MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 березня 2024

61 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 березня. 

Палата представників США може проголосувати за допомогу Україні наприкінці березня чи в квітні, – CNN

Палата представників США може проголосувати за пакет фінансової допомоги Україні наприкінці березня, або у квітні 2024 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN, інформує UAINFO.org

Спікер Палати представників США Майк Джонсон зустрівся з республіканцями, які намагалися заручитися його підтримкою для ухвалення нового двопартійного пакета допомоги Україні та Ізраїлю.

За даними CNN, голова Палати представників із закордонних справ Майкл Маккол взяв на себе провідну роль у спробі доопрацювати пропозицію та досягти консенсусу всередині Республіканської партії, щоб винести законопроект про виділення фінансової допомоги Україні до кінця березня, або у квітні.

Повідомляється, що Джонсон поки не зайняв якоїсь позиції щодо плану і не взяв на себе зобов'язання проголосувати за нього, сказавши своїм колегам, що їм необхідно спочатку завершити розробку закону про державне фінансування.

Але як тільки цей процес буде завершено, орієнтовно до середини березня, передбачається, що законопроект може в найкоротший термін дійти голосування.

Софт, шифри, секретні документи: кіберфахівці ГУР зламали Міноборони Росії

Кіберфахівці ГУР МО України реалізували чергову успішну спецоперацію проти держави-агресора росії ― у результаті DDoS-атаки вдалось отримати доступ до серверів міністерства оборони рф.

Про це повідомляє ГУР, інформує UAINFO.org

"Тепер українська спецслужба володіє програмним забезпеченням для захисту інформації та шифрування, яке використовувало мо рф, а також ― масивом секретної службової документації російського міністерства війни.

Йдеться про накази, звіти, розпорядження, доповіді та інші документи, які циркулювали між >2000 структурних одиниць силового відомства росії.

Одержана інформація дозволяє встановити повну будову системи російського міноборони та його ланок.

Аналіз отриманих даних також допоміг ідентифікувати генералітет, інших високих керівників структурних підрозділів мо рф, а ще заступників, помічників, спеціалістів ― усіх, хто використовував софт для електронного документообігу під назвою «бюрократъ».

У розпорядженні воєнної розвідки України, наприклад, опинилась службова документація заступника міністра оборони рф ― іванова тімура вадімовіча.

Цей заступник шойґу відіграв важливу роль у тому, що кібератака стала успішною.

В ГУР підтвердили вибух на мосту у Самарській області: з'явились деталі

Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтверджує факт виведення з ладу залізничного моста через річку Чапаєвка у самарській області на росії.

Про це повідомляє ГУР, інформує UAINFO.org.
 
4 березня 2024 року близько 6:00 міст був пошкоджений шляхом підриву його силових конструкцій.

Читайте також: В РФ невідомі підірвали залізничний міст
 
Залізнична гілка використовувалась державою-агресором для транспортування військових вантажів, зокрема інженерних боєприпасів, вироблених заводом АТ «полімєр» у місті чапаєвск самарської області.
 
З огляду на характер пошкоджень залізничного моста, його використання тривалий час буде неможливим.

Кілька груп Су-34 і Су-35 готують до завдання ударів: в ЗСУ розкрили можливі напрямки

Після значних втрат літаків ворог втік з повітряного простору, але зараз починає відновлювати свою активність. Про це сказав речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

За його словами, навіть був період - кілька годин під час яких жодної повітряної цілі в небі не було, бо окупанти побачили, що по них працюють.

"Вони роблять висновки і втекли з нашого повітряного простору", - зазначив він. При цьому додав, що така ситуація була тимчасовою.

Ігнат повідомив, що літаки з'явилися знову і протягом вчорашнього дня кілька десятків керованих авіабомб теж були спрямовані з різних напрямків. 

"Ну і зараз бачимо на ранок уже кілька ударних груп Су-34 і Су-35, які можуть готуватися до завдання ударів саме на східному та північному напрямках", - наголосив речник Командування Повітряних сил.

Читайте також: Як Україні вдається масово "приземляти" російські літаки: генерал розкрив рецепт успіху

Ігнат зазначив, що після збиття другого літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50, їх вже тиждень немає в небі.

"Вже сьомий день, якщо не помиляюся, А-50 не з'являється ні в Ростовській області, ні в акваторії Азовського моря. Противник заявив, що будуть відновлювати ті, що на зберіганні знаходяться. Наскільки цей процес буде швидким чи довгим сказати важко. Але все ж таки ці літаки їм вкрай потрібні для того, щоб планувати удари, проводити радіолокаційну розвідку повітряного простору нашої держави", - додав він.

Росія заполонила Європу шпигунами та кілерами під виглядом антивоєнних мігрантів, – WSJ 

Президент РФ Володимир Путін навмисно тримав кордони Росії відкритими, дозволивши сотням тисяч росіян втекти.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну 2022 року кремлівський режим під виглядом біженців заслав на Захід своїх агентів, які, ймовірно, займаються політично вмотивованими вбивствами. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на європейських чиновників, повідомляє UAINFO.org з посиланням на ТСН.

У публікації стверджують, що президент РФ Володимир Путін навмисно тримав кордони Росії відкритими, дозволивши сотням тисяч росіян втекти до Європи, Центральної Азії та на Кавказ, щоб уникнути мобілізації. 

“До них приєдналися агенти розвідки під прикриттям, замінивши тих, кого видворили", – йдеться у статті.

Видання з посиланням на власні джерела припускає, що саме російські агенти можуть стояти за резонансними вбивствами росіян-перебіжчиків, серед яких — убитий у середині лютого 2024 року в Іспанії льотчик Максим Кузьмінов, який торік перегнав до України російський вертоліт. 

Читайте також: В Італії відправили за ґрати офіцера, що хотів передати Росії секретні документи НАТО

Примітно, що Москва навіть не намагається створити вигляд, що не має стосунку до вбивства свого колишнього пілота. "Цей зрадник і злочинець став моральним трупом у той самий момент, коли планував свій брудний і жахливий злочин", — заявив голова зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін.

Ймовірно, російські шпигуни причетні й до інших загадкових смертей росіян, які сталися після повномасштабної російської війни проти України.

Ексглава МЗС Австрії, яка танцювала з Путіним, остаточно перебралася до Росії та назвала її "по-справжньому вільною" 

Колишня міністерка закордонних справ Австрії Карін Кнайсль заявила, що остаточно переїхала жити до Росії. Водночас громадянство політикиня, яка запам’яталася танцем із диктатором Володимиром Путіним, змінювати не буде.

Про це повідомило видання DW, цитуючи новину російського пропагандистського держЗМІ за підсумками виступу австрійки на полях так званого молодіжного фестивалю 3 березня. Захід, який в Росії називають "Всесвітнім фестивалем молоді", проводиться за указом диктатора Володимира Путіна, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

"Я переїхала до Росії, тому що це по-справжньому вільна країна", – висловилася Кнайсль на одній з лекцій.

За її словами, вона вже "приглянула одне місце на сході РФ, де хотіла б збудувати будинок", щоб залишитися там жити, оскільки не вважає себе міською мешканкою.

Разом із ти ексглава МЗС Австрії заявила, що не планує оформляти російський паспорт, вважаючи, що права та обов'язки, які надає громадянство, мають бути пов'язані лише з однією країною.

"Громадянство не можна просто так взяти і поміняти. І якщо я це зроблю, то мені потрібно буде вибрати якесь одне громадянство. Може, я надто консервативна, але мати одразу два – це як жити в полігамії і бути одруженою з двома людьми", – порівняна Кнайсль.

Куля потрапила в серце: нові деталі вбивства пілота Кузьмінова, який перегнав Мі-8 до України

Російського пілота Максима Кузьмінова, який перегнав гелікоптер Мі-8 своєї армії до території України, застрелили в Іспанії. 

Видання The Wall Street Journal дізналося деякі подробиці, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

28-річний російський пілот отримав п’ять пострілів, перебуваючи менш ніж за 500 футів від місцевої поліцейської дільниці.

Згідно з повідомленням, поліція відреагували протягом декількох хвилин після вбивства чоловіка. Але на той час Кузьмінов, швидше за все, був уже мертвий, повідомили виданню свідки.

"Коли я зателефонував до екстренної служби, я вже знав, що чоловік мертвий", — розповів керуючий ОСББ, де жив Кузьмінов.

Читайте також: "Вчинив як Іуда": російські пропагандисти показали відео з батьком пілота Кузьмінова, якого вбили в Іспанії

Журналісти пишуть, що медик виявив п'ять малокаліберних пострілів, один з яких потрапив в серце, що свідчить про влучність, з якою злочинець убив Кузьмінова.

Особу підозрюваного ще не встановлено, але офіційний представник, який здійснює розслідування, сказав виданню, що слідчі вважають, що до вбивства пілота причетний Кремль.

"Дюна: Частина друга" за перші вихідні в прокаті стала найуспішнішим фільмом 2024 року

Наприкінці минулого тижня у світовий прокат вийшов один із найочікуваніших фільмів років – науково-фантастичний епос "Дюна: Частина друга" (Dune: Part Two) режисера Дені Вільнева.

За підсумками першого вікенду в прокаті вже можна сміливо сказати, що картина не тільки заслужила похвалу від критиків, а й має всі шанси стати найуспішнішим фільмом 2024 року в плані фінансів, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Як пише Variety, найсміливіші прогнози аналітиків справдилися – за минулі вихідні картина з Тімоті Шаламе і Зендеєю в головних ролях зібрала 81,5 мільйона доларів у країнах Північної Америки та ще 97 мільйонів у 71 іншій країні світу, зокрема й в Україні (в Росії фільм офіційно не випускають). Таким чином, загалом за перший вікенд у прокаті "Дюна 2" зібрала 178,5 мільйонів доларів – і це вже найвищий показник серед усіх фільмів, випущених від початку 2024 року. 

При цьому, за даними видання, кінокомпанії Warner Bros. і Legendary Entertainment витратили на виробництво фільму приблизно 190 мільйонів доларів і ще 100 мільйонів доларів на промо-кампанію. Таким чином, щоб вийти в нуль, йому ще потрібно зібрати 111,5 мільйонів доларів, що здається цілком здійсненним завданням. Тим більше з огляду на той факт, що картину ще не випустили в Китаї та Японії – двох найбільших кіноринках світу.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини