MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31травня 2023

109 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 31 травня.

Росія втратила ініціативу на полі бою і не досягає військових цілей – британська розвідка 

Цього місяця російські окупанти вдавалися до масованих атак, однак вони не допомогли ворогу завадати українському контрнаступу, а ініціативу на полі бою було ще більше втрачено, констатує Міноборони Великобританії у новому зведенні. 

Британські розвідники наголошують, що російські окупанти впродовж останнього місяця були вимушені передусім реагувати на дії України, а не просуватися до власних військових цілей, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"20 разів протягом травня 2023 року Росія завдавала нічних односторонніх ударів безпілотними літальними апаратами та крилатими ракетами вглиб України. У своїх ймовірних цілях з нейтралізації вдосконаленої протиповітряної оборони України та знищення українських сил контратаки Росія досягла мало успіху", – йдетьяс в зведенні. 

У відомстві зазначають, що для реагування на напади партизанів на заході Росії окупанти були змушені передислокувати сили безпеки. Також сили намагаються стягнути туди, де передбачається контратака України – замість того, щоб заповнити проломи на лінії фронту навколо Бахмута.

План контрнаступу України вражає, на росіян чекає грубе пробудження – сенатор Грем 

План контрнаступу України "вражає", заявив американський сенатор Ліндсі Грем після візиту до Києва.

Про це повідомляє Politico, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Грем наголосив, що коли почнеться український контрнаступ, на росіян чекає "грубе пробудження".

Сенатор розповів, що президент України Володимир Зеленський з командою детально ознайомили його зі своїми військовими планами.

"Найближчими днями ви побачите досить вражаючу демонстрацію сили з боку українців", – сказав Грем.

Американський політик не розголошує жодних деталей щодо контрнаступу ЗСУ чи його часу. Однак він сказав, що вже розпочалися "формувальні операції" – тобто удари, які розтягують оборону росіян та турбують планувальників РФ щодо того, що буде далі. На думку Грема, це означає, що сам контрнаступ, ймовірно, розпочнеться відносно скоро.

Сенатор відповів ствердно на запитання журналістів, чи вважає він, що Україна зможе витіснити Росію до кінця року. Грем додав, що першочерговим завданням має бути "повернення деяких стратегічних місць".

Легіон "Свобода Росії" вербує росіян для штурму Москви, – The Times

Боєць легіону "Свобода Росії" із позивним Цезар заявив, що російські партизани, які атакували сили Кремля з території України, мають "тисячі" охочих вступити до їхніх лав і продовжуватимуть рейди на кордоні, поки їхні сили не стануть достатньо великими для штурму Москви.

Про це повідомляє The Times, інформує UAINFO.org із посиланням на УП.

"У нас є серйозні можливості. У нас є міномети, бронемашини, "Стінгери", переносні протитанкові комплекси і високоефективний підрозділ безпілотної розвідки", - йдеться в повідомленні.

 За словами Цезара, загін "Свобода Росії" має чисельність батальйону, але планує розширюватися, оскільки все більше росіян усвідомлюють, що можна боротися з російським диктатором Володимиром Путіним і перемагати. Батальйон зазвичай складається з 500-1000 військовослужбовців.

"Ми продовжуватимемо ці рейди доти, доки не отримаємо власний шматок російської території, щоб до нас могли приєднатися справжні російські сини і дочки, справжні патріоти. Як тільки це станеться, ми швидко наростимо нашу силу і чисельність, і це покладе край кремлівській кампанії",  – каже боєць легіону. 

Зеленський і Путін можуть відвідати Туреччину, – Hürriyet 

Президент України Володимир Зеленський і російський диктатор можуть відвідати Туреччину. Це станеться після інавгурації турецького президента Реджепа Тайіпа Ердогана.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на турецьке видання Hürriyet, інформує UAINFO.org.

"Путін здійснить окремий спеціальний візит до Туреччини. Після Путіна президент України Зеленський приїде до Туреччини", - розповіла кореспондент Hürriyet Ханде Фірат із посиланням на джерела. 

За її словами, під час цих візитів, які Путін і Зеленський проведуть один за одним, обговорюватимуться хід війни та зернова угода.

Подоляк – на погрози Путіна через наліт дронів: Він у стані афекту. Інструментів, окрім понтів, майже не лишилось 

Атака дронами на Москву показала тестування внутрішньої системи безпеки Росії, контролю за подіями в межах якої немає, а реакція диктатора Володимира Путіна свідчить про його стан афекту, вважає радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Про це він сказав в етері Сніданку з 1+1 у середу, 31 травня, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

Напередодні Путін знову пригрозив Україні «дзеркальними діями», коментуючи наліт безпілотників на Москву та область. Київ заявив, що немає до цього прямого стосунку. За словами Подоляка, глава Кремля "не може логічно мислити".

"А що таке "дзеркальні"? Вони [росіяни] ж практично весь інструмент вже використали, окрім своїх понтів: "От вже саме зараз ми маємо якісь дуже потужні дії зробити, бо ми ще не починали". Ну ви ж розумієте, що після понад 15 місяців війни говорити, що "ми ще не починали", втративши загалом понад 400 тисяч… Це говорить про неадекватність Росії, яка наростає", — сказав він. 

Також радник глави ОП Подоляк заявив, що політична еліта скептично дивиться на Путіна, а внутрішній інформаційний простір уже «з нерозумінням» ставиться до будь-яких його слів.

"Повинні пам’ятати". Медведєв почав істерично погрожувати Великій Британії через допомогу Україні та назвав її "одвічним ворогом" Росії 

У середу, 31 травня, заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв почав погрожувати Великій Британії через її допомогу Україні.

Російський політик згадав слова міністра закордонних справ Великої Британії Джеймса Клеверлі, який заявив, що Україна "має законне право проєктувати силу за межами своїх кордонів, щоб підірвати здатність Росії проєктувати силу на саму Україну", інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

Медведєв у притаманній йому хамській манері заявив, що "дурні чиновники Великої Британії", яка є "одвічним ворогом" Росії, "повинні пам’ятати", що "їхню державу також можуть кваліфікувати як таку, що перебуває у стані війни". 

"Сьогодні Велика Британія виступає як союзник України, надаючи їй військову допомогу у вигляді техніки і фахівців, тобто де-факто веде неоголошену війну проти Росії", — написав він у Twitter.

Наче удар у саме серце, – Фейгін про наслідки атаки дронів по Москві 

Москву та її околиці 30 травня атакували невідомі безпілотники. Прилетіло, зокрема, по елітному району – Рубльовці. Ця атака несе психологічні наслідки, а згодом і політичні.

"Очевидно, що війна уже остаточно перемістилася на територію Росії. Багатьом здається: "Та ні". Білгородський рейд або ось ці атаки дронами на об'єкти окремі в самій Москві", – сказав Фейгін.

Рубльовка тут є ключовим місцем, адже зрозуміло, хто там проживає.

"Це, до речі, не рівняється Конча-Заспа. Рубльовка – це як мавзолей. Для них як в саме серце удар – максимально болісно", – наголосив російський правозахисник.

Нині стало зрозуміло, що ніхто не є в безпеці. Росіяни, особливо російська еліта, сподівалася на те, що точно на територію Росії, а тим більше в Москву, а тим більше на Рубльовку – дрон не прилетить.

"Слуга народу" Богдан Торохтій під час війни відпочиває за кордоном та їздить на новому авто за 7 мільйонів, – Bihus.Info. ВІДЕО

Народний депутат із фракції "Слуга народу" Богдан Торохтій відпочивав на морі за кордоном під час воєнного стану та використовує придбаний у березні 2023 року Mercedes-Benz EQS.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info, інформує UAINFO.org

Богдан Торохтій — народний депутат фракції “Слуга народу” з серпня 2019-го. За даними попереднього розслідування Bihus.Info, нардеп був одним з візитерів офісу тіньового куратора групи депутатів Парламенту — бізнесмена Іллі Павлюка. Ця група відома організованими голосуваннями на користь різних фінансово-промислових груп, найчастіше в інтересах олігарха Ріната Ахметова. Торохтій злагоджено голосував з усією групою.

Після повномасштабного російського вторгнення родина Торохтія встигла змінити три автомобілі, усі вони купувались на ім’я його дружини Аліни Левченко. Дружина — донька футбольного тренера Віталія Левченка, колишня помічниця нардепа Сергія Капліна та колишня радниця ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Так, у липні 2022-го року Аліна Левченко продала свій Range Rover Sport приблизно за 76 000 дол і того ж місяця стала власницею Mercedes-Benz G400 2020-го року випуску. Найнижча вартість такого позашляховика на вторинному ринку становить 158 800 дол. 

Очільник БЕБ будує готель на курорті разом з двома генералами СБУ, – Bihus.Info. ВІДЕО 

В.о. директора Бюро економічної безпеки Едуард Федоров разом з дружиною будують готельний комплекс на лижному курорті с.Мигове, що в Чернівецькій області. Землю під цим об’єктом Федорови забудовують разом з родинами ще кількох високопоставлених правоохоронців. Про це повідомляється в сюжеті Лесі Іванової для Bihus.Info, інформує UAINFO.org.

Федоров в статусі виконуючого обов’язки керує Бюро економічної безпеки з квітня 2023 року. До цього він, згідно з офіційною біографією, більшу частину життя пропрацював у СБУ, лише раз ненадовго відлучившись на Київську митницю. 

В єдиній публічній декларації Федорова за 2020 рік вказано, що він мешкав в оформленій на батька квартирі (ЖК бізнес-класу, 130 кв.м.), паралельно будуючи приватний будинок на 300 кв.м. на березі Дніпра у Кийлові. Там же сказано, що його дружина Ольга вела якесь будівництво в с.Мигове, де розташований лижно-відпочинковий комплекс та національний природний парк. Одну земельну ділянку в цьому селі дружина Федорова придбала в 2017 році, ще одну сам СБУшник приватизував у 2018 році. 

Вже у березні 2023 дружина Федорова зареєструвала у Миговому недобуд – чотири садові будинки зі ступінню готовності у 40%. Як з’ясували журналісти Bihus.Info, на ділянках Федорових триває будівництво готельного комплексу і найбільш готовими зараз виглядають двоповерхові таунхауси зі зрубу. 

"Рівносильно взяттю Києва": тікток-війська Кадирова розмріялись про захоплення Кривого Рогу. ВІДЕО 

Російські військові-кадировці розмріялись про захоплення Кривого Рогу. Вони заявили, що це нібито "рівносильно взяттю Києва".

Таку заяву тікток-війська голови Чечні Рамзана Кадирова зробили у черговому "героїчному ролику". Відповідне відео з’явилось у соцмережах, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Треба взяти Кривий Ріг, тому що це рівносильно взяттю Києва. Там перебувають саме ті, які нам потрібні", – заявили кадировці. 

На цю заяву вже відреагував керівник Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

"Був на виїзді, пропустив, як тут один чорт укотре обіцяє захопити Кривий Ріг. Пам'ятаю цього шайтана – рік тому тусувався на нашому напрямку навколо Іноземного легіону. По-моєму, його звуть Хусейн, і він гірший за ворога – він зрадник. Давай, ішаче, ми чекаємо", – зазначив він.

У США за шахрайство та обман інвесторів до 11 років засудили наймолодшу мільярдерку 

Засновниця й ексглава компанії Theranos Елізабет Голмс, яка не так давно була визнана наймолодшою жінкою-мільярдером, у вівторок була відправлена відбувати 11-річний термін ув’язнення в Техасі за шахрайство та обман інвесторів.

Про це йдеться в повідомленні CBS News, повідомляє Укрінформ, інформує UAINFO.org.

"39-річна Голмс відбуватиме покарання в жіночому таборі мінімального режиму в Брайані, штат Техас, розташованому приблизно за 95 миль на північний захід від Г'юстона, де вона виросла й прагнула стати технологічним візіонером, подібно до співзасновника Apple Стіва Джобса",- зазначається в повідомленні.

У жінки залишився майже дворічний син, який народився за кілька тижнів до початку суду, а також тримісячна донька.

Колишню главу Theranos зможуть відвідувати члени родини, там також є гральні місця для дітей та для проведення сімейних зустрічей, зауважує телеканал. 

Шевченко і Зінченко ініціюють у Лондоні благодійний матч на підтримку України

Амбасадори фандрейзингової платформи UNITED24, зірки футболу Андрій Шевченко та Олександр Зінченко ініціюють благодійний матч на підтримку України Game4Ukraine, що відбудеться 5 серпня в Лондоні.

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив на своїй офіційній сторінці у Facebook, інформує UAINFO.org.

Його мета – зібрати кошти для відбудови Михайло-Коцюбинського ліцею на Чернігівщині, зруйнованого російськими загарбниками в березні 2022 року.

"Вітаю Олександра Зінченка в команді амбасадорів UNITED24 й підтримую ініціативу Game4Ukraine на стадіоні Стемфорд Бридж. Це можливість для світової футбольної спільноти об’єднатися, продемонструвати свою солідарність і допомогти Україні, допомогти нашим дітям повернутися за шкільні парти, а також знову привернути увагу всієї світової спільноти до війни", - підкреслив Зеленський.

Довкола Землі можуть кружляти "міжзоряні загарбники", які застрягли у пастці – вчені 

На орбіті Землі, захоплені у пастку гравітації, можуть перебувати уламки з чужих зоряних систем, які потрапили в Сонячну систему завдяки гравітаційному тяжінню Юпітера. Не виключено, що таким самим чином в нашу систему може потрапити й об'єкти створені інопланетянами.

Про це йдеться у дослідженні, опублікованому на сайті препринтів arXiv. Співавтором дослідження виступив професор фізики Гарвардського університету Аві Лоеб, який раніше уже робив сміливі припущення про зонди, завдяки яким інопланетяни вивчають Землю, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Автори дослідження припускають, що об'єкти з інших зоряних систем можуть потрапляти в нашу Сонячну систему, пролітаючи повз Юпітер. Під час такого прольоту вони потрапляють в гравітаційну пастку газового гіганта і далі можуть на мільйони років застрягнути на орбіті довкола Сонця, або стати навколоземними об'єктами.

Росія вкрала українську "Мавку" і анонсувала її показ в кінотеатрі

"Росія краде мультфільми. Один із російських кінотеатрів незаконно розмістив у себе на сайті анонс прем’єри від Universal Pictures — «Брати Супер Маріо у кіно» і вказав, що він, мовляв, буде показаний перед сеансами "Мавки", - рро це заявили творці "Мавки" на офіційній сторінці в Facebook, інформує UAINFO.org

"Незаконно — бо у нього, як і у будь-якого іншого кінотеатру в росії, немає дозволу на показ ні голлівудських блокбастерів, ні українських фільмів.

Відтак «Мавка» стала частиною нової схеми тіньового прокату у росії. Вони продають квитки на один фільм, та натомість показують інший й називають це «досеансним обслуговуванням». 


Але анонси показів нашого фільму — муляж, адже у країни-терориста немає доступу до нашого мультфільму і тим більше — прав на його дистрибуцію.

Та для нецивілізованої країни правил і законів не існує. Краде і у нас, і у Голлівуду. Будьте уважні, свідомі й споживайте ліцензійний контент. Адже чесність й прозорість — те, що відрізняє нас від них. Обман став частиною нової схеми тіньового прокату країни-терористки", - сказано в повідомленні.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини