MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 2 червня 2023

120 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 2 червня.

У Зеленського назвали всі держави, які увійшли до коаліції винищувачів для України

До так званої "коаліції винищувачів" для України на цей час увійшли вісім країн, згодом їхня кількість може зрости.

Про це розповів заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква, пише "Європейська правда", інформує UAINFO.org.

Ігор Жовква зазначив, що за підсумками поїздки президента України на саміт Європейської політичної спільноти у Молдові вдалося окреслити контури "коаліції винищувачів" та зробити реальні кроки до прискорення підготовки пілотів і техніків для винищувачів четвертого покоління, "включаючи, але не обмежуючись F-16".  

"Оформилася основа європейської частини Коаліції за участю вже восьми країн (невдовзі буде більше): Великої Британії, Нідерландів, Польщі, Данії, Швеції, Бельгії, Португалії і Франції. З президентом Франції навіть ухвалено окрему спільну заяву з цього приводу", – повідомив Ігор Жовква.

Череватий: ЗСУ в Бахмуті досягли головного – змусили "Вагнер" втекти 

Збройні сили України в Бахмуті досягли головного  – виснажили і змусили ЧВК "Вагнер" втекти із величезними втратами. Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Ми досягли головного: ми виснажили, вбили їх і заставили "Вагнер" втекти і ми зараз наносимо потужні удари по їхньому угрупуванню і війська, які заходять замість "Вагнера", м’яко кажучи, не дуже прагнуть це робити. Вони знають, що було з їх попередниками, їхній моральний стан далекий від оптимального", - сказав він.

Читайте також: Бої за Бахмут: ситуація різко змінилася, у ЗСУ зробили заяву та розкрили втрати РФ 

Він також розповів, що наразі ворог свої ротаційні заходи в Бахмуті прикриває потужним вогнем. За цю добу ворог 450 разів бив із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по українських позиціях, здійснив 6 авіанальотів.

"Ми не даємо ворогу спокійно проводити ротацію, наносимо удари - 107 окупантів знищено, 126 зазнали поранення, знищили ворожий БМП, 7 гармат, самохідну артилерійську установку "Піон", 3 польові склади з боєприпасами і 4 військових автомобілі", - сказав Череватий.

Орбан відмовляє Україну від контрнаступу та закликає до переговорів з РФ

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан намагається схили Україну до переговорів з Росією. Він відмовляє українців від майбутнього контрнаступу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telex, інформує UAINFO.org.

Угорський прем'єр зазначив, що Україна готується до контрнаступу, який "є справою українців". Орбан заявив, що як "людина з півторарічним військовим досвідом" він знає про "втричі більші втрати" атакуючої сторони у порівнянні з тими, хто обороняється. 

"А в країні, населення якої становить лише малу частину населення супротивної сторони, розпочати великий військовий наступ у таких умовах - значить влаштувати криваву різню", - сказав прем'єр Угорщини.

Він закликав "переконати сторони" розпочати мирні переговори до початку контрнаступу.

"Наша помилка": Лукашенко побідкався, що разом з Путіним не захопив Україну в 2014-2015 роках

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко знову почав широке філософствувати про те, що було б, якби Росія не розв'язала кровопролитну війну. Втім, винна, на його думку, не Росія, а ті, хто "штовхав український народ до воєнного конфлікту".

Слова диктатора, які він промовив на зустрічі з учасниками Ради керівників органів безпеки та спеціальних служб держав – учасниць СНД, передають пропагандистські ЗМІ. Політик зазначив, що у питаннях зовнішньої політики цілком займає бік сучасного фюрера у Кремлі, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Я абсолютно згоден з президентом Путіним, коли він говорить про те, що не ми розпочали цю війну. Вона почалася навіть не у 2014 році. Вона почалася задовго до 2014 року. Ми бачили все, що тут відбувалося: той "коричневий" переворот, який стався, і до чого Україну підводячи", – розмірковує Лукашенко. 

Він додав, що самі громадяни Росії неодноразово благали своє керівництво "врятувати російськомовних на Донбасі", Москва лише виконала їхню волю у 2014 році. Подібні активісти є і в самій Білорусі, саме на їхній совісті лежить військове вторгнення армії РФ до України.

"Уявіть собі: якби в Мексиці почали знущатися з громадян США, американців? Тієї Мексики давно б уже не існувало", – навів дивний приклад диктатор.

Атаку на Москву коментував двійник Путіна, у Кремлі була велика заворуха – експерт 

На атаку по Москві реагував не Путін, а його двійник із позивним "Удмурт". Однак він привселюдно спалився.

На проколи вказав публіцист та письменник Михайло Шейтельман. Цю "виставу" відразу "спалили" у Кремлі, адже спочатку прес-секретар Путіна Пєсков заявив, що диктатор не виступатиме щодо атаки, а згодом він все ж з'явився із трихвилинними "роздумами",  інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

За його словами, на 3 хвилини виступає тільки двійник Путіна, а сам диктатор виступає довше - до десятки хвилин у скляній колбі. Двійника Путіна, який коментував атаку дронів по Москві, видало усе, впевнений публіцист.

"Просто погляньте на його обличчя - це відомий двійник Путіна на прізвисько "Урмурт", якого прозвали так за зовнішність. Ви легко переконаєтесь за хвилину, що це не Путін", - зазначив Шейтельман.

Яковина: Після "наїзду" "кадировців" у Пригожина залишилися два варіанти. Що він обере? 

Наїзд високопоставлених кадировців на Пригожина – це дуже важливий поворот

Про це на власній сторінці у Facebook пише журналіст Іван Яковина, інформує UAINFO.org.

Три міркування з цього приводу.

По-перше, віддати відповідний наказ Кадирову могла тільки одна людина – Путін.

Тобто Путін уже більше не може вдавати, що з Пригожиним усе нормально, і що він слухається Кремль. Тим, хто слухається, голова так званого "парламенту Чечні" Магомед Даудов і депутат Держдуми Адам Делімханов у телеграмі погрози не пишуть.

Читайте також: "Тварюки смердючі, ви що творите?": Пригожин забився в істериці через атаку дронів на Москву 

По-друге, у своїх виступах кадирівці озвучили головні претензії Кремля: вихід Пригожина з підпорядкування, шалена медіаактивність і зростання особистої популярності. Путін категорично незадоволений появою в нього потенційного суперника.

По-третє, вибір саме цих людей для наїзду означає, що в разі відмови від покори ліквідацію Пригожина доручать кадировцям. Це для того, щоб він не сподівався на арешт або суд – уб’ють там, де зможуть і за першої ж нагоди...

"А можна цей грьобаний Patriot забрати?" Киянка закликала вивезти ППО з Києва на захід України, щоб виспатися. ВІДЕО

У той час, як окупаційні війська РФ щодня нещадно обстрілюють Київ дронами та ракетами, одна із мешканок столиці захотіла, щоб систему ППО Patriot, яка рятує українцям життя, вивезли з міста. Блогерка заявила, що робота ЗРК заважає їй спати і зажадала, щоб його вивезли до західних областей країни.

Відповідне відео вона опублікувала на своїй сторінці у соціальній мережі. Українка назвала систему протиповітряної оборони "грьобаним петріотом", передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Блогерка захотіла, щоб мешканці західних областей "теж не поспали".

"Мене мучить одне питання: можна цей грьобаний патріот забрати кудись на тиждень, наприклад, на західну Україну. Нічого особистого, просто виспатися. Нехай не посплять трошки вони, а то розслаблено почуваються. Навіть комендантської години немає", – сказала дівчина. 

Також вона єхидно заявила, що сподівається, що "за таке бажання наша доблесна країна в СБУ не викликає".

Співачці Вороновій, яка "засвітила" ППО, обрали запобіжний захід

Солом’янський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокурора щодо обрання для блогерки і співачки Інни Воронової (Чернецької), яка "засвітила" роботу ППО, запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, передає кореспондент УНН з зали суду, інформує UAINFO.org.

Як зазначили адвокати обвинуваченої, сторона захисту Чернецької буде оскаржувати рішення суду. Для цього в них є п’ять днів.

Поміж тим блогерка Інна Воронова (Чернецька), яка "засвітила" роботу ППО, вважає, що судове засідання з обрання їй запобіжного заходу напередодні не відбулося через те, що “всесвіт це не сприймає”. 

Нагадаємо, Воронова - дружина Юрія Чернецького, який відбуває покарання за розповсюдження наркотиків, та одна з чотирьох блогерок, яким СБУ вже повідомила про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ).

Син королеви Ранії та короля Абдалли II одружився: перші весільні знімки принца Хусейна та Раджви 

1 червня відбулося весілля спадкового принца Хусейна та Раджви Аль-Саїф в Аммані.

Старший син королеви Йорданії Ранії та короля Абдалли II одружився. Хусейн і Раджва пов'язали себе узами шлюбу після дев'ятимісячних заручин на ісламській церемонії в палаці Захран, інформує UAINFO.org.

Як знайти спільну мову з котом: два хитрих способи

На відміну від собак, які цілком очевидно можуть розуміти окремі слова людської мови, коти залишаються тваринами дещо відчуженими. Беручи пухнастика додому, ми готуємось до того, що тепер це ми житимемо за його правилами, бо це ж кіт – йому особливо нічого не поясниш.

Однак психолог Карен Маккомб із Університету Сассекса (Велика Британія) вирішила все ж знайти спосіб порозумітись із котами. Результати її дослідження описало видання Science Alert. Виявляється, головний секрет полягає в тому, щоби навчитись посміхатись улюбленцю, але не в людський, а в котячий спосіб. Спостереження, які Маккомб із колегами провела у 2020 році, показують: це допомагає знайти спільну мову не тільки із власним улюбленцем, але й з незнайомими тваринами, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Котяча посмішка виглядає зовсім не так, як людська. Коти не показують зуби, а млосно звужують очі і повільно кліпають повіками одне одному та людям. До речі, у нас очі теж робляться вужчими, коли мі посміхаємось. Дослідниця, яка сама є власницею котів, уже знала цей жест, але вирішила перевірити його значення за науковими стандартами. Вона із колегами провела два експерименти.

Читайте також: Вчені нарешті з'ясували, чому коти переминають лапами

У першому експерименті взяла участь 21 кішка із 14 різних домоволодінь. У ньому власники повільно кліпали своїм тваринам. Щойно кішка влаштовувалася зручніше в одному із улюблених місць свого дому, людина, за умовами експерименту, всідалась на відстані близько 1 метра від неї, встановлювала зоровий контакт із твариною і починала повільно кліпати. Камери при цьому записували обличчя як власника, так і кішки.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини