MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 листопада 2023

60 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 листопада.

На суднах був екіпаж і бронетехніка: в ГУР розкрили деталі операції зі знищення ворожих катерів у Криму. ФОТО

Українські розвідники вразили два російські військові катери в тимчасово окупованому Криму. Подія відбулася вранці 10 листопада в селищі Чорноморське Євпаторійського району.

На суднах перебував екіпаж та завантажена броньована техніка. Інформацію підтвердили у Головному управлінні розвідки Міноборони України, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZ.UA

Нагадаємо, що про вибухи в Чорноморському прихильники окупантів почали заявляти близько 05:38 у п’ятницю. Моніторингові канали сповістили про щонайменше чотри-п’ять прильотів, які припали на казарму і катери ЗС РФ.

У мережі показали відео вибуху в селищі, який трапився о 05:46, та вказали, що опісля місцеві рятувальники почали розбирати завали казарми, а водолази розпочали роботу в морі.

Також повідомлялося про вибухи у Феодосії, де нібито уражено нафтобазу. Міноборони країни-агресора РФ заявило, нібито окупований Крим зазнав атаки "українських дронів" літакового типу. За даними ворожого відомства, російська ППО "збила два БПЛА" на території півострова.

Єрмак припустив, скільки ще триватиме війна в Україні: 70 метрів зі 100 ми вже пробігли

Наразі невідомо, коли закінчиться війна в Україні з російськими загарбниками, однак, якщо порівнювати із забігом на 100 метрів, 70 метрів наші Збройні сили вже подолали.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву керівника Офісу президента України Андрія Єрмака в інтерв'ю Наталії Мосейчук, інформує UAINFO.org.

Єрмак зазначив, що наразі ніхто не знає, коли саме закінчиться війна. Однак, за його словами, вона умовно закінчиться дуже раптово.

"І саме для цього все робиться. Багато факторів, які впливають на це. Але все ж таки, якщо порівнювати із забігом на 100 метрів, то я вважаю, що 70 метрів ми вже пробігли. Але ці останні 30 є найважчими", - сказав керівник Офісу президента.

В "Азові" розповіли, що слід змінити у підходах до мобілізації в Україні

Українській державі потрібні зміни у підходах до мобілізації, зокрема необхідно посилити мотивацію людей, пропаганду щодо вступу до війська.

Таку думку майор, начальник штабу 12 бригади спецпризначення "Азов" Богдан Кротевич ("Тавр") розповів у інтерв'ю Наталії Мосейчук у межах авторського проєкту "Мосейчук+", інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН

Недоліки мобілізації в Україні

"Тавр" порівняв підходи до мобілізації в Україні та Росії.

"В нас немає взагалі – і це дуже погано – мотиваційних роликів щодо вступу до армії. А в Російській Федерації вони є, там почалась пропагандистська мобілізаційна програма. Вони кажуть: "Повернемо Київ, Одесу додому, повернемо українські пісні на батьківщину" і так далі. Тобто вони пропагандою закликають людей вступати в армію. Також додають туди, що всі учасники так званої "СВО" отримають земельні ділянки, і в них це працює", – розповів Кротевич.

Він пояснив, що росіяни погоджуються йти до війська за таких умов через низький рівень життя. В Україні ж ситуація відрізняється.

"В Україні в середньому життя набагато вище, ніж у Росії. І через це людина частіше замислюється, чи йти їй в армію, чи ні. Тут все добре, можу випити кави, можу сходити в магазин, купити собі поїсти – наче все нормально і ракета наче не прилітає", – пояснив боєць "Азову".

УПЦ МП найняла лобіста у США за $1400/год: стало відомо, від кого він отримував гроші  

Московський патріархат Української православної церкви найняв на роботу лобіста у США за $1400, щоб просувати свої інтереси. Останній отримав гроші від фірми підсанкційного екснардепа та протодиякона цієї церкви Вадима Новинського. 

Відповідний звіт опубліковано у системі FARA eFile, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН

Як стало відомо, митрополит Білоцерківської єпархії ПЦУ Євстратій повідомив, що Новинський найняв фірму у США для "поширення пропаганди МП", а та найняла лобіста.

Як вказано у звіті, лобіст отримав $7000 від Amsterdam and Partners LLP.

Що входило в обов'язки лобіста:

  • публікація статті в The Hill;
  • звернення до Департаменту Державного управління релігійної свободи;
  • звернення до офісу сенатора-демократа Джона Оссоффа;
  • звернення до Білого дому;
  • звернення до офісів сенаторів республіканця Марко Рубіо, демократки Джин Шейхін та Комітету Сенату з міжнародних відносин.

"Це був не я!": Байден пожартував, коли під час його виступу щось упало. ВІДЕО 

Схоже, що президент США Джо Байден має гарний рівень самоіронії і без проблем жартує навіть над тим, що у його супротивників стає приводом для глузувань і знущань. 

Річ у тім, що у соцмережах іноді з’являються відео з його падіннями, під якими деякі користувачі залишають уїдливі коментарі з приводу нібито "недієздатності" глави держави, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

Однак, як виявилося, у самого Байдена з цим жодних проблем немає.

Так, під час одного з його нещодавніх виступів зі сцени у залі щось звалилося, і американський лідер одразу ж поспішив запевнити пресу, що це був не він, продемонструвавши тим самим непогане почуття гумору та вміння в імпровізації.

"З вами все гаразд?", — запитав він когось у залі, почувши звук падіння, після чого одразу ж вирішив розставити всі крапки над "і", — "Я хочу, щоб преса знала, що це був не я!", — додав голова Білого дому, після чого зал буквально вибухнув сміхом.

Підліток з Маріуполя, якого депортували до РФ, попросив Зеленського повернути його додому. ВІДЕО

Депортований до Росії з тимчасово окупованого Маріуполя 17-річний Богдан Єрмохін записав звернення до президента України Володимира Зеленського, в якому просить допомогти йому повернутися до України. Днями Богданові вручили повістку в Росії. До Богдана доєдналася і його адвокатка.

Про це йдеться у відео Богдана Єрмохіна та адвокатки Катерини Бобровської у Facebook, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН

Наприкінці листопада хлопець стане повнолітнім. За даними Мінінтеграції, хлопцеві видали російський паспорт і влаштували на навчання, а у квітні Богдан намагався повернутися до України, однак його затримали на кордоні з Білоруссю і повернули назад до названої родини.

"Я, Єрмохін Богдан, перебуваю на території Росії та прошу вас, Володимире Олександровичу, допомогти мені повернутися додому", – закликав Богдан.

Своєю чергою Катерина Бобровська також попросила президента про "особистий контроль стосовно повернення дитини до України".

Навіщо кулінари додають до борщу вершкове масло: ви будете здивовані результатом

Деякі кулінари за кілька хвилин до закінчення готування борщу додають до нього вершкове масло. Навіщо так робити?

Найчастіше додають не більше 80 грамів вершкового масла, після чого весь вміст каструлі ретельно перемішується. Якщо ж ви вже використали цей продукт під час приготування засмажки, тоді можна додати до 50 грамів вершкового масла, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН

Навіщо додають вершкове масло до борщу? Досвідчені кулінари вказують три основні причини.

Насамперед, у цієї страви з'являється цікавий смак. Вершкове масло робить суп значно ароматнішим. А ще забезпечується поява приємних вершкових ноток, які не псують страву, а навпаки роблять борщ ще смачнішим.

Варто наголосити, що аромат цього продукту чудово поєднується з іншими додаваннями, спеціями та компонентами, які завжди додають до борщу.

Нагадуємо, що раніше ми розповідали, які спеції в жодному разі не можна додавати до борщу, щоб не зіпсувати його сма

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини