MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 вересня 2023

57 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 вересня.

СБУ і ДБР викрили командування та ключових диверсантів елітного спецназу РФ, які вчиняли резонансні диверсії в Україні та ЄС 

Служба безпеки та ДБР встановили особи всього командного складу та ключових співробітників однієї з найбільш засекречених російських спецслужб – сил спеціальних операцій зс рф.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, інформує UAINFO.org 

Серед них – чинний командувач генерал-майор Валерій Флюстіков та колишній охоронець путіна Олексій Дюмін, який у 2014 році обіймав посаду командира спецназу російського гру.

На підставі зібраних доказів обом фігурантам та ще 25 представникам сил спецоперацій зс рф, а також їхнім пособникам з числа бойовиків «л/днр», повідомлено про підозру за ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія).

Кадрові співробітники російської спецслужби причетні до резонансних убивств і диверсій на території України та Євросоюзу, у тому числі до підриву військового об’єкта в Чехії.

Через «специфіку» завдань сили спецоперацій підзвітні начальнику генштабу рф, але «в окремих випадках» підпорядковуються безпосередньо путіну.

Машовець: російське командування пустило у хід стратегічні резерви – що за цим стоїть 

Запланована російським командуванням кампанія на літо – осінь 2023 року явно йде не так, як "передбачалося". Причому настільки, що потрібно було зривати терміни розгортання своїх стратегічних резервів і терміново перекидати дві сформовані загальновійськові армії "в зону СВО". Однак можливості 18-ї та 25-ї ЗА – насамперед для "перехоплення стратегічної ініціативи" – виглядають, м'яко кажучи, спірними. Причому російське командування із цього приводу не помиляється – про це свідчить те, як і де воно використовує ці "резерви".

Про це для Обозреватель пише Костянтин Машовець, інформує UAINFO.org.

Драматичні зусилля щодо "стабілізації"

Згідно з планами генерального штабу ЗС РФ, формування 18-ї та 25-ї загальновійськових армій на базі Південного та Центрального військових округів (звісно, включаючи такі процеси, як комплектування особовим складом, озброєнням та військовою технікою, а також бойове злагодження частин та з'єднань обох армій) та їх стратегічне розгортання мали тривати приблизно до грудня нинішнього року.

Тобто, за задумом російського генерального штабу, відбивши влітку – на початку осені український наступ, на початок зими вони розраховували отримати у своє розпорядження дві свіжі загальновійськові армії. Неважко здогадатися, навіщо саме.

Данілов про затяжну війну: якщо ми зупинимось зараз, на нас відіграються всі, не лише Путін

Якщо Україна зупиниться на цьому шляху війни - тоді на нашій країні відіграються всі, й не лише російський диктатор Володимир Путін.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова в інтерв'ю Наталі Мосейчук, інформує UAINFO.org.

"Нам до цього часу ніхто не може дати чітко відповідь на питання що таке наша перемога", - сказав Данілов.

Він зазначив, що ніде не чув про те, що наші партнери підтримуватимуть Україну до самої перемоги. Лише наголошення на тому, що "Захід нас підтримуватиме у наших самостійних рішеннях". 

"Нам треба чітко розуміти - вони з нами йдуть до перемоги чи вони з нами йдуть певний проміжок часу, а потім будуть дивитися і робити ті чи інші висновки", - наголосив секретар РНБО.

На Чернігівщині жінка власним коштом заасфальтувала вулицю, названу на честь її єдиного сина, полеглого на війні з росіянами. ВІДЕО

У селі Сосниця Чернігівської області мати полеглого торік на війні Героя за власні гроші заасфальтувала вулицю, яку назвали на честь її сина.

Про це повідомили у Сосницькій громаді, інформує UAINFO.org.

14 липня 2022 року Владислав Грищенко з Чернігівщини зазнав смертельного поранення, захищаючи Україну.

На честь військового у його рідному селі назвали одну з вулиць. У цьому році мати бійця Валентина Грищенко за власний кошт заасфальтувала дорогу. На зборах мешканців вулиці місцеві подякували жінці та висловили співчуття.

Відомо, що на асфальтування Валентина виділила гроші, які їй виплатила держава після втрати сина на війні. Загалом на ремонт дороги витратили 3,5 мільйона гривень. 

У Тверській області єпископ РПЦ змусив публічно каятися священика за молитву про мир, а не про перемогу

У Росії молодого священика з Тверської області змусили публічно каятись за те, що молився за мир, а не за перемогу окупаційної армії РФ у війні проти України. За це йому погрожували позбавленням сану і змусили вибачатися спочатку перед представниками РПЦ, а потім – і перед парафіянами храму, настоятелем якого він є.

Процес "покаяння перед паствою" керівництво РПЦ зробило максимально принизливим для священика. Відео того, як це відбувалося, опублікували російські ЗМІ, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Інцидент стався у селі Погоріле Городище Тверської області. Там настоятель місцевого храму, 28-річний Ілля Гавришків, впав у немилість керівництва РПЦ за те, що під час служби молився про мир, а не про "перемогу" окупантів у війні проти України.

За це, як розповідає парафіянам храму на відео вищий начальник Гавришківа, єпископ РПЦ, молодому священикові погрожували позбавленням сану.

Стало відомо, що в Москві хотіли травмувати Кличка перед боєм із Повєткіним, який відбувся в жовтні 2013 року

Неназвані шанувальники Олександра Повєткіна мали намір травмувати легендарного Володимира Кличка напередодні поєдинку боксерів, який відбувся в жовтні 2013 року в Москві. Вболівальники Російського витязя розробили спеціальний план, згідно з яким один із культуристів із РФ мав пошкодити руку українця.

Згадками про це з порталом Sports.ru поділився відомий боксерський експерт та журналіст Олександр Бєлєнькій. За його словами, промоутери Повєткіна Володимир Хрюнов та Андрій Рябінський нібито не мали відношення до цього, а фанати росіянина практично досягли свого, але в останній момент Кличко-молодший зруйнував їхній план, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org

"Була людина з дуже сильною рукою – гнула пальцями монети. Вона мала привітатися з Кличком і потиснути йому руку. Тоді б у Кличка з рукою був непорядок. Чому я впевнений, що ця людина діяла сама? Така історія не могла пройти непоміченою – миттєве звернення до лікаря. Подібна дурість не спала б на думку організаторам. Як мені розповідали, цей рукопожатний товариш домігся, щоб привітатися з Кличком. Він простягнув йому руку, Кличко простягнув свою. І тут в очах у Володимира щось промайнуло. Він стиснув руку і привітався кулаком", – розповів Бєлєнькій.

Беленюк анонсував завершення кар'єри: Олімпіада-2024 поза небезпекою

Олімпійський чемпіон із греко-римської боротьби Жан Беленюк поділився міркуваннями щодо завершення спортивної кар'єри після літніх Ігор у Парижі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Суспільне Спорт", інформує UAINFO.org.

32-річний борець завоював олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу-2023 у Белграді. Українець з посвідченням народного депутата виборов "бронзу" в коронній ваговій категорії до 87 кг.

"Думаю, цього разу вже точно (останні Ігри в кар'єрі – ред.). Я таке казав, у принципі, перед Олімпіадою у Токіо, але війна внесла певні корективи в життя – відчуваю необхідність, поки в мене ще є сили, максимально проявити себе на спортивній арені, прославляти свою державу і тішити результатами вболівальників", – заявив Беленюк.

Досвідчений спортсмен залишився задоволений фактом здобуття путівки на Олімпіаду-2024 із першої спроби. Борець зізнався, що, найімовірніше, відмовився б від нових спроб кваліфікації. Натомість здобута ліцензія буде додатковою мотивацією для вдалих виступів у Парижі.

Казковий будинок Шрека безкоштовно здається в оренду: де він розташований та який має вигляд. ФОТО 

Компанія Airbnb оголосила заманливу пропозицію щодо оренди будинку на болоті з фільму "Шрек".

Про це пише Insider, інформує  UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Забронювати казкове помешкання зі стрічки DreamWorks Animation можна буде 13 жовтня. Воно доступне лише в останні вихідні місяця, але проживання буде безкоштовним, якщо запит на ексклюзивне дводенне перебування на пагорбах Шотландії буде схвалено.

Вранці на гостей чекатимуть безкоштовні вафлі та можливість насолодитися природним ландшафтом у відокремленому будинку, розташованому в лісі. Але, згідно з оголошенням, туалет розташований за межами території, приблизно за 20 метрів від болота.

В оголошенні господарем студії з двома ліжками та однією ванною кімнатою вказано найкращого друга Шрека – Осла.

"Розташоване глибоко в лісах Шотландського нагір'я і наповнене затишними зручностями, які Шрек накопичив за ці роки, болото пропонує усамітнення, як ніхто інший", — йдеться в повідомленні. "Цей брудний, вкритий мохом оазис із каламутною водою — ідеальне місце, де можна втекти від сільського життя та насолодитися красою природи".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини