MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 жовтня 2023

94 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 жовтня. 

Це буде дошкульно і боляче: полковник Черник про оточення Бахмута, Токмак і Керченський міст 

Від позицій Сил оборони України до тимчасово окупованого Токмака залишилося всього 16 кілометрів. У російській окупаційній армії усвідомлюють, що цей плацдарм вони будуть втрачати. Втім, брати місто "в лоб" не варто – його треба оточувати і виснажувати. Так само треба вчиняти і з Бахмутом – населеним пунктом, який є набагато більш цікавим і серйозним, аніж Токмак. Оточення угруповання ворога тут та взяття в полон кількох тисяч путінських солдатів призведе до потужного надлому окупанта. Йому буде дошкульно і боляче.

У столиці України магазин Києво-Печерської лаври (КПЛ) на другий рік повномасштабного російського вторгнення продає книгу, де кремлівський диктатор Володимир Путін названий "благодійником". Це видання було надруковане у друкарні КПЛ у 2018-му, коли агресія РФ проти України вже розпочалася.

За інформацією OBOZREVATEL, друковане видання "Ихже не бе достоин весь мир" досі можна замовити на сайті КПЛ. Книга в майже 500 сторінок обійдеться в 750 гривень, інформує UAINFO.org.

Головним редактором видання вказано колишнього намісника лаври, митрополита УПЦ МП Павла (Лебідя).

Текст писали ієромонахи Української православної церкви Московського патріархату Інокентій (Підтоптаний), Діонісій (Абрамов) та Інокентій (Семенцов).

Втомлені війною. Як столичні правоохоронці місяцями не помічають ресторан у комендантську годину. ВІДЕО

Воєнний стан, а разом із ним і комендантська година, вже півтора року сприймаються українським суспільством як обмеження, які діють в інтересах цього самого суспільства. 

Зрозуміло, що для певних категорій бізнесу це створює великі незручності та ще більші втрати. Наприклад, для ресторанів та нічних клубів. Але всі – то всі, пише журналіст-розслідувач Михайло Ткач для  УП, інформує UAINFO.org.

Як це часто буває в умовах обмежень, є ті, хто шукають, і – що найдивовижніше – знаходять способи уникати загальних правил. Нехтують суспільними інтересами на користь приватних. 

У цьому матеріалі ми розкажемо про непримітний ресторан у центрі Києва, де, за інформацією численних джерел "Української правди" у бізнесових колах та правоохоронних органах, вже багато місяців під час комендантської години відпочивають сотні "втомлених від війни". 

Майже без наслідків як для самих "відпочивальників", чи точніше буде сказати "богеми", так і для закладу. 

Зберігав пікантні фото дівчат і не тільки: хакери зламали пошту росгвардійця, який керував вторгненням ОМОНівців у Прип’ять 

Хакери "Кібер Спротиву" зламали електронну пошту полковника Росгвардії Романа Єршова. Завдяки цьому вдалося здобути нові докази участі підрозділів російського ОМОНу у вторгненні в Україну.

Зокрема, спецпідрозділ з Калузької області РФ, яким керує Єршов, був задіяний в окупації Прип'яті, за участь у агресивній війні проти України окупант отримав нове військове звання. Подробиці розповіли у Центрі національного спротиву, інформує UAINFO.org

Ершов роман анатолійович – керівник спецпідрозділу росгвардії ОМОН по Калузькій області рф, командував своїм підрозділом під час вторгнення військ рф з території республіки білорусь. На стан лютого 2002 року, Ершов мав посаду підполковника. За участь в бойових діях минулого року – отримав звання полковника.

Хакери з “Кібер Спротиву” отримали фотодокази вторгнення ОМОНівців Калузької області в Прип’ять та розміщення особового складу в чорнобильських лісах. 

Мальдіви, Венеція, Лапландія та інші курорти опинились під загрозою зникнення: чому 2040-2050 роки можуть стати вирішальними 

Туристичні компанії бʼють на сполох через кліматичні зміни, які можуть назавжди змінити звичні подорожі вже в 2040-50-х роках. Популярні тропічні курорти стануть надто спекотними, острови підуть під воду, а сніжні схили перетворяться на "голі" гори.

Про це йдеться у новому звіті, який замовила компанія Intrepid Travel у партнерстві з агентством прогнозування The Future Laboratory, пише Daily Mail. Проте урядовцям запропонували дієві кроки, як запобігти глобальним змінам у сфері туризму, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Що загрожує популярним напрямкам?

Глобальне потепління передбачає, що, наприклад, Лапландія, втратить свою популярність і не зможе приймати туристів через надто коротку зиму. Вже зараз деякі гірськолижні курорти Європи закриваються, адже сніг тане на схилах надто швидко.

Мальдіви, Джакарта та інші курорти біля води будуть майже повністю затоплені до 2050 року через підвищення рівня моря. Це також загрожує таким напрямкам, як Венеція та Амстердам.

Режисерка-втікачка Оксана Байрак змінила ім'я та прізвище і знімає серіал для пропагандистського каналу в РФ

Режисерка Оксана Байрак, яка втекла до Росії, зараз знімає там серіал для пропагандистського російського каналу.

Восьмисерійна мелодрама отримала назву "Дощ наприкінці літа", і окрім росіян, там знімаються й актори з України. Серед касту присутні одесит та син народного артиста України Георгія Дрозда Максим Дрозд, акторка Лариса Удовиченко, яка мріяла придбати квартиру в Одесі, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Про знімання серіалу розповів російський актор-путініст Антон Батирєв у себе на сторінці в забороненій в Україні соцмережі. Також він запостив фото з тарілкою, на якій вказана знімальна група проєкту. І хоча режисеркою серіалу вказана Оксана Байрак, тим не менш на тарілці вона вказана під іншим ім'ям – Фрося Касьян. У коментарях юзери вже пожартували з цього: " Байрак у Пітері "під прикриттям", чи що?" – пишуть фани.

Зазначимо, що від початку повномасштабного вторгнення Оксана Байрак перебувала в Одесі, але вже тоді висловлювала прихильність "братському народу" Росії. Влітку 2023 року її вже заскочили у Санкт-Петербурзі в обіймах російського актора і Z-патріота Антона Батирєва.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини