі президента США Джо Байдена і президента України Володимира Зеленського 21 травня стало відомо, що Байден обговорив підтримку Сполученими Штатами спільних зусиль із союзниками та партнерами щодо навчання українських пілотів управлінню винищувачами четвертого покоління, такими як F-16.

Сирський розповів про ситуацію біля Бахмута: Сили оборони мають успіхи на флангах

Сили оборони на Бахмутському напрямку просуваються. Також їм вдалося захопили чергового найманця з ПВК Міноборони РФ - "Ветеран".

Про це повідомляє в Telegram командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, інформує UAINFO.org.

"Полонений найманець рф: «Нам сказали, якщо ми не поїдемо воювати, то нас завантажать у Камаз і більше ніхто нас не побачить».

На Бахмутському напрямку в полон потрапив черговий орк з пвк «ветеран». Він розповів багато про ставлення командування.

Сили оборони продовжують оборонну операцію і мають успіхи на флангах Бахмута.", - розповів він.

РосЗМІ заявляють про новий "прорив" кордону. Цього разу з боку "ДНР"

Росіяни заявили про нову спробу "прориву" кордону. Цього разу у Ростовській області з боку так званої "ДНР".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російський Telegram-канал Mash, інформує UAINFO.org.

Як стверджують росіяни, невідомий чоловік з вибухівкою намагався прорватися через КПП "Веселе-Вознесенка" у Ростовській області.

"Вчора з боку "ДНР" близько 19 години вечора він переліз через паркан і побіг лісом у бік хутора Максимів", - кажуть росЗМІ.

Російські прикордонники нібито спробували наздогнати чоловіка, але він підірвав себе і загинув. Російські ЗМІ запевняють, що інцидентом займаються слідчі.

Пригожин назвав ЗСУ однією з найсильніших армій та розповів про провали РФ

Власник російської приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що українська армія зараз є однією з найсильніших. Він зазначив, що план так званої російської спецоперації щодо "демілітаризації" України повністю провалився.

РФ своїм вторгненням навпаки спромоглася мілітаризувати Україну. Про це Пригожин сказав в інтерв'ю одному з пропагандистів, передає Обозреватель,  інформує UAINFO.org.

Якщо до 24 лютого минулого року ЗСУ мали умовно 500 танків, то зараз у наших Сил оборони їх уже 5000. Якщо до "СВО" в Україні вміло воювати, наприклад, 20 тисяч людей, то зараз таких у 20 разів більше. 

"Я можу це сказати з власного досвіду, ми багато де воювали і багато з ким: сьогодні українці – це одна з найсильніших армій. Вони мають високий рівень організації, високий рівень підготовки, високий рівень розвідки. Вони мають різне озброєння, вони працюють на будь-яких системах: на радянських, на натовських, на чому завгодно – однаково успішно", – розхвалив ЗСУ "кухар Путіна".

Путін видав, що до УРСР України не існувало: у мережі посміялися та порадили вчити історію

Російський диктатор Володимир Путін укотре зганьбився маразматичною заявою про нашу країну. Він заявив, що до УРСР України не існувало, і став посміховиськом у мережі.

Відео з "істориком" Путіним у головній ролі оприлюднили російські ЗМІ. На другорядну роль агресор узяв собі ще одного "вченого" – голову конституційного суду РФ Валерія Зорькіна, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Як повідомляють кремлівські пропагандисти, Путін провів робочу нараду із Зорькіним. Останній приніс диктатору карту невідомого походження, на якій замість України є "край Речі Посполитої" і "край Козакії". Він обмовився "за Фрейдом", зазначивши, що карту склали "свої французи". 

Як видно з кадрів, Путіну надзвичайно сподобалася така мапа – і він аж підскакував, так хотів у неї заглянути. Диктатор, роздивившись "карту", задоволено зазначив, що це ж "радянська влада створила радянську Україну", а до того, мовляв, "ніякої України не існувало в історії людства".

В ОП відповіли на псевдоісторичну маячню Путіна, який осоромився картою "без України" 

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк відреагував на ситуацію з "картою України", у якій опинився російський диктатор Володимир Путін.

У своєму Twitter він написав, що Україна "була, є і буде", а Росія "історично самообнулилася", інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

"Путінська еліта зникне, традиційні міфи перетворилися на меми, а територія прискорено занурюється в стан класичного "російського бунту, злиднів і безвладдя", — додав Подоляк. 

Напередодні голова Конституційного суду Росії Валерій Зорькін показав диктатору Володимиру Путіну карту середини XVII століття, заявивши йому, що на ній «немає України». ЗМІ зауважили, що це не так.

Зорькін приніс главі Кремля копію карти, складеної за французького короля Людовіка XIV, і сказав, що на ній нібито немає України.

Українські десантники показали "надсучасний" БПЛА окупантів із фанери

"Мабуть, у росіян закінчуються “Орлани” та інші сучасні БПЛА. Завдання з повітряної розвідки виконують фанерні літачки", -  про це повідомили на сторінці командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України у Facebook, інформує UAINFO.org.

"23 травня на одному з напрямків, мобільною вогневою групою 71 окрема єгерська бригада Десантно-штурмових військ ЗС України зі стрілецької зброї був знищений російський безпілотний літальний апарат.

По залишках видно, що фанерний літачок зроблений досить примітивно. Однак за інформацією, даний тип "надсучасного" БПЛА поставлений на серійне виробництво.

– Мабуть у росіян закінчуються “Орлани” та інші типи сучасних БПЛА. Завдання з повітряної розвідки виконують фанерні літачки, – з посмішкою відзначають єгері-десантники.

PS: на верхньому фото зображений фанерний літачок до зустрічі мобільною вогневою групою українських десантників", - сказано в повідомленні.

"Порушення конвенції". Пропагандист і ексрадник Путіна повірив фотожабі з військовою технікою у фурі "Нової пошти"

Українські мемологи завдали нищівного удару по залишках "репутації" кремлівського пропагандиста Сергія Маркова. 

На тлі останніх подій у Бєлгородській області вони почали постити в соцмережах різні фотожаби, що прогнозують швидку появу там різних вітчизняних брендів, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Одним із них традиційно виявилася Нова пошта, яка нібито перевозить у своїх фурах бронетехніку від країн Заходу.

Читайте також: Російські окупанти розповсюджують фейк про "радіацію" у Тернополі після ракетного удару – ОВА 

І хоча те, що дане зображення є звичайним жартом, було видно неозброєним оком, колишній радник російського диктатора Володимира Путіна у нього повірив та влаштував у себе в соцмережах істерику, звинувачуючи Україну в порушенні якихось «конвенцій».

«ЗСУ нахабно маскуються під цивільних, тим самим грубо порушуючи всі конвенції про військові дії. Росії треба почати громити це. Військова техніка ЗСУ масово таємно перевозиться у фургонах пошти», — обурився Марков, навіть не зрозумівши, що виставив себе повним ідіотом.

Свято Покрови 1 жовтня, а Різдво – у грудні. ПЦУ планує перехід на новий календар

Православна церква України (ПЦУ) розглядає перехід до Новоюліанського календаря. "За" проголосував Священний синод та Архиєрейський собор. Остаточне рішення буде ухвалене на Помісному соборі 27 липня.

Про це повідомляється в ефірі Телемарафону, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Якщо перехід відбудеться, то релігійні свята відзначатимуться на 14 днів раніше, а з 1 вересня більшість християн України святкуватимуть їх за новими датами, зокрема:

  • Різдво — 25 грудня, (замість 7 січня),

  • Покрова — 1 жовтня (замість 14 жовтня),  

  • Водохреще — 6 січня (замість 19 січня),

  • День святого Миколая — 6 грудня (замість 19 грудня).

Проте, цей перехід на Новоюліанський календар не впливатиме на дату Великодня та деяких інших свят, зокрема Трійці. Такий перехід, який не враховує свято Великодня, називають Новоюліанським календарем. Саме таким чином діяли православні церкви Європи, які також мають різний підхід до визначення дати Великодня порівняно з церквами, що використовують Григоріанський календар.

Новоюліанським календарем користується більша частина православних церков: Константинопольська, Грецька, Румунська, Польська.

Натомість юліанським календарем послуговуються Російська, Грузинська, Єрусалимська та Сербська православні церкви.

Як ПЦУ ухвалюватимуть перехід на новий календар читай тут

Українка Анна Асті стала "найкращою співачкою року" в Росії

Напередодні в Росії відбулася церемонія нагородження премії RU TV, де лояльним до терористичного путінського режиму зіркам вручили статуетки за їхні музичні здобутки. "Співачкою року", за версією росіян, стала українська артистка-зрадниця Анна Асті (справжнє ім'я – Анна Дзюба).

Вона також забрала ще три нагороди, серед який "пісня року" і "прорив року". Зі сцени уродженка Черкас подякувала росіянам і заявила, що "не дарма" для них співала, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Артистка виконала кілька своїх російськомовних хітів, щоб повеселити публіку пропагандистського каналу та, як завжди, ні словом не обмовилася про геноцид свого народу. 

Підтримати зірку на премію прийшли такі ж зрадники України, як і вона сама. Серед тих, хто взяв участь в події, були уродженець Донецьку Олександр Ревва (Артур Пирожков) та одесит Стас Костюшкін, який знову заспівав у дуеті "Чай вдвоем".

Варто зауважити, що на червоній доріжці зʼявився й інший одесит, який замовчує війну – репер Джиган. Цікаво, що головні нагороди російської премії майже ніхто з росіян не отримав. Наприклад, "співаком року" став артист з Азербайджану Jony.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини