MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 вересня 2023

67 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 28 вересня.

Перспективи членства України в НАТО: Столтенберг зробив заяву

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що сьогодні Україна близька до членства в Альянсі, як ніколи раніше. На спільному із президентом Володимиром Зеленським брифінгу у Києві він наголосив, що майбутнє України - в НАТО, передає кореспондент УНІАН, інформує UAINFO.org.

Столтенберг підкреслив, що підтримка України на міжнародній арені продовжує зростати, у той час коли підтримка дій РФ - зменшується. За його словами, українці борються за свої родини та майбутнє, а Москва ж воює за імперські ілюзії. "Після Вільнюського саміту у липні ми всі погодилися із тим, що Україна вступить до НАТО. І було ухвалено три історичних рішення для того, щоб це втілити у реальність", - зазначив генсек Альянсу.

Перше рішення - скорочення шляху України до НАТО завдяки усуненню вимоги щодо виконання плану дій щодо членства. Друге - узгодження програми, за якою українські збройні сили стануть повністю сумісними із арміями країн-членів НАТО. Третє - зміцнення політичних зв’язків НАТО та України на беспрецедентному рівні. Йдеться про створення комісії Україна-НАТО.

"Ці три рішення означають, що Україна зараз ближча до НАТО як ніколи раніше… Майбутнє України - в НАТО. І ми працюємо над підготовкою до цього", - сказав Столтенберг.

Він додав, що члени Альянсу продовжать надавати Україні допомогу для захисту від російської агресії. За його словами, країни-члени НАТО розподілили між собою майже 100 млрд євро підтримки для України, половина якої належить Сполученим Штатам Америки.

"Будуть або тікати, або гинути": генерал спрогнозував, як ЗСУ звільнятимуть Токмак 

Українська армія може обійти Токмак Запорізької області з усіх сторін, а потім взяти російське угруповання у "потужні кліщі" та вибити. 

Про це в ефірі КИЇВ24 розповів генерал армії України та екскерівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж, передає ТСН, інформує UAINFO.org.   

"Ми перекриваємо всі системи комунікації, включаючи до Токмака, угруповання відрізане повністю, це навіть не Бахмут, ну тим більше не Херсон, великий обласний центр. Це невелике місто, вузловий залізничний центр, ми його обходимо з цих боків, а в першу чергу з тих форматів сходу, де він комунікує з відповідно резервами", - зазначив він. 

Коли сили оборони візьмуть в оточення місто, його можна буде накривати вогнем по позиціях окупантів.

"Якраз грамотна спланована операція буде дозволяти перерізати Токмак та це угрупування взяти в потужні кліщі, а тоді їм шансів нема… або тікати або гинути", - вважає він. 

Стефанішина розкрила, чи вплине окупація територій на вступ України до ЄС

Тимчасова окупація українських територій російськими військами не буде перепоною для вступу до Європейського союзу.

"Це питання більше стосується того, чи є воля. Якщо є воля - є шлях. Воля є і це підтверджує рішення про надання Україні статусу кандидата на вступ, та майбутнє рішення про відкриття переговорів про вступ. Це не просто обіцянки", - пояснила міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина на 2nd EU Accession Exchange Forum, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

За її словами, випадок України у цьому контексті є прецедентом, оскільки під час підписання Угоди про асоціацію Крим уже було анексовано розпочалася окупація Донецької та Луганської областей. Попри це, документ було підписано, а Угоду застосували для всієї території України в межах 1991 року з застереженням щодо регіонів, які не контролюються урядом.

"Тому не було жодного моменту, коли ми мали якісь дискусії на цю тему у контексті вступу України в ЄС", - додала міністр.

Інтерв'ю Зеленського для програми "60 хвилин" на CBS отримало "Еммі": відзначили й інші матеріали про Україну 

Національна академія телевізійних мистецтв і наук (NATAS) оголосила переможців 44-ї щорічної премії "Еммі" у номінації "Новини". Цю секцію зазвичай обирають та озвучують завчасно. Інтервʼю президента України Володимира Зеленського для програми "60 хвилин" на американському телеканалі CBS перемогло в категорії "Видатне відредаговане інтерв'ю".

Про це йдеться у пресрелізі на сайті премії. У тексті відзначили всіх, хто був причетний до створення матеріалу, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.    

Зокрема, йдеться про виконавчого продюсера Білла Оуенса, виконавчу редакторку Таню Саймон, продюсерку Марію Гаврилович, кореспондента Скотт Пеллі та інших.

NATAS відзначила й багато інших матеріалів, повʼязаних з війною в Україні. Зокрема, документальна стрічка "Загублені душі Бучі" (The Lost Souls of Bucha) перемогла в категорії "Видатний сценарій". Над фільмом працювала українка Соня Кочмар-Тимошенко. Це проєкт того ж каналу CBS. Він розповідає світу про масову могилу під церквою в місті Буча.

Також нагороду отримала серія випусків британського телеканалу Sky News під назвою "Битва за Бучу та Ірпінь", які почали виходити в ефір 5 березня минулого року. Це перемога в категорії "Найкраща новинна програма".

"Жінка йде на службу до Сатани": Арестович потрапив у скандал через жорсткий сексизм

Колишній радник Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Арестович потрапив у скандал через те, що на платних семінарах робив сексистські заяви, а також описував насильство, яке нібито хочеться застосувати до жінок.

Скандальні уривки з семінарів Арестовича опублікували журналістки на своєму каналі в YouTube "Палає". Вони дізналися, що, на думку екс-радника ОП, "жінка йде на службу до Сатани" і буквально з початку життя починає "підморгувати", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Я був присутній на пологах своїх дітей. Маленькі дівчатка починають підморгувати на другій хвилині після того, як її дістали з мами", – говорив він.

Крім того, Арестович назвав жінок "розколотими істотами".

"У вас в животі знаходиться портал в зовсім інший світ, законів якого ви не знаєте, нічим не керуєте там, нічого не розумієте про нього, і звідти постійно пре якась енергія, якийсь хаос. Зауважте, нам це може приснитися тільки в страшному сні, а вони з цим живуть кожен божий день. У тобі всередині знаходяться ворота в інший світ. Що потрібно зрозуміти про жінок - жінка на психологічному рівні собі не належить. Це розколота істота", - сказав він.

Колишній радник також розбирав радянську казку про Буратіно, щоб пояснити взаємини між жінками і чоловіками.

Арестовичу загрожує в'язниця: нардепка написала на нього заяву в поліцію 

Народна депутатка Інна Совсун написала заяву до правоохоронних органів на колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича через сексистські висловлювання. Йому загрожує до 3-х років тюрми.

Проце нардепка повідомила на своїй сторінці у Фейсбук, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Я написала заяву до правоохоронних органів про вчинення Олексієм Арестовичем кримінального правопорушення, передбаченого статтею 300 Кримінального кодексу: розповсюдження відеопродукції, що пропагує культ насильства та жорстокості. Час закінчувати з цим "цирком", вже давно не смішно", - йдеться у її дописі.

Додамо, відповідно до статті 300 Кримінального кодексу України дії караються штрафом від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Побиття чоловіка в СІЗО Чечні: син Кадирова відзначився брутальною заявою 

15-річний син Рамзана Кадирова Адам, який побив хлопця у СІЗО, вважає себе абсолютно безкарним.

У своєму акаунті в Instagram він опублікував "брутальну" публікацію на тлі скандалу про побиття затриманого, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.    

"Можеш пліткувати, ненавидіти, заздрити та обговорювати мене. Але ж ми обоє розуміємо, що при зустрічі ти будеш мило посміхатися...", - написав Адам.

У відповідь у коментарях його покликали в Україну, зауваживши, що без охорони батька від його сміливості не залишиться й сліду.

"Хайпожери": Женя Галич емоційно розкритикував трек гурту "Антитіла" про Бахмут

Український гурт "Антитіла" понад 7 місяців тому випустив військовий трек "Фортеця Бахмут". Днями про пісню колективу висловився лідер гурту O.Torvald та віднедавна військовий Женя Галич. Як виявилось, він "не сприймає" таку творчість.

Про це Галич розповів інтерв'ю каналу Пряма Червона, передає 24 Канал, інформує UAINFO.org.    

Артист вважає пісню байрактарщиною і переконаний, що це спекуляція на темі війни. Попри те, що Євген розкритикував трек "Антитіл", він поділився переліком українських музикантів, творчість яких йому зараз подобається найбільше.

Артист переконаний, що в Україні є чимало виконавців, які спекулюють на темі війни. Втім, співак зазначив, що також є "хайпожери", які використовують у своїх піснях те, що "б'є нижче пояса". До таких треків він відніс "Фортецю Бахмут".

"Байрактарщина — це спекуляція на тих чи інших темах, тому що це популярно. Але ще є хайпожери, які використовують у своїх піснях, творчості те, що б'є нижче пояса. Хочете прямо? Це пісня Фортеця Бахмут в той час, коли відбуваються події у Бахмуті. Як до цього ставитися? Мене це дратує", – зауважив співак.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини