MENU

«Регионалы» запустили циничную акцию под названием Конституционная Ассамблея

608 0

Влада запустила чергову цинічну акцію під назвою Конституційна асамблея. Чому цинічну? Тому, що ініціаторами процесу стали ті, хто, по суті, розтоптав Основний закон і продовжує нехтувати її буквою та духом ледь не у щоденному режимі.

Ось лише короткий перелік найбільш кричущих порушень в політичній сфері.

Харківська зрада. В результаті укладання Харківських угод на 25 років продовжено перебування Чорноморського флоту РФ на території України. Цим порушено ст.17, в якій, зокрема, говориться: «На території України не допускається розташування іноземних військових баз».

Конституційний заколот. Конституційний суд своїм рішенням надає Президенту України повноваження, якими його не наділяв народ, голосуючи на президентських виборах. Цим порушено ст.5, в якій, зокрема, вказується: «Право визначати і змінювати конституційний лад в Україні належить виключно народові і не може бути узурповане державою, її органами або посадовими особами».

Мовна облуда. Парламентська більшість намагається протягнути законопроект, яким фактично запроваджується друга державна мова. Цим порушується ст. 10, в якій в першому ж абзаці чітко зафіксовано: «Державною мовою в Україні є українська мова».

Не менш відверті порушення Основного закону припустилися нинішні ініціатори її оновлення і в соціальній сфері.

Пільговий секвестр. Чого вартують лише постійні спроби Кабінету міністрів наділити себе правом на власний розсуд встановлювати розміри та порядок виплати соціальної допомоги. Що є порушенням ст. 22, в якій, зокрема, говориться: «При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод».

Пенсійний геноцид. Навіть після реалізації соціальних ініціатив, понад 3 мільйони пенсіонерів продовжують отримувати пенсії менші за прожитковий мінімум. Цим порушується ст.46, в якій, зокрема сказано: «Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом».

Медична псевдореформа. Єдиним очевидним наслідком запровадження експерименту (над живими людьми?!) з так званого реформування сфери охорони здоров’я є згортання мережі медичних закладів. Цим порушується ст.49, в якій, зокрема, вказується: «Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена».

Думаю, вищенаведеного достатньо для того, щоб зрозуміти, що для початку нинішня влада мала б навчитися поважати Конституцію, а вже потім скликати Асамблею для її оновлення. Бо, брудними руками чесні справи не робляться…

Юрій КРИКУНОВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини