MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 січня 2024

196 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 січня.

"Боремося всі": Зеленський звернувся до українців у День Соборності України і відзначив подвиг захисників

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня Соборності та відзначив подвиг наших захисників. Глава держави заявив, що лише сильні українці можуть стати єдиними і лише єдині українці можуть бути сильними.

За словами президента, після початку повномасштабної війни українці показали, що соборність та самостійність України є справжніми, а не декларативними цінностями. Про це Зеленський заявив у своєму відеозверненні вранці 22 січня, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org

Читайте також: Україна відзначає День Соборності. Чому свято є символом єднання та згуртованості нації

Зеленський наголосив, що лише в єдності українці змусять російських окупантів піти з нашої країни, щоб слова акту злуки відірваних один від одної частин України знову пролунали і стали реальністю.

"Сьогодні кожен українець б'ється за кожного українця, доводячи, що коли всі українці тримаються за руки, вони не піднімуть їх вгору, щоб здатися. Боремося всі! І сьогодні це стосується не лише обох берегів Дніпра. Сьогодні соборність українців охоплює обидві півкулі Землі, у кожному куточку якої 24 лютого пролунало – я українець", – сказав президент.

Активісти у День Соборності підняли прапор України у Макіївці та у Криму. ФОТО 

Активісти руху спротиву Жовта стрічка на честь Дня Соборності України підняли синьо-жовтий прапор у тимчасово окупованих Криму та Макіївці Донецької області.

Про це повідомляє Telegram-канал Жовтої стрічки у понеділок, 22 січня, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Прапор України замайорів на одній із вершин кримських гір, Пахкал-Кая, щоб таким чином показати єдність українського народу.

Також український стяг у День Соборності з’явився біля мікрорайону Сонячний у Макіївці, на териконі, з якого видно дорогу з Донецька до кордону з Росією.

«Тисячі окупантів, які проїжджають цим шляхом щоденно, будуть бачити, що навіть в 10-річній тіні окупації ми продовжуємо боротьбу з ворогом, бо Донбас — це Україна!» — зазначається у повідомленні Жовтої стрічки.

Збиття А-50 та Іл-22: Ігнат пояснив, наскільки втрата пілотів стала критичною для РФ

Втрата пілотів після збиття російських літаків А-50 та Іл-22 створила для окупантів певні проблеми. Зокрема, цей інцидент трохи знизив здатності ворога.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву полковника, речника Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната під час телемарафону, інформує UAINFO.org.

"Я вже теж дивився в їхніх пабліках "вечного полета, братья" рубрику, де некрологи вже з'являються потихеньку. Бачимо, що там і полковник є. Але передусім молоді офіцери. Я навіть здивувався, якщо чесно, що молодші лейтенанти були на бортах цих літаків. І будь-яка втрата, навіть якщо це молодий офіцер, то це випускник військового вишу, в якому навчають 5 років. Плюс ще кілька років він практикується вже безпосередньо у військах, ну і плюс має бойовий досвід вже як мінімум 2 роки, на жаль, у бойових діях. Ми говоримо про А-50, також про Іл-22. Там же два борти були знищені", - розповів він.

Спікер зазначив, що таким чином це дійсно може створювати певні незручності, певні проблеми для окупантів.

"Але я вам так скажу, що ті, скажімо так, непоодинокі екіпажі для цих літаків, їх є на кожний літак по 2 щонайменше. Така практика у всьому світі. Літаків у них стало менше, екіпажу теж менше. Ну і від цього безумовно і нам стало краще, їхні спроможності дещо зменшилися", - констатував Ігнат.

Фейгін пояснив, чому Трамп вірить, що домовиться з Путіним

Дональд Трамп дійсно вірить, що з диктатором Путіним можна домовитися про припинення війни в Україні, бо дивиться на цю проблему, як бізнесмен, а не як політик.

Про це заявив російський опозиційний журналіст і правозахисник Марк Фейгін, передає "Еспресо", передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"По-перше, сам Трамп, додає вогню - заявив, що з Путіним домовився б, що Путін нормальний чувак, по-бізнесовому його оцінює... Тобто він продовжує, попри ситуацію, публічно озвучувати своє компліментарне ставлення до Путіна. Він не намагається замовчувати це питання, уникнути його під час передвиборчої кампанії – ні, він чітко його позначає", – зазначає Фейгін.

Експерт зауважив, що в заявах Трампа відсутня конкретика щодо умов, на яких він планує домовитися з Путіним про закінчення війни в Україні.

Читайте також: Трамп видав, що "врегулює" війну в Україні ще до інавгурації

"Але на яких умовах – подарувати 20%? А 80%? Ти погодився, добре, з Путіним домовився, запропонував цей план Україні. А 80% залишаються суверенними? Вони йдуть у НАТО, у ЄС?

Ось тут, мені видається, дуже багато ілюзій. Можливо, Трамп гадає, що він просто розпиляє: ось твоя частина прибутків, ось моя. Він так думає, як девелопер, він не перестав ним бути", – сказав Фейгін.

Буданов розповів про стан своєї дружини після отруєння 

Дружина керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова все ще проходить лікування після отруєння.

Про це очільник ГУР повідомив в інтерв'ю Financial Times, передає ТСН, інформує UAINFO.org

"Вона лікується, їй уже краще", — зазначив Буданов, відповідаючи на запитання щодо стану здоров’я його дружини Маріанни, яка постраждала від отруєння важкими металами.

При цьому він відмовився уточнити, хто саме був ціллю отруєння — він чи його дружина.  

За попередньою інформацією речника ГУР Міноборони Андрія Юсова, Маріанна Буданова перебуває у задовільному стані.

Українці почали отримувати небезпечні листи нібито від ДСНС із закликом до "евакуації". ФОТО

Українці сьогодні, 22 січня, почали отримувати фейкові повідомлення про нібито евакуацію населення через "удар" по Хмельницькій АЕС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ДСНС України та Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпекиінформує UAINFO.org.

У чому полягає брехня

Повідомляється, що нібито Державна служба України з надзвичайних ситуацій надсилає посилання на завантаження електронного плану евакуації мешканців через те, що 1 блок Хмельницької АЕС уражений ворожим авіаударом.

"Листи з таким текстом надходять на електронні пошти українців", - йдеться в заяві.

Біля Берліна упав астероїд. ВІДЕО 

У ніч на неділю, 21 січня, в небі над Берліном пролетів астероїд, який не згорів в атмосфері, а упав неподалік німецької столиці. 

Відео падіння небесного тіла опубліковане в соцмережах, передає ТСН, інформує UAINFO.org

Як повідомляє Deutsche Welle, цей астероїд діаметром близько метра вперше виявив угорський астроном Крістіан Шарнецки. Попередьо він був відомий як Sar2736, а тепер значиться під назвою 2024 BX1.

За інформацією NASA, місце падіння розташоване недалеко від громади Ненхаузен у землі Бранденбург. 

У місцевій поліції повідомили, що наразі повідомлень про пошкодження, викликані падінням небесного тіла, не надходило. На пошуки залишків астероїда почали з'їжджатися люди.

Оновила особистий рекорд: українська тенісистка вийшла до 1/4 фіналу парного турніру Australian Open

Українська тенісистка Людмила Кіченок пробилася до 1/4 фіналу парного розряду Australian Open-2024.

У третьому колі змагань 31-річна українка в дуеті з латвійкою Оленою Остапенко перемогла тандем китаянки Чжу Лінь і У Фансень з Тайваню, пише ТСН, інформує UAINFO.org

Матч тривав 1 годину 29 хвилин і завершився тріумфом українсько-латвійської пари з рахунком 6:3, 7:5.

За проведений на корті час Кіченок і Остапенко 4 рази подали навиліт, зробили 2 подвійні помилки та реалізували 3 з 14 брейкпойнтів.

Кіченок вперше в кар'єрі вийшла до чвертьфіналу парного розряду Australian Open. До цього її найкращим досягнення на цьому турнірі Grand Slam було третє коло 2021 року.

Для Людмили це п'ятий вихід до 1/4 фіналу на змаганнях серії Великого шолома у парному розряді. Раніше вона двічі діставалася цієї стадії на Roland Garros (2019, 2022), а також по одному разу на US Open (2019) та Wimbledon (2022).

У чвертьфіналі парного турніру австралійського мейджора Кіченок і Остапенко зіграють проти французького дуету Каролін Гарсії та Крістіни Младенович. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини