MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 вересня 2023

102 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 вересня.

"Ми з чоловіком не живемо разом": Олена Зеленська дала відверте інтерв'ю і зізналася, чому їй болить за дітей

Перша леді України Олена Зеленська зізналася, що вона із чоловіком, президентом Володимиром Зеленським не живе разом. Її обтяжує той факт, що вона не може проводити з коханою людиною достатньо часу, а діти дуже сумують за батьком.

За словами дружини українського гаранта, зараз їхня родина "роз'єднана". Одкровеннями вона поділилася в інтерв'ю ВВС, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Ми з чоловіком не живемо разом, сім'я роз'єднана. У нас є можливість бачитися, але не так часто, як хотілося б. Мій син сумує за батьком. Але ми залишаємося сильними, у нас є сила як емоційно, так і фізично. І я впевнена, що ми впораємось разом", – поділилася Зеленська.

Вона згадала, що відразу після повномасштабного вторгнення відчувала "постійне почуття адреналіну", але згодом вона змусила себе заспокоїтись та адаптуватися під нові реалії. Однак першій леді боляче дивитися, що і її дітям – 19-річній Олександрі та 10-річному Кирилу – доводиться жити в умовах жорстокої та кровопролитної війни.

Читайте також: "Ти як?". Олена Зеленська розповіла про урок ментального здоров’я, який провели у школах 1 вересня

"Мені боляче дивитися, що мої діти нічого не планують. У такому віці молодь... Моїй дочці 19. Вони мріють про подорожі, про нові відчуття, емоції. У неї немає такої можливості. Є обмеження у часі в тому, що ви можете собі дозволити, вони існують, і ми якось намагаємося жити у них", – прокоментувала Зеленська.

Перша леді не приховує, що їй хотілося б бачити у своєму чоловіка насамперед саме чоловіка, а не "історичну особу". Водночас вона переконана, що саме Володимир Зеленський має необхідні якості – силу, впертість та енергію – які допоможуть пройти цю війну.

Путін принизив Ердогана: не зерно – про що насправді була їхня "дружня" зустріч у Сочі 

Дива не сталося. Довгоочікувана зустріч Реджепа Таїпа Ердогана з Володимиром Путіним в Сочі в понеділок, 4 вересня, як і прогнозувалося, закінчилася нічим.   

Хоча напередодні, й навіть у день власне самих перемовин, турецькі медіа намагалися зробити з цього сенсацію, мовляв, за підсумками точно будуть важливі новини щодо зернової угоди. Нічого з цього не було. Путін використав візит Ердогана, щоб вкотре на спільній пресконференції повторити свою шизофренічну маячню про Україну та війну. Ба більше, Путін ще й принизив президента Туреччини в очах західного світу, який вважав, що Ердоган таки має якийсь вплив на кремлівського "фюрера", йдеться у матеріалі ТСН, інформує UAINFO.org.

Путін підставив Ердогана ще й тим, що в ніч проти понеділка, 4 вересня, Росія здійснила чергову масовану "шахедну" атаку по портовій та с/г інфраструктурі Одещини. Один із дронів впав і вибухнув на території Румунії - країни-члена НАТО, про що заявили в українському МЗС, а Дмитро Кулеба додав, що Київ має відповідні фотодокази. Реакція офіційного Бухареста була більш ніж дивною, але очікуваною: "існує ризик нещасних випадків або інцидентів, але поки що цього не сталося". Так відповіли в румунському МЗС. Ну, а в Альянсі взагалі промовчали. 

Поки Ердоган називав Путіна "дорогим другом", за кадром залишилося власне головне питання їхньої довгоочікуваної зустрічі в Сочі, - подальше майбутнє зернової угоди. Проте, схоже, вона вже остаточно похована. Чи зрозумів Ердоган, що його важелі тиску на Путіна майже вичерпані? ТСН.ua розбирався. 

Схід - справа тонка: Ердоган vs Путін - хто кого переграв 

У понеділок, 4 вересня, в день візиту Ердогана до Путіна в Сочі, The New York Times публікує статтю: "Кім Чен Ин і Путін планують зустрітися в Росії, щоб обговорити зброю". Посилаючись на дані США та союзників, газета пише, що вже у вересні лідер КНДР планує приїхати до Москви, щоб особисто обговорити з Путіним постачання зброї для війни проти України. Це ілюструє те, що насправді цікавить кремлівського "фюрера", а не якась там зернова угода. 

Російські пропагандисти осоромили Путіна календарем на його "честь"

Владімір Путін – оптиміст з сумнівною перспективою. Він все ще сподівається на якесь своє майбутнє у 2024 році, бо його пропагандисти випустили новий календар на "честь" диктатора. Але сама концепція такого видання має досить неоднозначний підтекст.

Тепер кожен росіянин зможе "перегорнути" Путіна та ознайомитися з його "вєлікими" й не дуже цитатами. "Ми "враскорячку" не вміємо стояти, ми твердо стоїмо на ногах і твердо дивимося у майбутнє" – наводимо одну з таких. Надрукована вона на фоні світлини очільника Кремля, де він у кімоно для дзюдо як раз стоїть "враскорячку" і дивиться назад.

"В мене закралася думка, що це диверсія", – іронічно зазначив Троїцький.

Зазначимо, що, ймовірно, "раскорячка" має свої корені з 2009 року. Цією фразою Путін будучи прем'єр-міністром відповів Бараку Обамі на тезу про те, що російський диктатор однією ногою стоїть у минулому, а іншою – у майбутньому.

Подібні календарі та цитати – тоталітарна звичка, яка тягнеться ще за часів Сталіна, зазначив Троїцький. І, ймовірно, матиме велику примусову популярність серед місцевого населення.

"Я думаю, цей календар розійдеться мільйонними тиражами не тому, що народ захоче повісити його в "червоний куток" чи туалет. А тому, що його в обов'язковому порядку вішатимуть у кабінетах чиновників, в шкільних класах. Це вважатиметься обов'язковим атрибутом (24 – Канал)", – припустив журналіст.

Прем'єр Албанії розповів анекдот про Путіна і Пригожина

Прем'єр-міністр Албанії Еді Рама розповів анекдот, в якому натякнув на причетність Путіна до вбивства ватажка приватної військової компанії "Вагнер" Євгена Пригожина.

На стратегічному форумі Bled у Словенії він запитав учасників форуму, чи знають вони, що Росія хоче об'єднати свої часові пояси через велику різницю між двома кінцями її територій. Після цього він розповів анекдот, що викликав у присутніх напад сміху, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Прем'єр-міністр йде до Путіна і каже: "Є проблема. Моя сім'я була у відпустці, я зателефонував їм сказати на добраніч, але у них вже був ранок. Я зателефонував Олафу Шольцу, щоб привітати його з днем народження, але він сказав, що це буде наступного дня. Я зателефонував Сі Цзіньпіну, щоб привітати його з Новим роком, але він сказав мені, що у них ще старий рік". А Путін йому відповідає: "Так, таке сталося і зі мною. Я зателефонував родині Пригожина, щоб висловити співчуття, але його літак ще не злетів", - сказав Рама.

Навіщо Путіну колють ботокс: несподівана версія політичної аналітикині

Російський президент-диктатор Володимир Путін отримує ботокс, щоб під розпухлим обличчям було легко сховати двійників.

Таку думку в етері телеканалу FREEDOM висловила політична аналітикиня та головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Вона пригадала нещодавній візит Путіна до Тверської області. На її думку, туди їздив двійник очільника Кремля, бо, за її припущеннями, обличчя було без ботоксу. 

Читайте також: Аліну Кабаєву не впізнали після пластики

"І в мене виникла нова ідея, чому я говорю про ботокс. Коли все почалося з цим ботоксом, Путіну сказали – ти будеш молодий та красивий. Насправді його спеціально розколювали ботоксом, щоб під цим розпухлим обличчям було легко сховати двійників. Така в мене є конспірологічна версія", - сказала вона.

 

"6+6=11": Шойгу "вразив" математичними здібностями під час підрахунку "втрат" України

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу, розповідаючи про "втрати" ЗСУ на півдні, не зміг правильно додати 6+6. За його підрахунками, це буде 11, а не 12.

Відео поширюють пабліки у телеграмі, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"Втрати великі. Вчора в результаті серйозної атаки на Роботинському напрямку вони (ЗСУ - ред.) втратили шість танків. На іншому напрямку, Бахмутському, наші хлопці вразили безпілотними апаратами і знищили ше шість машин. За вчорашній день лише по техніці втрати склали 11", - сказав серйозно Шойгу.

На кадрах видно, що російський міністр перебуває у залі будівлі. Ймовірно, після зустрічі чи засідання.

З огляду на інформацію про Роботине Запорізької області, можна зробити висновок, що відео нещодавнє. 

"Півмільйона доларів і нові документи": російський пілот, який перегнав в Україну Мі-8, розповів про свою винагороду. ВІДЕО 

Російський пілот Максим Кузьмінов отримає від України 500 тисяч доларів за те, що перегнав в Україну гелікоптер Мі-8 у рамках спецоперації Головного управління розвідки Міноборони. Окрім того, йому зроблять нові документи.

Про це Кузьмінов розповів в інтерв'ю для каналу блогера Володимира Золкіна у понеділок, 4 вересня. За його словами, планування спецоперації під кодовою назвою "Синиця" тривало близько шести місяців, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Весь цей час мати російського пілота перебувала на території України.

Кузьмінов розповів, що сам зв'язався з українськими розвідниками, бо не хотів брати участь у воєнних злочинах країни-агресора в Україні.

До 9 серпня (день, коли відбулася операція) він був на зв'язку із ГУР МО. Усі можливі наслідки цієї спецоперації були обумовлені заздалегідь.

Врятоване на Каховській ГЕС руде кошеня зібрало три мільйони на дрон для ЗСУ в прямому ефірі. ВІДЕО

6 червня 2023 року російські окупанти підірвали Каховську ГЕС, внаслідок чого затопило значну частину Херсонської області. Волонтери з усіх сил допомагали людям і тваринам. Зокрема, чотирилапі відчайдушно боролися за власні життя.

Тоді українців розчулила історія порятунку рудого кошеняти, яке з останніх сил кігтями трималося за стіну, допоки його рятівник забрав малечу. А вже сьогодні воно мститься окупантам і збирає донати на армію, інформує UAINFO.org з посиланням на Styler.

Що відомо про історію врятованого рудого кошеняти 

Момент порятунку

Коли вулиці Херсону вже були затопленими, чоловік почув тихе нявчання. Підійшовши ближче, він помітив маленьке кошеня, яке кігтиками ледь трималося за стінку, аби не впасти у воду.

Він взяв бідолагу на руки та забрав із собою. Таким чином маленьку тваринку врятували.

 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини