MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 червня 2023

103 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 червня.

На Оріхівському напрямку підрозділи Нацгвардії просунулися до 1500 метрів 

На Оріхівському напрямку окремі підрозділи Національної гвардії у складі Сил оборони просунулися на глибину від 650 до 1500 метрів у напрямку Новопокровки.

Про це під час онлайн-брифінгу повідомив заступник директора Департаменту планування та застосування Головного управління НГУ полковник Микола Уршалович, передає кореспондент Укрінформу, інформує UAINFO.org.

«На Оріхівському напрямку окремі підрозділи Нацгвардії ведуть наступальні штурмові дії у складі Сил оборони, попри значну щільність мінно-вибухових загороджень та інтенсивні артобстріли, і мають частковий успіх – просунулися на глибину від 650 до 1500 метрів у напрямку Новопокровки», - сказав Уршалович. 

За його словами, на Куп’янському, Лиманському та Сіверському напрямках минулого тижня ворог обстрілював зі ствольної та реактивної артилерії, завдавав авіаційних ударів по позиціях підрозділів НГУ. Але гвардійці утримують визначені рубежі. 

«Попри перевагу ворога у повітрі та інтенсивний вогневий вплив, а це 8 авіаційних ударів та 550 обстрілів з РСЗВ, артилерії та мінометів, втрат позицій не допущено», - сказав представник НГУ.

Він зауважив, що на Бахмутському напрямку цього тижня гвардійські розвідувально-ударні розрахунки БПЛА сприяли просуванню ЗСУ, знищуючи ворожі танки та іншу бойову техніку.

Україна задіяла лише 3 з 12 бригад у контрнаступі – Reuters

Військовий аналітик з Польщі Конрад Музика, який уважно стежить за ходом війни, повідомив, що лише 3 з 12 бригад брали участь у контрнаступ на південному сході України, передає Reuters, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Як повідомляється, контрнаступ України набуває форми, але головне випробування ще попереду, оскільки ЗСУ знаходяться на деякому віддаленні від головної лінії оборони Росії, а основна частина сил, підготовлених до наступу, все ще знаходиться в режимі очікування. 

За даними агентства, Україна готувалася до контрнаступу протягом як мінімум шести місяців після того, як відбила Херсон, у вересні - частину Харківської області, а у квітні минулого року змусила російські війська відступити з-під Києва.

Європарламент визнав підрив Каховської ГЕС росіянами воєнним злочином 

Депутати Європейського парламенту назвали підрив греблі Каховської ГЕС російськими окупантами 6 червня воєнним злочином. Парламентарі  рішуче засудили ці дії загарбників. 

Про це, як пише "Укрінформ", йдеться в повідомленні Європарламенту за підсумками пленарного засідання у Страсбурзі 14 червня, інформує UAINFO.org.

Зазначається, що під час нього депутати розглядали процес підготовки до зустрічі Європейської ради, яка має відбутися в Брюселі наприкінці місяця. 

"Депутати засудили руйнування греблі в українській Новій Каховці, останній скоєний Росією воєнний злочин, що має отримати наслідки. Вони закликали ЄС продовжувати потужну підтримку України, запровадити нові санкції проти Росії та спрямувати мільярди заморожених фінансових активів російських олігархів на відбудову України", – йдеться у заяві. 

Вночі 6 червня 2023 російські окупаційні війська підірвали греблю Каховської ГЕС на тимчасово окупованій території Херсонської області. Внаслідок російського теракту почався неконтрольований спуск води з Каховського водосховища – під водою опинилися десятки населених пунктів. 

ФСБ готує ІПСО проти України: "знайде" російське громадянство у військового керівництва, – СБУ 

Служба безпеки України попереджає про підготовку низки нових ІПСО спецслужбами рф, передає пресслужба СБУ, інформує UAINFO.org.

Спецслужби рф готують нові провокації стосовно представників Сил оборони та безпеки України. Такі дані СБУ виявила в ході контррозвідувальної діяльності.

Зокрема, за оперативними даними, співробітники 5 служби фсб рф планують низку ІПСО, в основу яких має увійти дезінформація про нібито російське громадянство українських державних діячів, керівництва Сил оборони і безпеки та їхніх родин, а також інших посадових осіб.

«Правдоподібність» та доказову базу фейків серед іншого має забезпечити:
 внесення фсб до державних реєстрів рф записів, які нібито повинні підтверджувати версію ворожих спецслужб;
 підробку документів українських державних діячів та представників Сил оборони.

"За оперативними даними, старт реалізації ворожого ІПСО в українському інформаційному полі запланований на найближчий час.

Не маючи успіхів на полі бою, ворог прагне будь-якими методами підірвати психологічно-емоційний стан українських воїнів на передовій та дестабілізувати ситуацію в країні.

"Колумбійське борошно" для Зеленського: білоруським прикордонникам надіслали нову "методичку" для протистояння з ДПСУ. ВІДЕО

Інформаційне протистояння між ДПСУ та білоруськими прикордонниками, які стали на бік російських окупантів, триває. 

Цього разу силовики режиму Олександра Лукашенка вирішили воскресити вже доволі побитий наратив кремлівської пропаганди про нібито "наркозалежність" президента Володимира Зеленського, інформує UAINFO.org з посиланняя на NV.ua.

Для цього вони почали транслювати через колонки на кордоні між двома країнами маячню про те, що українцям "не вистачає хліба", оскільки влада нібито продає все зерно іншим європейським країнам.

А замість "доказів" своїх слів вони чомусь вирішили натякнути на те, що Зеленський "наркоман", не бачачи у цьому потоці чиєїсь хворої фантазії жодних логічних нестиковок.

"Якщо наше твердження не правильне, то чому тоді саме до офісу президента України борошно вищого ґатунку постачається не з полів України, а з плантацій у Колумбії. Які вам після цього потрібні докази? Які ще аргументи і факти?", — поцікавився українською мовою вже доволі втомлений усім цим абсурдом жіночий голос.

Арестович вказав на людину, яка може очолити Росію після краху Путіна

Військово-політичний експерт, колишній радник Офісу президента України Олексій Арестович вважає, що альтернативою Путіну в Російській Федерації є бізнесмен Михайло Ходорковський, який відбував покарання в російській колонії і вважається в’язнем сумління.

Про це він говорив в інтерв'ю литовському каналу Delfi, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

За словами Арестовича, мільйонам жителів Росії, які не згодні з путінським режимом, потрібно запропонувати альтернативу, тому що “безальтернативність — це те, що згубить людей, які потрапили в цей ящик”. Експерт наголосив, що чинний господар Кремля, понад два десятиліття перебуваючи при владі, нав’язав росіянам думку, що він є безальтернативним “рятівником Росії”.

Читайте також: Є сакральною для Путіна: експерт назвав, яку територію Росія боїться втратити найбільше

У мережі не вщухають чутки про можливий роман між відомим українським письменником і музикантом Сергієм Жаданом та популярною співачкою Христиною Соловій. Втім, підігрівають інтерес до своєї пари й самі знаменитості. На цей раз вони записали спільне звернення до шанувальників.

У відео, яке було опубліковано одночасно на сторінках Соловій та Жадана в Instagram, артисти запросили фанатів на їхній виступ у Дрогобичі Львівської області. Це, до речі, рідне місто співачки, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

На спільному благодійному концерті, як повідомили знаменитості, вони збиратимуть кошти для одного із підрозділів ГУР. Відбудеться захід 25 червня.

Читайте також: Сергій Жадан розлучається. Йому приписують роман з Христиною Соловій. ВІДЕО

Глядачі не могли не помітити, у якому грайливому настрої були знаменитості. Соловій широко та кокетливо усміхалася і стріляла очима, та й Жадан не приховував усмішки на своєму обличчі. Така поведінка шанувальникам видалася знаковою. Вони практично не сумніваються, що пара натякає на свої стосунки.

Деякі інтернет-користувачі в коментарях навіть жартома поцікавилися, коли чекати новин про весілля артистів.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини