MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 вересня 2023

71 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 вересня.

Зеленський у США відвідав українських військових, які проходять реабілітацію. ВІДЕО, ФОТО

Президент Володимир Зеленський, який прибув з візи том до США на Генеральну асамблею ООН, відвідав українських військових в американському госпіталі.

Про це Зеленський повідомив у соцмережі, виклавши віжповідне відео, інформує UAINFO.org.

Як відомо, президент ввечері 18 вересня прибув до Сполучених Штатів Америки із робочим візитом. Відразу після прибуття в Нью-Йоркського він поїхав у госпіталь до українських бійців, які проходять там реабілітацію після поранення.

Зеленський подякував команді лікарів, які допомагають нашим хлопцям одужувати після поранень. 

"Вручив державні нагороди й почув надзвичайно важливі слова про незламність українців і нашу спільну перемогу", - додав президент. 

Зазначимо, що Зеленський прибув на Генасамблею ООН, де запланований його виступ.

Крім того, під час свого візиту до США Зеленський проведе ряд зустрічей. Зокрема, у Вашингтоні пройдуть переговори з президентом США Джо Байденом та лідерами палат і партій Конгресу.

Знищеного Росією зерна вистачило би, щоб рік годувати понад 10 мільйонів людей, – Остін

За останні місяці Росія продовжувала завдавати удари по українських портах та зерновій інфраструктурі і знищила стільки зерна, якого вистачило би, щоб годувати понад 10 млн людей протягом року.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, відкриваючи 15-те засідання Контактної групи з питань оборони України на базі ВПС США "Рамштайн", передає Укрінформ, інформує UAINFO.org.

"В результаті цих атак було знищено щонайменше 280 тис. тонн зерна, чого вистачило би, щоби годувати 10,5 млн людей протягом року", – наголосив міністр.

Він сказав, що дії Росії продовжують загрожувати світовій продовольчій безпеці та створювати умови для нової гуманітарної кризи на планеті.

Остін запевнив, що партнери у форматі "Рамштайн" (це майже 50 країн) продовжать надавати Україні потрібну допомогу для того, щоби вони могла захищатися від агресора.

Азербайджан розпочав "антитерористичну операцію" у Нагірному Карабасі

Азербайджан оголосив про початок "антитерористичних заходів локального характеру" у Нагірному Карабасі після звинувачень Вірменії "в організації теракту та загибелі військових".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Азербайджану, інформує UAINFO.org.

У відомстві заявили про систематичні обстріли позицій армії Азербайджану формуваннями збройних сил Вірменії в Карабахському регіоні, продовження мінування територій, проведення робіт з інженерного вдосконалення бойових позицій та збільшення кількості окопів і бліндажів за останні місяці.

Повідомляється, що 19 вересня на автомобільній дорозі Ахмедбейлі-Фізулі-Шуша через вибух міни загинули цивільні особи і було виведено з ладу автомобіль, який належить Державному агентству автомобільних доріг Азербайджану.

Кремль наказав не називати Зеленського президентом 

Кремль наказав засобам масової інформації не називати президента України Володимира Зеленського президентом.

Як повідомляє російське опозиційне видання "Холод" із посиланням на співробітників російських видань, відповідну вказівку вони отримали 15 вересня. Вимога стосується всіх видів медіа: від телеканалів до інтернет-ЗМІ та Telegram-каналів, передає УНІАН,  інформує UAINFO.org

"Нав'язати нові стандарти намагаються всім: від ТАСС до Рідовки.. У деяких редакціях ці вимоги викликали хвилю обурення - деякі співробітники навіть погрожували звільнитися", - повідомило анонімне джерело.

Під час висвітлення діяльності Володимира Зеленського пропонують або зовсім не згадували його посаду, або використовувати словосполучення "режим Зеленського". Крім заголовків, вимоги хочуть поширити на основний текст матеріалу. Наразі основний акцент зробили на заголовках. 

Путін втратив почуття реальності: дисидент Йосиф Зісельс пояснив причину сучасного антисемітизму в РФ

Їдкі зауваження, спрямовані на адресу єврейського народу, які все частіше став дозволяти собі диктатор Володимир Путін, свідчать про відчай Кремля від численних втрат та поразок на фронті в Україні. Тепер заявлені ідеї про "денацифікацію" держави, де найвищу президентську посаду обіймає єврей Володимир Зеленський, виглядають ще абсурдніше, ніж на початку повномасштабного вторгнення.

Про це заявив єврейський громадський діяч України, член наглядової ради Української Гельсінської спілки з прав людини Йосип Зісельс в інтерв'ю Телеграфу. Він наголосив, що з часів Російської імперії антисемітизм завжди був і на державному рівні, і, звісно, на побутовому, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Але в Росії антисемітизм - керований, і він включається тоді, коли це вирішують нагорі. Це ми вже бачили в російській історії, коли розчинений внизу, в народі антисемітизм мобілізується, маніпулюється і прямує в потрібне русло. Це було під час боротьби з так званими космополітами, 1940-х років лікарів, тоді Сталін використав це, потім — Хрущов, Брежнєв", – зауважив він.

Зісельс додав, що нещодавнє зауваження Путіна про те, що саме американські еліти поставили єврея Зеленського на чолі України, щоб приховати звірства нацизму, – немислимі та дурні. У Штатах знати не знали, хто буде наступним президентом нашої країни і для них було дивно, що безперечну перемогу на виборах 2019 року здобула несистемна людина, для якої політика чужа.

"Єдиний, кому вигідно обговорювати єврейську приналежність Зеленського, це сам Путін. Він звертається до росіян, це імперський народ і такі висловлювання справді "заходять" для певної його частини", – переконаний представник єврейського етносу.

СБУ викрила блогера, який закликав окупантів вдарити по будівлі СБУ у Львові

СБУ викрила блогера, який знімав будівлю Служби безпеки у Львові та закликав вдарити по ній російськими ракетами, інформує UAINFO.org

Співробітники внутрішньої безпеки СБУ «по гарячих слідах» викрили у Львові прихильника рашизму, який публічно закликав знищити адмінбудівлю регіонального управління Служби безпеки.

Для здійснення теракту зловмисник агітував поцілити в режимний об’єкт російськими ракетами.

Щоб поширити такі заклики, фігурант здійснював онлайн-трансляцію на власній сторінці в Інстаграм поблизу будівлі української спецслужби.

Під час стріму він разом зі своїм спільником із-за кордону дискредитував співробітників СБУ і закликав вдарити по них російською зброєю.

Росіяни масово пишуть доноси на одяг зі Швеції, сприймаючи шведський прапор за український 

Мешканці столиці країни-агресора РФ Москви знайшли "зраду" на її околиці – в районі Південне Бутове. Там в одному з магазинів вони помітили куртки шведського бренду Larsson & Co, які росіяни назвали "українськими".

Громадяни країни-агресора РФ, засліплені пропагандою, у пориві ненависті до України не можуть відрізнити український прапор від шведського через схожість кольорів на них. Росіяни обурюються, що в РФ у розпал війни продають товари "з України", передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Вони масово знімають відео зі скаргами та викладають їх у мережу, вказуючи назву та адресу магазину – "Фамілія", вулиця Скобелівська, 20. Громадяни РФ закликають "розібратися".

"Вибери місто своєї мрії": в міноборони РФ заманюють росіян на війну квартирами в Києві та Одесі. ВІДЕО

Російські окупанти вигадали новий спосіб, щоб заманити на війну дедалі більше своїх громадян. Військовим, згодним воювати проти України за контрактом, пропонують квартири. Проте не в РФ, а в нашій країні.

Відповідний ролик з'явився у мережі. Він називається "Вибери місто своєї мрії", передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Ти випадково не знаєш, де Печерські пагорби у Києві? – Це центр. У мене там тітка живе, крутий район. А що? – Мрія у мене: квартиру хочу там купити", – кажуть у ролику окупанти.

Потім окупант зазначає, що, мовляв, "війна закінчиться, Київ повернемо, родину туди перевезу". 

"А я до Одеси рвону. Море люблю", – видав інший герой ролика.

Наприкінці на відео показано координати військової служби за контрактом РФ. Вказано, що звертатись потрібно в місто Сімферополь в окупованому Криму.

Вдова Пригожина змінила прізвище: як її тепер звуть 

Вдова очільника ПВК "Вагнера" Євгенія Пригожина вирішила змінити прізвище. Тепер дружина російського терориста не Пригожина, а Кряжева.

Про зміну прізвища повідомляють російські ЗМІ з посиланням на дані у державних реєстрах. Коли саме вдова повернула дівоче прізвище – невідомо, проте оновлена інформація з'явилася у мережі 15 вересня, передає 24 Канал, інформує UAINFO.org.

У базі даних Любов Пригожина тепер Кряжева – це її дівоче прізвище. Ймовірно, причиною таких змін стали санкції, під які потрапив не лише російський терорист, а і його сім'я.

Зміна прізвища, воно відбулося після розлучення, пов'язана з санкціями, які запроваджені щодо Пригожина,
– стверджують джерела.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини