MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 серпня 2023

88 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 31 серпня.

У ЗСУ підтвердили авіатрощу вертольотів на Донеччині та розповіли нові деталі

У ЗСУ підтвердили, що дійсно 29 серпня у Краматорському районі Донецькій області під час бойового завдання розбилися два українські гелікоптери Мі-8. Попередньо, загинуло шість пілотів. 

Про це в коментарі РБК-Україна повідомив керівник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

"Так, дійсно, сталася авіакатастрофа за участі двох гелікоптерів Мі-8. Вони перебували на бойовому завданні. Під час того, як вони виконували завдання, в повітрі був ворожий винищувач Су-35", - розповів Євлаш.

Представник ЗСУ наголошує, що дані щодо кількості загиблих ще потребують уточнення. Втім, "попередньо вже повідомляв керівник прес-служби 18-ї окремої бригади армійської авіації, що їх було шестеро".

За словами Євлаша, наразі невідомо, що стало причиною аварії двох гелікоптерів. Наразі слідчі встановлюють деталі й обставини трагедії, працює комісія. 

"Що стало причиною цієї катастрофи буде відомо згодом", - додав він. 

Нагадаємо, вчора в ЗМІ з'явилася інформація про те, що два українські військові вертольоти впали на Донеччині, а їхні екіпажі загинули.

Йшлося про гелікоптери Мі-8, які впали 29 серпня у Краматорському районі Донецької області. Повідомлялося, що літальні апарати повністю знищені, а на місці виявили тіла шести загиблих військовослужбовців.

В ЗМІ писали, що трагедія сталася під час виконання бойового завдання, а імена та обставини загибелі не розголошуються з метою безпеки.

Літаків Іл-76 поменшало: з'явились перші супутникові знімки аеродрому Пскова після атаки українських безпілотників. ФОТО 

У мережі з'явилися перші супутникові знімки після атаки українських безпілотників на аеродром Пскова. На кадрах видно, що пошкодили щонайменше два літаки типу Іл-76 у ніч із 29 на 30 серпня.

Про це повідомляє видання "Схеми". Пошкодження літаків підтвердив авіаексперт Анатолій Храпчинський, до якого журналісти звернулися по коментар, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"На супутниковому знімку ми бачимо, що пошкоджено поверхню біля крил – найімовірніше, дронами намагалися влучити в паливні баки, які розміщені в тій частині літака. Але і це все одно виведення літака на капітальний ремонт, який займе не менше 2-3 місяців", – пояснив Храпчинський.

Також можна помітити два червоні автомобілі, подібні до пожежних машин, біля одного з літаків. Вони, можливо, могли бути задіяні для гасіння пожежі чи інших надзвичайних ситуацій.

За даними видання, цей вид повітряних апаратів постійно розміщується на військовій авіабазі поблизу Пскова. Повітряні судна, що розташовані на цій авіабазі, перебувають в оперативному розпорядженні 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії російської армії. Ця дивізія також відома як Псковська дивізія, вона була залучена для захоплення міста Буча на початку повномасштабної війни в Україні.

Раніше представник ГУР Андрій Юсов підтвердив знищення чотирьох та пошкодження ще кількох російських Іл-76 у Пскові.

"Знищено 4 одиниці – це означає, що ураження не дають змогу відновити цей літак і повернути його до виконання завдань. Їх використовують для транспортування особового складу окупантів та їхньої техніки. Також є інформація про пошкодження ще кількох одиниць", – сказав Юсов.

Глава Міноборони Британії Бен Воллес пішов у відставку

Міністр оборони Британії Бен Воллес офіційно пішов у відставку. Він обіймав посаду чотири роки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на SkyNews, інформує UAINFO.org.

Прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак вже прийняв відставку Бена Воллеса. Очікується, що сьогодні він призначить свого нового міністра оборони.

У своєму листі до прем'єра Воллес заявив, що за роки його діяльності британська армія зміцніла. Він також подякував Сунаку за дружбу, запевнивши, що і далі підтримуватиме главу уряду.

Ріші Сунак своєю чергою заявив, що Воллес "з відзнакою служив Британії", похваливши колишнього міністра за відданість, майстерність та стратегічне бачення.

У Британії призначили нового міністра оборони: хто отримав посаду

Прем'єр-міністра Британії Ріші Сунак призначив нового міністра оборони. Посаду обійняв Грант Шеппс.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на уряд Британії в Twitter, інформує UAINFO.org.

Як і очікувалося, Міністерство оборони Великобританії очолив досвідчений урядовець. Грант Шеппс перед цим обіймав посаду міністра енергетики та вуглецевої нейтральності Британії, тобто Ріші Сунаку доведеться продовжити урядові перестановки.

"Приступаючи до роботи у Міністерстві оборони, я з нетерпінням чекаю співпраці з відважними чоловіками та жінками наших Збройних Сил, які захищають безпеку нашої країни. І продовження підтримки Великобританією України в її боротьбі з варварським вторгненням Путіна", - заявив новий міністр.

Що відомо про Шеппса

Грант Шеппс почав свою політичну кар'єру у 2005 році. Він був членом Палати громад, а у 2012 році став співголовою Консервативної партії. Того ж року почав роботу в уряді, ставши міністром Кабінету міністрів.

Папа Франциск погано знає історію, а в його оточенні є проросійська група – архімандрит Говорун

Коментуючи нещодавню скандальну заяву папи Римського Франциска про "людяну" Росію часів Петра I та Катерини II в інтерв'ю Radio NV архімандрит та доктор філософських наук Кирило Говорун розповів, що папа Франциск погано знає історію, а в його оточенні є проросійська група.

В ефірі Radio NV Говорун зазначив, що намір папи Франциска був показати, що для Росії є інший шлях, не пов’язаний з Путіним, але він запропонував не набагато кращу альтернативу, інформує UAINFO.org.

"Папа цього не усвідомлював. Я думаю, що це через брак знання про російську історію, брак знання про тих фігур, які він згадав. Я думаю, що це насправді – і Петро, і Катерина – це, можливо, дві з небагатьох фігур, про які папа Франциск взагалі чув і знає щось про них. І тому він просто про них згадав", – зазначив архімандрит. 

Він висловив думку, що зараз папа Франциск вже усвідомив, що альтернативний шлях Росії "не пов’язаний ні з Петром, ні з Катериною".

"Його знання історії справді дуже обмежені. І це ще таке одне питання, проблема, що з одного боку, довкола понтифіка є люди, які, звичайно, в матеріалі, які володіють цією темою і знають, що таке історія Росії, і хто такий Петро, і хто така Катерина. І вони можуть відігравати подвійну роль. Дехто з його радників, вони трошки маніпулюють цією інформацією, цими знаннями для того, щоб понтифік озвучував якісь речі, які були б симпатичні, які були б прийнятні в Росії. Є певне проросійське, скажімо, лобі можна його назвати, певна проросійська група довкола понтифіка. Це правда. Вони з різних причин симпатизують, якщо не Путіну особисто, звичайно, то принаймні намагаються якось реабілітувати щось російське. А є група теж фахівців, які володіють матеріалом, але яких понтифік не слухає", – розповів також Говорун.

Може отримати від 15 років до довічного: ЗМІ з'ясували особу жінки, яка була в авто у Дніпрі разом із застреленим Сілогавою 

У автомобілі Jaguar у Дніпрі разом з Джумбері Сілогавою, якого застрелив поліцейський, перебувала 22-річна Тетяна Патинка. Саме вона відмовлялася виконати вказівки правоохоронців та вийти з машини. 

Особу жінки встановили журналісти "Схем" (проєкт "Радіо Свобода"). Вони також знайшли у соціальних мережах її фото, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Патинка, як і загиблий Сілогава, прописана у Дніпропетровській області. Звʼязатися з нею не вдалося, бо телефон жінки був вимкнений. 

За даними джерел OBOZREVATEL, правоохоронці готують Патинці підозру за статтею 348 Кримінального кодексу України (посягання на життя працівника правоохоронного органу). Ця стаття передбачає покарання до п'ятнадцяти років позбавлення волі або навіть довічне ув'язнення.

Також встановлено, що машина, на якій їхали Патинка, Сілогава та двоє його дітей, належить колишній дружині останнього Наталії Сілогаві. Вона відмовилася коментувати дії поліції. 

"Замість повії": екс-нардеп осоромився сексистським коментарем про патрульну в Дніпрі 

Колишній народний депутат сьомого скликання Павло Кириленко ("Свобода"), коментуючи інцидент із застреленим патрульним чоловіком в Дніпрі, зганьбився сексистським коментарем про те, що професіїя правоохоронця – не для жінки.

У своєму дописі в Facebook він припустив, що патрульний відкрив вогонь після нападу чоловіка на його колегу тільки тому, що "не хотів зганьбитися в очах своєї емансипованої напарниці, яка для нього в глибині підсвідомості завжди залишатиметься жінкою"., інформує UAINFO.org  з посиланням на УНІАН.

Продовжуючи свою думку, Кириленко додав, що не все професії, на його думку, підходять для жінок. "Візьмемо хоч би той факт, що тепер екіпажі патрульні поліції формуються зазвичай з пари – чоловіка та жінки. Все як заповідали дегенератки Клара Цеткін та Роза Люксембург. Ну на якого лисого в екіпажі поліції тепер мають бути жінки? Не буду розповідати, що місце жінки — Kinder, Küche, Kirche (з німецькою "дитина, кухня, церква", усталений вислів, що описує основні історичні уявлення про соціальну роль жінок в консервативній системі цінностей – УНІАН). Є дійсно заняття та професії, де жінка може себе розкрити або підкреслити свою жіночність. Але яка така ефективність та користь від жінки в патрульному екіпажі поліції? Щоб її напарнику не було сумно і не треба було користуватися послугами повій під час роботи? Перепрошую, але іншої користі від такого тандему я не бачу…", – зазначив він. 

Допис Кириленка викликав хвилю обурення в соцмережах. "Вам Павле, місце в Nervenheilanstalt (з німецької "психіатричний заклад – УНІАН), а не висловлювати свої огидні думки в публічних місцях", "Фу, який ви відсталий печерний дядько. Вам місце на моральному звалищі", "Який у вас "совок" в голові. Аж бридко", – пишуть коментатори.

"Н**исти, валіть у свою Україну": Коля Сєрга розповів про випадок на концерті у Дружківці

Коля Сєрга розповів, як під час концерту перед бійцями на Донбасі разом із іншим артистом Мирославом Кувалдіним "поставили на місце" проросійську бабусю, яку обурила коломийка про окупантів.

Відомий співак і телеведучий Коля Сєрга, який боронить Україну в лавах ЗСУ, розповів курйозну історію, яка трапилася з ним у Дружківці Донецької області

Про це він розповів в інтерв'ю на YouTube-каналі "Ґрунт", інформує UAINFO.org  з посиланням на ТСН

У Дружківку Коля Сєрга разом з іншими українськими зірками, що входять до "Культурного десанту", приїхали, аби підтримати українських бійців.

Сєрга вирішив заспівати жартівливі коломийки, в яких висміював окупантів. Як раптом на артиста накинулася проросійська бабуся, яка проходила поруч. Спочатку жінці докоряла співакові, що у коломийках звучали матюки. Але, як виявилося, зачепило її не це.

"Из-за вас одни проблемы. Е***ые американцы вас купили. Я їй кажу: "Так ви ж самі матюкаєтесь". Вона відповідає: "Это я у вас научилась. Н*цисты, валите в свою Украину. Здесь вам не Украина". Я розумію, що конфліктна ситуація. Я кажу: "Слухайте, в мене для вас є подарунок – афробандерівець Мирослав Кувалдін", – пригадав артист.

Свою чергою український співак нігерійського походження Мирослав Кувалдін підтримав тролінг "ватної" бабусі.

"У нього є фірмовий жарт, який "добив" цю бабусю. Він каже: "Слухайте, мене звати Мирослав Джонович Кувалдін. У мене мама – м**калька. І це єдина порядна м**калька, яку я знаю. А батько в мене з Нігерії. Як мені приємно думати, що для мого народження 50 років тому, н**ри ї**ли м**калів", – процитував свого зіркового друга Сєрга.

Після провокаційного інциденту з проросійською жителькою артисти продовжили свій концерт перед захисниками.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини