MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 березня 2024

90 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 березня. 

"Довгий язик" завадив звільнити Кремінну наприкінці 2022 року: командир десантників розкрив цікаві факти 

Продовжується війна в Україні, і Сили оборони нашої держави могли звільнити Кремінну в Луганській області ще наприкінці 2022 року, але недотримання інформаційної тиші зіпсувало всі старання воїнів.

Про це розповів в інтерв'ю "Українській правді" командир 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади Еміль Ішкулов, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

"Ми там мали успіх, нам лишалося півтора кілометра до самої Кремінної, але в ЗМІ почали поширюватися відео, мовляв, "Кремінна майже наша, ми все взяли, успіх". І противник на це відреагував: збільшилася кількість артилерії, особового складу, підтягнулися резерви. Буквально за кілька днів кількість обстрілів збільшилася від 60 до 200 з копійками – це втричі. Після цього ми особливого успіху не мали", – згадує Ішкулов.

Військовий також додав, що схожа ситуація була і в районі Кліщіївки Донецької області, коли Сили оборони взяли її під свій контроль восени минулого року.

"Ми хоча б тиждень намагалися витримати тишу, щоб дати особовому складу заритися. Я розумів, що зараз буде сказано, що Кліщіївка наша – буде реакція (від росіян, - УНІАН). Нам не вистачило буквально два дні, якийсь незрозумілий ТРОшний батальйон почав висвітлювати інформацію про Кліщіївку", – розповів командир.

За його словами, тоді наших воїнів "почали штурмувати з трьох боків, щоб вибити".

Німеччина виділяє гроші на закупівлю 800 тисяч снарядів для України 

Німеччина братиме участь у чеській ініціативі щодо закупівлі 800 тисяч артилерійських снарядів для України.

Про це заявив прессекретар уряду Німеччини Штеффен Хебештрайт, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Tagesschauінформує UAINFO.org

Він наголосив, що німецький уряд вносить "тризначну мільйонну суму" на закупівлю боєприпасів для України в рамках ініціативи Чехії.

При цьому більш докладних подробиць прессекретар відомства не розкрив.

Ініціатива Чехії

Нагадаємо, раніше президент Чехії Петр Павел заявив про те, що його країна виявила 800 тисяч снарядів, які можна придбати для України. Глава держави уточнював, що снаряди можна доставити протягом кількох тижнів, але для цього потрібне фінансування.

Ця ініціатива є запасним варіантом, оскільки ЄС не виконав обіцянку надати Україні 1 мільйон артилерійських снарядів до березня місяця.

Низка країн уже виділяє гроші на закупівлю боєприпасів для України. Зокрема, це Литва, Бельгія, Франція, Канада, Нідерланди і не тільки.

Болгарія розпочала відправку обіцяних БТРів до України. ФОТО 

Уряд Болгарії почав відправлення обіцяних бронетранспортерів в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BTV, інформує UAINFO.org

За даними видання, перший бронетранспортер був завантажений на платформу і вирушив із бази Головного управління жандармерії в Софії на залізничну станцію в Нові Іскарі.

Загалом на Україну буде відправлено 110 бронетранспортерів. За їхнє перекидання відповідає Міністерство оборони.

Їх транспортування розпочалося сьогодні, і їх перевозитимуть у комплекті з шести одиниць.

Росіяни торгують українськими полоненими на "чорному ринку", – ISW

Російські військові продають українських військовополонених на "чорному ринку" чеченським воєнізованим угрупованням, які надалі проводять власні обміни полоненими з Україною.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org.

Відомство посилається на інформацію британського видання The Times, за якою український речник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко повідомив, що чеченські парамілітарні групи купують українських військовополонених у інших російських військових частин на "чорному ринку" для подальшої торгівлі. Пізніше вони використовують українських полонених для обміну на чеченських, яких утримують Збройні сили.

Газета The Times заявила, що ці підрозділи, ймовірно, звертаються до "чорного ринку", оскільки чеченці наразі виконують переважно поліцейські або логістичні функції в тилових районах України, де менше можливостей захопити військовополонених ЗСУ й обміняти їх на чеченських.

Видання зазначає, що, хоча в Женевській конвенції відсутні статті, які прямо забороняють торгівлю військовополоненими, ця практика, ймовірно, порушує положення про те, що "жодна спеціальна угода не повинна негативно впливати на становище військовополонених".

РФ змушує туристів з Індії воювати проти України. ВІДЕО

Кремлівський режим обманом заманює на війну проти України іноземних громадян, підсовуючи їм на підпис документи російською мовою. 

Про це розповіли індійські журналісти, посилаючись на історію сімох своїх співгромадян, які приїхали до РФ, щоб зустріти там 2024 рік, а у підсумку опинилися в армії країни-агресора, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

За їхніми словами, турагент запропонував їм з'їздити заразом і до Білорусі, на що іноземці погодилися, проте там у них почалися проблеми.

"Ми не знали, що нам необхідна віза. Коли ми прибули до Білорусі, агент попросив у нас ще гроші, а потім зник", — розповіли індійці, заявивши, що після цього їх передали російським силовикам, які дали їм на підпис якісь документи, що були складені російською, тож їхнього сенсу затримані не зрозуміли.

Коли ж вони нарешті усвідомили, що вступили до лав ЗС РФ і спробували від цього відмовитися, їм пояснили, що альтернативою стане тюремне ув’язнення терміном на 10 років.

Кримський міст обвалять у 2024-му: Жданов назвав спосіб і зброю

Військовий експерт Олег Жданов не сумнівається, що Кримський міст у 2024 році буде "знову обвалено", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

"Якщо буде достатньо сил і засобів, будуть ракети, ми зможемо зруйновані прольоти взяти під вогневий контроль і не давати їм їх відновлювати", - заявив він.

За його словами, щоб повністю вивести з ладу Кримський міст, необхідно зруйнувати опору:

"Все інше можна відновити, як показала практика, і рашисти відновлюють. Так, міст сьогодні не може нести повне навантаження, і пропускна спроможність мосту сильно знижена... Але для того, щоб його вивести з ладу і обрушити кілька мостових прольотів, треба виводити з ладу опору. Для того, щоб зробити це, - треба величезна кількість вибухівки. Або, припустімо, щоб кілька морських дронів з об'ємом у 850 кг (MAGURA V5, Sea baby) одночасно врізалися в цю опору. Тоді без опори відновлення мосту буде неможливим".

Говорячи про зброю, яка також успішно може атакувати міст, Жданов назвав ракети Storm Shadow, SCALP і ATACMS. 

"У "Нептуна" і у С-200 потрібно збільшувати кількість вибухівки. Там досить недостатньо", - додав експерт.

Навальна ні до чого. Стало відомо, чому Зеленська насправді відхилила запрошення на виступ Байдена

Перша леді України Олена Зеленська відмовилася від пропозиції Білого дому бути присутньою під час звернення президента США Джозефа Байдена до Конгресу. В іноземних ЗМІ поповзли чутки, що причиною став намір посадити її поряд з вдовою російського т.зв. опозиціонера Олексія Навального – Юлією Навальною – проте це не так.

З власних джерел OBOZ.UA стало відомо, що у першої леді України на цей час були заплановані інші заходи. Про це, як нам повідомили, було проінформовано газету Washington Post, яка випустила новину щодо бажання посадити поряд українку та росіянку, інформує UAINFO.org.

У статті йдеться, що перша леді США Джилл Байден повинна була сидіти поряд із Оленою Зеленською та Юлією Навальною, щоб створити "потужне тло для виступу президента Байдена на спільному засіданні Конгресу". Мовляв, обидві гості стали б символами супротиву російському диктатору Володимиру Путіну.

Однак ця теорія, як нам пояснили, не має нічого спільного з реальністю. В української першої леді на цей час, 7 березня, запланована низка зустрічей.

"Посольство України в США дійсно нещодавно отримувало запрошення для першої леді України бути присутньою 7 березня під час виступу Президента США в Конгресі (State of the union address). Проте через заплановані події в графіку, в тому числі візит до Києва дітей із дитячого будинку, який завчасно був спланований, на жаль, перша леді не зможе взяти участь у події", – таку відповідь надали газеті.

Байден: Перемога Трампа принесе хаос, розкол і темряву, він прагне помсти 

Президент США Джо Байден заявив, що другий термін його скандального суперника Дональда Трампа означатиме повернення до "хаосу, розколу та темряви".

"Чотири роки тому я балотувався через екзистенційну загрозу, яку представляв Дональд Трамп Америці, у яку ми всі віримо. (Трампом - УНІАН) керує образа та злодійство, він зосереджений на власній помсті та відплаті, а не на американському народі", - заявив Байден, цитує CNN, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Чинний президент США також похвалив прогрес під час керівництва його адміністрації щодо робочих місць, інфляції, цін на ліки, що відпускаються за рецептом, і контролю над зброєю.

Він вважає, що всі ці здобутки під загрозою, якщо Трамп повернеться в Білий дім за результатами виборів.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини