MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 серпня 2023

70 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 серпня. 

Скоро фронт на Півдні почне тріщати: Арестович приголомшив новим прогнозом. ВІДЕО

Збройні сили України успішно просуваються у рамках контрнаступу, і дуже скоро фронт на півдні почне тріщати по швах, прогнозує колишній радник ОПУ Олексій Арестович, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Ті резерви, які у РФ є, не в змозі блокувати всі напрямки на Південному фронті. Їх вже чотири основних, а у них вистачило тільки на два. А тепер уявіть, що ще одне додасться або два, на що ми цілком маємо силу і цілком можемо зіграти у цю гру. Це ще не тріщить фронт, але дуже-дуже близько, - упевнений він. - Як завжди, російські пропагандисти побігли розповідати і показувати, як вони героїчно перемогли... а це вірний знак, що справи у них вкрай кепські, і вони самі їх оцінюють, як кепські". 

На його думку ,через два-три тижні "десь там обов'язково рвоне":

"Тому що росіяни вже не витягають по резервах, дурні. Вони дуже неграмотно використовують ці резерви у цій операції, і українське командування впевнено переграє".

Нардепа від Слуги народу спіймали на одержанні хабаря – ЗМІ

Правоохоронці впіймали народного депутата від Слуги народу Анатолія Гунька на одержанні хабаря, повідомляє УП з посиланням на джерела у правоохоронних органах, інформує UAINFO.org.

За словами джерел в правоохоронних органах, разом із двома спільниками Гунько отримав "винагороду", щоб вирішити питання з передачі в оренду підприємцю державних земель.

Він начебто вже отримав перший транш – 85 тисяч доларів.

Гунько – адвокат і народний депутат України 9 скликання. Згідно з інформацією руху "ЧЕСНО" він переміг на довиборах до Верховної Ради у 208 окрузі з результатом 34,1%. Балотувався від партії "Слуга народу".

"Пріоритет для нас – знищення артилерії". Чверть мільйона втрат вбитими для Росії – не дуже багато – військовий експерт

Військовий експерт Сергій Грабський в інтерв'ю Radio NV висловив думку, що втрати особового складу ЗС РФ у чверть мільйона вбитими – це не дуже багато для Росії, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

«Хай це звучить трошки цинічно, чверть мільйона для Росії - це не дуже багато. Вони собі можуть дозволити це робити, мало того, вони створили таку ситуацію в суспільстві, що в багатьох випадках вони ще зможуть довго-довго набирати добровольців на таку „операцію“, як вони називають, на такий спосіб померти чи здобути щось у цьому житті. Тому ми маємо розуміти, що така ситуація триватиме, противник має ще певні ресурси», — сказав Грабський в ефірі Radio NV

Він заявив, що «больовий поріг» у Росії через втрати людей не настане.  

«Це вже питання економіки, як вони зможуть покривати недостачу ресурсів, поповнювати запаси боєприпасів, та суто з людського ресурсу вони мають достатньо можливостей для посилення свого війська», — вважає військовий експерт.

Грабський зауважив, що завдання України — «зробити так, аби темпи їх поповнення не відповідали потребам „операції“».

"Вас всіх треба зґвалтувати, щоб нарожали росіян", – казали вертухаї. Світлана Ворова ("Азов") розповіла про 11 місяців полону 

У лютому 2015 року 28-річний боєць "Азову" Олександр Кутузакій, позивний "Кутуз", разом із побратимом вийшли у черговий рейд поблизу Широкиного. Вони мали доставити на першу лінію фронту боєприпаси та забрати звідти поранених.

Автомобіль з українськими бійцями потрапив у засідку та був розстріляний. Тіла солдатів, що певний час перебували в кадировців, повернули понівеченими. "Кутуза" на прохання матері ховали у відкритій труні – щоб люди бачили звірство окупантів. Орден "За мужність" ІІІ ступеня Олександр отримав посмертно, пише УП, інформує UAINFO.org. 

15-річний Яків Кутузакій тяжко переживав втрату старшого брата. Тож коли у 2020 році він дізнався про намір матері, Світлани Ворової, йти на службу в армію, в нього мало не сталася істерика. Однак жінка остаточно вирішила, що має продовжити справу старшого сина – та вступила до "Азову". 

Ми зустрічаємося з нею в Києві, у фойє поліклініки, де Світлана проходить реабілітацію після 11 місяців полону. Строгий брючний костюм, хвилясте волосся укладене в охайну зачіску. Погляд 56-річної жінки залишається спокійним і зосередженим, навіть коли вона усміхається. З-за лацкану піджака видніється фрагмент татуювання. 

– Це я ще в полоні пообіцяла, що, як вийду, зроблю татуювання з калиною. І мапа України тут має бути, – Світлана розстібнула верхній ґудзик сорочки. – А тут написано "незламна", але ще доб'ю "сталева" і "вільна".

До того як стати військовою, одеситка Світлана Ворова працювала інженером техвідділу в "Укрзалізниці". В "Азові" стала діловодом у службі забезпечення. Довелося переїхати з Одеси до міста дислокації підрозділу, в Урзуф.

24 лютого 2022 року Світлана зустріла саме там.

"Америку я ненавиджу з дитинства, мене так виховали": росіянин, живучи у США, продовжує марити російськими наративами

У мережі опублікували відео з росіянином, який уже п'ять років живе у США і користується всіма благами, які надає йому ця країна, однак продовжує марити пропагандистськими наративами. Він відкрито заявляє, що ненавидить Америку і хоче померти у рідному Сибіру.

Відповідне відео опублікував Telegram-канал Warshal. Літній чоловік розповів, що проживає у США з 2018 року, його дочка має там будинок із парковкою, пенсіонера безкоштовно лікують, причому якісніше, ніж у РФ, також безкоштовно він має змогу користуватися транспортом та отримувати ліки, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Я народився в Сибірі. Зараз уже мені хочеться поїхати, тому що я відчуваю, уже старий став, 77 років, тільки щоб померти там, а не тут. Америку я ненавиджу з дитинства!" – заявив росіянин.

Він зізнався, що причина цієї ненависті – "мене так виховали".

Далі він озвучив фрази у стилі російської пропаганди, мовляв, Нью-Йорк – дуже багате місто, "навіть бордюри металом оббиті".

"... А там люди горбатяться на оцю Америку! У мене не те що заздрість, у мене злість", видав дивне пояснення росіянин.

"Людина-флешка з інформацією": експерт розповів, навіщо слідство засекретило справу Гіркіна

Російська прокуратура засекретила розслідування щодо російського терориста і ексочільника міністерства оборони фейкової “ДНР” Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). Він є джерелом інформації, яка може сильно похитнути рейтинг Путіна та його оточення. 

Таку думку висловив в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua військовий оглядач, майор запасу та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, інформує UAINFO.org.

“Гіркін — це флешка з інформацією. Якщо його пустити у відкритий інформаційний простір, то, я думаю, ті дані, які він може озвучити, дуже сильно похитнули б рейтинг Путіна і всієї верхівки російської влади. Тому вся інформація, яку він може розказати, буде засекречена”, — говорить експерт.  

За його словами, важко спрогнозувати, що буде саме з Гіркіним: “Його поки що прибрали з медійного простору. В Росії дуже багато інформаційних приводів, за якими слідкують, тому я думаю, що про нього почнуть поступово забувати, він не буде таким цікавим і, можливо, тоді його випустять за умови, що він не буде нічого розповідати та нікого критикувати”.

Живий і здоровий: пес Патрон спростував чутки про свою смерть 

Останніми тижнями мережею ширилися чутки про те, що пес-сапер "отримав поранення і загинув". Стало відомо, що Патрон – живий і здоровий. Щобільше, він продовжує службу в ДСНС.

Відповідна світлина з'явилася на інстаграм-сторінці чотирилапого, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"Тепер на твітерян напала хвороба "Патрон помер". Хоч бери й фотографуйся щодня зі свіжим випуском "Бульвар Гордона". Їм то приносить лайки і охоплення, а мені весь день відписування "Я живий!", – йдеться у дописі.

Відтак у соцмережі чи не найвідомішого українського пса з'явилося "свіже" фото. Зазначається, що Патрон разом з піротехніком ДСНС вчергове виконав свою роботу – завдання з розмінування території. 

"Тут я живий і здоровий. Даю лизь нормальним людям. А хайпожерикам не дам", – пожартував хвостик.

Одна з найстарших в Європі. Горилі Тоні з Київського зоопарку виповнилося 49 років. ФОТО 

Єдиній в Україні горилі на прізвисько Тоні виповнилося 49 років. Самець є одним з найстаріших у Європі серед представників свого виду.

Про це повідомили у Київському зоопарку, інформує UAINFO.org

Якщо рахувати вік Тоні по людським міркам — старенькому вже майже 90 років.

У нього, як і в інших похилих тварин, є певні проблеми зі здоров’ям, а для того, щоб підтримувати організм, горила як і людина повинна дотримуватися правильного способу життя: «Три роки тому у Тоні виникли проблеми зі шлунково-кишковим трактом, що призводило зокрема до набору зайвої ваги. На той момент його вага зросла аж до 230 кг. І тоді нашими фахівцями, зоологами і ветеринарами у співпраці із європейськими колегами було проведено повне обстеження організму і призначено лікувальну дієту та спеціальні фізичні навантаження», — розповіли у зоопарку.

Там повідомили, що з раціону горили прибрали варене м’ясо та замінили його на корм, також додали більше овочів та фруктів. Як додаткову активність Тоні обрав гру у м’яч.

Завдяки цьому тварина повернулася до своєї нормальної ваги — 180 кілограм та стала більш жвавішою.

З 8 по 13 серпня зоопарк запрошує всіх охочих поспостерігати за сніданком Тоні, який відбувається щодня о 10:25.

Сад буде дуже гарним: які рослини треба обрізати вже зараз

Деякі рослини наприкінці літа потребують обрізки. Цей процес передбачає вибіркове видалення частин рослини – гілок, бруньок, відцвілих квітів тощо.

Сухі та пошкоджені пагони лише відбирають сили та поживні речовини у молодих і здорових. Які рослини в саду треба обрізати у серпні, розповіло видання Express, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

Пеларгонія 

Обрізка дозволить сформувати більш густий та симетричний кущ. Важливо враховувати тип рослини: пеларгонії бувають однорічні та багаторічні. У першому випадку обрізка не є обов’язковою. Багаторічні герані обрізають навесні та восени.

Лаванда – витривала рослина. Обрізка наприкінці серпня дозволить рослині відновитися до зими та сприятиме активнішому росту в наступному році. Секатором слід видалити приблизно 2,5 см річного приросту – це стебло та сіре листя. Французьку лаванду обрізають до 23 см після першого цвітіння та стабільно підрізають на кілька сантиметрів протягом сезону. Фахівці радять не робити надріз під кутом, але не занадто низько, щоб не пошкодити рослину....

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини