MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 серпня 2023

73 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 серпня.

Зеленський підписав рішення про звільнення обласних воєнкомів: кого призначать замість них

Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони від 11 серпня про звільнення усіх обласних воєнкомів.

"Увести в дію рішення РНБО… "Про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України", - йдеться у тексті опублікованого на сайті глави держави указу №491/2023, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

У своєму рішенні РНБО рекомендує головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному ухвалити рішення щодо "перебування на посадах керівників обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки ЗСУ, припинивши практику їх ротацій". 

Також Залужному рекомендовано призначати за рекомендаціями командувачів (командирів) оперативно-тактичних угруповань, оперативно-стратегічних угруповань військ (сил) на посади керівників обласних ТЦК та СП осіб офіцерського складу, які безпосередньо беруть участь у бойових діях та пройшли перевірку Службою безпеки України.

Цим рішенням РНБО також закликало правоохоронців протягом місяця "вжити додаткових заходів" для протидії вчиненню посадовцям ТЦК корупційних та інших кримінальних правопорушень.

Президент поклав контроль за виконанням рішення РНБО на її секретаря Олексія Данілова.

Глава МЗС Індії підтвердив, що Україну не запросили на саміт G20 та назвав причину

Україна не увійшла до списку запрошених на саміт "Великої двадцятки" країн, який проходитиме в Індії. Це пов'язано з тим, що такий формат нібито не створено для обговорення проблем безпеки.

Про це заявив міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар, повідомляє РБК-Україна з посиланням на EFE, інформує UAINFO.org.

Чиновник розповів, що Індія запросила на саміт дев'ять країн - Іспанію, Бангладеш, Нігерію, Маврикій, Єгипет, Нідерланди, Оман, Сінгапур та Об'єднані Арабські Емірати. Крім них та членів Великої двадцятки, до участі у саміті не допустять жодні інші країни.

"G20 - група проблем глобального економічного зростання, розвитку. Це саміт для обговорення проблем енергетики, добрив, постачання продовольства. Це G20, а не Рада безпеки ООН", - додав Джайшанкар.

Росія хоче знищити злітно-посадкові смуги для Су-24, щоб Україна не могла запускати західні ракети – FT

Імовірна мета посилення атак Росії на об'єкти в тилу України – позбавити Києва здатності запускати західні ракети дальнього радіуса дії з бомбардувальників Су-24.

Про це пише Financial Times, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Видання нагадує, що цього тижня Росія випустила по заходу України 28 ракет, цілячись в авіабази, злітно-посадкові смуги та центр підготовки пілотів, які розташовані далеко від лінії фронту. 

За словами співрозмовників FT, Київ та союзники розглядають ці удари як частину тижневих зусиль, спрямованих на те, щоб зруйнувати українські злітно-посадкові смуги та парк бомбардувальників, які використовуються для запуску британських ракет Storm Shadow і їхнього французького аналога SCALP.

Неназвані чиновники заявили, що зараз Україна намагається швидко переміщати критично важливе озброєння і свій кваліфікований персонал, щоб уникнути ударів.

«Українські пілоти постійно курсують між десятками вітчизняних авіабаз і комерційних аеропортів», — пише FT.

РФ "кошмарить" Україну атаками: Фейгін розкрив задум Путіна

Російські війська активно атакують тилові українські міста, щоб створити жорстку картинку для Заходу і схилити Київ до переговорів, передає УНІАН, інформує UAINFO.org 

"Росіяни б'ють по тих місцях, де гірше прикрито, де менше засобів ППО. Б'ють для досягнення цілей, щоб стріляти не у холосту, тому що Київ обстрілювати... зрозуміло, що це теж ціль, але шансів влучити куди менше, - вважає правозахисник і блогер Марк Фейгін. - Їм важливо цю картинку підтримувати. Може, їм складніше її підтримувати у силу засобів, які перешкоджають ефективності ударів, але їм важлива картинка, перш за все для Заходу". 

На думку експерта, росіяни намагаються цю картинку робити якомога більш "рельєфніше", переконливіше і жорсткіше:

"Коли вони ухвалюють плани щодо обстрілів, вони керуються цим теж. Міноборони безумовно виконує політичне завдання - домогтися ось цим закошмарюванням того, щоб Захід завив і благав Київ... сказав, що треба з цим припиняти... Я думаю, вони працюють на цю концепцію, на цю доктрину, тому що вона дає їм всі можливості для виходу з цієї ситуації з найменшими втратами для них".

Каспаров пояснив, чому Путін розпочав війну проти України 

Володимир Путін готувався до війни проти України досить довго. Безкарність диктатора породила впевненість, що він може робити будь-що.

Про це російський опозиціонер Гарі Каспаров розповів в інтерв'ю РБК-Україна, інформує UAINFO.org.

"Мені здається, що ми набагато більше дізнаємося після падіння Путіна, коли будуть відкриті документи, як це було у випадку з Третім рейхом. Але, на мою думку, думки Путіна про те, що українське питання потрібно вирішувати кардинально, зародилися у нього в голові набагато раніше (ніж 2014 року, - ред.)", - сказав він.

На його думку, вже перший Майдан у 2004 році послужив для Путіна сигналом до того, що терпіти поруч держава, в якій люди можуть змінювати владу таким чином - це може призвести до наслідків для його режиму.

Каспаров упевнений, що операцію з анексії Криму було підготовлено заздалегідь. "У 15-му році мали бути вибори, які, швидше за все, Янукович програв би прозахідному кандидату, але при цьому виграв би вибори у східних, південних областях та в Криму. Я думаю, що тут би спрацював план із відторгнення цих областей. Але другий Майдан сплутав ці карти. Тому Путін вирішив форсувати події. З Кримом все вийшло - там таки була російська військова база. І на той момент українська влада не готова була протидіяти (Путину, - ред.)", - розповів Каспаров.

"Нехай переписує прізвище": у Росії влаштували істерику через кандидата в депутати Зеленського

У Смоленській області росіянин влаштував істерику через те, що на виборах в обласну раду балотується кандидат на прізвище Зеленський. Пенсіонер закликав місцевого губернатора виключити цю людину з передвиборчих перегонів.

Більше того, мешканець країни-агресора закликав кандидата у депутати змінити прізвище. Відео з істерикою росіянина опублікували в Telegram, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Росіянин поскаржився, що кандидат на прізвище Зеленський ображає російських окупантів та всіх "патріотів". В істериці він закликав губернатора зробити так, щоб така людина не брала участі у виборах.

Житель Смоленська запропонував два варіанти вирішення "проблеми". На думку росіянина, політик має змінити прізвище або зняти свою кандидатуру.

"Чи не здається вам образливим для учасників СВО та всіх патріотів, що у нас на виборах до Смоленської обласної думи від партії "Єдіная Росія" кандидат на прізвище Зеленський. Його не повинно бути! Нехай переписує прізвище, нехай знімається. Персонажу з прізвищем Зеленський бути не повинно", – видав росіянин.

Син топ-розвідника РФ живе в Будапешті 

Син голови Служби зовнішньої розвідки РФ Сергія Наришкіна постійно проживав на території Європи, в якій, якщо вірити його батькові, "розплодилися збоченці".

Як повідомляє журналіст-розслідувач Сергій Єжов, 44-річний Андрій Наришкін - заступник генерального директора ПАТ "Група ЛСР", передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Глава "Групи ЛСР" – олігарх Андрій Молчанов (стан – 1 млрд доларів), один із головних забудовників країни. Його вітчим Юрій Молчанов свого часу дав старт кар'єрі Володимира Путіна, порекомендувавши його тодішньому меру Санкт-Петербурга Анатолію Собчаку.

Читайте також: Топ-розвідник РФ закликав не їхати в Європу: там "збоченці" та "біомеханоїди"

Кілька років тому писали, що Наришкін-молодший звертався за посвідкою на проживання в Угорщині. Тепер же з'ясувалося, що він отримав цей документ. 

"У світі панує погане виховання жінок": Скрипка оскандалився критикою фемінізму і поміркував, якими мають бути українки 

Відомий український музикант Олег Скрипка потрапив у скандал через антифеміністичні висловлювання та твердження, що "жінок виховують неправильно". Артист вважає, що українки відрізняються "шаною до своїх чоловіків", а жінки в Європі – егоїстки.

Таку думку він озвучив у подкасті STAND UP Battle Club на YouTube. Скрипка, який багато разів був за кордоном, розповів про своє враження від іноземних жінок та порівняв їх з українками, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Українські жінки — вони хазяйновиті, вони сексуальні і розумні, вони як менеджери, вони вдома роблять затишок і шанують чоловіків, у нас є така штука. А європейські жінки — вони феміністичні, а фемінізм — це є жіночий егоїзм", – почав артист.

Скрипка не вважає, що такі "егоїстичні" принципи мають бути частиною мислення українок, оскільки тоді вони начебто втратять повагу до своїх чоловіків. А відповідати за "правильне виховання жінок" має їхній батько, вважає співак.

"Є певна ієрархія, є самоповага і повага до партнера. Фемінізм, дійсно, є там самоповага у жінок до себе, і немає поваги до чоловіка. І воно насаджується в нашу культуру. Ми це втрачаємо, але, на щастя, не до кінця. І оце погане виховання жінок в світі панує. В Україні ці "інстасамки" — це просто погане виховання жінок, вони просто невиховані, але не всі. Знову ж таки, та "золота жінка" там є на дні, це золото треба дістати", – заявив Скрипка.

Руслана згадала, як покійний Скрябін зганьбив її прямо на сцені: "Це тобі, мала, за те, що ти не жреш" 

Сьогодні, 17 серпня, Кузьмі Скрябіну могло б виповнитися 55 років, якби не фатальна ДТП, яка забрала його життя. У цей день знаменитості зазвичай вшановують пам'ять артиста і згадують кумедні випадки з ним.

Так, співачка Руслана поділилася і своєю історією зі Скрябіним. В інтерв'ю "24 каналу" вона розповіла, що в 2012 році у них був спільний тур. Тоді артистка дуже мало їла, а Скрябін весь час сміявся над нею через це, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Тому під час останнього їхнього концерту Кузьма виніс на сцену великий торт і кинув його прямо в обличчя Руслані. Їй нічого не залишилося, як облизуватися.

"У Дніпрі, вже в кінці, коли я виступила, Кузьма вийшов на сцену і виніс торт і каже: "Це тобі, мала, за те, що ти не жреш". І при всіх цей торт мені в обличчя... Вимазав мене повністю тим тортом. І все - я повинна була облизуватися, тому що йшла пряма трансляція. Це все було на очах у багатотисячної публіки", - розповіла Руслана.

Вона додала, що це був перший і останній раз, коли вона їла торт на сцені. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини