MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 серпня 2023

85 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 30 серпня.

Кулеба розповів, як група з 31 бійця звільняла Роботине: 18 годин повзли мінними полями 

Звільнення Роботиного в Запорізькій області стало можливим завдяки одній групі підрозділу Збройних сил України, яка складалася з 31 бійця.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на промову міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби на конференції послів Франції, інформує UAINFO.org .

"Просто зараз ЗСУ продовжують просуватися вперед у ході контрнаступу. Це надзвичайно складно. Кількість мінних полів і фортифікацій безпрецедентна. Російські дрони, гелікоптери та літаки домінують в повітрі. Але нам поступово вдається", - сказав Кулеба.

Він нагадав, що декілька днів тому українські бійці прорвали російську оборону на одній з найскладніших ділянок фронту та звільнили стратегічно важливий населений пункт Роботине. 

За словами міністра, кілька місяців один український підрозділ вів безперервні штурми на цій ділянці фронту, через виснаження і втрати в якийсь момент він втратив здатність продовжувати наступ. І тоді були ухвалені "радикальні рішення" - в підрозділі змінили керівництво.

Новий командир попросив зібрати мотивованих та готових виконувати бойові завдання бійців. Була створена зведена група з 31 бійця, третина з яких не мали бойового досвіду, але всі вони мали знання і волю до перемоги.

Екскомандир роти батальйону Айдар назвав місто, битва за яке може стати вирішальною для наступу ЗСУ

Екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в інтерв'ю Radio NV назвав місто, битва за яке стане вирішальною для наступу Збройних сил України.

"Наразі, я б сказав, почалася вирішальна фаза цієї нашої літньої великої наступальної кампанії. Зараз вже почалась. Бої біля Вербового, бої біля Новоселівки. Оці всі бої — це вже початок великої битви за Токмак. Нас чекає попереду велика дуже битва за Токмак. І вона може стати взагалі вирішальною для цієї літньої наступальної кампанії", — заявив Дикий в ефірі Radio NV, інформує UAINFO.org.

Екскомандир роти батальйону "Айдар" пояснив, що, якщо українським військовим вдасться звільнити Токмак, окупантам "буде вкрай складно захистити далі Бердянськ і Мелітополь". 

"Я б навіть обережно сказав, що навряд чи це буде можливо. От якщо ми вже беремо Токмак, тоді слід очікувати саме обвал фронту", — сказав він.

29 серпня мер Мелітополя Іван Федоров із посиланням на повідомлення місцевих жителів заявив, що на тлі наступу Сил оборони на півдні окупаційну "владу" Токмака Запорізької області перевозять в інше місто.

За його словами, майже регулярні вибухи та звільнення населених пунктів на Мелітопольському напрямку "перетворюють поки що окупований Токмак із прифронтового міста на цілком фронтове".

"Бидлостайл та повна безкарність": військовий прокоментував смертельну стрілянину у Дніпрі

Повна безкарність на всіх рівнях щодо дій проти поліції призвела до тієї ситуації, яка трапилась 29 серпня у Дніпрі.

Таку думку висловив полковник ЗСУ Анатолій Штефан, інформує UAINFO.org  з посиланням на ТСН.

Він висловив впевненість, що ніякого конфлікту та стрілянини не було б, якби водій та пасажири авто просто виконували б вимоги поліції.

"Повна безкарність на всіх рівнях за ці дії стосовно поліцейських зробили сьогодні свою криваву справу. Безкарність роками і підтримка суспільства. Впевнений, що ніякого конфлікту апріорі могло і не бути — просто виконати вимогу патрульних", - зазначив Штефан.

Він заявив, що попереду будуть розслідування та вирок, але вони є наслідком того, що суспільство не хоче змінюватись.

"Хочу нагадати про спортсмена з м. Полтави Романа, який кидався і ображав військових. Там теж все могло піти не так", - додав військовий.

"Конфлікти виходять назовні". Після Пригожина Кремль уб'є Кадирова – Гудков

Після ватажка ПВК Вагнера Євгена Пригожина незабаром може зникнути наступний впливовий воєначальник Росії Рамзан Кадиров, повідомляє Bild із посиланням на прогнози російського опозиціонера Дмитра Гудкова, інформує UAINFO.org  з посиланням на NV.ua.

На думку Гудкова, після смерті Пригожина російський державний апарат обернеться проти інших впливових особистостей, які загрожують його існуванню, а саме – проти чеченського лідера Рамзана Кадирова.

У Bild пояснюють, що Кадиров тривалий час вважався союзником Пригожина і підтримував того в його кампанії проти Міноборони Росії.

Крім того, додали в Bild, Кадиров — колишній антикремлівський повстанець, який брав участь у чеченській війні, і через це багато хто в російському владному апараті досі відчуває занепокоєння.

Видання наводить аргумент Гудкова про те, що «Путін перестав відігравати роль арбітра між різними кремлівськими фракціями, він уже не може впоратися з цією роллю, конфлікти виходять назовні».

Згідно з прогнозами, може виникнути відкритий конфлікт між Кадировим і російським апаратом безпеки, а також ескалація конфлікту між ФСБ і міноборони РФ.

«Конфлікт із Кадировим, я впевнений, буде. Тому що Кадиров — один із найбільших супротивників російської державності. У Кадирова є своя добре підготовлена армія. Кадиров має великий вплив за межами апарату безпеки», — заявив Гудков.

"До нього йде великий бізнес". Як українець, який одружився з подругою доньки Путіна, став головним "рішалою" Кремля – розслідування The Insider 

https://uainfo.org/blognews/1693353695--do-nogo-yde-velikiy-biznes-yak-ukrayinets-yakiy-odruzhivsya.html

Народжений у Києві українець Кирило Дмитрієв, завдяки вдалому одруженню з Наталею Поповою — близькою подругою молодшої доньки Путіна Катерини Тихонової, зумів стати надзвичайно ефективним лобістом у Кремлі, стверджується в розслідуванні The Insider, інформує UAINFO.org  з посиланням на NV.ua.

"Через Кирила Олександровича можна вирішити практично будь-яку проблему. Навіть під час пандемії, коли всі закрилися, його приватний літак курсував між Сочі, Москвою і Пітером, і він розкручував вакцину "Спутнік". Але до нього дуже важко потрапити на прийом, доводиться смикати його дружину або знайомих", – повідомив виданню московський бізнесмен, добре знайомий з оточенням Дмитрієва. 

Українське громадянство, хороша освіта та посвідчення російського офіцера

Кирило Дмитрієв народився в Києві у 1975 році в родині вченого-біолога. Вже у 14 років він поїхав до США за програмою Народна дипломатія. Там він навчався у Fооthill College, а потім з відзнакою закінчив Стенфордський університет і Гарвардську школу бізнесу. Після навчання Дмитрієв деякий час працював у банку Goldman Sachs і консалтинговій компанії McKinsey & Company.

У 2000 році він приїхав до Москви, де оселився в невеликій двокімнатній квартирі на Окській вулиці і купив старий Land Rover. За даними Insider, він оформив цей автомобіль на офіцерське посвідчення АМ 1198939, видане 2000 року, хоча паспорт у нього на той момент був український.

Журналісти перевірили за допомогою адресної бази даних Москви власників посвідчень зі схожими літерним і цифровим наборами. Троє з них виявилися випускниками Академії Служби зовнішньої розвідки РФ, ще вісім — кадровими офіцерами ГРУ РФ, ще 137 проживали в офіцерському гуртожитку при Військово-повітряній інженерній академії імені Жуковського.

Пілот подолав пів світу, аби особисто віддати дівчинці ляльку, яку вона забула в аеропорту Японії. ФОТО

9-річна Валентина з Техасу, США, забула свою улюблену іграшку – ляльку Беатріс в аеропорту Токіо. Проте небайдужий пілот вирішив особисто повернути дівчинці її річ.

Про це повідомляє Good Morning America, інформує UAINFO.org  з посиланням на NV.ua.

«Ми перевірили наші сумки, щоб дізнатися, можливо вона там була, але ми всі пам’ятали, що бачили її в літаку, тому, щойно ми провели пошук, але не знайшли її, ми зателефонували до авіакомпанії, а потім надіслали електронного листа», — розповів батько дівчинки. 

Після цього Домінгеси розмістили оголошення про загублену іграшку на Facebook. Це привернуло увагу Джеймса Данена, пілота American Airlines. Чоловік звернувся до бюро знахідок Turkish Airlines в Токіо та виявилося, що лялька була у них.

Одеситка Руслана Данілкіна, яка втратила ногу на війні, вразила фотосесією в сукні українського бренду

Одеситка Руслана Данілкіна, яка у 18 років пішла добровольцем на війну, взяла участь у фотосесії фотографки Ганни Гончарової для українського бренду Di Stavnitser.

Українська захисниця, яка втратила ногу на війні, позувала в сукні українського бренду, який віддає частину прибутку від продажів центру Superhumans. Про це повідомив його засновник Андрій Ставніцер в Instagram, інформує UAINFO.org  з посиланням на NV.ua.

«Знайомтеся, це Руслана Данілкіна — боєць, приклад, Superhuman! Руслана пішла на фронт добровольцем у 18 років. Пережила важку травму, болючу ампутацію, складну і довгу реабілітацію. Попри все, вона посміхається і знаходить сили підтримувати новоприбулих пацієнтів. Руся мріє стати психологом, працює з ветеранами, піднімається в гори і щодня долає нову перепону, яка здавалася недосяжною. Воля до життя — теж мішень нашого ворога, вони мріяли, що зламають нас, змусять закритись від світу і назавжди втратити бажання що-небудь створювати. Руслана демонструє світові, що цього ніколи не станеться з Україною. Надзвичайно важка травма не позбавила цю молоду сильну жінку краси, енергії, жаги вчитися і допомагати іншим. На цих фото Руся в сукні українського бренду Di Stavnitser сміливо дивиться в очі будь-яким упередженням. І це по-справжньому красиво», — зазначив він.

У ній був один секрет: розкрито цікаву деталь весільної сукні Меган Маркл 

Не секрет, що в образі кожної нареченої, особливо британської нареченої, має бути щось синє (або блакитне). У Меган Маркл на весіллі з принцом Гаррі це теж було.

Дизайнерка її весільної сукні Клер Вейт Келлер пролила світло на весільний образ герцогині Сассекської. Ексхудожня керівниця Дому Givenchy, яка була авторкою весільної сукні Меган, розкрила нові подробиці образу, інформує UAINFO.org  з посиланням на ТСН.

Синя тканина була вшита в поділ сукні нареченої. І це був не просто шматок синьої тканини, а матеріал із сукні, в якій Меган з'явилася на першому побаченні з принцом Гаррі. Тому Меган була єдиною людиною, яка знала про те, що щось синє в її образі таки є.

"Це був ідеальний особистий сувенір, який був таємно захований усередині сукні", — додала дизайнерка, пише people.

Через кілька місяців герцогиня Сассекська несподівано з'явилася на церемонії вручення нагород British Fashion Awards в Лондоні, щоб вручити Вейт Келлер статуетку. Меган тоді була вагітна принцом Арчі. Вони обнялися на сцені, а в своїй промові Клер тоді сказала:

"Те, що така людина довіряє тобі в неймовірний момент свого життя, — це просто велика честь. Я не можу віддячити вам, тому що це був чудовий момент", — сказала дизайнерка.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube 

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини