MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 грудня 2023

171 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 грудня.

"Ми пошматували їх серйозно": Світан заявив про колосальні втрати авіації Росії

Російська окупаційна армія від початку повномасштабного вторгнення в Україну зазнала колосальних втрат в авіації. На їх відновлення потрібно близько п'яти років.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловив льотчик-інструктор, полковник ЗСУ у запасі, військовий експерт Роман Світан, інформує UAINFO.org

"Росія не відновила жодної позиції з тих, що вона мала перед широкомасштабним вторгненням, і не відновить у найближчі 2-3 роки. Просто не встигне", – заявив він.

За словами експерта, темпи відновлення запасів того чи іншого виду озброєнь залежать безпосередньо від швидкості їх витрачання. Що стосується бойової авіації Росії, то ця швидкість невелика. Втім країні-агресору знадобиться щонайменше п'ять років, щоб повернутися до показників початку 2022 року, переконаний Світан.

"Авіація у них не дуже сильно витрачається, вони її сховали після того, як зрозуміли, що ми почнемо її знищувати. Ми пошматували їх досить серйозно, тому відновлювати загальну кількість бортів їм треба буде років п'ять", – сказав він.

У цьому контексті експерт розповів, що останнім часом ворог відмовився від безпосереднього застосування своєї авіації для штурмів Авдіївки на Донеччині. "Щойно у нас з'являється ЗРК певної дальності, росіяни його відстежують, малюють певні рубежі і за них не виходять", – пояснив він. З цієї причини окупаційна армія перейшла на застосування авіабомб, що коригуються.

Путін на "прямій лінії" назвав цілі війни проти України та зробив цинічну заяву про мир 

Російський диктатор Володимир Путін проводить підсумкову щорічну пресконференцію для кремлівських пропагандистів. Під час свого виступу головний воєнний злочинець РФ зробив нову заяву про Україну.

Зокрема, диктатор назвав цілі війни проти України та зробив цинічну заяву про мир. Своїми абсурдними думками кремлівський вбивця поділився під час пресконференції, яку транслюють пропагандистські росЗМІ, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Диктатор видав, що "мир" настане тоді, коли країна-терорист РФ "досягне своєї цілі". Путін вкотре заявив, що цілями так званої "спецоперації" є "денацифікація та демілітаризація України".

Ватажок Кремля поскаржився, що політичного діяча Степана Бандеру вважають Героєм України та видав, що насправді він нібито був "нацистом".

Також Путін додав, що країна-терорист РФ нібито успішно проводить демілітаризацію в Україні. Диктатор розповів росіянам, що український військово-промисловий комплекс "нічого не виробляє", а західні зразки озброєння "успішно знищуються".

Головний воєнний злочинець Росії заявив, що Україні передали близько 400 танків, а окупанти "знищили вже 747". 

У РФ оголосили в розшук Буданова, але ідею не оцінили навіть росіяни: в чому звинуватили главу ГУР  

Країна-агресор Росія оголосила в розшук начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова. Йому вигадали "звинувачення" по цілій низці статей, пов’язаних із "терористичною діяльністю" й "незаконним перевезенням зброї" тощо.

У Кремлі главі ГУР погрожують "довічним ув’язненням". Інформація про це з’явилася 14 грудня на сайті МВС РФ, але цю ідею висміяли навіть самі росіяни, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZ.UA . 

За даними пропагандистів, Буданова в Росії звинувачують у "публічних закликах до здійснення терористичної діяльності", "сприянні терористичній діяльності". Крім цього, йому приписують "організацію терористичної спільноти та участь у ній", а ще "незаконне придбання, передачу, збут, зберігання, перевезення, пересилання чи носіння зброї".

Можуть бути наслідки. Користувачам Київстару радять терміново поміняти всі паролі

Наслідки хакерської атаки на Київстар можуть позначитися на кожному українцеві, оскільки країна зараз перебуває у стані війни, кібервійни, зокрема. Про це в інтерв'ю NV Бізнес заявив співзасновник компанії Cyber Unit Technologies Єгор Аушев, інформує UAINFO.org.

«Якщо щось відбувається, те, чого ви не розумієте, не зайвим буде змінити паролі на тих ресурсах, якими ви користуєтеся. Регулярно відбуваються крадіжки даних. Ми перебуваємо в стані війни, кібервійни, зокрема», — зазначив експерт.

Він також наголосив, що паролі потрібно змінювати регулярно, незалежно від кібератак з боку російських хакерів. «Будь-яка людина є ціллю, мішенню для зловмисників, для російських хакерів. Тому важливо це взагалі робити. Навіть не тому, що щось зламали, або вкрали якісь дані, а просто тому, що якщо ви це не робили три місяці, то візьміть і поміняйте», — заявив співзасновник Cyber Unit Technologies.

Експерт нагадав, що від цього залежить безпека як військових, так і пересічних громадян. «Це ваша особиста безпека, безпека ваших рідних, безпека ваших друзів, родичів, військових, наприклад. Тому що вас можуть зламати, щоб отримати доступ до військових, або соцмереж ваших, і зрозуміти, де перебуває та чи інша людина. Тому кожна людина зараз є елементом національної кіберстійкості. Це важливо пам’ятати», — заявив експерт.

Шойгу призначив нового командира знищеного крейсера "Москва"

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу призначив нового командира ракетного крейсера "Москва". І це попри те, що корабель було знищено у квітні 2022 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ГУР, інформує UAINFO.org.

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднює витяг з наказу міністра оборони РФ Сергія Шойгу №1012 з грифом "для службового користування", - йдеться в повідомленні.

“Вони не просто розпадуться”: воїн та історик спрогнозував майбутнє РФ після війни

На Російську Федерацію чекає гірше майбутнє, ніж було у Російської імперії після поразки від Японії чи у Радянського Союзу після програної війни в Афганістані.

Таку думку висловив доброволець Збройних Сил України та історик за фахом Олексій Чирній  в інтерв’ю “Еспресо”, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН

За його словами, те, що зараз відбувається з Росією під час війни в Україні має аналогії з тим, що переживали росіяни під час інших програних Москвою військових конфліктів.

“Російсько-японська війна. Вони програли цю війну, та їхня держава розвалилася. Афган. Вони його програли, і воно [Радянський Союз] розвалилося. І цю війну [з Україною] вони також програють”, - перерахував Олексій Чирній.

Однак, вважає історик, теперішня війна, яку веде РФ, має важливий нюанс.

“Є одна різниця. Афганістан і російсько-японська війна - це локальні війни, що стосувалися тільки їхньої держави й маленьких держав, з якими вони воювали. А тепер війна має зовсім інший характер. І, м'яко кажучи, я думаю, після нашої перемоги вони не просто розпадуться. Там набагато глобальнішими будуть проблеми. У них. Не в нас”, - резюмував він.

Нагадаємо, раніше очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов порівняв війну Росії та України з іншою історичною війною. Майже 500 років тому Московія вела із тодішніми "країнами Заходу" Лівонську війну, яка закінчилася цілковитою поразкою і періодом “смути”.

Бізнес на "волонтерці". Онук відомого професора погорів на перепродажі кисневого концентратора

Скандальні історії з перепродажем кисневих концентраторів, наданих для порятунку людських життів благодійними організаціями у розпал пандемії COVID-19, набули розголосу ще до початку повномасштабної війни. Проте, як виявилося, деякі "ділки" досі намагаються заробити подібним способом.

РБК-Україна (проект Styler) розповідає про чергову шокуючу історію, оприлюднену у Facebook співзасновницею благодійного фонду "СВОЇ" та керівницею програми "Паліативна допомога" Лесею Литвиновою (Олександрою Коваль), яка нині перебуває у лавах ЗСУ, інформує UAINFO.org.

З чого все почалося

Наприкінці минулого тижня Лесі Литвиновій зателефонували із запитанням, чи продається кисневий концентратор. Жінка відповіла, що фонд надає ці пристрої у безоплатне користування пацієнтам, а комерційні пропозиції - не їхня справа.

"Як з'ясувалось, саме комерційну пропозицію людина і шукала. А поки шукала - знайшла на OLX апарат з моїм номером телефону на шилдіку. Ще за часів ковіда кожен апарат оздоблювався металевою невеличкою табличкою з номером апарату, назвою фонду і моїм номером телефону, аби полегшити комунікацію з тими, хто користувався технікою фонду", - пояснила співзасновниця фонду.

Після цього "свіжесеньке" оголошення щодо продажу кисневого концентратора за неповних 10 тисяч гривень було швидко знайдене у мережі.

"Аби підкреслити, наскільки ціна дешева, однією з фоток в оголошенні був шматок нашого акту прийому-передачі. Якщо уважно придивитись, навіть можна було побачити шматочок фрази "повернути в разі непотрібності", - зауважила Литвинова.

"Купив їй квартиру, а вони продали". Іво Бобул розповів про своїх дітей і пояснив, чому зіпсувалися стосунки з донькою

Заслужений і народний артист України Іво Бобул в інтерв'ю Славі Дьоміну розповів про стосунки зі своїми трьома дітьми і пояснив, чому зіпсувалися відносини з донькою.

У Бобула є троє дітей від різних жінок: старші Руслан і Людмила, які народилися в перших двох шлюбах, і молодший син Данило від нинішньої четвертої дружини Наталії. За словами артиста, у нього налагодилися стосунки зі старшим сином, але зіпсувалися з дочкою, інформує UAINFO.org з посиланняи на NV.ua

«Руслану дати я нічого не міг, я його не бачив. Коли потрібно було допомогти, я допоміг. У нього не моє прізвище. Дочка більше пішла до мами. У мене були з нею великі проблеми. Спочатку була комунікація, а потім вона почала губитися. Був один випадок такий, коли вона вийшла заміж, я купив їй квартиру двокімнатну і подарував. А потім я дізнаюся, що мої внучки живуть незрозуміло де, а квартиру вони продали. Довелося купити іншу квартиру. Ну куди я подіну цих дівчаток? Вони жили в якомусь сараї. Я взяв, що мав і купив. Після цього зіпсувалися стосунки. Я не можу зрозуміти, як так можна, і мені ніхто не розповів, чому так сталося», — зізнався він.

Бобул також зазначив, що найкращі стосунки з трьох дітей у нього з молодшим сином.

«Молодший син — це моє життя. Я заради нього все. Я розмовляю з ним, розповідаю. Йому вже 19. Вчиться в інституті. Думаю, я для нього авторитет. Я бачу, як він до мене, коли мені щось потрібно, він завжди для мене… Мені потрібно було, щоб він знав ази життя», — повідомив артист.

"У мене огида до російської мови": Павло Зібров розказав, як ставить на місце та українізує сучасну молодь

Естрадний співак та Народний артист України Павло Зібров розповів про своє роздратування від російської мови. Зірка також наголосив, що це особливо стосується молоді.

Однак співак не лишається осторонь та намагається українізувати юних людей. Цим він поділився в інтерв’ю Дмитру Гордону, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org

Павло Зібров відверто розповів, що його тригерить російська, особливо, коли він чує мову окупанта від підлітків. "Хай старші говорять, до них претензій ніяких немає. А буває молодь, там 12 років, підлітки. І я думаю: "Блін, вас же вчила українська школа", – пояснив він. 

Артист зауважив, що не тільки він негативно реагує на подібне. Зібров розповів, що коли молодь голосно спілкується російською, то люди навколо звертають на них увагу. Підлітки у свою чергу це відчувають та переходять на солов’їну.

"Я іноді роблю зауваження", – зізнався він, додавши, що ставить юних українців на місце. - Звідки ти? З Києва? Якою мовою ти говориш?". "Мене дратують російські пісні, якщо я десь чую. У мене якась до російської мови зараз стала огида така", – поділився Зібров.

Холодна помста? Стало відомо, хто міг поширювати чутки про роман королеви Летиції з її зятем

Колишній король Іспанії Хуан Карлос І вирішив помститися своєму синові Філіпу VI, тому й поширював чутки про зраду його дружини, 51-річної королеви Летиції, з ексчоловіком її сестри Хайме Дель Бурго. Принаймні таке стверджують іспанські медіа, звинувачуючи Хуана Карлоса І в "розпалюванні" чуток.

Як пише Daily Mail, популярний радіоведучий Федеріко Хіменес Лосантос заявив, що це чергова кампанія, організована проти Філіпа VI, а потім додав, що брехню "розносять" кола екскороля.

Раніше було відомо, що Хуана майже відсторонили від сім’ї, і тому, ймовірно, почав "кампанію" проти сина Філіпа. Він правив Іспанією до 2014 року, але тоді зрікся престолу на користь свого нащадка. Офіційно Карлос заявив, що відмовився від престолу через свій вік, але є припущення, що це сталося через корупційні схеми.

У 2020 році колишній король втік з Іспанії через скандал, а нині перебуває в Абу-Дабі в Арабських Еміратах. Іспанські ЗМІ цитували джерела, близькі до колишнього монарха, кажучи, що він засмучений тим, що його вигнали з родини. 

Нещодавнім сімейним скандалом стало розповсюдження 53-річним Дель Бурго, який зараз живе у Великій Британії, сенсаційної новини про свій роман з Летицією. Він стверджує, що зустрічався з королевою до її одруження у 2004 році, а потім був в романтичних стосунках після весілля з Філіпом VI.

Стрибнула в Сену. Актриса, яка звинуватила Жерара Депардьє в сексуальному насильстві, покінчила життя самогубством

Французька актриса Еммануель Дебевер, яка звинуватила Жерара Депардьє в сексуальному насильстві, покінчила життя самогубством.

60-річна Дебевер стрибнула в Сену і померла, пише The Hollywood Reporter. Смерть актриси була підтверджена французькою владою, яка кваліфікувала її як самогубство, передає NV, інформує UAINFO.org.

Дебевер померла в день, коли на французькому телебаченні показали документальний фільм-розслідування звинувачень у сексуальному насильстві проти Депардьє. Телевізійний документальний фільм також містив звинувачення акторки, яка стверджувала, що стала жертвою домагань Депардьє на зйомках фільму 1982 року Дантон, історичної драми режисера Анджея Вайди, в якій Депардьє зіграв Жоржа Дантона.

У 2019 році Дебевер розповіла, що її партнер по фільму домагався її прямо на знімальному майданчику.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини