MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 серпня 2023

63 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 серпня. 

ЗСУ утримують рубежі біля Кремінної: окупанти зазнають втрат

Біля Кремінної Луганської області в районі Серебрянського лісництва під час інтенсивних боїв нацгвардійці утримали займані рубежі. Армія РФ зазнала суттєвих втрат. 

Про це сказав заступник директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії полковник Микола Уршалович, передає UAINFO.org з посиланням на ТСН.

За його словами, 27 липня на одному зі спостережних постів окупантів було виявлено скупчення живої сили. 

"Згодом нашими підрозділами по ньому був здійснений вогневий наліт. Результатом спільної роботи стало знищення п'ять осіб та поранення дев'ять окупантів", - зазначив спікер.

Крім того, увід 26 до 30 липня командир мінометного розрахунку 5-ї Слобожанської бригади на псевдо "Студент" в районі Серебрянського лісництва в тісній взаємодії з розрахунками БПЛА, вміло керуючи діями своїх підлеглих, загороджувальним вогнем неодноразово зупиняв наступ штурмових груп ворога, чим забезпечив утримання визначених рубежів. 

"Під час боїв цим мінометних розрахунком було знищено або пошкоджено 4 танки загарбників", - додав Уршалович. 

Кремль збирає "повітряну армію" проти України, її буде розгромлено, – генерал 

Російські окупаційні війська могли зібрати "повітряну армію" для нової атаки на Україну – близько 300 літаків та 350 гелікоптерів, які перебувають "на старті". Але пустивши їх у хід, агресор ризикує зазнати стратегічної поразки.

Таку заяву в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL зробив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж. "Їхнє масове залучення означатиме масове знищення цієї техніки та величезні втрати у стратегічній перспективі", – наголосив він, інформує UAINFO.org.

У цьому контексті генерал нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну країна-окупант зазнала величезних втрат в авіації. Знищено понад 300 літаків та понад 300 гелікоптерів.

"Ворог вже давно переконався в тому, що ми ефективно збиваємо і літаки, і гелікоптери вже в прифронтовій смузі, де маємо зенітні ракетні комплекси тактичного рівня, які контролюють 15-20 км неба. Це частково комплекси, що залишилися від Радянського Союзу, а також нові комплекси, поставлені Німеччиною, США, Великою Британією, Іспанією та Францією", – пояснив Маломуж.

Військового від смерті врятували хробаки: дві доби він із серйозними пораненнями повзав лісом, поки не дістався до своїх. ВІДЕО 

Військовослужбовець із Луганської області отримав поранення під Оріховим й дві з половиною доби повзав лісом зі страшними ранами. Нині він у безпеці та проходить лікування на Волині. А життя йому врятували хробаки, які оселилися в його ранах.

Дивовижну історію порятунку захисника України розповіли у сюжеті "12 каналу", інформує UAINFO.org з посиланням на РБК-Україна.

Микола захищав рідну країну на сході України, куди його навесні разом із побратимами відправили на допомогу іншим підрозділам. Вони довго відбивали атаки ворога самостійно. Коли прибули на місце, то чекали побачити цілу бригаду, а там захисників можна було порахувати на пальцях.

Окупанти атакували та йшли стежками там, де українські військові не могли вести спостереження. Микола разом з іншими військовими потрапили під дуже потужний обстріл. Він отримав потужний удар у груди, була зламана ключиця і все навколо було всипано дрібними травмами - посікло осколками й дрібні камінці просто врізалися в шкіру.

Далі Микола погано пам'ятає, начебто його хтось тряс і намагався привести до тями. Коли він прийшов до тями, в бліндажі вже нікого не було. Побратими були впевнені, що він загинув і в метушні під обстрілами залишили його в окопі.

Двоє з половиною діб військовий повзав лісом, щоб відшукати хоч когось, хто зможе надати йому допомогу. А над його головою постійно літав російський квадрокоптер.

Нарахували собі майже 1 млн грн "бойових" премій: СБУ викрила керівників навчального центру Нацгвардії

Служба безпеки України спільно з ДБР ліквідували корупційну схему в одному з навчальних центрів підготовки підрозділів Національної гвардії на Київщині.

Про це повідомили СБУ та ДБР у Telegram, передає UAINFO.org з посиланням на NV.ua

За даними спецслужби, посадовці навчального центру безпідставно нараховували собі та своїм підлеглим щомісячну доплату у розмірі 100 тис. грн, яка передбачена за безпосередню участь у бойових діях проти російських окупантів. При цьому учасники схеми не перебували в районах боєзіткнень і не виконували жодних завдань на передовій. 

Повідомляється, що з вересня по грудень 2022 року фігуранти незаконно виплачували собі премії на загальну суму майже 1 млн бюджетних гривень.

За даними слідства, до організації «схеми» причетний керівник навчального центру Нацгвардії.

"Путін – це ми": політик із ПАР, який закликав вбивати білих, підтримав російського диктатора  

Скандальний голова ліворадикальної південноафриканської партії "Борці за економічну свободу" (EFF) Джуліус Малема на мітингу заявив, що "ми – це Путін".

Про це пише BILD, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Малема засудив президента ПАР Сиріла Рамафосу, бо той не надав Путіну гарантій того, що диктатора не заарештують за ордером суду в Гаазі.

"Боягуз Рамафоса не може гарантувати, що Путіна не заарештують. А ми і є Путін. А Путін – це ми", – сказав південноафриканський політик.

Раніше Малема відзначився тим, що публічно закликав убивати білих. Він публічно виконав пісню "Убий бура" (бури – біле населення ПАР, що є нащадками нідерландських, бельгійських та німецьких колоністів)

Політик склав у своїй пальці в пістолет. Уродженець ПАР Ілон Маск назвав це "відкритим закликом до геноциду білих".

У 2019 році Малема пообіцяв своїм прихильникам, що білі стануть їхньою прислугою.

"Це зґвалтування російської жінки": пропагандист Корчевніков влаштував істерику через декомунізацію Батьківщини-Матері в Києві 

Одіозний російський пропагандист Борис Корчевніков влаштував істерику через декомунізацію Батьківщини-Матері у Києві. Українофоб навів неадекватне порівняння через демонтаж радянського символу на монументальній скульптурі.

У своїй хворій уяві Корчевніков порівняв декомунізацію з "згвалтуванням російської жінки". Фрагмент пропагандистського шоу з істерикою опубліковано в соцмережах, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Кремлівський пропагандист із піною біля рота почав кричати через демонтаж радянського символу зі скульптури Батьківщини-Матері у Києві. Корчевніков заявив, що російський окупант "прийде та помститься" за декомунізацію скульптури.

Крім того, Корчевніков розмріявся, що українці нібито самі проти декомунізації Батьківщини-Матері.

"Це осквернення, це зґвалтування російської жінки, ось що ми бачимо! Це зґвалтування російської жінки, за якою прийде її син, російський солдат і помститься. Вони там тризуб повісять, але це буде жалюгідне та смішне навіть для самих українців видовище. Тепер Батьківщина-Мати стала в позі, ніби вона здається. 149.200 волга – вона називає позивною і просить здатися російському солдатові. Вона каже: прийди російський солдат, прийди мій син і захисти мене", – видав ахінею Корчевніков.

Подумали, що "ядерний гриб": росіяни злякалися незвичної хмаринки. ФОТО 

Жителів Казані та Липецької області РФ налякала хмара у вигляді ядерного гриба. 

Про це пишуть російські пропагандисти, публікуючи відповідні кадри, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Незвичну хмару зафіксували вчора, 2 серпня, ввечері. Мешканці Казані побачили над містом "ядерний гриб" та почали активно ширити у Мережі, налякано запитуючи, що сталося. 

Та згодом з'ясувалося, що це вид купчасто-дощової хмари, по-науковому - "гриб-ковадло".

Начальник місцевого гідрометцентру розповіли пропагандистському виданню, що це звичайна купово-дощова хмара, особливість у тому, що тут вона опинилася не у складі атмосферного фронту, а окремо. За його словами, таке буває рідко.

"Польща хоче шматок України! Ви знаєте про це?!" Усик назвав хворими російських пропагандистів 

Об'єднаний чемпіон суперважкої ваги Олександр Усик (20-0, 13 ОК) назвав лицемірами та брехунами росіян, які постійно звинувачують інших у тих злочинах, які самі ж і скоюють. Крім того, наш співвітчизник висміяв наративи кремлівської пропаганди, яка звинувачує Польщу в намірах захопити територію України.

Про це Усик заявив в інтерв'ю порталу Onet.pl, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

Уродженець Сімферополя зазначив, що росіяни – це абсолютно хворі люди, які готові повірити у будь-яку нісенітницю. Він також подякував полякам за допомогу українцям у їхній боротьбі проти країни-агресора, яка розв'язала жахливу війну в самому центрі Європи.

"Знаєте, що вони говорять у своїх ЗМІ? Що Польща хоче відхопити шматок України! Ви знаєте про це?! Добре, що Польща допомагає, бо так і має бути. Я говорю за себе. Я вдячний полякам за цю допомогу і, якщо це буде можливо, ми все повернемо, навіть удвічі більше. Росіяни – хворі люди. Вони говорять про те, що самі хочуть зробити, перекладаючи це на інших", – сказав Усик.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини