MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 серпня 2023

61 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 серпня. 

"Клан Путіна" переносить війну на власну територію": у Зеленського прокоментували нову атаку дронів на Москву

Атаки дронів, про які все частіше заявляють у Росії, є "бездоганним символом сьогодення". Кремлівський режим все активніше переносить війну на російську територію.

Це неминуче призведе до громадянської війни всередині РФ, знесення правлячої верхівки та політичної трансформації держави-агресорки. Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Бездоганним символом сьогодення", який чудово окреслює поточну ситуацію та дозволяє прогнозувати майбутнє держави-агресорки Подоляк назвав атаки дронів на російській території, що відбуваються чимраз частіше. 

"Невстановлений безпілотник над Росією – бездоганний символ сьогодення. "Клан Путіна" дедалі активніше та наполегливіше переносить війну на власну територію", – зазначив радник голови ОПУ.

Російські війська імітують вихід із Нової Каховки: Гуменюк розкрила мету противника

Росіяни намагаються імітувати вихід з Нової Каховки та переміщуються углиб окупованої території. Таким чином ворог сподівається викликати бажані для нього рухи Сил оборони.

"Це кроки гібридної війни, вони намагаються переорієнтовувати Сили оборони на ті напрямки, які вважають для себе більш надійними і більш укріпленими, щоб саме там проводити свої операції. Але ми дуже добре знаємось на цих хитрощах і на тому, до яких маневрів вдаються окупанти", – мовила речниця.

Наразі окупаційні війська не отримують бажаного для себе результату на полі бою, тож намагаються відвернути увагу захисників.

"З цим пов'язане і посилення обстрілів Почайківського напрямку, щоб перемикнути туди нашу контрбатарейну боротьбу, посилення обстрілів безпосередньо Херсона, як обласного центру і місця скупчення людей, та інших населених пунктів, де наші вороги намагаються точково позначити необхідність присутності Сил оборони", – пояснила Наталія Гуменюк.

СБУ та ДБР проводять обшуки в ексрегіонала Макеєнка у справі про відмивання понад 500 млн грн

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань заявили, що проводять обшуки в колишнього депутата-регіонала у справі щодо відмивання понад 500 млн грн. Також правоохоронці перевіряють його причетність до ухилення від сплати 63 млн грн податків.

За даними джерел OBOZREVATEL у правоохоронних органах, підозрюваним є Володимир Макеєнко, інформує UAINFO.org.

"Служба безпеки спільно з ДБР проводить обшуки за місцями проживання та роботи колишнього народного депутата України, ексзаступника голови фракції забороненої Партії регіонів. Правоохоронці перевіряють його причетність до легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму понад пів мільярда грн", – йдеться в повідомленні СБУ.

Також перевіряється інформація щодо ухилення екснардепа від сплати 63 млн грн податків протягом 2011-2014 років.

Оформив собі "відрядження". Поліція розслідує втечу з України екс-мера Рахова 

Українські правоохоронці розпочали перевірку законності виїзду з країни колишнього міського голови міста Рахова Віктора Медвідя.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Головного управління Національної поліції у Закарпатській області, інформує UAINFO.org.

Як зазначають у поліції, за фактом перетину кордону екс-мером Рахова вже порушили кримінальну справу.

"Встановлено, що чиновник скористався службовим становищем і для того, щоб залишити межі України, оформив для себе відрядження до сусідньої Румунії. Офіційно поїздка мала тривати три дні, проте до сьогодні фігурант так і не повернувся в Україну", - сказано в повідомленні. правоохоронців

Там додають, що Медвідя підозрюють у незаконному переправленні через державний кордон України.

Справа Медвідя

Нагадаємо, 23 липня на сайті Міністерства внутрішніх справ України з'явилася інформація, що мера Рахова Віктора Медвідя оголосили у розшук, оскільки він є фігурантом справи про розтрату коштів з бюджету.

Як з'ясували місцеві ЗМІ, екс-міського голову підозрюють у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем та підробці офіційних документів.

"Цивілізовані н*цисти": окупант навіть у полоні вірить російській пропаганді. ВІДЕО

Російські окупанти навіть після всього побаченого на фронті і потрапляння в український полон продовжують стверджувати, що у нашій країні мешкають н*цисти.

Розмову з полоненим окупантом опублікувало видання "РБК-Україна", передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Росіянин Артем з Кемерова працює складає подарункові пакети. Він виглядає ситим і чистим – на відміну від українських героїв, яких після повернення з російської неволі можна порівняти з бранцями гітлерівських концтаборів.

- Журналістка: "Ви думали, що ми тут – н*цисти?".

- Окупант: "Так" (з єхидною посмішкою. – Ред.). І зараз так само думаю.

- Журналістка: "А які у вас умови у полоні, хороші?"

- Окупант: "Так, хороші".

- Журналістка: "А н*цисти так само себе поводили б".

- Окупант: "Ну, ви – цивілізовані н*цисти".

РФ стоїть на порозі громадянської війни, в армію гребуть жебраків – опозиціонер Геннадій Гудков 

Через значні втрати на фронті в Україні російським військам не вистачає людей, тому нова хвиля мобілізації у РФ неминуча. У російську армію при цьому вже набирають кого попало, хто ще ведеться на можливість заробити.

Як зазначив російський опозиціонер Геннадій Гудков, російська влада "заливає" мобілізацію грошима і планує мобілізувати 300 тисяч осіб, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Поки у них є злиденне і затюкане населення, яке продається за ці гроші з потрохами... Але це теж все не нескінченно. Будуть перемелені і ці... Втома армії є, моральна спустошеність, деградація...", - заявив він.

Коментуючи недавню заяву спікера кремлівського диктатора Дмитра Пєскова про те, що Путін набере на виборах президента РФ 2024 року 90% підтримки, Гудков назвав це маячнею:

"Реальний рейтинг Путіна - 20-25%.... Ніякої консолідації суспільства у Росії немає. Країна напередодні громадянської війни".

Королівська родина понизила принца Гаррі у титулі 

З сайту британської королівської сім'ї зникла згадка титулу Гаррі — "Його Королівська Високість", хоча після того, як Гаррі та Меган склали з себе королівські повноваження, вони зберегли свої титули "Його Королівська Високість", проте їх більше не використовують.

Тепер титул замінено на "герцог або герцог Сассекський", який принц якраз використовує, передає ТСН,  інформує UAINFO.org.

Принц Гаррі зберіг своє місце в лінії престолонаслідування. Після смерті королеви Єлизавети у вересні 2022 року він посідає п'яте місце після брата принца Вільяма та трьох його дітей — принца Джорджа, принцеси Шарлотти та принца Луї.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини