MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 листопада 2023

46 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 листопада.

"Ми отримуємо інформацію": Зеленський розповів, у яких країнах ще Путін може розпалити війну 

Росія займається розхитуванням ситуації на Балканах, "щоб одна країна воювала з іншою", заявив президент України Володимир Зеленський. Одна з цілей Кремля – поділити увагу Заходу й ту допомогу, яку він надає державам.

Про це глава держави висловився під час інтерв'ю африканським ЗМІ. Запис розмови Зеленського з журналістами було опубліковано на YouTube-каналі Офісу президента, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Гарант зазначив: "Росія, як ви бачите, займається різними "вибухами". Сьогодні всі говорять про Близький схід". Там РФ діє разом із своїм союзником Іраном.

"Але зверніть увагу на Балкани. Повірте, ми отримуємо інформацію! У Росії довгий план. Близький Схід. Друге відволікання буде Балкани. Принаймні, якщо країни світу, партнери зараз нічого не зроблять, то буде знову такий "вибух", і знову не нова якась історія. У їхніх відносинах криза, і вона давно. Тому Росія вкладатиметься для того, щоб одна країна Балкан сьогодні воювала з іншою", – сказав президент.

Він пояснив, що Кремль зацікавлений у тому, щоб іншим державам потрібно було надсилати допомогу не в одну, а одразу в декілька точок.

Зеленський звернув увагу на те, що росіяни починають розхитувати ситуацію в Молдові. "Повірте, те саме", – сказав гарант. У цій країні РФ хоче показати, що "щось було неправильно під час виборів", щоб знести проєвропейську чинну владу.

Кемерон у Києві пообіцяв військову допомогу Україні та сприяння скорішому вступу до НАТО

Новопризначений міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон, який сьогодні здійснив неоголошений візит до Києва, заявив про подальшу довгострокову підтримку України. Зокрема, в оборонній сфері.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МЗС Британії, інформує UAINFO.org.

Британський чиновник у ході свого першого закордонного візиту на посаді глави МЗС вже зустрівся у столиці України з президентом Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, своїм колегою Дмитром Кулебою та віце-прем'єром Ольгою Стефанішиною.

"Ми продовжимо надавати вам моральну підтримку, дипломатичну підтримку, економічну підтримку, але, перш за все, військову підтримку, яка вам знадобиться не лише цього року і наступного року, а й стільки часу, скільки це буде потрібно", - заявив Кемерон у розмові. із главою держави.

За словами британського міністра, РФ вважає, що "може перечекати цю війну", і що Захід зрештою переключить свою увагу "на щось інше".

"Це дуже далеко від істини", - зауважує він.

Своєю чергою, Зеленський зазначив в опублікованому в соцмережі відеоролику, що світова спільнота "не зосереджена на ситуації на нашому полі бою в Україні, і розділення фокуса насправді не допомагає".

Вперше майже половина росіян хочуть, щоб Путін припинив війну в Україні, – опитування

Число росіян, які виступають за мирні переговори, різко зросло. Про це свідчать дані нового опитування, проведеного 21-29 жовтня, повідомляє Bloomberg, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

Згідно з опитуванням, майже половина росіян хочуть, щоб Володимир Путін почав переговори про припинення війни в Україні.  

Близько 48% респондентів погодилися, що настав час переговорів про мирну угоду - це найвищий показник з початку повномасштабного вторгнення у 2022 році. При цьому 39% опитаних висловилися за продовження війни. 

Згідно з дослідженням, майже три чверті заявили, що підтримають Путіна, якщо він завтра підпише мирну угоду. Ці цифри зросли тільки у вересні минулого року, коли РФ оголосила про мобілізацію 300 000 осіб. Також виник страх перед майбутнім призовом: 58% заявили, що виступають проти повторної мобілізації.

Видання зазначає, що очевидне зростання суспільного невдоволення навряд чи вплине на Путіна. Він не виявив готовності покласти край вторгненню навіть незважаючи на те, що російські війська зазнали величезних втрат і неодноразово були змушені відступати.

На гідроциклах ― в окупований Крим: у ГУР показали унікальні кадри підготовки та реалізації рейдів на тимчасово окупований півострів 

Бійці ГУР показали унікальні кадри підготовки та реалізації рейдів на територію тимчасово окупованого Криму.

Про це повідомляє UAINFO.org з посиланням на Telegram Головного управління розвідки Міноборони України.

"Унікальні кадри підготовки та реалізації рейдів на територію тимчасово окупованого Криму, здійснених воїнами "Стугни" та "Братства" спецпідрозділу Тимура Головного управління розвідки Міністерства оборони України", – йдеться в дописі під відео.

Там також зазначили, що "мотивовані розвідники-спецпризначенці ГУР продовжують свій славетний бойовий шлях, демонструючи хоробрість і холоднокровність під час бойових завдань".

Російський Іл-20 пролетів біля повітряного простору НАТО. У небо підняли винищувачі Альянсу

Чотири країни НАТО разом зі Швецією підняли по тривозі свої винищувачі через проліт російського літака Іл-20 поблизу повітряного простору Альянсу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter Повітряного командування НАТО, інформує UAINFO.org.

"Країни НАТО Італія, Німеччина, Іспанія та Данія і країна-партнер Швеція підняли вчора свої винищувачі в повітря через політ літака російського Іл-20 поблизу повітряного простору союзників", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це було перше спільне підняття по тривозі винищувачів, що вилетіли з Емарі (Естонія), і воно "свідчить про тісну співпрацю та інтеграцію між союзниками".

Зазначимо, що через російську агресію проти України НАТО посилило свою повітряну присутність у східній частині Альянсу за допомогою винищувачів, літаків спостереження та танкерів.

"Я не хочу, щоб у квартирі жив інвалід": у Києві герою війни відмовили в оренді житла через бойові травми 

У Києві воїну-добровольцю з Грузії, який став на захист України та в боях із окупантами втратив обидві ноги, двічі відмовилися здавати квартиру. Власники житла були проти того, аби там проживала людина з інвалідністю, яка через бойові травми змушена пересуватися на візку.

Про це в Instagram повідомила дружина воїна Катріна Калайтанова. Дописи про відмову в оренді вона публікувала два дні поспіль, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZ.UA

Жінка розповіла, що її чоловік воював проти росіян у складі Грузинського національного легіону і втратив обидві кінцівки під час виконання бойових завдань. Тривалий час воїн перебував в реабілітаційному центрі, а зараз він вже звикає до протезів, тож настав час шукати житло. Саме в цей момент подружжя зіткнулося з труднощами.

"Зустрівшись з власником квартири, ми зіткнулися з нелюдом, який сказав моєму чоловікові: "Я не хочу щоб в квартирі жив інвалід", – написала Катріна.

У Києві затримали ​20-річну водійку без посвідчення, яка спричинила п'яне ДТП з двома загиблими і намагалася втекти 

У Києві затримали водійку та пасажира через дорожньо-транспортну пригоду з двома загиблими у Голосіївському районі.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції., інформує UAINFO.org.

"Внаслідок зіткнення двох автомобілей пасажир та водій "Тойоти" загинули. Інша учасниця автопригоди з місця події зникла, але її швидко розшукали поліцейські. Відомо, що водійка  "Ауді" позбавлена права керування транспортними засобами. Розпочато три кримінальних провадження", - йдеться в повідомленні.

Аварія  сталася 14 листопада близько 20:00 години у Голосіївському районі. Попередньо поліцейські встановили, що відбулось зустрічне зіткнення. Від отриманих травм 40-річний керманич та 39-річний пасажир автомобіля "Тойота" загинули.

Інша водійка з місця дорожньо-транспортної пригоди зникла. Для встановлення її місцезнаходження та затримання  були орієнтовані усі наряди поліції.

Раптово помирають сім'ями: в РФ знайшли мертвими ще одного генерала та його дружину

Екскомандувача 6-ї армії Військово-повітряних сил і протиповітряної оборони РФ 68-річного Володимира Свиридова знайшли мертвим у своєму будинку. Поруч із ним лежало тіло його 72-річної дружини Тетяни Свиридової.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російський Telegram-канал Baza, інформує UAINFO.org.

За даними видання, тіла було знайдено вдень 15 листопада у їхньому будинку у селищі Аджієвському Ставропольського краю. За попередньою інформацією, подружжя загинуло близько тижня тому.

"Співробітники газової служби вже провели виміри та перевищення допустимої концентрації шкідливих речовин не виявлено", - зазначають в повідомленні.

Що стало причиною загибелі екскомандувача ВПС РФ та його дружини - наразі невідомо.

Зазначається, що генерал-лейтенант авіації Володимир Свиридов командував 6-ю армією ВПС та ППО Росії з 2005 по 2009 роки, яка дислокується в Санкт-Петербурзі.

Відому українську актрису жорстко підставили в Росії: її реакція. ВІДЕО 

На російському телеканалі "Домашній" вийшов серіал за участю відомої української актриси Анастасії Цимбалару. Сталося це вже в період повномасштабного вторгнення.

Як розповіла сама Цимбалару, вона дійсно знімалася в цьому проекті, але ще до 24 лютого 2022 року. Тому вона була в шоці після того, як підписники в Instagram почали писати їй, що вона знімалася в серіалі вже під час великої війни, тому що рік випуску серіалу на росТБ вказаний 2023-й, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

"Мені підписники почали писати: "Настю, невже ви знімалися з російськими акторами?" Мені довелося пояснювати, що це було за рік до повномасштабного вторгнення. Проте цей проект там показали", - сказала Цимбалару в інтерв'ю Аліні Доротюк.

При цьому актриса не захотіла говорити назву цього серіалу. Вона сказала: "Я не хочу, щоб наші люди дивилися на російські пики".

Крім того, вона додала, що до 24 лютого 2022 року знімалася в російсько-українських серіалах, якими могла б пишатися, але після того, як РФ напала на Україну вона не вважає за потрібне їх якось транслювати. 

Тому, відповідаючи на питання, чи шкодує вона про те, що ці серіали не вийдуть на українському ТБ, Цимбалару чітко сказала "ні".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини