MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 серпня 2023

82 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 серпня.

Роботине звільнене. У Міноборони назвали наступний напрямок, де просуваються ЗСУ

Українські військовослужбовці звільнили Роботине у Запорізькій області. Наші бійці продовжують рух далі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступниці глави Міноборони Ганну Маляр під час включення з Military Media Center, інформує UAINFO.org.

Вона зазначила, що південь є основним напрямком Сил оборони України, де по Запорізькій та Херсонській областях ворог знаходиться в обороні.

"У нас продовжуються наступальні дії. Ви знаєте, що звільнене Роботине. І далі наші війська рухаються вже південно-східніше Роботиного і південніше Малої Токмачки", - сказала Маляр.

За її словами, йдеться про напрямки: Новоданилівка - Новопрокопівка та Мала Токмачка - Очеретувате.

"Все закінчиться швидко і в один момент", – Подоляк спрогнозував закінчення війни в Україні

Війна в Україні закінчиться "швидко і в один момент". При цьому навряд чи доведеться відвойовувати кожен кілометр кров‘ю, бо при певних умовах "події набуватимуть іншого вигляду".

Таку думку висловив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у своєму Twitter, інформує UAINFO.org.

"Легко не буде, але велика наївність вважати, що Україні доведеться повертати території, відвойовуючи кожен кілометр кров‘ю. У міру просування на півдні та виходу українських сил до адмінкордону з Кримом події набуватимуть іншого вигляду. Зрештою все закінчиться швидко і в один момент – так само, як і почалося", – запевнив він.

За словами Подоляка, річ у тому, що наразі уся внутрішня легітимність Путіна будується на переконанні російських еліт, що він "іще не програв війну". 

"У Кремлі розуміють невідворотне: що більше Росія втрачатиме окупованих територій, то швидше відбудеться падіння підтримки режиму", – каже він.

На думку Подоляка, вбивство ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина та підготовка нової мобілізації у Росії для насичення фронту – це лише "виграш часу". 

Зіткнення літаків на Житомирщині: експерт пояснив, чому українські льотчики не катапультувалися, і назвав можливу причину загибелі

Авіаексперт Валерій Романенко в інтерв'ю Radio NV пояснив, чому українські льотчики не катапультувалися та що стало причиною їх загибелі.

"Всі L-39, загалом усі бойові літаки оснащені катапультами. Але зіткнення, мабуть, відбулося чи то на малій висоті, чи то був дуже серйозний удар, коли пошкоджені кабіни. Або такий відбувся удар, що льотчики зазнали травмування ще в повітрі, ще під час удару, і жоден з них не міг, не встиг скористатися катапультою", — сказав Романенко в ефірі Radio NV, інформує UAINFO.org.

Авіаексперт зауважив, що в цьому літаку дуже проста і «добре відпрацьована» катапульта і є її наземні тренажери.

"Льотний склад прекрасно знає. І літак взагалі такий, що бойовий пілот з заплющеними очима може пілотувати. Як так сталося, важко сказати", — додав він.

Романенко також наголосив, що, якщо літаки зіткнулись у повітрі, причиною трагедії може бути лише помилка пілотів.

"Тут не може йтися про те, щоб якісь технічні несправності. Помилка пілотів. Вони відпрацьовували якісь складні маневри, десь щось не розрахували, і сталося те, що сталося. Немає якихось варіантів. Лише помилка пілота. Погода начебто була нормальна. Я не знаю, яка в момент польоту погода була, [але наче] нормальна. Це не відбулося біля злітно-посадкової смуги. Начебто не відбулося. Інколи буває так, що один літак ще не звільнив смугу, інший сідає, або поки злітає. Начебто цього не було. Якщо це в повітрі, то зіткнення двох літаків. Мабуть, під час групового польоту", — сказав авіаексперт.

25 серпня на Житомирщині сталася авіакатастрофа. Під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Усі троє льотчиків загинули.

26 серпня з’явилась інформація, що серед загиблих — відомий український пілот-винищувач із позивним Джус (Андрій Пільщиков).

Скандал з куртками для ЗСУ: Антикоррада при Міноборони стала на сторону Резнікова

Громадська антикорупційна рада при Міністерстві оборони України за результатами попередньої перевірки підтвердила, що куртки для ЗСУ, які стали об’єктом розслідування журналістів, а згодом і скандалу за участю міністра оборони Олексія Резнікова, були зимовими, а не літніми. 

Про це в ефірі Радіо Свобода (проєкт "Свобода.Ранок") розповів голова Антикорупційної ради при МОУ Євген Грушовець, інформує UAINFO.org  з посиланням на УНІАН.

"Нам точно вдалося з’ясувати, це факти, які точно підтверджені. По-перше – ці куртки не є літніми, не є демісезонними, це зимові куртки, які пошиті на турецьких фабриках. … І більша частина цих курток дійсно була видана. Ще деяка партія залишається на складах. Тому перше твердження, що куртки були літніми, воно не відповідає дійсності. І відповідно ми всі повинні розуміти, що ті цифри, про які говорили журналісти, що нібито куртка коштує 20 чи 30 доларів, ми розуміємо, що за 30 доларів неможливо купити зимову куртку", – заявив Грушовець.

Він також зазначив, що перевірка не виявила значних недоліків у партії цих курток.

"Вся партія, яка була поставлена, вона була у повному обсязі прийнята. Є невеликі недоліки по цих куртках, вони стосувалися, якщо не помиляюся, лейб. Але... зважаючи на нагальну потребу необхідності цих курток вже в зимовий сезон 2022-2023 рік, то вони всі були прийняті", – пояснює Грушовець.

"Операція Top Gun". Сили спецоперацій ЗСУ розповіли деталі про ураження об'єктів 126-ї бригади в окупованому Криму

У Силах спеціальних операцій України розкрили деякі подробиці спільної з іншими підрозділами Сил оборони спецоперації в тимчасово окупованому Криму, під час якої було уражено об'єкти 126-ї бригади берегової охорони Чорноморського флоту РФ.

Про це йдеться в повідомленні ССО в Telegram у понеділок, 28 серпня, інформує UAINFO.org  з посиланням на NV.ua.

У ССО розповіли, що під час атаки було застосовано кілька ударних БПЛА, які завдали ураження по місцю дислокації зазначеного підрозділу противника в селі Перевальне Сімферопольського району. Внаслідок ударів ворог зазнав втрат убитими та пораненими.

Як підкреслили в ССО, складність проведення операції полягала в певних особливостях рельєфу місцевості, але дрони вдало подолали маршрут і дійшли до цілей.

25 серпня жителі тимчасово окупованого Криму повідомили про влучання по місцю скупчення російських окупантів у Перевальному.

У ГУР пояснили, чому Буданов особисто бере участь у спецопераціях 

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов пояснив публічність очільника ГУР МОУ Кирила Буданов та розповів про причини його участі у спецопераціях.

Про це Юсов сказав в інтерв’ю ISLND TV, відповідаючи на запитання щодо того, що дехто часто критикує Буданова за те, що він дуже медійна та публічна персона, інформує UAINFO.org  з посиланням на УНІАН.

"У нас зараз на календарі 2023 рік. Тобто не 17 століття… Навіть не початок 20-го. І якщо ми говоримо про медійність і про роботу великих спецслужб великих держав, то там публічність стала нормою давно. Те, що у нас часто озираються, умовно, на якісь радянські зразки роботи спецслужб, - це колоніальна спадщина", - сказав Юсов. 

Він зауважив, що світ змінюється, і західні спецслужби давно й публічно активно працюють в соціальних мережах.

"І безумовно, слово очільника розвідки - це вагоме слово. Це слово, яке можна порівняти зі зброєю, яка може допомогти ворога ввести в оману, яка може мотивувати суспільство, яка може розкрити правду… Яка може вплинути на наших партнерів стосовно надання і продовження надання допомоги", - зазначив представник ГУР.

Юсов підкреслив, що якщо слово - це зброя, то вона має бути використана, адже вся зброя зараз повинна працювати на користь України.

У Києві розкрали мільйони на каретах "швидких": директора КО "Київмедспецтранс" взято під варту. ФОТО

Під варту взято директора КО "Київмедспецтранс", який підозрюється в організації схеми розкрадання 12,6 млн грн бюджетних коштів, виділених на закупівлю запчастин для карет швидкої медичної допомоги.

Про це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури, інформує UAINFO.org.

Водночас, як альтернатива, суд визначив підозрюваному можливість внесення застави у розмірі 10 млн гривень. Крім цього, заступнику директора згаданого підприємства обрано запобіжний захід у вигляді застави розміром 1,7 млн гривень. 

"Вказані службові особи у співучасті з директорами п’яти фірм організували схему привласнення бюджетних коштів, виділених КМДА для функціонування карет швидкої медичної допомоги в місті Києві та забезпечення їх запчастинами. Підконтрольні приватні підприємства отримували перемогу у цих закупівлях та постачали автозапчастини комунальному об’єднанню за завищеними цінами. За результатами експертизи встановлено завищення цін на суму понад 12, 6 млн грн", - інформує прокуратура.

На даний час триває розгляд клопотань щодо інших учасників організованої злочинної групи.

Паразити здохнуть: Медведєв заявив, що у нього "гармат" вистачить на всіх українців 

Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв відзначився новою істерикою в мережі, спробувавши переконати свою аудиторію в дієздатності російського військово-промислового комплексу (ВПК). Раніше він придумав для України "нову" столицю.

Медведєв заявив, що ВПК РФ працюють у три зміни для того, щоб всі "паразити" в Україні "здохли". У цьому контексті він згадав, що в Україні даремно підраховують, скільки ще зброї є у Росії, інформує UAINFO.org  з посиланням на УНІАН.

"Воно - країна-паразит і отримує корм "від тіла" своїх господарів, живе за рахунок них. Не буде поставок зброї, і все швидко закінчиться для бандерівського режиму. Паразити здохнуть", - висловився чиновник.  

Медведєв вказав, що Росія здатна забезпечити себе всіма необхідними видами зброї "сама" і вже накопичила більше "гармат", ніж потрібно окупантом на фронті.

"Ми ж себе забезпечуємо всіма видами озброєнь самі. Причому сьогодні вже в кількості, що перевищує поточні потреби Збройних сил. Саме так зараз діє наш ВПК. Його конвеєри працюють у три зміни. І він буде виробляти озброєнь стільки, скільки необхідно", - заявив колишній лідер РФ.

Пісню Тіни Кароль, присвячену Україні, номінували на "Греммі"

Нову пісню співачки Тіни Кароль, яку для неї написала світова композитор Дайан Уоррен, номінували на престижну музичну премію "Греммі".

Як розповіла знаменитість у програмі "Сніданок з 1+1", пісню під назвою One Nation Under Love висунули одразу в декількох номінаціях, інформує UAINFO.org  з посиланням на УНІАН.

"Побачимо! Навіть наш симфонічний оркестр також представлений в "Греммі". Буде видно, чи дадуть нам короткий шорт-лист або довгий. Я не знаю. Це вже таке: "Ви повинні це зробити!" - сказала Кароль.

За її словами, ідея створити пісню One Nation Under Love з'явилася ще на початку повномасштабного російського вторгнення, проте вона довго не могла знайти людину, яка допомогла б їй втілити задумку в реальність.

Однак після зустрічі з Дайан Уоррен Тіна одразу ж зрозуміла, що це саме та людина, яку вона шукала. 

"Вона надзвичайна, вона реально підтримує Україну. Вона сказала, що у неї є пісня для мене і що дуже рада, що саме я виконаю її", - додала Тіна. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини