MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 лютого 2024

184 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 лютого.

Ворог робить висновки: Ігнат заявив, що окупанти вже кілька днів не використовують літаки А-50 

Окупаційні війська Росії знизили інтенсивність використання літаків далекого радіолокаційного виявлення та управління (ДРЛВ) А-50. Очевидно, ворог зробив відповідні висновки після втрати двох таких бортів за останні два місяці.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. За його словами, окупанти вже кілька днів не піднімали в повітря літаки-розвідники, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZ.UA.

Він нагадав, що від початку повномасштабної війни агресор зазнав трьох втрат А-50. Зокрема, торік у лютому такий літак вивели з ладу білоруські партизани на авіабазі "Мачулищі" (Мінська область РБ).

А в 2024-му Повітряні сили ЗСУ збили російські А-50 та літак Іл-22 над Азовським морем 14 січня. Крім цього, 23 лютого в Силах оборони повідомили про збиття А-50У окупантів.

"Кілька днів їх немає. Не прийняли вони такого рішення відправляти ще і ще літаки", – вказав Ігнат.

Він каже, що на озброєнні в росіян є небагато такої спеціальної техніки. Хоча пошкоджений у Білорусі А-50 вони могли відновити: можливо, зняли з іншого запчастини й поставили шляхом донорства, що є поширеною в світі практикою.

Макрон заявив, що Росія може напасти на Європу через кілька років

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що європейські країни повинні бути готовими до того, що російський режим здійснить військову агресію проти однієї з держав Європи.

Відповідну заяву Макрон зробив під час конференції лідерів європейських держав, які прибули до Парижа задля обговорення шляхів підтримки України, інформує DW, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Читайте також: Макрон розповів про нову коаліцію з постачання Україні далекобійного озброєння

"Я помітив, що більш-менш всі країни, представлені за цим столом, сказали... що загальний консенсус полягає в тому, що ми повинні бути готові через кілька років до того, що Росія нападе на ці країни", - сказав президент Франції.

Він зазначив, що ніхто не має бажання воювати з російським народом, але всі "сповнені рішучості тримати ескалацію під контролем".

Макрон додав, що мета зустрічі — зрозуміти, як "зробити більше з точки зору військової підтримки та бюджетної підтримки".

Путін прагне захопити п'ять областей: аналітики пояснили наміри диктатора 

Президент Росії Володимир Путін 26 лютого підписав два укази. Згідно з одним із них, окупована частина України має належати до Південного військового округу (ПВО). 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни, передає ТСН, інформує UAINFO.org

Йдеться не тільки про території, які наразі перебувають під окупацією, а про всю Херсонську, Запорізьку, а також Донецьку і Луганську області та Крим, який був частиною ПВО від 2014 року.

Читайте також: Британська розвідка назвала вид зброї, який Путін використовує проти всього світу

"Включення й окупованих, і неокупованих територій України — ще одне свідчення того, що Росія переслідує максимальні цілі в Україні та прагне захопити повністю п'ять українських областей", - кажуть експерти.

Аналітики наголошують, що в такий спосіб російське військово-політичне керівництво переслідує дві мети одночасно. У ближньо- і середньостроковій перспективі — взяти під контроль російські операції в Україні, а також підготуватися до потенційної повномасштабної війни проти НАТО в довгостроковій.

Синоптикиня попередила про контрастну температуру та повідомила, де вже настала метеорологічна весна

Сьогодні середня денна температура в країні +6+11 градусів, на заході до +18, весна наполегливо намагається потіснити зиму.

Синоптикиня Наталія Птуха, в інтерв'ю для NV, розповіла про те, що найближчим часом денний плюс буде володарювати по всій країні, не дивлячись на те, що подекуди нічний та вранішній мінус буде намагатися заявляти про свої права, інформує UAINFO.org.

За словами фахівчині, в багатьох областях вже констатують початок метеорологічної весни — вона неминуча.

"Найближчими днями найтепліше буде у західних регіонах: там температура вночі +1…+6, вдень +10…+16. Більшість решти території - вночі від +2 до -4, а вдень +5…+11. В Криму і на Одещині до +14.

Температурні показники будуть коливатися — ночі будуть дещо прохолодніші, тому що немає ковдри із хмар, тож швидше вихолоджується приземний шар повітря, та в денні години сонечко забезпечить прогрів повітря до комфортних плюсових температур.

Схід України ближче до центру антициклону, тож 28 лютого — 1 березня там буде прохолодніше, і контрасти між нічними і денними температурами будуть яскравіші: вночі −2…−7, а вдень +2…+7 градусів....

В багатьох областях України вже констатують початок метеорологічної весни — це, наприклад, Харків, Житомир, Рівне, Дніпро. Втім, для Києва так сказати ще не можна".

Відома американська співачка LP оскандалилась в мережі через російську символіку 

Американська співачка Лора Перголіцці, яка відома під сценічним псевдонімом LP, оскандалилася в мережі, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Нещодавно артистка, яка підтримувала Україну з початку повномасштабного вторгнення, опублікувала відео, на якому вона одягнена в худі з російським прапором. Вона подякувала російським фанам за такий подарунок.

Але згодом співачка видалила цю сторіз, адже отримала хейт від підписників. Люди просили скасувати концерти прихильниці РФ. 

Реакція користувачів

Підписники активно почали коментувати вчинок LP.

  • "Краще б вам прямісінько до Москви"
  • "Носіть Росію, дуже дурний вибір"
  • "Ношу російське худі. Ви серйозно? Сподіваюсь, що люди скасують ваші концерти"
  • "Можна йти за російським кораблем".

До речі, після критики співачка записала недолуге відеозвернення до прихильників. У ньому вона наголосила, що підтримує українців. 

"Я вдячна своїм прихильникам зі всього світу. Я знаю, що серед них є багато українців, які є біженцями у Балтійських країнах. І я хочу, щоб мої українські фани знали, як сильно я їх підтримую і завжди підтримувала. Я люблю вас та сподіваюся побачити вас на концертах", - сказала LP.

 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини