MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 листопада 2023

80 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 листопада.

Палата представників США схвалила законопроєкт про допомогу Ізраїлю без України

Республіканці Палати представників США на чолі з новообраним спікером Майком Джонсоном схвалили пакет допомоги Ізраїлю на суму 14,3 млрд доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloobmerg, інформує UAINFO.org.

За підтримку законопроекту проголосували 226 членів Палати, проти виступили 196 конгресменів. Варто зазначити, що минулого місяця адміністрація президента США Джо Байдена запросила пакет екстреної допомоги на 106 млрд доларів, який включав допомогу Ізраїлю, Україні, Тайваню та виділення додаткового фінансування на посилення американського кордону з Мексикою.

Однак новообраний спікер Палати представників запропонував не об'єднувати в один пакет нову допомогу Україні та Ізраїлю. Він хоче, щоб Палата голосувала за ці ініціативи окремо і вніс законопроєкт лише про пакет допомоги Єрусалиму.

Ексгенсек НАТО закликав прийняти Україну в Альянс, не чекаючи завершення війни

Андерс Фог Расмуссен, колишній генеральний секретар НАТО (2009–2014), вважає, що настав час запросити Україну стати членом оборонного альянсу. За його словами, це має відбутися на саміті НАТО наступного літа у Вашингтоні.

Про це повідомляє фінська державна телерадіокомпанія Yle. Як відомо, членство України вважається неможливим, поки країна перебуває у стані війни, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

"Це дуже небезпечний аргумент, оскільки якщо ми скажемо, що Україну не можна запросити до членів, поки триває війна, то Путіну буде дано привід продовжувати цю війну нескінченно", – сказав Расмуссен.

Натомість, за його словами, Путіну варто дати зрозуміти, що Україна стане членом НАТО незалежно від того, що він може зробити.

"Чим раніше ми зробимо так, тим швидше зможемо покласти край війні. Тобто спочатку членство, а потім кінець війни, а не навпаки", – вважає Расмуссен.

Загороднюк пояснив, у чому сенсаційність публікації Залужного в Economist

Колишній міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв'ю Radio NV пояснив, чому публікація головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного у The Economist є сенсаційною.

В ефірі Radio NV Загороднюк наголосив, що публікація Залужного отримала величезний розголос серед аналітичної спільноти у світі, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

«Залужний підкреслює новий етап війни. Він фактично проголошує той факт, що план, який з самого початку будувався нашими партнерами, не є таким, на який треба спиратися. Він досить швидко, одним реченням пробігається по тому плану, але в аналітичній спільноті він був відомий. План був все ж таки у тому, щоб змусити Росію піти на переговори. В Україні цей план завжди вважався досить утопічним. Але наразі зрозуміло, що він утопічний, навіть для наших партнерів», — нагадав колишній міністр оборони.

Він пояснив, що через цей план партнери України дуже мало планували поза контрнаступом, під який надавалася більша частина озброєнь і військової техніки.

«Це перша достатньо сенсаційна річ, що названо своїми іменами проблеми цього плану. Друге. Дійсно, розрахунок був на те, що росіяни достатньо болісно сприйматимуть шалені, великі втрати. І це теж виявилося не так. Тобто їм вдається приховувати від свого населення ті втрати, які є. І вони дійсно постійно порівнюються з Другою світовою війною або з Першою — там, де втрати йшли на мільйони. Але головне те, що війна досі не зачіпає більшу частину верств населення Росії», — заявив Загороднюк.

Арестович, який пропагує мир із РФ, втік з України та оголосив себе "опозиціонером у вигнанні" 

Колишній радник глави ОП Олексій Арестович, який заявив про намір балотуватися у президенти й запропонував переговори з країною-агресором Росією, підтвердив, що втік із країни. Він поскаржився на нібито переслідування – прослуховування у будинку, стеження та візити правоохоронців.

Про це він розповів в інтерв'ю російському виданню "Медуза". На запитання, чи перебуває він в Україні, Арестович сказав: "Ні, звичайно". Він пояснив це тим, що бере участь у "низці міжнародних форумів" як ключовий спікер, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

"У мене є формальний привід перебувати за кордоном. Але, як ви розумієте, коли секретар РНБО та депутати від керівної партії звинувачують тебе в тому, що ти російський шпигун, і обіцяють посадити, це аж ніяк не сприяє поверненню", – сказав він.

У якій саме країні він перебуває, ексрадник глави ОП не відповів, уточнивши, що весь час подорожує. 

"Я весь час подорожую. У мене справді багато заходів, по яких я зараз їжджу. Реально", – заявив Арестович.

Арестовичем займається СБУ, – Данілов  

Служба безпеки України займається розслідування діяльності екс-радника Офісу президента Олексія Арестовича.

Як заявив в інтерв'ю "Ліга.НЕТ" секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов, спецслужба працює, але не варто чекати надто швидкого результату, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Я би був набагато обережнішим зі словосполученням "СБУ нічого не робить". Служба безпеки займається. Інша справа, що всі хочуть дуже швидкого результату, щоб це було вже сьогодні", - сказав секретар РНБО.

Відповідаючи на запитання, чи розуміє Данілов, що Арестовича "фактично створила і легітимізувала" саме команда президента, він відповів: "Ми не Офіс президента, я в роботу ОП не втручаюся, я не набираю туди кадри та не знаю, звідки ці радники там беруться".

Данілов назвав Telegram "дуже небезпечним месенджером" та відповів, чи блокуватимуть його в Україні 

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що Telegram є «дуже небезпечним та вразливим месенджером» та відповів, чи планує влада забороняти застосунок в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю Liga.net, передає NV, інформує UAINFO.org.

«Якщо до нас надійдуть документи відповідних служб, які мають на це право, — повірте, за нами не забариться», — зазначив секретар РНБО.

Данілов також зазначив, що сам не користується Telegram, оскільки «не визнає анонімних речей» і хотів би, щоб «за кожним ніком була цілком зрозуміла людина».

«У мене навіть такого застосунку немає в жодному моєму пристрої. Це дуже вразливий застосунок. Через нього в 99% випадків сидять у вашому телефоні за потреби. Тому у мене його немає і ніколи не було», — сказав Данілов.

Він також заявив, що Telegram — це «системи впливу, де люди за гроші починають просувати ті чи інші речі».

Українська розвідка розповіла про стан здоров'я Путіна 

Російський диктатор Володимир Путін має проблеми зі здоров'ям. Але інформація про його смерть, яка нещодавно поширилася у мережі, неправдива.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Міноборони Андрій Юсов, інформує UAINFO.org.

"Проблеми зі здоров'ям у російського диктатора були давно. Це не секрет і такі дані підтверджувалась з різних джерел", - сказав розвідник.

Юсов також прокоментував інформацію про нібито смерть Путіна, яка з'явилася у деяких анонімним російських Telegram-каналах ввечері 26 жовтня. У мережі також повідомляли, що у Росії, мовляв, готують держпереворот.

"Але, на жаль, та інформація, яка поширювалась останнім часом з російських анонімних джерел, не перевірена і орієнтована передусім на внутрішню російську аудиторію з певними цілями", - сказав Юсов.

TIME: На розмінування України знадобиться 757 років 

Масштаби забруднення територій України мінами та снарядами є найбільшими з часів Другої світової війни. Для розмінування українських територій із використанням звичайних методів і ресурсів знадобиться 757 років.

Про це пише видання TIME. Зазначається, що за понад 600 днів від початку повномасштабного вторгнення Росії Україна стала найбільш замінованою країною у світі, випередивши Афганістан та Сирію. Вважається, що третина української території всіяна мільйонами нерозірваних мін і касетних бомб, а також дротами, мінами-пастками та осколками снарядів, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Величезні мінні поля не тільки загальмували військовий контрнаступ України. Вони поставили під загрозу життя шість мільйонів мирних жителів і зробили непридатними частину найцінніших сільськогосподарських угідь країни, що вплинуло як на економіку України, так і на світове постачання продовольства", – йдеться у матеріалі. 

Міністр економіки України Юлія Свириденко наголосила, що масштаби забруднення України мінами та нерозірваними боєприпасами є найбільшими з часів Другої світової війни. Згідно з оцінкою, опублікованою GLOBSEC, аналітичним центром у Словаччині, Україні знадобиться 757 років, щоб усунути цю загрозу, використовуючи звичайні методи та наявні ресурси. 

Стало відомо, де зараз Сніжана Єгорова і чому донька Стася Ровінська вважає її несповна розуму

Українська акторка та телеведуча Стася Ровінська, що наразі проживає у США, розповіла, де зараз перебуває її матір – путіністка Сніжана Єгорова. Донька розказала, чому сміється з матері та її сумнівних поглядів.

Про це стало відомо з інтерв'ю ведучому Славі Дьоміну на його Youtube-шоу "Слава+". Зрадниця ще до повномасштабної війни несла пропагандистські наративи, демонструючи свою антиукраїнську позицію. Однак, на відміну від своєї матері, Стася Ровінська лишається вірною іншим поглядам, передає OBOZ.UA,  інформує UAINFO.org.

Гостя розповіла, що наразі Сніжана Єгорова перебуває у Туреччині разом зі своїми молодшими дітьми. Акторка поділилася, що інколи натрапляє на Telegram-канал мами, де путіністка активно висловлює свою позицію. "Вона таку якусь єресь пише, але насправді, то навіть дає мені більше розуміння про цю людину, що там трішки ку-ку", – коментує Ровінська

За її словами, Єгорова вірить у теорії змови та дотримується думки, що Сталін та Путін – герої, а Папа Римський – рептилоїд. "Тому інколи на це смішно подивитися", – каже ведуча.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини