MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 жовтня 2023

162 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 жовтня. 

РФ може готувати нову "епічну перемогу" до Нового року: експерт про підступний план ворога 

Росіяни намагатимуться захопити Авдіївку до кінця року, щоб подарувати Путіну на Новий рік якусь "епічну перемогу".

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, інформує  UAINFO.org.

"На жаль, в окупантів ще є резерв, вони можуть його використовувати і вони будуть його використовувати. Тому ці наступальні дії продовжаться. І складається таке враження, що Авдіївку росіяни намагаються захопити до Нового року, щоб подарувати її, як якусь "епічну перемогу" безпосередньо Путіну", – каже Коваленко.

Експерт уточнив, що найближчими днями можна буде вже точніше сказати, наскільки ця теза правильна. За його словами, якщо РФ перекидатиме сили до Авдіївки з інших напрямків, це свідчитие про те, що вона для них – у пріоритеті.

"Перша хвиля – вона вже втратила свою боєздатність, їм потрібні резерви. Після того, як буде знівельовано ресурс другої хвилі, ми побачимо, як їх реальна мета. Тому що якщо нівелюється ресурс, то буде взято паузу.

Британська розвідка вважає, що Росія хоче знову атакувати цивільні судна в Чорному морі 

Країна-агресор Росія, за даними британської розвідки, може спробувати знову атакувати цивільні судна в Чорному морі, заявив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ніколас Окотт.

Про це повідомляє пресслужба британського уряду, інформує  UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

«Минулого тижня Велика Британія розсекретила нові розвіддані, які свідчать про те, що Росія може продовжувати атаки на цивільне судноплавство, зокрема закладаючи вибухові пристрої на підходах до українських портів», — заявив він.

Окотт зазначив, що Росія продовжує витрачати величезні ресурси на свою саморуйнівну війну.

"Що довше Росія воює, то більше вона втрачає і то слабкішою стає. Росія зазнала майже 200 тисяч втрат і 50 тисяч її солдатів було вбито", — зазначив він.

5 жовтня в Чорному морі турецьке судно підірвалося на морській міні й дістало незначні пошкодження, екіпаж не постраждав.

20 вересня з’явилася інформація про те, що в районі румунського каналу Суліна на Дунаї стався вибух на торговельному судні Seama, яке йшло під прапором Того, — воно могло наштовхнутися на міну.

Барабаш про ситуацію в Авдіївці: росіяни лізуть з усіх напрямків та гатять усім, що мають

Російські окупанти продовжують штурмові дії позицій навколо Авдіївки, та українським захисникам вдається відбивати всі ворожі атаки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша в ефірі телемарафону, інформує  UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Ситуація дуже напружена. Вже третю добу ворог не припиняє штурмові дії по позиціях навколо міста. Гатять як по позиціях, так і по місту з усього що в них є в наявності. Сотні обстрілів по позиціях, десятки - по місту", - сказав він.

Барабаш розповів, що росіяни використовують ствольну артилерію та міномети. Вони також завдають дуже велику кількість авіаракетних ударів.

Лише за вчора зафіксували понад 20 прильотів ракет по місту. З вечора до ранку по Авдіївці запустили 12 керованих авіабомб. У місті значні руйнування через ворожі атаки.

За словами Барабаша, росіяни здебільшого намагаються влучити по багатоповерховим будівлям міста. За вчора є загиблий місцевий мешканець. Попередньо, зі слів сусідів, двоє містян знаходяться під завалами. Йдеться про літніх чоловіка і жінку. Також четверо цивільних зазнали поранень.

Ідентифіковано всіх загиблих: російська ракета вбила у Грозі 59 людей 

Внаслідок ворожого ракетного удару по кафе у селі Гроза на Харківщині загинули 59 людей. Про це повідомив очільник МВС Ігор Клименко. 

За його словами, криміналісти поліції ідентифікували всіх загиблих, інформує  UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"59 людей вбили росіяни прямим влучанням "Іскандера" в селі Гроза. Всі жертви – місцеві жителі. Пенсіонери, медики, фермери, вчителі, підприємці. Всі – цивільні. Загинули цілими родинами у декілька поколінь", - сказав він.

Клименко розповів, що 19 осіб ідентифікували за допомогою мобільних ДНК-лабораторій.

"Шість діб криміналісти поліції цілодобово відбирали зразки у родичів, виводили профілі та шукали співпадіння фрагментів. Одного із загиблих – 60-річного чоловіка – криміналісти встановили по 20-ти частинах тіла. Ще двох осіб вдалося ідентифікувати за допомогою особистих речей, вилучених з помешкань загиблих, оскільки в них не було родичів прямої лінії для порівняння ДНК-профілів", - зазначив міністр.

Буданов сказав, скільки ще може тривати війна в Україні

Росія може вести війну проти України максимум до 2026 року. Людського ресурсу країні-агресору вистачить надовго, а от з економікою та технікою будуть проблеми.

Про це  керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов сказав в інтерв'ю "Українській правді", інформує  UAINFO.org.

За його словами, економічного ресурсу Росії вистачить без проблем вести війну до 2025 року, за кількістю техніки - до 2026-го максимум.

"Тобто ми виходимо з вами десь на 2025 рік. По людському ресурсу, очевидно, що їм вистачить надовго. Але хто б там не казав, якщо оцінювати сукупно наш людський ресурс, то там теж надовго. У нас країна не така маленька", - сказав Буданов. 

Інша справа, за словами керівника ГУР, "чи готова РФ іти до верхньої межі, до останнього".

"По факту, всі вони воюють мобілізованими, відчувають брак боєприпасів, брак озброєнь", - додав Буданов.

Ізраїльський журналіст Сергій Ауслендер пояснив, чому Росія не висловила співчуття Ізраїлю після атаки бойовиків ХАМАС

зраїльський журналіст, автор телеграм-каналу Війна з Ордою Сергій Ауслендер пояснив, чому Росія не висловила співчуття Ізраїлю у зв’язку з атакою бойовиків ХАМАС.

"Жодного слова співчуття не було. Висловили заклопотаність. Тому що вони тварюки такі ж точно, як і ХАМАС. Тому що картинки ось цієї дороги з кібуца Реїм, де десятками стояли розстріляні машини, спалені трупи валялися біля дороги, повністю мені нагадали картинку Житомирської траси, зразка лютого-березня 2022 року. Один в один", — сказав Ауслендер в ефірі Radio NV, коментуючи те, що Росія не стала висловлювати співчуття Ізраїлю, кількість жертв атаки бойовиків ХАМАС у якому, за останніми даними, перевищила 1300 осіб, інформує  UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Журналіст додав, що не береться стверджувати, «наскільки Росія доклала чи не доклала до цього руку», констатувавши водночас, що війна в Ізраїлі їй вигідна.

"Українська війна дуже різко пішла на другий, якщо не на третій план. Якщо вчора, умовно, 6 жовтня, який телеграм-канал не відкрий, там усе було про Україну, то зараз скрізь Ізраїль. Увага переключилася. І це Росії, безумовно, вигідно", — пояснив він, додавши, що Росія, безумовно, спробує скористатися цією ситуацією.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що українські спецслужби знають про те, що Росія підтримує операції терористичного угруповання ХАМАС проти Ізраїлю.

Українська розвідка повідомляла, що російська влада знала про підготовку бойовиків ХАМАС до нападу на Ізраїль. Також у ГУР переконані, що Москва передала бойовикам зброю, яку росіяни захопили у війні проти України.

Трамп розкритикував Нетаньяху і назвав бойовиків "Хезболли" дуже розумними

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп розкритикував прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху і назвав терористів "Хезболли" дуже розумними.

Як пише The Washington Post, в інтерв'ю Fox News екс-лідер США сказав, що Нетаньяху "дуже сильно постраждав" через подію: "Він не був готовий. Він не був готовий, і Ізраїль не був готовий", інформує  UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Крім того, під час виступу у Флориді Трамп похвалив розвідку "Хезболли". "Ви знаєте, "Хезболла" дуже розумна. Вони всі дуже розумні", - сказав він. Після цього прес-секретар колишнього президента пояснив, що той критикував неназваних американських чиновників за те, що вони "підказали "Хезболлі" ідею нападу з півночі". 

"Президент Трамп явно вказав на некомпетентність Байдена і його адміністрації, повідомивши терористам район, який може бути атакований. Розумний - не означає хороший", - сказав Чунг.

Сам Трамп визнав, що його висловлювання про "Хезболлу" може бути спірним. "А що я скажу? Але "Хезболла" дуже розумна. Вони розумні і, звичайно, злісні".

Друг Брюса Вілліса розповів, як деменція змінила актора: "Мовні навички йому більше недоступні"

Приятель зірки Голлівуду Брюса Вілліса, продюсер Гленн Гордон Керон, розповів, як деменція вплинула на життя актора.

Керон поділився, що відтоді, як в артиста діагностували деменцію, він намагається якомога частіше з ним бачитися. Зокрема, майже щомісяця продюсер навідує Вілліса, адже хоче, щоб приятель його не забув, інформує  UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Не завжди вдається, але я намагаюся спілкуватися з ним і його дружиною. Я дуже хочу залишитися в його житті", – розповів продюсер, пише New York Post.

За словами Гордона, боляче дивитися на те, що з Брюсом Віллісом робить хвороба. Як зазначив продюсер, актор завжди на повну насолоджувався життям.

"Ніхто не насолоджувався так життям, як він. Він любив життя, просто обожнював прокидатися щоранку і намагатися жити повним життям", – поділився продюсер.

Керон зізнався, що коли бачиться з актором, то зірці бойовиків спочатку потрібен певний час, аби згадати його. Брюс Вілліс став неговірким. Окрім того, акторові довелося відмовитися від читання, адже мовні навички йому більше недоступні.

"Я відчуваю, що 1-3 хвилини він згадує, хто я. Він неговіркий. Колись він був затятим читачем – він не хотів, щоб хтось про це знав – і зараз не читає. Всі ці мовні навички йому більше недоступні, але він усе ще Брюс", – розповів продюсер.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини