MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 жовтня 2023

118 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 жовтня. 

Ракети до HIMARS, NASAMS та інші боєприпаси: США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні

Сполучені Штати Америки оголосили про надання нового пакета військової допомоги Україні на 150 млн доларів. До нього зокрема увійшли додаткові ракети GMLRS для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS) і боєприпаси для зенітного ракетного комплексу NASAMS.

Також Україна отримає протитанкові ракети TOW, ракети AIM-9 Sidewinder і додаткові 155-мм снаряди. Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZ.UA.

"Сьогодні Сполучені Штати оголошують про постачання нової зброї та техніки, щоб допомогти Україні досягти успіху на полі бою і захистити свій народ від жорстокого вторгнення Росії. Цей новий пакет озброєнь і техніки містить засоби протиповітряної оборони, артилерії, протитанкові й інші засоби, які ще більше підвищать здатність України захищати свою територію від наступу Росії, продовжуючи при цьому контрнаступ проти російських військ", – зазначив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Він додав, що Росія розпочала цю війну і може закінчити її будь-якої миті, вивівши свої війська з України та зупинивши жорстокі атаки, а поки цього не станеться, Сполучені Штати й коаліція, яку ми створили з більш ніж 50 країн, продовжуватимуть підтримувати Україну.

Армія Путіна намагається зімкнути "кліщі" навколо Авдіївки: генерал пояснив складність ситуації 

Російська окупаційна армія в боях за Авдіївку діє подібно до того, як свого часу діяла у тимчасово окупованому Бахмуті – хоче перерізати логістичні ланцюжки поставок озброєнь та всього необхідного Силам оборони України, намагаючись змусити їх залишити позиції. В даний час Авдіївка опинилася в напівоточенні, і ці "кліщі" можуть зімкнутися.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко, інформує UAINFO.org

"З військової точки зору в Авдіївці створено всі умови для оперативного оточення противником", – заявив він.

За словами генерала, ворог не шкодує своїх солдатів і влаштовує "м'ясні штурми" на українські позиції, намагаючись досягти успіху чисельною перевагою. Він також намагається встановити контроль над трьома транспортними артеріями, які з'єднують Авдіївку з рештою підконтрольної території.

ЗСУ мінують частину кордону на півночі України. ФОТО

Українські військові продовжують облаштовувати оборонні загородження на кордоні на півночі України. Зокрема, і мінують найбільш загрозливі ділянки, як на кордоні з РФ, так і на кордоні з Білоруссю.

Детальніше - у матеріалі РБК-Україна, інформує UAINFO.org

Під час підготовки матеріалу використовувалися джерела: Telegram-канали генерала Сергія Наєва, КОС ЗСУ.

"Ми працюємо над збільшенням мінно-вибухових загороджень на всій протяжності державного кордону в Північній операційній зоні. Нам немає різниці, чи це державний кордон з республікою Білорусь, чи з Російською Федерацією - це наші вороги. Тож кордон мінуємо щільно, скрізь, де є загроза нападу противника, - сказав командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Крім того, як зазначають у КОС ЗСУ, безпосередньо на цій ділянці зараз відбуваються заходи з підвищення щільності наших мінно-вибухових загороджень.

"Головна мета - зробити наш державний кордон непрохідним для ворожих сил і наші сапери цим займаються цілодобово", - йдеться в повідомленні.

Бої за Авдіївку: експерт пояснив роль міста у майбутньому звільненні Донецька 

Авдіївка Донецької області є зручним трампліном для проведення різного роду дій зі звільнення тимчасово окупованого Донецька. Проте найближчим часом про таку операцію мови не буде, зауважив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. 

Як зазначив експерт в ефірі телеканалу FREEДОМ, наразі це місто не має тактичного значення, а для росіян його окупація матиме винятково символічне значення, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Говорити про тактичне значення Авдіївки для російських окупантів можна було б у тому випадку, якби справді була загроза для них наступальній операції Сил оборони України в напрямку Донецька. Якщо розглядати такий варіант, то так. Адже Авдіївка – це досить зручний трамплін, дуже ефективний трамплін для здійснення таких дій зі звільнення Донецька. Це правда. З іншого боку, ми прекрасно розуміємо, і російське командування теж прекрасно розуміє, що про жодну поки що операцію зі звільнення Донецька не йдеться і йти не буде щонайменше до 2024 року, а можливо, і навіть 2025-го. Тобто для них як такої загрози з боку міста, хіба що тільки це можливість завдання ударів артилерією в районі Донецька по тих локаціях, які розташовані поблизу. Тому тактичного значення зараз немає", – пояснив він. 

Світ котиться до Третьої світової війни, – екс-командир взводу батальйону "Айдар" 

Світ котиться до Третьої світової війни. Шанс уникнути її – це готуватися до неї та нарощувати кількість озброєння.

Таку думку висловив колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

"Світ котиться до Третьої світової війни. З одного боку я радий, що Захід нарешті починає потроху звикати до цієї думки, бо для нас це було очевидно ще рік тому. Нарешті на Заході зазвучали голоси, які оцінюють, що загроза достатньо значна, а шанс уникнути великої війни – це зараз бігом до неї готуватися. Бо Холодна війна не переросла у світову, тому що до неї тоді були готові. І тодішня вісь зла не ризикнула розпочати велику війну", – наголосив він в ефірі телеканалу "Еспресо". 

За його словами, "вісь зла" нахабніє, оскільки Захід сильно розслабився і десятиліттями не готувався до війни. Тепер цю 30-річну паузу треба надолужувати. Він наголосив, що перегони озброєнь вже тривають. 

"Весь західний оборонпром зараз за рік отримав більше замовлень, ніж за останніх 10 чи 15 років. Нарощуються виробничі потужності, але проблема у тому, що не все можна вирішити тільки грошима. Крім грошей ще вирішує і час. Деякі речі дуже повільно відновлюються. Зокрема це стосується виробництва звичайних боєприпасів, тих самих артилерійських снарядів. Грубо кажучи, на сьогодні запаси та виробництво снарядів у 300 разів менші, ніж потрібні для такого масштабу війн", – зауважив екс-командир взводу батальйону "Айдар". 

Вдарити по Україні з космосу: експерт повідомив, чи зможе Росія реалізувати новий план

Днями західна преса поширила інформацію про нову загрозу для України з боку Росії – тепер з космосу.

За даними BILD, екскерівник Роскомосу Дмитро Рогозін після того, як був поранений, пропонував Путіну вдарити по великому українському місту космічною ракетою з великою кількістю вибухівки на борту. При цьому в Росії не виключають, що можливі складнощі - через надзвуковий вхід в атмосферу наявні важкі фугасні авіабомби або керовані боєголовки перегріватимуться, частини ракети можуть впасти на території Росії.

Про те, наскільки реальний сценарій такого удару з космоса – про це в коментарі для ТСН.ua розповів колишній радник голови Державного космічного агентства України, експерт, який в недалекому минулому відповідав у космічному відомстві за напрямок аналізу та прогнозування космічної діяльності Андрій Колесник, інформує UAINFO.org

"Щодо технічної можливості, то ще за часів Холодної війни, коли було протистояння СРСР та США, ракетні війська стратегічного призначення СРСР, відповідні сили у США мали на озброєнні балістичні міжконтинентальні ракети та ракети середнього радіусу дії. Вони були оснащені боєголовками, які входили в атмосферу через космос. Враховувались всі питання щодо термічного навантаження, були застосовані відповідні технології. Тобто боєголовка могла долетіти до цілі, навіть через термічні навантаження. Тобто технологічно це давно відпрацьовано, це не є складністю. Але це все стосувалось ядерних боєголовок, які мають свій принцип застосування", – каже Андрій Колесник. 

"Вы больные люди". У Києві таксист відмовився говорити українською мовою та виставив речі пасажирів. ВІДЕО

У Києві двох пасажирок таксист відмовився обслуговувати державною мовою та виставив їх речі з машини.

Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на Telegram-канал журналіста Андрія Смолія, інформує UAINFO.org.

Деталі скандалу з таксистом у Києві

Таксист відмовився виконувати Закон, який зобов'язує його обслуговувати українською і почав виставляти речі пасажирів з багажника до завершення поїздки. 

Його автомобіль – Hyundai Sonata, номерний знак АА2466ВМ.

Коли пасажирка попросила його говорити українською мовою, він сказав їй: "Вы больные люди".

"Забирайте свои вещи! Выходите, я отменяю заказ", - кричав водій.

З'ясувалося, що жінки скористалися послугами замовлення таксі Bolt.

"Мене розтоптали, я ненавиджу цей спорт": зірка українського карате зі скандалом не вийшла у фінал ЧС 

Українська каратистка Анжеліка Терлюга не змогла пробитися до фіналу чемпіонату світу в Будапешті (Угорщина).

У півфіналі вагової категорії до 55 кг українка змагалася з представницею Болгарії Івет Горановою, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Поєдинок завершився з рахунком 14:11 на користь Терлюги, однак по завершенні команда Горанової подала протест, адже не йшов відлік часу.

Бій повернули на час 1.17 з рахунком 5:4 на користь болгарки. У повторній сутичці Анжеліка програла — 4:6. 

Після програного півфіналу українка опублікувала пост в Instagram, в якому розповіла подробиці скандалу і висловила свої емоції.

Ігор Кондратюк шокував сумою, яку йому винен Козловський: "Мені треба прожити 53 роки, щоб він повернув все" 

Український продюсер Ігор Кондратюк розповів, яку суму йому заборгував експідопічний, співак і воїн ЗСУ Віталій Козловський.

Кондратюк, який відмовився від мирової угоди Козловського, зазначив, що не може зупинити процес стягування боргу з артиста, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

"Відповідь про Козловського лежить абсолютно в юридичній площині, а не на площині того, що кажуть його друзі. Ви не повірите, але закон про виконавчу службу каже, що я не можу це зупинити. Це може зупинити або Козловський, або його адвокат, або хтось ще. Якщо суд на це погодиться. Але чому Козловський до початку своєї військової служби не зробив це, для мене велика загадка", - сказав Кондратюк в інтерв'ю "5 каналу".

Також Кондратюк зазначив, що Козловський "має дякувати ЗСУ", адже служба в Збройних силах "змушує його бути доброчесним громадянином":

"Прекрасно сказав мій адвокат. Віталій Козловський повинен дякувати ЗСУ за те, що ЗСУ змушує його бути доброчесним громадянином в двох позиціях. Перше – він захищає батьківщину, друге – він є законослухняним громадянином. До слова, багато стягувань по судам, в тому числі аліменти зараз пішли, тому що всі, хто служать, вони отримують зарплатні по-білому", - розповів продюсер.

"Квартира в Москві в неї вже років 15". Павло Зібров розповів про долю майна Повалій – в Києві та за кордоном

Народний артист України Павло Зібров глибоко вражений цинізмом колеги та колишньої подруги Таїсії Повалій, яка, як стало відомо на днях, отримала громадянство Росії. Артист впевнений, що дата отримання паспорта – 24 серпня – зовсім не випадкова.

Про це співак розповів в інтервю OBOZ.UA Павло Зібров каже, що майже все, що розповідає нині Повалій в інтерв’ю російській пресі – неправда, інформує UAINFO.org

"Я думаю, що дата, коли їй дали громадянство: 24 серпня – День Незалежності України, це не збіг обставин, – ділиться своїми здогадками виконавець. – Кремль їй платить хороші гроші і впевнений, що використовують в своїй пропаганді по повній. І це також: отримала в такий день російське громадянство народна артистка України. Вони ж її так там оголошують! Подивіться, вона на їхніх заходах співає про Росію-матушку! Цим годується з кремлівської помийки. Що тут коментувати: це багнюка! А її все затягує і затягує туди – вже тільки вуха стирчать!".

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини