MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 лютого 2024

62 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 лютого.

Українські сили збили ще один А-50 над Азовським морем 

Російські пропагандисти повідомили, що над Азовським морем було збито літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50. Джерело в Силах оборони повідомило NV, що літак знищили ЗСУ.

Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенанта Микола Олещук підтвердив, що російський А-50 був знищений Силами оборони України, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

Про знищення літака А-50 так звані Z-військові повідомили приблизно о 19:15. Окупанти традиційно заявляють, що літак нібито збили дружнім вогнем із Маріуполя.

Однак джерело в Силах оборони підтвердило NV, що черговий літак окупантів було знищено українською армією в районі Азовського моря.

"Починаємо з правди": Шмигаль на кордоні звернувся до польських фермерів 

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прибув на українсько-польський кордон. На тлі блокади пунктів пропуску очільник уряду звернувся до польських фермерів.

Як зазначив Шмигаль в Telegram, це звернення стосується польських аграріїв та загалом всіх поляків. Він закликав "починати завжди з правди", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

По-перше, останні 5 місяців Україна не продає своє зерно, кукурудзу, насіння соняшника та ріпак на польський ринок.

"Наш уряд 16 вересня минулого року прийняв рішення про ліцензування експорту частини агропродукції. Тобто, без дозволу Польщі зараз неможливо експортувати зерно, кукурудзу, ріпак та соняшник на польський ринок. Зараз таких дозволів немає - і відповідно експорту теж немає. Ми хочемо, аби це почули і польські фермери, і польське суспільство", - наголосив прем'єр.

Польському фермеру з плакатом про Путіна висунули офіційні звинувачення. Йому загрожує п’ять років в’язниці

Польському фермеру, який у вівторок, 20 лютого, під час протестів біля кордону України вивісив на тракторі плакат із прокремлівським гаслом, висунули офіційні звинувачення. Йому може загрожувати покарання до п’яти років в’язниці.

Про це повідомляє РАР, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

Під час протестів чоловік вивісив на своєму тракторі прапор СРСР і плакат із гаслом «Путін, наведи лад з Україною, Брюсселем і нашими чиновниками». Співробітники поліції затримали водія трактора, провели фото- і відеофіксацію, вилучили банер і прапор.

У п’ятницю, 23 лютого, чоловіка викликали на допит, де він заслухав звинувачення в підбурюванні до агресивної війни проти Польщі, вихвалянні агресії Росії проти України та пропаганді комуністичної ідеології. Обвинувачений відмовився давати пояснення.

Прокуратура застосувала до нього запобіжні заходи у вигляді поліцейського нагляду та майнової поруки. Йому може загрожувати покарання до п'яти років позбавлення волі.

20 лютого на кордоні з Україною один із польських фермерів-мітингувальників прикріпив на свій трактор плакат із написом «Путін розбереться з Україною, Брюсселем і з нашим урядом». На тракторі також був прапор СРСР. Ці кадри почали активно поширювати російські пропагандисти.

Поліція Польщі оголосила фермеру про підозру за розпалювання ненависті.

Пізніше Міністерство закордонних справ Польщі висловило стурбованість через появу на протестах фермерів плаката з пропутінським написом.

Організатори z-виставки привітали росіян з 23 лютого фото з бійцем "Азова" 

Так звані "z-патріоти" вирішили привітати своїх воєнних злочинців з так званим "днем захисника вітчизни" фотовиставкою. 

Свою експозицію, присвячену війні проти України, прокремлівські пропагандисти додумалися розмістити в одному з дитячих садків Томська, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

"Уже немає сил дивитися, як дітям у дитячому садку (вже вибачте за вираз) засирають мізки. "Прикрашеними" таким чином сходами ходити неможливо, волосся щоразу ворушиться. Цього року хоч поменше наліпили агітматеріалу", — поскаржилися місцеві жителі.

Водночас Telegram-канал SOTAvision звернув увагу на те, що на одному зі знімків, де невідомий солдат тримає на руках маленьку дівчинку, виявився один герой такого ненависного для російських окупантів полку Азов.

Возз'єднався з дружиною та донькою: на Одещині попрощалися з воїном, сім'ю якого вбила Росія 

На Одещині попрощалися з українським бійцем Юрієм Глоданом, сім'ю якого російська ракета вбила в житловому комплексі "Тірас" в Одесі у квітні 2022 року.

Як написав одесит Георгій Бербер, із Юрієм попрощалися лише вчора, 22 лютого, хоча про загибель героя стало відомо ще минулого року. Поховали його в селищі Авангард, поряд із дружиною та дочкою, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

"На Одещині поховали захисника України Юрія Глодана, який служив у 3-й окремій штурмовій бригаді ЗСУ. Загиблих одеситів у цій війні багато, Юрій Глодан – один із них. Він втратив свою сім'ю 23 квітня 2022 року внаслідок ракетного обстрілу Одеси. Це була субота, не проста субота - Страсна, напередодні великого християнського свята Великодня", - розповів Бербер.

Того дня під час ракетного обстрілу, який здійснила РФ, у житловому комплексі "Тірас" загинула родина Глодана – дружина, 3-місячна донька та теща. Чоловік не постраждав, тому що під час атаки був у магазині.

Після загибелі родини Глодан пішов на фронт, загинув 5 листопада 2023 під Бахмутом. Впізнали чоловіка по хрестику. Весь цей час тривали відповідні експертизи.

"Сподіваюся, що пам'ять про таких захисників України як Глодан залишиться назавжди", - наголошує Бербер. Він зазначає, що історія цієї сім'ї увійшла до книги 600 днів війни Росії проти України. Одеса''.

Дали три години: матері Навального поставили новий ультиматум

Матері російського опозиціонера Олексія Навального заявили, що вона повинна погодитися на таємні похорони сина.

Про це повідомила прес-секретар Навального Кіра Ярмиш в мікроблозі X (раніше - Twitter). За її словами, годину тому слідчий подзвонив Людмилі з ультиматумом: або вона протягом 3 годин погоджується на таємні похорони без публічного прощання, або її сина поховають в колонії, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

"Вона відмовилася вести переговори з СК, тому що у них немає повноважень вирішувати, як і де їй ховати сина. Вона вимагає дотримати закон, який зобов'язує слідчих віддати тіло протягом двох діб з моменту встановлення причин смерті. Згідно з медичними документами, які вона підписувала, ці дві доби закінчуються завтра", - написала Ярмиш.

У держдепі висміяли лімузин Путіна, який той подарував Кім Чен Ину. ВІДЕО 

У державному департаменті США висміяли російський лімузин Aurus, який кремлівський диктатор Володимир Путін подарував своєму північнокорейському колезі Кім Чен Ину. 

Так, коментуючи цей жест, представник американського зовнішньополітичного відомства Меттью Міллер засумнівався, що російський автопром узагалі здатен створити транспортний засіб преміум класу, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

За словами чиновника, він чув повідомлення про подарунок Путіна, що порушує санкції Радбезу ООН, однак не знав, що взагалі існує таке поняття як «лакшері автомобіль» із РФ.

У зв’язку з цим Міллер висловив надію на те, що разом із машиною Кім Чен Ин отримав і «розширену гарантію».

Водночас він додав, що якби він сам хотів купити собі розкішний автомобіль, то навряд чи шукав би його у РФ.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини