MENU

Китай почне масовий випуск гуманоїдних роботів уже в 2025 році

331 0

Китай почне масовий випуск гуманоїдних роботів уже в 2025 році

Китай має намір до 2025 року здійснити технологічний прорив та розпочати масове виробництво гуманоїдних роботів, які можуть бути використовувані в "суворих" умовах. Уже до 2027 року країна має намір стати світовим лідером у цій галузі.

Про це повідомляє South China Morning Post з посиланням на документ, опублікований Міністерством промисловості та інформаційних технологій Китаю, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Відомство звернулося до виробничого сектору країни з рекомендацією "створити інноваційну систему людиноподібних роботів, здійснити прорив у кількох ключових технологіях і забезпечити безпечне та ефективне постачання основних компонентів" до 2025 року, а до 2027 року здобути лідерство у виробництві роботів.

Міністерство вимагає зосередитися на розробці "мозку" та "кінцівок" людиноподібних роботів. Цьому, як вважають у відомстві, повинен сприяти стрибок у можливостях штучного інтелекту.

Згідно з документом, в Китаї очікують, що використання роботів найближчим часом зросте в таких галузях, як охорона здоров'я, домашні послуги, сільське господарство та логістика.

Там зауважується, що людиноподібні роботи, ймовірно, стануть ще однією "проривною інновацією" після комп'ютерів, смартфонів і нових транспортних засобів, які можуть докорінно змінити виробництво і спосіб життя людей "і змінити модель глобального промислового розвитку".

Відомство також зазначає, що створювані роботи повинні бути придатними для використання в "суворих" і небезпечних умовах. Чи йде мова про використання роботі для роботи із токсичними матеріалами, чи в непридатному для людей середовищі – наприклад, на Місяці – в документі не уточнюється. Раніше було відомо про спроби Китаю впровадити пожежних і поліцейських роботів. Тож, з великою ймовірністю, можна виключити варіант про те, що це буде армія роботів.

Однак, не варто забувати, що США та Китай наразі наввипередки прагнуть розробити так званих роботів-убивць, які полюватимуть за військовими кораблями та винищувачами супротивника.

Якщо ж говорити про людиноподібних роботів-солдатів, то тут США уже має певну перевагу над Китаєм. Так, як зауважує Futurism, ще 2014 року з'явилися повідомлення про те, що армія США розглядає можливість заміни солдатів-людей на автономних роботів у найближчі роки. Щоправда, станом на кінець 2023 року, це все ще залишається гучною обіцянкою.

На відміну від своїх американських колег, китайці визнали, що для досягнення рівня масового виробництва, якого вони прагнуть, технологія гуманоїдних роботів повинна бути "значно вдосконалена", щоб "сформувати безпечну і надійну систему промислових ланцюгів поставок і побудувати промислову екологію з міжнародною конкурентоспроможністю".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

OBOZ.UA


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини