MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 лютого 2024

106 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 лютого.

Байден у передвиборчій промові назвав Путіна "божевільним сучим сином"  

Президент США Джо Байден назвав російського президента Володимира Путіна "божевільним сучим сином", наголосивши на ядерній загрозі для світу

Про це він заявив у середу під час виборчої кампанії в Сан-Франциско, передає The Hill, інформує UAINFO.org з посиланням на Еспресо

"Основна екзистенційна загроза – це клімат. Так, у нас є божевільний сучий син (crazy SOB, – англ.), як той Путін, а також інші, і ми завжди повинні турбуватися про ядерний конфлікт, але екзистенційна загроза для людства – це клімат», – наголосив президент США.

У цьому контексті Байден також безпосередньо звинуватив Путіна в смерті Навального та гостро розкритикував експрезидента Дональда Трампа, який всіляко уникає згадок про Путіна у своїй реакції на загибель російського опозиціонера. Байден також сказав, що республіканці колись мали "американські моральні підвалини, але вони, здається, утрачені". 

Бундестаг проголосував за рекомендацію передати Україні Taurus  

Бундестаг підтримав проект резолюції із рекомендацією для уряду Німеччини розпочати постачання далекобійних ракет Taurus Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку народного депутата України Єгора Чернєва, який був присутнім на голосуванні, інформує UAINFO.org.

"Щойно Бундестаг проголосував за рекомендацію надати Україні системи дальньої дії для завдання "точкових ударів глибоко в тилу російського агресора". Тобто Taurus", - написав Чернєв.

Він розповів, що проект резолюції винесли на розгляд Бундестагу депутати від правлячої коаліції. Схожий заклик опозиційних депутатів відхилили раніше сьогодні.

"Рішення за Шольцем. Градус питання поступово підвищуємо, щоб досягти результату", - додав нардеп.

Ракети Brimstone і не тільки. Британія оголосила про новий пакет допомоги Україні 

Британія сьогодні, 22 лютого, оголосила про новий пакет військової допомоги Україні. ЗСУ, зокрема, отримають протитанкову зброю.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian,  інформує UAINFO.org.

"Сьогодні я можу оголосити про нову партію з 200 протитанкових ракет "Брімстоун" як подальше посилення захисту України", - йдеться в заяві.

За його словами, ці ракети раніше мали значний вплив на поле бою, в одному випадку змусивши російські війська відмовитися і відступити під час спроби переправи через річку.

Також він додав, що Велика Британія навчатиме додаткову кількість українських військ разом з іншими союзниками, додавши, що разом вони проведуть навчання ще 10 000 осіб у першій половині 2024 року.

Столтенберг про F-16: Україна матиме право завдавати ударів по законних об'єктах у РФ 

Українські пілоти винищувачів F-16 матимуть право завдавати ударів по законних військових об'єктах у Росії.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю європейській службі "Радіо Свобода", інформує UAINFO.org.

Відповідаючи на запитання про те, коли Україна зможе розгорнути винищувачі F-16, Столтенберг заявив, що сказати це неможливо.

Він підтвердив, що всі союзники України хочуть, щоб винищувачі з'явилися в Україні якомога раніше, але зазначив, що ефект від F-16 буде сильнішим, якщо пілоти будуть добре навчені, а екіпажі та інший обслуговуючий персонал - добре підготовлені. 

"Тому, я думаю, ми повинні прислухатися до думки військових експертів, коли саме ми будемо готові або коли союзники будуть готові почати відправку і доставку F-16. Чим раніше, тим краще", - заявив він.

За словами Столтенберга, кожен союзник сам вирішуватиме, чи постачати F-16 в Україну, і союзники дотримуються різної політики.

Що робитиме Україна, якщо США не схвалять допомогу: відповідь Зеленського

Президент Володимир Зеленський вважає, що дуже складно буде знайти альтернативу американській допомозі. Без неї дедалі більше українських військових "будуть у лікарнях".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Fox News, інформує UAINFO.org.

"Звичайно, буде складно знайти щось схоже (на допомогу від США, - ред.). Звичайно, ми не залишимося на одному місці. Ми повинні вижити і жити. Ми повинні знайти паралельні шляхи, паралельні правила. Але ви розумієте, що це ключове. І це дуже важливо", - заявив він.

Читайте також: США забезпечуватимуть оборону України до її вступу в НАТО: посол Брінк пояснила суть майбутньої безпекової угоди

Зеленський підкреслив, що без американської допомоги буде більше і більше "героїв, які будуть у лікарнях".

"Тому що якщо в тебе немає справжнього захисного захисту і якоїсь потужної артилерії зі снарядами, звичайно, ти втратиш людей", - додав президент.

Нова серія "Києва за три дні": Медведєв розповів, коли росіяни знову підуть у наступ 

Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв не виключив, що російські війська можуть піти на українську столицю Київ "в іншу фазу" війни. 

Про це російський політик сказав в інтерв'ю пропагандистському виданню, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН

"Де зупинитися, не знаю, я думаю, що нам ще прийдеться багато та серйозно працювати. Чи буде це Київ? Так, мабуть. Це повинен бути і Київ. Якщо не зараз, то через якийсь час. Може в якусь іншу фазу розвитку цього "конфлікту", - помріяв він. 

Він знову вдався до історичної маячні, назвавши Київ "російським містом". А також заявив, що нібито зі столиці йде "загроза існуванню Російської Федерації" через "інтернаціональну банду, яка засіла у Києві".

Окрім того, Медведєв погрожує спробувати окупувати Одесу, бо місто "зачекалося Російської Федерації".

Гауляйтер ТОТ Запоріжжя Балицький визнав депортацію українців і натякнув на страти в окупації, – ISW

Так званий губернатор Запорізької області Євген Балицький визнав примусову депортацію українських громадян та натякнув на те, що окупаційні війська страчують українців

Про це пише Інститут вивчення війни із посиланням на інтерв'ю Балицького, інформує UAINFO.org з посиланням на  Еспресо

За його словами, російська окупаційна влада "вислала велику кількість сімей... які не підтримували "спеціальну військову операцію" або "ображали" Росію, зокрема російський прапор, гімн або президента Росії Володимира Путіна".

Балицький намагався виправдати ці дії, які є воєнними злочинами, стверджуючи, що насильницька депортація українських сімей була здійснена для їхньої власної вигоди, оскільки окупаційній владі довелося б "впоратися" з ними "жорсткішим" способом, інакше інші проросійськи налаштовані громадяни їх би вбили.

Балицький заявив, що окупаційна влада "дала депортованим сім’ям можливість виїхати", але депортувала деяких силою, "давши їм пляшку води" на кордоні.

Аеропорт "Бориспіль" готують до відкриття: коли можуть відновитися польоти і хто має сказати "так" 

Головне летовище України – Міжнародний аеропорт "Бориспіль" знову у центрі уваги, там заявляють, що працюють над збереженням можливості швидкого запуску і готові відновити польоти за три тижні, але при виконані необхідних умов для забезпечення авіаційної безпеки та безпеки польотів, інформує UAINFO.org з посиланням на  ТСН

Що кажуть у "Борисполі"?

В аеропорту зазначають, що готуються до відкриття останні два роки та підтверджують, що співробітники підприємства продовжують працювати над тим, аби аеропорт міг в найкоротші можливі терміни відновити своє функціонування. 

"Звичайно, що ми готуємося. Ми зможемо швидко відновити роботу, завдяки щоденній праці наших працівників, які всі ці 2 роки підтримують інфраструктуру аеропорту. Проте відновлення звичної авіаційної діяльності аеропорту можливе тільки тоді, коли буде безпечна ситуація та виконані усі вимоги міжнародних стандартів авіаційної безпеки та безпеки пасажирів", - пояснили сайту ТСН.ua у пресслужбі Міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Цікаво, що нещодавно аеропорт "Бориспіль" відвідав Олів’є Янковець, генеральний директор Міжнародної ради аеропортів Європи (ACI EUROPE). Це перший візит до України топ-менеджменту Ради від початку повномасштабного вторгнення.

Тому у цьому візиті експерти вбачають певні зрушення у питанні можливого відновлення роботи цивільної авіації в українському небі. До слова, Міжнародна рада аеропортів – представляє понад 560 аеропортів у 55 країнах, на які припадає понад 90% комерційних авіаперевезень у Європі.

Іноземні гості ознайомились зі станом терміналів аеропорту "Бориспіль", зон видачі багажу та реєстрації пасажирів, зон очікування пасажирів та посадки у літак, пунктів контролю, перонів, іншої інфраструктури та обладнання.

Том Круз розійшовся з дочкою ексдепутата Держдуми через кілька днів після знайомства з її дітьми 

Всесвітньо відомий американський актор і режисер Том Круз розійшовся з російською світською левицею Ельсіною Хайровою, яка є донькою політика-союзника Путіна, колишнього депутата Держдуми РФ Ріната Хайрова та ексдружиною російського олігарха Дмитра Цвєткова. Розрив пари відбувся майже одразу після того, як зірка Голлівуду познайомився з дітьми росіянки, а таблоїди розповсюдили чутки про серйозність його намірів. 

Друзі знаменитості повідомляють, що саме актор розірвав стосунки із Хайровою. Їхні слова передали журналісти The Sun, пише OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Інсайдери розповіли, що 61-річний Круз охолов до роману з 36-річною дівчиною, але хотів залишитися друзями, оскільки вони живуть в одному будинку в Лондоні.

"Закінчити все на поганій ноті було б незручно, якби вони зіткнулися одне з одним у ліфті. Між ними немає ніяких образ, і для Тома їхні стосунки просто пішли своєю чергою", – розповіли друзі актора. 

Нагадаємо, що зірка культової серії фільмів "Місія нездійсненна" познайомився з розлученою мільйонеркою Хайровою, коли друг привів її на одне з його ексклюзивних недільних чаювань в його пентхаусі в Гайд-парку в Лондоні.

"Летять ракети, померла бабуся, а вона мовчить": брат Паперної розповів про стосунки з нею після 2022 року 

Український актор В'ячеслав Хостікоєв розповів про стосунки зі своєю двоюрідною сестрою Антоніною Паперною, яка живе в Росії з чоловіком Володимиром Ягличем та дітьми і досі мовчить про війну. Виявилося, що вони не підтримують зв'язок майже з перших днів повномасштабного вторгнення. 

"Мені досі неприємно, бо це відчуття, коли летять ракети, померла бабуся і ти пишеш своїй сестрі: "Тоню, там таке відбувається (я там їй скидаю, як потрапляє ракета в будівлю), померла бабуся, дай відповідь, що там у тебе? Що там взагалі відбувається?". І я так пишу одне повідомлення, друге, третє, четверте. І тільки бачу продивилася-продивилася", - розповів чоловік у програмі Rostyslove Production, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Хостікоєв хотів все ж отримати відповідь, тому продовжував надсилати ще повідомлення двоюрідній сестрі. 

"Я пишу ще, пишу-пишу, але нуль відповіді. І все. На цьому десь 26 чи 27 числа - це була остання комунікація з Тонею", - додав він.

Актор також зазначив, що був здивований, коли побачив новину про те, що Паперна зараз знімається у російському серіалі. 

"Я нещодавно завів свій ТікТок і мені підтягнулося відео "Антоніна Паперна зараз знімається в російських серіалах" і я так: "Що?". Відкриваю це посилання і дійсно, якийсь серіальчик. 5 чи 6 серій. У неї там головна роль, вона з якимось чоловіком знімається. Це повний атас", - сказав В'ячеслав.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини