MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 травня 2023

128 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 травня.

В Міноборони назвали кількість F-16, необхідну для звільнення України

Міністерство оборони назвало кількість винищувачів F-16, яка необхідна Україні для повного звільнення своєї території.

На сторінці у Twitter Міноборони написало, що для повного звільнення території України необхідно 4 ескадрони винищувачів F-16, які включають в себе 48 одиниць літаків, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

"4 ескадрони F-16 (48 літаків) — саме те, що нам потрібно для звільнення нашої країни від агресора", – йдеться у дописі.

16 травня 2023 року радник міністра оборони України Юрій Сак повідомив про звернення української сторони до країн-партнерів з проханням передати від 40 до 50 літаків F-16 аби сформувати три-чотири ескадрильї.

"Перші правильні дії": окупанти втекли з позицій біля Волновахи, – Андрющенко 

Частина російських окупантів, які несли службу в районі Волновахи Донецької області, кинули свої позиції та почали тікати. Про це повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко у своєму Telegram-каналі 26 травня, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

За його словами, щонайменше 30 людей взяли військові автомобілі та почали тікати зі своїх позицій. Бачили їх на півночі Маріупольського району і наразі незрозуміло, куди саме вони пересуваються.

"Поки не ясно, чи хочуть вони від безнадійності на море чи до Росії рвонути біля Тельманово/Новоазовська. У будь-якому випадку – перші правильні дії окупантів", — йдеться у повідомленні.

Окремо Петро Андрющенко закликав громадян триматися від них подалі, бо росіяни, а в цьому випадку ще й озброєні, завжди несуть небезпеку. Солдатів, що втекли, слід уникати заради своєї ж безпеки.

Ситуацію з втечею продовжують відстежувати. Радник Маріупольського міського голови пообіцяв поділитися новими подробицями інциденту, як тільки про них стане відомо.

Обрано нового голову Верховного Суду

Новим головою Верховного Суду сьогодні обрали голова Касаційного кримінального суду у складі ВС Станіслава Кравченка. Він отримав 108 голосів зі 148 можливих.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію пленуму Верховного Суду, інформує UAINFO.org.

Зазначимо, що голосування було таємним. Загалом на посаду голови ВС було висунуто чотири кандидати. Після підрахунку Лічильної комісії стало відомо, що учасники пленуму проголосували наступним чином:

  • суддя Касаційного адміністративного Суду у складі ВС Альберт Єзеров - 2 голоси,
  • суддя Касаційного господарського суду у складі ВС Іван Міщенко - 14 голосів,
  • суддя Касаційного адміністративного Суду у складі ВС Наталія Коваленко - 13 голосів.
  • голова Касаційного кримінального суду у складі ВС Станіслав Кравченко - 108 голосів (став головою Верховного Суду).

Таким чином, Кравченко став головою Верховного Суду строком на 4 роки.

У Києві п'яний суддя Тандир збив на смерть 23-річного нацгвардійця на блокпосту — джерело

У Києві п'яний голова Макарівського районного суду Олексій Тандир збив на смерть 23-річного бійця Національної гвардії на блокпосту.

Про це повідомив співрозмовник LIGA.net у правоохоронних органах, інформує UAINFO.org.

Близько опівночі 26 травня Тандир їхав Берестейським проспектом машиною Lexus і на смерть збив 23-річного військовослужбовця Нацгвардії.

Суддя, за даними джерела, був у стані алкогольного сп'яніння. Правоохоронці затримали винуватця ДТП.

У Північній Македонії депутатка встала "не з тої ноги" та назвала Стефанчука Турчиновим 

В Північній Македонії депутатка фракції Соціал-демократичного союзу Снежана Калеска-Ванчева заплуталася в ротаціях українського керівництва та тричі зганьбилася під час візиту голови Верховної Ради України, який стався напередодні.

Зустрічаючись з Русланом Стефанчуком вона сприйняла його за Олександра Турчинова, який у 2014 році обіймав цю посаду. Відповідний допис з неправильними іменем та посадою Стефанчука вона опублікувала в Facebook, втім згодом виправила допис, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Також, з огляду на допис у публікації, вона вважала, що наразі "Стефанчук-Турчинов", а не чинний президент Володимир Зеленський, виконує обов'язки голови держави (як це тимчасово було після "Революції гідності", коли колишній президент Віктор Янукович втік, а нового лідера ще не обрали).

"Зустріч з Олександром Турчиновим, спікером Верховної Ради, який також тимчасово обіймає посаду президента України, у рамках навчальної поїздки щодо демократичного розвитку до парламенту Швеції", - написала вона.

У Мережі в ракетному ударі по Дніпру звинувачують блогерку Анну Алхім 

Вранці 26 травня росіяни обстріляли місто Дніпро. Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, загарбники влучили по медзакладу, в якому проходили лікування українські військовослужбовці, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Напередодні блогерка Анна Алхім зробила пост у своєму Instagram-блозі про те, що "лікарні Дніпра переповнені військовими".

У мережі підозрюють, що удар спровокована саме публікація Алхім, оскільки у неї серед підписників досить багато росіян, а сама вона не раз потрапляла в центр обговорень через висловлювання на підтримку російського диктатора Володимира Путіна. 

Анна вже відповіла на звинувачення. Вона записала відео, де заявила - "цей репост був у половини міста", тому винуватою вона себе не вважає. Також блогерка закрила свою сторінку в Instagram.

Пташиний грип мутував і перетворився на собачий: нова небезпека 

Вірус так званого "собачого грипу" H3N2, який розвинувся з відомого "пташиного грипу", може загрожувати людям. До такого висновку дійшла група вчених з Китайського сільськогосподарського університету, повідомляє The Telegraph

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини