MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 січня 2024

77 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 січня.

У НАТО очікують, що Росія отримає ракети від Ірану

Іран, ймовірно, розпочне постачання ракет своєму союзнику Росії для війни проти України.

Про це заявив голова військового комітету НАТО Роб Бауер, повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання військового комітету НАТО, інформує UAINFO.org.

Він зазначив, що очікує на постачання іранських ракет до Росії. Москва вже неодноразово просила про таку допомогу.

При цьому, за його словами, застосування ракет Ірану російськими військовими поки що не спостерігається.

Байден погодився посилити імміграційну політику, щоб забезпечити допомогу Україні, – WSJ

Президент США Джо Байден погодився на посилення імміграційної політики, щоб уникнути критики та забезпечити допомогу Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal, інформує UAINFO.org.

Видання повідомляє, що у Сенаті розробляють імміграційну угоду, яка обмежить можливість мігрантів просити притулку.

Угода повинна бути ухвалена в обмін на нову військову допомогу для України та Ізраїля. WSJ зазначає, що вона має великі шанси, хоча республіканці висувають жорсткіші умови.

Готовність Байдена вести переговори з республіканцями свідчить про те він готовий піти на поступки. Як повідомляє WSJ, це пов'язане не лише з забезпеченням допомоги Україні, але з критикою серед американців.

За опитуваннями CBS News, проведеними на початку цього місяця, рейтинг Байдена щодо вирішення питань імміграції був рекордно низьким: 68% опитаних сказали, що не схвалюють його міграційної політики, а також 63% хочуть, що президент посилив її.

Безробітних українців мобілізовуватимуть через службу зайнятості

Військові частини розміщуватимуть пропозиції щодо працевлаштування на "Єдиному порталі вакансій" Державної служби зайнятості.

Як зазначається на сайті уряду, особливу увагу приділять розміщенню цивільних вакансій, важливих для підтримки війська в тилу, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

"З цього порталу пропозиції можуть отримувати безробітні по всій Україні. Особливий акцент робиться на цивільних спеціальностях, які забезпечать функціонування та підтримку в тилу", – зазначили у Держслужбі зайнятості.

Крім того, планується проведення відбору та професійного навчання кандидатів за замовленням Сил оборони. В уряді впевнені, що це важливий крок, що посилить оборонну спроможність України.

"Це надзвичайно важливий крок. По-перше, він допоможе посилити оборонну спроможність країни. По-друге, дає можливість кандидатам обирати спеціальності та підрозділ для подальшої служби", – прокоментувала перша віцепрем’єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко.

ГУР атакувало дронами нафтобазу в Санкт-Петербурзі, є влучання, – джерело

Атака безпілотників по нафтобазі в російській Ленінградській області є спецоперацією Головного управління розвідки Міноборони. Є підтвердження влучання по цілях.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерело в спецслужбах, інформує UAINFO.org

Як розповіли джерела виданню, йдеться про операцію ГУР "із залученням сучасних українських засобів". Наразі ж триває збір даних, втім вже відомо про підтверджені влучання по цілях.

Читайте також: Атака на нафтовий термінал та вибухи під Москвою: у Росії був наліт безпілотників

Також співрозмовник у коментарі виданню зазначив, що відтепер військові об'єкти Пітера та Ленінградської області знаходиться "у зоні досяжності українських сил".

На питання, чи вперше українським дронам вдалося дістатися до Ленінградської області РФ, джерело уточнило, що це було "не вперше, але є відмінності, і ворог їх відчув".

Дрон пролетів над резиденцією Путіна на Валдаї і вразив нафтобазу: ексклюзивні деталі операції ГУР, що викликала істерику в РФ

Під час атаки на нафтобазу в Ленінградській області Росії український безпілотник пролетів над резиденцією диктатора Володимира Путіна на Валдаї. Вона відома як суперзахищена ППО, як і весь зазначений регіон загалом.

Деталі атаки ексклюзивно для OBOZ.UA повідомило джерело у Головному управлінні розвідки Міноборони. Зазначається, що українські сили оборони постійно працюють над покращенням технічних можливостей дронів, що дозволяє їм долітати вглибину Росії. Джерело зазначило, що наші фахівці постійно знаходять нестандартні рішення для виявлення вразливих місць росіян, інформує UAINFO.org.

Громадяни РФ здійняли істерику в мережі через зазначену атаку. Багато хто написав про те, що їх лякають українські БПЛА, вони не розуміють, як дрони могли долетіти так далеко і вимагають обмежити застосування БПЛА (ймовірно, тільки українських) в умовах війни.

"Безпілотники повинні застосовуватися виключно за суворими правилами та у суворій відповідності до міжнародного законодавства. Інакше це може обернутися непередбачуваними наслідками для всіх сторін конфлікту", – пишуть росіяни, які не висловлювали подібних думок, поки дрони застосовували тільки по українцях.

Чи буде ядерна війна: Жданов оцінив, чи натисне Путін "червону кнопку" 

Військовий експерт Олег Жданов відповів на питання, чи зважиться Росія застосувати проти України ядерну зброю, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

"На сьогоднішній день у всьому цивілізованому світі, і навіть включаючи Китай та інші країни, які намагаються тримати нейтралітет, є спільне розуміння того, щоб ядерну зброю в нашій війні не застосовувати. Тому що це може відкрити скриньку Пандори і закінчитися дуже сумно взагалі для всього людства в гіршому випадку. А з найменшими втратами це буде ядерний смітник у центрі  Европейського континенту", - заявив він.

На думку Жданова, "Росії чітко і ясно дали зрозуміти, що ні про яку ядерну зброю у цьому конфлікті мови бути не може". До того ж, він нагадав і про загрозу для самої Росії після ядерного удару:

"Ніхто не може сказати, куди в наступну годину або в наступну хвилину буде дути вітер. А якщо хмара піде на Москву або на Мінськ?".

"Це добре": Ярош про важливість протестів у Башкортостані для України 

Командувач Української добровольчої армії, екслідер "Правого сектору" Дмитро Ярош прокоментував протести, які спалахнули у російському Башкортостані.

Він зауважив, що до цих протестів Башкортостан можна було назвати "одним із найспокійніших регіонів РФ", передає ТСН, інформує UAINFO.org

Це добре! Побажаємо їм (протестам. – Ред.) не згасати. Може згадають башкири як були, колись, вільними людьми? Може, за ними і татари, чеченці, інгуші та інші поневолені народи піднімуться на боротьбу з недоімперією?", – розмірковує Ярош.

За його словами, у Росії "є дуже багато болючих точок", натиснувши на які українці зможуть "отримати найпотрібніший результат: знищення Московії, а отже – перемогу у війні". 

Нагадаємо, що у російському Башкортостані, у місті Баймак, спалахнули масштабні протести через вирок для активіста Фаіля Алсинова, якого кремлівський режим засудив до чотирьох років колонії.

 "Українські військові були шоковані, побачивши мене": полонений сомалієць розповів, як потрапив на війну в Україну 

На початку 2024 року українські військовослужбовці взяли у полон російського найманця із Сомалі.

В інтерв'ю Online.ua він сказав, що в РФ йому обіцяли паспорт та гроші за службу у лавах окупаційної армії, інформує UAINFO.org.

28-річний Мухаммад Аділь має дружину та доньку в Сомалі. 8 серпня він прибув до Росії за туристичною візою, оскільки хотів знайти там хорошу роботу.

"Інші країни, країни Європи не приймають людей з сомалійськими паспортами. Коли я потрапив до Росії, я просто чекав три дні, можливо п'ять, і я отримав роботу на фабриці. Її власник, сирієць, мені дуже погано платив, тому що я працював нелегально без робочої візи", - розповідає він.

У вихідний він поїхав "подивитися на Москву" і побачив там оголошення про набір до лав російської окупаційної армії. Він подав заявку і її схвалили.

 "Командири сказали, що я буду служити всередині Росії. А їхні солдати будуть воювати на першій лінії. Тому їм були потрібні люди в резерві", - каже чоловік.

За словами Аділя, він підписав контракт 3 грудня, а вже 4 січня був на передовій. Для отримання першої зарплатні він мав відслужити один місяць, однак потрапив до полону ще до завершення цього терміну. 

"Це завжди супер стресово". Співачка Джамала пригадала своє суддівство в Нацвідборі "Євробачення". ФОТО

Одна з фаворитів народного голосування в "Дії" з вибору членів журі Нацвідбору на "Євробачення 2024" Джамала пригадала, як воно, бути членкинею журі.

Українська співачка і переможниця Євробачення 2016 Джамала написала у соцмережі Faebook, що статус члена журі Нацвідбору на Євробачення – це завжди відповідально.

Співачка зауважила, що особливо складно судити конкурс, бо часто доводиться оцінювати роботу колег.

"Конкурс – це завжди супер стресово і хвилююче, ще і тому, що серед учасників майже завжди мої колеги, з якими я виступаю на одних майданчиках, або в дуже добрих відносинах. Але тим не менш, обираємо пісню. Так, саме пісню!!! Саме пісню яку відчуваєш – вона вогонь!", – написала Джамала.

Вона зізналася, що одразу відчула, що пісня Шум гурту "GO_A" – це та сама пісня для Євробачення, а зараз цей гурт став однією з візитівок України в світі.

"Вони представляють українську музику на різних світових майданчиках. Так само і Stefani Kalush, яка принесла нам стільки радості у вигляді Євробачення 2022, TVORCHI, які вразили своїм стилем та звучанням, і т.д. Я завжди вболіваю за якісну українську музику, і Відбір завжди сприймаю як класний концерт. Дуже хотілось би, щоб знову був відмінний представник на Євробачення 2024. Дякую кожному, хто обирає мене. Для мене це дуже цінно. Тут вже буде, як ви проголосуєте. Але не забувайте також, що це завжди командна робота: 50/50 — думка людей та жюрі у фіналі", — додала Джамала.

У довершення допису Джамала поділилася своїми фото з кількох Нацвідборів на Євробачення різних років. Співачка є однією з найдосвідченіших претендентів на крісло в журі Нацвідбору на Євробачення — вона вже шість разів обирали представників від України на цей конкурс.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини